Sterk immuunsysteem! 12-5-2020

Sterk immuunsysteem!
Over het algemeen infecteren de virussen, die verkoudheid en griep veroorzaken, vooral je zwakste cellen!
Cellen die al zijn belast met overtollige afvalproducten en toxines! Dit zijn cellen die je lichaam toch al wil opruimen en weer wil vervangen door nieuwe en gezonde cellen. Daarom is het uiteindelijk een van de snelste en meest natuurlijke manieren van ons lichaam om zichzelf te reinigen van defecte en beschadigde cellen.

 

Afgezien van cellulaire transformatie, is ziek worden de manier van ons lichaam om ons te duidelijk te laten weten om rustiger aan te doen en meer tijd te maken voor zelfzorg!
We zijn er goed in om te veel verplichtingen aan te gaan, i.p.v. gezond te eten en leven en een ons lichaam voldoende de kans te geven te herstellen.  De tijd nemen om te genezen doen we bijna niet meer. We nemen medicijnen in om het liefst zo snel mogelijk van een klacht af te komen. Maar we vergeten hierbij dat we de ziekte dan vaak meer onderdrukken i.p.v. echt te genezen.

 

Virussen krijg je door jezelf verlaten! .

Met andere woorden, virussen komen binnen en "hangen" rond als we niet letten op onze gezondheid en/of onze emotionele en mentale welzijn. We checken als het ware uit door niet voor onszelf te zorgen en de virussen kunnen dan zonder probleem inchecken... 

Dit is vaak de dieperliggende oorzaak van het krijgen van een griep virus.

Virussen krijgen de kans binnen te dringen als je jezelf uitput door stress, een slecht dieet en onvoldoende zuurstofvoorziening van je cellen. Je zou het kunnen zien als het creëren van een interne omgeving die eigenlijk beter geschikt is voor de virussen dan voor je gezondheid!

Een uitgebreide blog over de griep heb ik op 01-03-2020 geplaatst.
Scroll dus even naar dit blog, als je daar meer informatie over wil lezen.

Hoe kunnen we ons lichaam het beste beschermen tegen een griep?
 

In een griep periode worden we er vaak op gewezen wat beter op onze hygiëne te letten en gezond te eten en voldoende rust te nemen.  Tijdens deze Corona periode zelfs ook door de overheid en nogal radicaal ook! 
Of dit terecht of onterecht is , voor dit blog niet belangrijk….Wat ik wel enorm belangrijk vind en mis vanuit de  overheid, zijn tips en adviezen om het zoveel mogelijk te voorkomen en het immuunsysteem te versterken! 
Gelukkig zijn er inmiddels diverse artsen die dit nu ter spraken brengen, omdat zei deze informatie ook heel belangrijk vinden en missen! Dit vergroot de kans dat mensen ziek kunnen worden door andere verschijnselen die niet direct corona gerelateerd zijn. 

 

Ons immuunsysteem is de basis van onze gezondheid. 

Het immuunsysteem is ons verdedigingssysteem met als doel indringers tegen te houden. 

Indringers zoals ; 

* virussen 

* bacteriën 

* parasieten

Het immuunsysteem wordt ook ingezet om afvalstoffen en/of zieke lichaamscellen zoals kankercellen op te ruimen.  Als je immuunsysteem dus goed werkt zal je weinig last van ziekten hebben en voel je je over het algemeen, vitaal en gezond. 

Gezonde voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijke manieren om je immuunsysteem sterk te houden. Simpel gezegd, het is de taak van je immuunsysteem om jouw lichaam te beschermen tegen ziekten en aandoeningen.
Dit complexe systeem bestaat uit cellen in je huid, bloed, beenmerg, weefsels en organen die (wanneer ze werken zoals ze zouden moeten werken) je lichaam beschermen tegen potentieel schadelijke pathogenen zoals bacteriën en virussen!

Gezond eten is heel erg belangrijk!

We zouden ons eten ook zoveel mogelijk zelf moeten bereiden i.p.v. kant en klaar maaltijden en blik of pot groente te kopen.
Als je wel eens op een ingrediëntenlijst kijkt, kom je van alles en nog wat tegen wat je helemaal niet (extra) nodig hebt, zoals: suikers, zout, conserveringsmiddelen enz.

Maak je het zelf, dan weet en bepaal je dus ook zelf wat er in gaat!

Het is bijvoorbeeld echt onnodig om suiker aan een zakje diepvries groente toe te voegen! 
Ik ga er een beetje van uit dat je dit thuis zelf ook niet doet...?!?

