Blog pagina!

In mijn blogs wil ik je graag op een ander manier naar veel voorkomende klachten laten kijken, dus wat mogelijk de dieperliggende , emotionele, betekenis van klachten kunnen zijn.

Elke 1e van de maand plaats ik een nieuw blog.

Wil je automatisch mijn blog in je mail ontvangen? 
Stuur me dan even een mail!

https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/contact


Als je een vraag hebt gesteld  en je heb
t binnen 24 uur geen reactie ontvangen, controleer dan  je SPAM, soms komt mijn reactie daar in terecht

Op de teksten van onderstaande blogs rust een copyright en mogen niet zonder toestemming gekopieerd en verspreid worden!

 

Haaruitval

HaaruitvalHaar is een heel centraal facet van ons uiterlijk, iets waar zowel mannen als vrouwen trots op zijn.Haar is niet alleen een belangrijke representatie van het zelf, het symboliseert persoonlijke stijl en vrijheid van meningsuiting, maar het kan ook redelijk wat  inzicht geven over de algehele gezondheid.

Lees meer »

Leukemie

Wat is leukemie eigenlijk precies?Bloed is de vitale kracht in ons lichaam. Er zijn drie componenten van bloed!Rode bloedcellen leveren zuurstof aan onze organen en reinigen het lichaam van koolstofdioxide. Witte bloedcellen bestrijden vreemde lichamen zoals infecties en bacteriën, en kunnen ook kanker bestrijden. En tenslotte bloedplaatjes die het bloeden van snijwonden en kneuzingen stoppen. De vorm van kanker die leukemie wordt genoemd, is het resultaat van een overproductie van abnormale witte bloedcellen.

Lees meer »

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit gedurende de zwangerschap Hoe vaak komt dit voor?Het is een veel voorkomende aandoening. Naar schatting krijgt minstens 1 op de 5 vrouwen problemen tijdens de zwangerschap.De ernst van de pijn verschilt echter van persoon tot persoon. 5-8% van deze vrouwen heeft ernstige pijn. Bij de meeste vrouwen begint dit als licht ongemak en pijn. Vervolgens kan de ernst van de zwangerschapsgerelateerde lage-rugpijn verergeren (vooral wanneer dit niet vroegtijdig extra aandacht krijgt) naarmate de zwangerschap vordert.De ernst van de pijn bereikt zijn piekintensiteit in het derde trimester van de zwangerschap.Er is een hoog recidief bij toekomstige zwangerschappen. Geschat wordt dat het bij toekomstige zwangerschappen bij ongeveer 68-85% terugkeert. Bekkengordel is een andere naam voor het bekken of het bekkenbeen. Deze verbindt de romp met onze benen en speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning en balans van het lichaam.

Lees meer »

Ingegroeide nagel (grote teen)

Ingegroeide nagel (grote teen)Ingegroeide teennagels zijn een veel voorkomende aandoening waarbij de hoek of zijkant van een teennagel in het zachte vlees groeit. Het resultaat is pijn, ontstoken huid, zwelling en soms een infectie. Ingegroeide teennagels komen het meest voor op de grote teen. Hoewel ingegroeide nagels iedereen kunnen treffen, hebben tieners, atleten, ouderen en diabetici meer kans om deze aandoening te ontwikkelen.

Lees meer »

Aderverkalking

Aderverkalking (atherosclerose)Het woord "atherosclerose" komt van de Griekse woorden "athero" ("pasta") en "sclerosis" ("hardheid"). Daarom wordt de aandoening ook "verharding van de slagaders" genoemd oftewel aderverkalking.  Arteriosclerose is een algemene term voor verharding van de slagaders en volgens medische gegevens de belangrijkste doodsoorzaak in de westerse wereld. Atherosclerose is een vorm van arteriosclerose die slagaders van middelgroot en groot kaliber aantast, zoals de kransslagader, halsslagaders en de slagaders van het darmbeen en het dijbeen.

Lees meer »

ADHD/ADD 2

                                                                                       Dit is het vervolg op deel een, twee weken geleden.Standaard diagnoseEen standaard diagnose is een te simpel antwoord op een gecompliceerd systeem, omdat er veel factoren een rol spelen: Hoe kan een ADD/ADHD-diagnose helpen bij een onrustige emotionele toestand? Hoe zit het met spirituele intuïtie? Een diep begrip van mensen dat voorbij de kinderjaren lijkt te zijn? Zeker, artsen en psychologen kunnen blijven diagnosticeren en medicijnen voorschrijven, maar wat doet dat? Hoe raakt dat de kern en essentie van de complexiteit van deze kinderen?

