Kinderen & jong volwassenen.

Ook bij deze groep jonge mensen kan Reconnective Healing magisch werken. Het is dus geschikt voor elke leeftijd.

In 2020 zegt bijna 4 % van de jongeren van 12 tot 18 jaar voor minstens zes maanden in het afgelopen jaar een depressie te hebben gehad. Ten opzichte van 2014 zijn dat ruim twee keer zo veel jongeren die met een depressie kampen. In 2014 ging het om 1,8 % van de 12- tot 18-jarigen.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/35/mentale-gezondheid-in-eerste-helft-2021-op-dieptepunt


Vooral Hoog Sensitieve kinderen (HSP), dit zijn kinderen die overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf, kunnen hier veel baad bij hebben.
Maar ook bij onzekerheid, slaapproblemen, bedplassen, vermoeidheid, ADD, ADHD enz.

Het gevoel waardeloos te zijn, faalangst te hebben ,depressief zijn of zichzelf niet goed genoeg te vinden voor deze wereld.
Of is jouw kind snel boos, heeft het problemen met eten, zindelijkheid wordt het gepest of is het misschien zelf een pester?
Dit laatste heeft ook een dieperliggende reden, waar het kind echt graag van af zou willen.

Tieners leggen heel vaak de lat erg hoog voor zichzelf.
Externe invloeden van de diverse  sociale media platforms ,waar ze dagelijks op zitten, maar ook fysieke invloeden als hormonen kunnen hierin een heel belangrijke rol spelen.
Reconnective Healing geeft ook een goede ondersteuning bij slaap-, eet-, leer- en omgangsproblemen of bij “vage klachten” als "niet lekker" in zijn of haar vel zitten. Jonge kinderen hoor je tegenwoordig nog wel eens zeggen dat ze buikpijn hebben.
Dit is meestal niet de buikpijn die wij als volwassenen voelen, het is voor een jong kind een onbestemd gevoel in hun buik wat ze niet kunnen verwoorden en noemen het dan buikpijn.
Het is vaak erg lastig voor kinderen, en vooral tieners, om dicht bij zichzelf te blijven en hun echte gevoelens te uiten of onder woorden te brengen. Voor deze kinderen kan een, of meerdere sessies met Reconnective Healing,  heel effectief zijn.

Tieners en iets oudere kinderen liggen tijdens de sessie op een behandel tafel of bed.
Zijn ze jonger dan kunnen ze gewoon op schoot bij de ouder of zelfs spelend op de grond of met een spelletje aan een tafel . Met peuters is het soms handiger, en ook vertrouwder voor het kind, om de sessie in hun eigen omgeving te houden. Baby's kunnen gewoon heerlijk in de Maxi-Cosi , of eigen bedje, blijven liggen en slapend de energie ontvangen, of als ze de fles of  borstvoeding krijgen.

 

Jonge kinderen reageren heel erg gemakkelijk op het ontvangen van energieën, daarom gaat een heling sessie regelmatig sneller dan bij volwassenen. Ze hebben veel minder vooroordelen er zijn er daarom veel ontvankelijker voor.
Volwassenen vinden dingen soms sneller vreemd, of hebben bepaalde verwachtingen, jonge kinderen hebben daar veel minder of geen last van. Meestal begint de healing eigenlijk al voor het kind , of volwassen client de sessie officieel gaat ontvangen .
Als R.H. beoefenaar weet je natuurlijk al dat je iemand gaat ondersteunen, dus wordt er al een energetische verbindingen gemaakt met de ontvanger op het moment dat ik bijvoorbeeld de ruimte in orde ga maken, een kaarsje aansteek enz

 

Wat kan je kind voelen tijdens een R.H. sessie?

* Soms warmte of “koude”, trillingen of kriebels in hun lijf.
* Een algehele ontspanning, maar vaak kunnen ze dit niet echt verwoorden. Maar veel gapen is hier wel een indicatie voor.
* Soms zeggen ze dat ze niks voelen, wat niet betekend dat er niks plaatsvind!

Een vaak gehoorde reactie van ouders, na één of meerdere sessies is bijvoorbeeld;

* Het kind heeft weer meer plezier
* Het is minder verlegen of bang
* Het dagelijks leven thuis en op school verloopt veel soepeler

Ervaringen met tieners;
* Gemakkelijker en betere keuzes maken voor school of sport;
* Beter voor zichzelf durven en kunnen opkomen;
* Communicatief sterker
* Meer zelfvertrouwen
* Beter slapen (zonder nachtmerries)
* Beter in staat zijn met het plannen van bijvoorbeeld schoolwerk
* Veel minder stemmingswisselingen
* Veel positiever in het leven staan.

Er is al vele malen groot succes behaald met R.H. sessies bij jongeren die depressief zijn. Het welzijn van het kind staat altijd centraal!
Het is ook erg belangrijk om goed te beseffen dat Reconnective Healing geen vervanging is van de reguliere medische zorg, het is wel een hele mooie en waardevolle aanvulling!

Voor vragen of meer informatie, neem gerust even contact met me op.

https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/contact