Depressie! 29-8-2019

Depressie van een spiritueel standpunt bekeken.
Miljoenen euro's per jaar, over de hele wereld, worden uitgegeven door mensen die op zoek zijn naar een medicijn om hun depressie weg te nemen?
Je kunt er zeker van zijn dat dit echt big business is en in zekere mate kunnen we de farmaceutische bedrijven niet 100% verwijten dat ze proberen te profiteren van de een wat scheve denkwijze die wij ons zelf hebben aangemeten.
We willen allemaal zo snel mogelijk van onze problemen af!
Ze zien gewoon een behoefte naar iets en profiteren van een denkwijze die wij zelf hebben gecreëerd.
Deze bedrijven zien dus een behoefte;  verlichting van een heel echt, zeer pijnlijk probleem en ze weten een oplossing te bieden voor de korte termijn.

Farmaceutische bedrijven willen depressie eigenlijk helemaal niet permanent genezen!
Eenmaal genezen, ga jij niet meer naar de dokter voor een recept  om meer medicijnen te kunnen halen. Slecht voor business dus!

Helaas wordt er nog onvoldoende aandacht besteed aan het feit dat een depressie het gevolg is van interne blokkades en dit ook op spiritueel niveau kan worden aangepakt om te genezen. 
Heb je geen arts of eventueel medicijn meer nodig? Dat zal ik nooit beweren! 

Hoe sterk het is en hoe lang het al een probleem is, zullen indicatoren zijn hoeveel werk er nodig is om verder te gaan dan een kort incident van depressie. En uiteindelijk hoe lang het zal duren om de cycli voor eens en voor altijd te doorbreken en beëindigen.

 

Basisprincipes van depressie.
Voordat we ons verdiepen naar een permanente ‘remedie’, laten we een kleine stap terug maken en beginnen met wat basiskennis van wat depressieve gevoelens nu eigenlijk veroorzaakt.

De kern van het woord ‘indrukken’ betekent omlaag drukken. Depressie moet dan worden gezien als een energie die op de levenskracht in ons drukt.

Dat naar beneden drukken creëert na een tijdje pijn en beperkt dus onze dagelijkse bewegingen. Dus iets in jezelf creëert druk en dat neerwaartse effect verhindert de stroom van leven en energie naar binnen. Het grote keerpunt kan komen wanneer we erkennen dat alles wat er gebeurt van binnen, in ons wordt gecreëerd. Hier beginnen we de macht terug te winnen.

Wees voorzichtig, want de verleiding is om verder depressief te worden!

"Maar wat als het allemaal in ons gebeurt en we het nog steeds niet kunnen oplossen! "
Je
 voelt  je dan dus nog erger dan voorheen.
Kom daar a.u.b. niet in terecht!

 

Depressie kan echt een hele moeilijke situatie zijn om op te lossen, dus dit mag je absoluut niet te luchtig nemen!  De belangrijkste reden waarom het moeilijk vast te stellen is, is dat depressie ons vermogen om te handelen beperkt en dat een actie altijd vereist is om uit een depressieve toestand te komen.

 

De oorzaak van depressie

Depressie is meer dan alleen een ellendige dag hier en daar, of teleurstelling omdat je de baan niet hebt gekregen, of de man, of dat mooie droomhuis. 
Iedereen kan een wel eens een, of een paar, slechte dagen hebben, maar depressie is meer dan dat! 
Iemand die lijdt aan een depressie, wordt geconfronteerd met een dagelijkse strijd tegen hopeloosheid.

Depressie is, wanneer je alle gevoel van vreugde lijkt te verliezen en dingen die je vroeger leuk vond om te doen zinloos worden. 

*Je kunt niet slapen, of je slaapt te veel. 

* Je kunt niet eten, of je eet teveel. 

* Je maakt je eindeloos zorgen en je zelf praat is constant negatief. 

* Je worstelt om voor jezelf te zorgen, laat staan voor je familie.

Vergis je niet: depressie is een serieus probleem en niet iets dat iemand zomaar kan 'overwinnen'.

Zoals Albert Einstein zei: "We kunnen problemen niet oplossen door dezelfde manier van denken te gebruiken als toen we ze creëerden."

 

Wanneer je zelf denkt dat je faalt om het onbereikbare te bereiken, kun je je waardeloos, schuldig, lui en nutteloos voelen. Je verliest misschien het feit dat het voldoende is om gewoon te bestaan, gewoon te zijn, zonder een kunstmatig doel na te jagen.

