Knie problemen! 09-8-2019

Knie problemen
De knie is het scharnierpunt van het been, verantwoordelijk voor mobiliteit en flexibiliteit. Het draagt het volledige gewicht van het lichaam bij staan, lopen, rennen en buigen; het speelt een primaire rol bij het staan vanuit een zittende positie, trappen op en af gaan of gewoon optillen.
Onderstaande omschrijvingen hebben betrekking op eventuele problemen die de natuurlijke beweging van de knie remmen en op pijn in het kniegewrichten.

Ik wil er allereerst op wijzen dat ik geen arts ben en dat er mogelijk ook andere redenen kunnen zijn voor jou kniepijn of problemen. Bijvoorbeeld door een ongeluk of een aangeboren afwijking enz.
Als dat er allemaal niet is en je krijgt/ hebt knie klachten is het altijd raadzaam om je eerst arts in te schakelen, daarnaast is het ook interessant om ook onderstaande informatie te lezen. Wie weet kom je hierdoor tot inzichten wat mogelijk de oorzaak van jou knie problemen kunnen zijn.

 

Emotionele blokkade

Kniepijn, stijfheid of inflexibiliteit van je knie weerspiegelt een inflexibiliteit in je perceptie van de toekomst. Het komt vaker voor bij mensen met een koppige of arrogante(re) persoonlijkheid, die zich niet kunnen buigen voor nieuwe ideeën of de ideeën van anderen. Een onbuigzame houding weerhoudt je van het vinden van gemakkelijkere manieren om de toekomst onder ogen te zien en garandeert ongemak bij het fysiek en psychologisch vooruitgaan.

 

Mentale blokkade

Je lichaam geeft een pijnlijke herinnering dat je niet zo flexibel bent als je wilt geloven.
Vergeet niet dat je lichaam jou echt zal waarschuwen voor dingen waarvan je je niet bewust bent.
Je hoeft niet bang te zijn de controle te verliezen door te buigen naar de wil van anderen of nieuwe ideeën te accepteren.

* Gun jezelf de flexibiliteit om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.

* Je hebt buigen verkeerd geïnterpreteerd als 'op je knieën in onderwerping'.

* Je hebt misschien een latente angst om te flexibel te zijn met betrekking tot een van je ouders

 Pak dit aan, maar realiseer je wel goed dat je duidelijk verschilt van beide, hoewel de appel vaak niet ver van de boom valt, is dit jou leven. Het  kan echter geen kwaad om een beetje flexibel te zijn en af en toe wat hulp te accepteren van degenen die om je geven.

 

Heb je dus last van kniepijn dan komen energieblokkades of traumatische emoties misschien niet als 1e in je op dat dit met jou kniepijn te maken heeft. Maar vraag jezelf even af of je een van onderstaande zorgen of angsten hebt/ herkent. Wees eerlijk naar je zelf en je zult verrast zijn hoeveel dit met elkaar te maken heeft!

* Eigenwijs ego en trots.

* Onvermogen om te buigen.

* Angst.

* Inflexibiliteit.

* Niet toe willen geven.

* Angst voor verandering van levensrichting.

* Gebrek aan bewegingsvrijheid.

* Kan niet flexibel zijn.

* Niet willen buigen, meestal naar autoriteit.

* Ego staat in de weg.

* Trots staat in de weg.

 

Linkerknie

* Moet meer ontvankelijk zijn voor levenservaringen.

* Onzekerheid.

* Onopgeloste stress.

 

Rechterknie

* Moet assertiever zijn.

* Ik wil niet toegeven aan autoriteit.

* Conflict.

* Bewegen in een richting die je niet wilt, maar je gaat toch.

* Spirituele onrust.

* Conflict over niet langer fysiek in staat zijn om iets te doen dat je vroeger kon doen.

Als je een van bovenstaande opties herkent is dat een 1e stap naar genezing. Een kleine felicitatie waard dus!
Onze lichaam bevat de antwoorden op wat er echt gaande is in ons leven en ze laten het ons weten op de enige manier die ze kunnen;
pijn !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.