 
De voedingsstoffen die je uit voedsel haalt (met name plantaardig voedsel zoals fruit, groenten, kruiden en specerijen) zijn essentieel om ons immuunsysteem goed te laten functioneren. 

Veel plantaardig voedsel hebben ook antivirale en antimicrobiële eigenschappen, die ons weer helpen infecties te bestrijden.

Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat kruiden zoals kruidnagel, oregano, tijm, kaneel en komijnantivirale en antimicrobiële eigenschappen bevatten die de groei van voedsel bedervende bacteriën zoals Bacillus subtilis en Pseudomonas fluorescens en schadelijke schimmels zoals Aspergillus flavus en antibioticaresistente micro-organismen zoals Staphylococcus aureus kunnenvoorkomen.

 

Zink, ijzer, selenium, koper en vitamine A, C, E, B6 en B12 heeft ons lichaam hard nodig en dit is gewoon in ons dagelijks voedsel te vinden. 

Dit zijn allemaal essentiële voedingsstoffen die je immuunsysteem hard nodig hebben om zijn werk te kunnen doen. Elk heeft daarbij een eigen rol bij het ondersteunen van ons immuunsysteem.

Onderzoek toont aan dat bijvoorbeeld een te kort aan vitamine C, de kans op infectie kan vergroten. Ons lichaam produceert deze essentiële, in water oplosbare vitamine niet zelf, dus we moeten het uit ons voedsel halen.

 

Als het gaat om een dieet dat onze gezondheid, en dus ons het immuunsysteem ondersteunt, focus dan ook op het gebruik van meer planten en plantaardig voedsel.  Voeg fruit en groenten toe aan soepen en stoofschotels, smoothies en salades, of eet ze als snacks!

Wortelen, broccoli, spinazie, rode paprika, abrikozen, citrusvruchten (zoals sinaasappels, grapefruit, mandarijnen) en aardbeien zijn allemaal geweldige bronnen van vitamine A en C.  Zaden en noten bevatten eiwitten, vitamine E en zink.

Je kunt bijvoorbeeld al 95 milligram (106 %) van de dagelijkse vitamine C binnen krijgen door te een half kopje rode paprika te eten.

 

Voldoende groenten en fruit, als onderdeel van onze dagelijkse voeding, geven een sterk verminderd risico op veel chronische ziekten. 

De helft van ons bord zou uit eigenlijk uit groenten en/of fruit te moeten bestaan.
Groenten zijn een belangrijk onderdeel van gezond eten en zorgen voor veel voedingsstoffen, waaronder kalium, vezels, foliumzuur (foliumzuur) en vitamine A, E en C. Broccoli, spinazie, tomaten en knoflook bieden extra voordelen, waardoor ze dus een superfood zijn !

Kalium kan helpen om een gezonde bloeddruk te behouden. 

Voedingsvezels van groenten helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en kunnen het risico op hartaandoeningen verlagen.

Foliumzuur helpt het lichaam gezonde rode bloedcellen te vormen. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd die zwanger kunnen worden en vrouwen in het eerste trimester van de zwangerschap hebben voldoende foliumzuur nodig om het risico op neurale buisdefecten en spina bifida tijdens de foetale ontwikkeling te verminderen.

 

Groenten bevatten, net als fruit, weinig calorieën en vetten, maar bevatten goede hoeveelheden vitamines en mineralen. 

Alle groen-geel-oranje groenten zijn rijke bronnen van calcium, magnesium, kalium, ijzer, bètacaroteen, vitamine B-complex, vitamine C, vitamine A en vitamine K. Bovendien zitten groenten boordevol oplosbare en onoplosbare voedingsvezels die bekend staan als niet-zetmeelpolysacchariden zoals slijmstof, cellulose, hemicellulose, gom, pectine ... enz. 

Deze stoffen absorberen overtollig water in de dikke darm, houden een goede hoeveelheid vocht vast in de ontlasting en zorgen voor een soepele doorgang uit het lichaam. Voldoende vezels bieden dus bescherming tegen aandoeningen zoals chronische obstipatie, aambeien, darmkanker, prikkelbare darmsyndroom en rectale kloven.
Net als in fruit, bevatten groenten ook veel antioxidanten. Dit  komt door de fytochemische verbindingen (geneeskrachtige stoffen uit planten )en helpen het menselijk lichaam te beschermen tegen oxiderende stress, ziekten en kankers. Ten tweede ze het lichaam helpen het vermogen te ontwikkelen om ertegen te vechten door de immuniteit te versterken.