Dit gevoel van permanente mislukking verdrijft het licht en de vreugde uit je leven en laat je niets dan duisternis en wanhoop achter.

Er doen zich altijd wel onvermijdelijk grote veranderingen voor in het leven. Omgaan met zaken als overlijden en geboorte, verhuizing, uit elkaar gaan, verlies van werk en gezondheidsproblemen hoort bij het leven.

 

Interne emoties die depressie veroorzaken!

In onze huidige, vrij materialistische wereld, is aan ons allemaal een vrij grote leugen verkocht.
Heb je deze droom van materieel succes, het perfecte gezinsleven, oneindige romantiek, rigide normen van zogenaamde schoonheid en verlangens voor een onmogelijk perfect leven overgenomen?
Depressie resulteert wanneer we erkennen dat we een probleem hebben maar tegelijkertijd geloven dat er geen manier is om dat probleem op te lossen. Denk daar maar eens over na! 
We zien het probleem en geloven dat we het niet kunnen oplossen.

Binnen de analyse van iemand met depressie zijn er 2 fouten.
De eerste is de interpretatie van het probleem. En de tweede is een overtuiging dat er niets aan te doen is.

Het eerste probleem komt door het feit dat we onze situatie interpreteren door de lenzen van een zeer donker getinte bril.
We zien en interpreteren wel degelijk het probleem, maar wat iemand zich dan niet realiseert is, dat het spiritueel bewustzijn gewond, beperkt en reactief is.

Op een gegeven moment komt men op het punt dat men echt overtuigd is dat het voorbestemd is om voor altijd met dit vreselijke probleem te leven. 
Ze klampen zich redelijk lang vast aan het idee om een oplossing te vinden, maar als dit niet lukt stopt de levenskracht en worden ze diep depressief.

Dus als jij, of iemand anders, met een depressie worstelt, is het ten zeerste aan te raden professionele medische hulp en begeleiding te zoeken om haar of hem te helpen de onderliggende problemen en soms chemische oorzaken aan te pakken.

Het is ook erg aan te raden om de onderliggende, spirituele, oorzaken aanpakken!

Vanuit spiritueel oogpunt is depressie een periode van duisternis en afwezigheid van licht. 
Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van pijn, negativiteit, uitdagende ervaringen, emoties uit het verleden, oude wonden, huidige worstelingen en toekomstige zorgen.

Deze dichte, zware en donkere emoties blijven zich ophopen in je energielichaam, je zwaarder maken, je licht dempen en het moeilijk voor je maken om er mee om te gaan.

Op deze manier is depressie een overbelasting van dichte, ook uitdagende, energieën die worden veroorzaakt wanneer pijnlijke emoties, gevoelens en ervaringen niet worden losgelaten.

Er zijn twee mogelijkheden voor waar deze dichtheid en negativiteit vandaan komt - interne emoties en extern geabsorbeerde emoties.

 

Belangrijke gebeurtenissen in het leven lijken heel vaak op tragedies, maar bieden eigenlijk verborgen kansen voor groei, transformatie en positieve verandering. 
Omarmen van een verandering, door het loslaten van uitdagende emoties, angsten en twijfels die naar voren komen, zullen je in staat stellen om  deze gebeurtenissen in beweging te brengen en er hierdoor sterker uit te komen. Zie het als een soort van wedergeboorte.

 

De uitdagingen, negatieve emoties en ervaringen komen samen totdat men vast komt te zitten ... 
Het voelt alsof je vastzit in modder, verdrinkt in negativiteit, gevangen bent in een mist, of wordt meegesleurd door een gewelddadige storm van giftige gedachten en negatieve emotie. 
Hoe groter de storm word, hoe moeilijker en uitdagender het is om het los te laten.

In plaats van los te laten en vooruit te gaan, word je teruggetrokken in oude patronen, beperkende overtuigingen en pijnlijke emoties die echt vreselijk aanvoelen. 
Die opeenhoping van energie, laag op laag en allemaal door elkaar heen, is wat we vaak depressie noemen.

 

Extern geabsorbeerde emoties die depressie veroorzaken

Als menselijke wezens zijn we allemaal verbonden met elkaar.

Dit is de reden waarom, vooral als je heel gevoelig bent, de opgebouwde emoties, pijn en negatieve energie van anderen snel als die van jouw kunnen aanvoelen.

Als je bent opgegroeid in een moeilijke omgeving, of als een familielid een depressie doormaakt, of als je werkt met downbeat collega's - voor je het weet, sta je misschien ook op de gladde helling naar een depressieprobleem.

