Frozen shoulder sessie

Wat is een frozen shoulder?


Een frozen shoulder (bevroren schouder) is een schoudergewricht met een zeer beperkte bewegingsvrijheid in alle richtingen.
Het bewegingsbereik is niet alleen beperkt wanneer jezelf probeert te bewegen, maar ook wanneer een arts of fysiotherapeut  probeert het gewricht volledig te bewegen terwijl jij je ontspant. Symptomen en tekenen van een frozen schouder zijn dus verlies van een schouderbeweging en pijn!

Oorzaak van een frozen schoulder

Een frozen schouder is het resultaat van een ontsteking, littekens, verdikking en krimp van de capsule die het normale schoudergewricht omringt.  Elke schouderblessure kan leiden tot een bevroren schouder, waaronder tendinitis bursitis en  rotator cuff-letsel (rotator cuff-syndroom).   
Over de dieperliggende oorzaak van een frozen shoulder heb ik  in 2020 een blog geschreven..
https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/blog/617685_frozen-shoulder-30-7-202     

 

                                                          ********************                                                                                

Onderstaande tekst heb ik van een  side gekopieerd voor ortopedische zorg..

Klachten en beloop

De klachten bestaan uit (hevige) pijn die u 's nachts uit de slaap kan houden en die verergert bij bewegen van de arm. Er kan uitstraling zijn naar de nek, de bovenarm of de hand en tintelingen in de hand. De pijn wordt met name ervaren in de bovenarm. De schouder verstijft geleidelijk. De mate van stijfheid bepaalt de mate van de bewegingsbeperking.

In het verloop van de aandoening worden drie stadia onderscheiden die elkaar opvolgen .

In het eerste stadium ("freezing" phase) staat pijn en de ontsteking van het gewrichtskapsel (capsulitis) op de voorgrond. De duur van dit stadium kan variëren van 6 weken tot 9 maanden. 

In het volgende stadium ("frozen" phase) komt de verstijving van de schouder op de voorgrond te staan. De pijn vermindert, maar de schouderfunctie is sterk beperkt. Deze fase duurt gemiddeld 4 tot 9 maanden.

In het laatste stadium ("thawing" phase) treedt geleidelijk herstel van de beweeglijkheid van het schouder gewricht op. De functie kan volledig herstellen. De duur van deze fase kan uiteenlopen van 5 tot 26 maanden

                                                                                                                           ********************

Als pijnstillers en fysiotherapie niet helpen, bij een frozen shoulder, word er regelmatig een cortisonen injectie gegeven en in het ergste geval een operatie....
Gelukkig is dit echt niet nodig!

Met een Reconnective healing sessie van ongeveer 30 minuten, ben je hier in veel  gevallen van af! 

(100% garanties zijn er helaas niet)  
 Afhankelijk hoe ernstig en hoe lang je hier al last van hebt, zou het mogelijk kunnen  zijn dat er meer dan een sessie  voor nodig is.

Omdat dit geen volledige sessie van een uur is , is de prijs hiervoor geen € 55,00  maar € 30.00

Helaas kan dit niet op afstand gedaan worden!

 

Wil je meer informatie ?
Neem vrijblijvend contact met me op.

https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/contact