 

Het belang van zonlicht en vitamine D. 

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het lichaam kan onder invloed van zonlicht in de huid vitamine D zelf aanmaken. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. 
Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

Vitamine D zit ook in ons eten, vooral in vette vis, en met wat lagere gehaltes in vlees en eieren. Vitamine D wordt ook toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten.

 

Vlees
Ben je niet vegetarisch , bevat vlees, vette vis  en eieren, ook zeer waardevolle stoffen voor het functioneren van het menselijk lichaam, als energiebron, voor de celdeling en de opbouw van botten en spieren. 
Al deze voedingsstoffen hebben een rol en betekenis voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Bouwstoffen in vlees zijn vetten, eiwitten, vitamines B1, B6 en B12, vitamine D en ijzer en zink.

 

Onze groentes bevatten niet altijd meer zoveel vitamines en mineralen als ze dat vroeger deden, dus als je ziek bent is het mogelijk raadzaam om wat extra supplementen te nemen.
Doe dit altijd in overleg met een arts!
Het is beter om geen combinatie supplementen te nemen!  Dus heb je bijvoorbeeld een zink te kort, word aangeraden dan alleen een zink supplement te nemen.
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/mineralen.aspx

 

Ik wil in deze in blog niet verder  in gaan op welke vitamines waar in zitten. Ik heb een pagina gevonden met  deze informatie . Wil je daar meer over weten, gebruik dan onderstaande link.

https://www.vitamine-info.nl/alle-vitamines-en-mineralen-op-een-rij/

 

In mijn vorige blog heb ik al geschreven wat stress en angst doet met onze gezondheid en het  immuunsysteem. Heb je die gemist, of nog niet gelezen, scroll dan even naar het vorige blog "Angst" .

Door middel van dit blog wil vooral de nadruk leggen op het belangrijke feit dat we zelf al zoveel kunnen doen voor onze gezondheid....
Dit alles natuurlijk om het medicijn gebruik te beperken als het niet echt strikt noodzakelijk is!
Er zijn al waarschuwingen voor een tweede golf, waarschijnlijk na de zomer. 
Dus als je vanaf nu meer aandacht aan je algehele gezondheid gaat besteden, is de kans dat je later alsnog ziek zal worden een heel stuk lager. 
Helemaal zonder medicijnen is misschien niet mogelijk, maar ik ben zelf een enorm voorstander van zo min mogelijk!


Op de valreep kwam ik ook nog een mooie YouTube video tegen hoe energie frequenties werken.
https://youtu.be/mBL9pS6GMdA

Het is een video die mij, uiteraard, enorm aansprak. 
Als Reconnective Heling beoefenaar werk ik met 
energie en frequenties en vibraties, maar ook licht.
In dit filmpje van ongeveer 7 minuten (Engels en helaas niet ondertitelt) laten ze heel duidelijk zien, dat als twee energieën op een zelfde frequentie zijn er niks gebeurd. 

Maar... als één frequentie lager is (dit kan dus een onbalans in ons lichaam zijn) en de andere frequentie hoog,, dat dit een duidelijke reactie veroorzaakt!

M.a.w. een virus, of andere ziekte in ons lichaam, word door een hoge frequentie verstoord en een kanker of leukemie cel  gaat zelfs dood.  Hierdoor krijgt het lichaam de kans om zichzelf weer te herstellen.  De energie waar ik meer werk is van een hoge frequentie, waardoor een onbalans  in het lichaam hersteld kan worden.

Het licht (  energie, frequenties, vibraties  &  licht  ) is infrarood licht.
Ook daarvan is bewezen dat dit vele voordelen op onze gezondheid kan hebben.
https://www.infrarood-gezondheid.nl/de-celfunctie-en-infrarood-warmte/

 

Eigenlijk is er dus maar één heel goed advies voor elke dag, niet alleen in de griep periodes… 
Zorg goed voor jezelf, eet gezond en zorg voor zo min mogelijk stress. Geniet gewoon eens wat vaker van het leven, als je dat voorheen misschien niet gedaan hebt!

Voor vragen of meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact met me op!

Bron:

https://www.everydayhealth.com/columns/white-seeber-grogan-the-remedy-chicks/ten-simple-natural-ways-to-boost-immune-system/

https://www.nutrition-and-you.com/vegetable-nutrition.htmlReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.