Carpaal tunnel syndroom! 20-8-2019

Carpaal tunnel syndroom

Wat is eigenlijk carpaal tunnel syndroom of RSI?
De bron van chronische musculoskeletale pijn is zelden de plaats van de pijn. 
Dit betekent dat als je pols pijn doet terwijl je aanwijst en klikt met een [computer] muis, de pijn waarschijnlijk niets te maken heeft met het apparaat en alles te maken heeft met spierzwakte, skeletafwijking en structurele (gewricht) instabiliteit elders in het lichaam.
Deze ongemakken kunnen worden omgedraaid zonder drastische maatregelen - en je kunt het zelf doen.
Spierzwakte kan natuurlijk ook komen door, skeletafwijking en structurele instabiliteit ,meestal voorafgaande aan die pijn is een ongeval geweest, overmatig gebruik of veroudering. 

 

Metafysische  oorzaak van RSI.

Carpaal komt van het Griekse woord  pols en betekent een "carpale tunnel" en is dus net zoals het klinkt - het is een doorgang of tunnel door je pols die je zenuwen en pezen beschermt. 
De mediane zenuw loopt van je nek door de schouder en elleboog en eindigt bij de pols en hand. 
Wanneer de tunnel opzwelt, wordt de midden zenuw samengedrukt in het polsgebied. 
Dit is wat het gevoel in uw duim en alle vingers beïnvloedt, ze lopen nl. door de carpale tunnel heen. Wanneer de tunnel opzwelt, wordt uw mediane zenuw samengedrukt.  Wat hierdoor niet beinvloed zal worden zijn de pink en de helft van de ringvinger.

 

Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een zenuwcompressie stoornis waarbij een perifere zenuw wordt gecomprimeerd of bekneld, wat pijn veroorzaakt aan de voorkant van je onderarm of pols, in combinatie met gevoelloosheid en tintelingen in de vingers. CTS treedt op wanneer de zenuw (die beweging en gevoel aan de palmkant van de duim en de meeste vingers regelt) wordt samengedrukt in de carpale tunnel (een tunnel gevormd door 8 kleine botten van de pols en het transversale carpale ligament (flexorretinaculum) )) die de middenzenuw herbergt.

Carpaal tunnel en emotionele pijn

Je emoties zijn de manier waarop je lichaam zich op natuurlijke wijze uit, in je levenservaringen. Emoties worden opgeslagen in de organen, spieren en weefsels van het lichaam. 
In feite werkt elke cel in je lichaam samen en deelt een onderlinge verbondenheid met elkaar; daarom heeft een verandering in de ene cel invloed op alle andere. 
Het is het zenuwstelsel en de fascia die de meridianen helpt om rechtstreeks te communiceren met al je organen en klieren. 
Dit intieme communicatiesysteem drukt voortdurend uit wat je voelt van moment tot moment. 
Emotionele spanning kan deze directe communicatie en circulatie remmen, wat vermoeidheid en onvermogen om te concentreren veroorzaakt. 
Dit kan ook spierspanning en stijfheid (stress) veroorzaken, wat ook je percepties en gemoedstoestanden kan beïnvloeden. Na verloop van tijd kunnen emotioneel pijnlijke ervaringen je vermogen om volledig responsief en in het moment te reageren belemmeren.

 

Fascia is een grafische uitdrukking van hoe we ons voelen en hoe we denken - het weerspiegelt onze ervaringen uit het verleden, onze houding en onze gedragspatronen. 
De fascie dicteert ook onze basis lichaamsvorm, en onze opvoeding, fysiek en psychologisch. Daarom drukt de fascia de beweging in ons uit, evenals onze conflicten en verwarring.

Pijn wordt veroorzaakt door een gebrek aan goede circulatie of een blokkade in de stroom van energie - het kan ook de bloedstroom door het lichaam belemmeren.
Dit kan leiden tot pijn, gevoelloosheid, zwaarte, stijfheid en zwelling van de gewrichten en spieren. Stress en spanning vertraagt ook onze bloedsomloop en zal dus een ontsteking gaan worden in bepaalde delen van het lichaam.

De meridianen, in ons lichaam, zijn een netwerk van kanalen die onze Ki (dit is onze innerlijke energiebron ) transporteren. 

Een orgelmeridiaan is een kanaal dat Ki naar het gerelateerde interne orgaan, zintuigorgaan en lichaamsdelen transporteert, inclusief de natuurlijk de weefsels langs zijn route.  Over het algemeen zijn deze vernoemd naar het gerelateerde interne orgaan.