Wanneer je in nauwe fysieke of emotionele nabijheid bent van iemand die een uitdagende tijd doormaakt, zul je in feite hun pijn, verdriet, woede, faalgevoelens, spijt en zorgen voelen.


Als je geen stappen onderneemt om je energetisch te reinigen en jezelf hiertegen te beschermen, kan hun zware, dichte en deprimerende energie de jouwe worden.

Dit gebeurt vaak met zorgzame, medelevende individuen die worden meegesleurd in een storm van emotionele spanning en zwaar aanvoelende energie.

 

Als je het zelf een beetje moeilijk hebt of in een uitdagende situatie zit, wordt het verergerd door de pijnlijke ervaringen van anderen.

Het leven kan snel een sleur worden in plaats van een plezier. Misschien ben je nog maar nauwelijks aan het overleven in plaats van te gedijen. 
Het kan dus zijn dat je negativiteit van anderen in je op neemt .

Zelfs als je in het begin volkomen gelukkig en tevreden was, reikt jou energie van nature uit om contact te maken met, en vibrerend te matchen met, dat van anderen. 
Dan kun je dus, zonder het te weten, hun zware emoties, pijn en stress op je nemen, en ze zullen je eigen voelen, ook al is dat niet het geval!

 

Het probleem hierbij is een gebrek aan verbinding met het innerlijke zelf en dus eigenlijk een beperking om met deze gevoelens om te gaan. Dit is best een hele moeilijke situatie! 
Het is niet aan te raden de zware gevoelens of de pijn ervan verminderen. Maar het is zeker geen reden om nu zelf depressief te worden.

Depressie is eigenlijk een keuze die we maken, ook al kan dit heftig bij ons 'binnenkomen' en ons hiermee overvallen. Het is net alsof je buiten onverwacht wordt overvallen bent door een zware regenbui.

Je kunt dan zeggen dat je geen controle over het weer hebt en je dus nat bent geworden.

Dat klopt natuurlijk, maar je had wel de keuze om al dan niet buiten te blijven toen het begon te regenen.

 

Hoe een depressie te beheren en te overwinnen?

Sporten is echt een van de beste dingen om te doen om een depressie tegen te gaan en te helpen overwinnen!
De endorfines die vrijkomen tijdens en na een goede trainingssessie helpen ons echt uit de zware fysieke toestand van een depressie te komen.

Hoe moeilijk het ook kan aanvoelen, we moeten echt dingen plannen en uitvoeren, zelfs als we daar geen zin in hebben.
Jijzelf , als persoon, bent die depressie niet en je verdiend het ook niet om dit de baas te laten worden over jou leven!  Mensen die gewend zijn aan lange periodes met een depressie, zullen dus weer opnieuw een andere manier van leven mogen gaan leren. De depressie zal helaas steeds wat koppiger worden!

 

Leer te leven in het heden

Geluk is altijd een keuze die je zelf maakt!

Als je denkt dat je uit een depressie zult klimmen wanneer je de baan krijgt waarnaar je op zoek bent, of wanneer je de perfecte relatie vindt, of wanneer je dat gewicht verliest, heb je het mis.
Dit zijn de verkeerde doelen, en jezelf dwingen om ernaar toe te werken, zorgt alleen maar voor meer falen en kom je in een vicieuze cirkel van depressies terecht.
In plaats daarvan heb je  meer voldoening in het leven nodig, en dat kan alleen komen vanuit een (spiritueel) gevoel van verbondenheid met de bron en liefde voor je zelf.  Dit laatste is misschien  nog wel het belangrijkste!

Probeer manieren te vinden, al is het maar iets kleins, van dankbaarheid en geluk op dit punt in je leven en waar je nu staat. Waarschijnlijk niet makkelijk, maar als je echt moeite doet is er vast iets te vinden.


Een integrale massage ( http://imvandermeij.nl/ ) of een Reconnective energie Healing, kunnen je hierbij heel goed ondersteunen.   

Als er, in jou leven, sprake is van enige vorm van misbruik, dan is het tijd om zo snel mogelijk acties te ondernemen om jezelf in veiligheid te brengen.

Reconnective healing kan iemand heel goed bijstaan als er sparaken is van een depressie, maar ik raad altijd aan om ook contact met de huisarets te hebben, als er spraken is van een depressie. Reconnctive healinjg is altijd een mooie aanvulling op   eventuele reguliere behandel methodes ..

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.