Lees meer »

ADHD/ADD - 1

ADHD/ADD ADHD staat voor 'Attention Deficit Hyperactivity Disorder', In het Nederlands ook wel 'aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit' genoemd. In de DSM-5 valt ADHD onder de neurobiologische ontwikkelingsstoornissen. De belangrijkste symptomen van ADHD zijn onoplettendheid (aandachtstekort), impulsiviteit en hyperactiviteit. Deze symptomen komen afzonderlijk of in combinatie voor in verschillende verschijningsvormen.

Lees meer »

Hernia in de lage rug

Hernia in de lage rugEen hernia is een uitpuiling van het soepel schijfje tussen de wervels; tussenwervelschijf.In het midden van een tussenwervelschijf zit een zachte gel. Als die gel uitpuilt, kan dat op zenuwen drukken en deze prikkelen.  Dit kun je o.a. voelen in je rug, bil, onderbeen, voet en soms je bovenbeen. Die zenuwen gaan namelijk van jouw rug via je been naar je voet.Soms komen deze klachten voor zonder dat er een hernia is. De prikkeling van de zenuwen komt dan door iets anders, zoals een ontsteking of gewrichten die veranderd zijn, bijvoorbeeld artrose.

Lees meer »

Jicht

Jicht is een veel voorkomende vorm van inflammatoire artritis die erg pijnlijk is. Het treft meestal één gewricht tegelijk (vaak het gewricht van de grote teen). Wanneer je lichaam extra urinezuur heeft, kunnen zich scherpe kristallen vormen in de grote teen of andere gewrichten. Er zijn tijden dat de symptomen erger worden, en tijden dat er geen symptomen zijn, bekend als remissie.  Herhaalde aanvallen van jicht kunnen leiden tot jichtartritis, dit is een verergerende vorm van artritis. Als de nieren niet voldoende urinezuur uitfilteren, of als het lichaam te veel urinezuur aanmaakt, kan het zich ophopen in het lichaam en veranderen in microscopisch kleine kristallen. Ongeveer zeven op de duizend mensen krijgen te maken met jicht. De ziekte komt tien keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Mannen krijgen hun eerste jichtaanval meestal tussen hun veertigste en vijftigste. Bij vrouwen is dit na de menopauze, tussen hun vijftigste en zestigste levensjaar.

Lees meer »

ziekte van Pfeiffer (Mononucleosis)

Wat is de ziekte van Pfeiffer?De ziekte van Pfeiffer is een infectie door een virus met o.a. keelpijn en koorts. Bijna iedereen krijgt dit virus, meestal zonder dat het klachten geeft. Pfeiffer komt het meeste voor bij jongeren tot ongeveer 25 jaar. Kinderen jonger dan 10 krijgen het virus ook vaak, maar op die leeftijd geeft de infectie (bijna) geen verschijnselen.Bij volwassenen komt Pfeiffer weinig voor, omdat bijna alle volwassenen ooit een infectie met het virus hebben gehad. Ze hebben daardoor afweerstoffen gemaakt tegen het virus. Het Epstein Barr virus of de ziekte van Pfeifer is een virus dat de witte bloedcellen infecteert.

Lees meer »

Schimmelnagel (Onychomyycose)

Schimmelnagel (Onychomyycose)In Nederland heeft naar schatting circa 26% van de bevolking een schimmelinfectie aan de nagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op schimmelnagels. De kans hiervoor neemt toe naarmate men ouder wordt.

Lees meer »

Oedeem

Wat is Oedeem?Oedeem is een ophoping van vocht in een bepaald lichaamsdeel. Hierdoor zwelt het lichaamsdeel op. Oedeem komt vooral voor in de enkels, voeten, benen en longen. Normaal gesproken wordt overtollig vocht uit de lichaamsdelen afgevoerd via de aderen. Als er problemen spelen binnen de bloedsomloop kan er vocht blijven zitten, wat zorgt voor vochtophopingen, oftewel oedeem. Slechts 35% van de mensen geeft een afspraak bij de huisarts te maken, als ze langer dan 2 maanden gezwollen enkels en voeten hebben. Vrouwen (39%) kaarten dit probleem iets vaker aan dan mannen (31%). 

Lees meer »