Er zijn twaalf orgelmeridianen:
Het hart, dunne darm, blaas, nier, kringloop, drievoudige warmer,  galblaas, lever,  long, dikke darm, maag en de miltmeridiaan.

 

Als je veel emotionele pijn vasthoudt, zal je buitenwereld dit naar je terug reflecteren omdat je realiteit eigenlijk een projectie is van je innerlijke wereld van gedachten en emoties. 
Wanneer we onze gevoelens van verdriet, woede en / of schaamte onderdrukken, onderdrukken we ook de liefde en vreugde samen met hen.
Het accepteren van je pijn is de eerste stap in genezing en omdat je stopt met worstelen en vechten met jezelf, kun je nu rustig en heel bewust je pijnlijke lichaamssensaties observeren en je reactie daarop. 
Wanneer we met moeilijke lichaamssensaties zitten, en onze poging opmerken om ze te beheersen of te weerstaan, kunnen we ze geleidelijk los laten. Als je eenmaal hebt geleerd je pijnlijke gewaarwordingen te accepteren, reageer je opener op ze en accepteer je ze in plaats van je lichaam ertegen aan het vechten is. 

 

Ben jij gelukkig met je leven en jouw carieëre?

Hoeveel mensen met carpaal tunnel syndroom (CTS) doen wat ze echt willen doen in hun leven? 

* Ben je echt vrij om jezelf te uiten?

* Kom, of ben je, in een omgeving van liefde en zorgzaamheid? 

* Ben je met iemand die je graag, met alle macht die je in je hebt, zou willen knuffelen ? 

* Wil je echt deelnemen aan het leven, of houdt angst je tegen waardoor je wegversperringen voor

jezelf creëert? 

* Ben je bang jezelf te zijn, vrij te handelen, te doen wat je wilt? 

* Trek je je terug of houd je persoonlijke ideeën tegen om een confrontatie te voorkomen? 

* Maakt jij je zorgen over wat anderen misschien denken?

 

Carpaal tunnel syndroom is dus eigenlijk:

* Bewust  je gevoelens weg stoppen. 

* Dingen doen die je niet wilt doen. 

* De energiestroom in je leven blokkeren. 

* Vasthouden aan verdriet en/of met een verdriet uit het verleden worstelen. 

* Te veel spanning en veel te veel moeilijke problemen in je leven. 

* Het gevoel hebben dat je iets, of een situatie, niet goed meer aankunt. 

 

Onze handen corresponderen met hoe we omgaan met ons leven. 

Het gaat dus om de gevoelens over hoe we anderen, en anderen ons, bereiken. Evenals ons vermogen om het hoofd te bieden aan.... het creëren van... of onszelf te uiten.

Wanneer we problemen hebben met onze handen, kunnen we naar deze verschillende aspecten van ons innerlijke zelf / innerlijke wijsheid kijken en zien waar het conflict ligt. 
Als we doorgaan met die zelfde gedachtes, of het door angst of koppigheid zelfs sterker maken in hetzelfde gebied, zal de schade aan het weefsel langzaam toenemen. 
Wanneer we de berichten kunnen herkennen die we ons lichaam telkens sturen, kunnen we een bewuste verbinding maken met deze twee, en daarmee de oorzaak van het probleem verhelpen.

 

Onze handen corresponderen met hoe we omgaan met ons leven. 

Het gaat dus om de gevoelens over hoe we anderen, en anderen ons, bereiken. Evenals ons vermogen om het hoofd te bieden aan.... het creëren van... of onszelf te uiten.

Wanneer we problemen hebben met onze handen, kunnen we naar deze verschillende aspecten van ons innerlijke zelf / innerlijke wijsheid kijken en zien waar het conflict ligt. 
Als we doorgaan met die zelfde gedachtes, of het door angst of koppigheid zelfs sterker maken in hetzelfde gebied, zal de schade aan het weefsel langzaam toenemen. 
Wanneer we de berichten kunnen herkennen die we ons lichaam telkens sturen, kunnen we een bewuste verbinding maken met deze twee, en daarmee de oorzaak van het probleem verhelpen.

Als dit het geval is, wat is dan de dieper liggende reden om dit toch te blijven doen? 

 

Een Reconnectieve Healing sessie kan je hiermee ook op weg helpen. Dit vaak door het loslaten van iets, waardoor de pijn dus weer weg gaat. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.