Nierstenen! 19-9-2019

Nierstenen.
Is er een diepere (metafysische reden) reden betekenis voor het krijgen van nierstenen?
Nierstenen zijn typerend voor een meer mannelijk, zeer yang-gedrag, dan een vrouwelijk.
De galblaasstenen (galblaas) zijn meer typerend voor een vrouwelijk, meer yin-gedrag dan een mannelijk gedrag.
De yin / yang-polariteit is belangrijk wanneer we praten over symptomen die verband houden met cysten, kankers, nierstenen, maar het is niet duidelijk.

Problemen in de yang-nier (mannelijk) duiden op relationele problemen met de partner, deze persoon heeft een overdreven yang, geobsedeerde houding ontwikkeld. Dit is waarschijnlijk afkomstig van het mannelijke rolmodel (de biologische vader?)
De partner heeft dit in de loop van zijn/haar leven als waarheid aangenomen, maar wel opgemerkt dat het niet werkt en toch kan men dit echt heel moeilijk los laten.
Problemen in de yin-nier (vrouwelijk) duiden ook op relationele problemen met de partner, dit omdat de persoon een overdreven yang, geobsedeerde houding heeft. Dit is zeer waarschijnlijk afkomstig van het vrouwelijke model (de biologische moeder?) Ook hier concludeert de partner dat het niet werkt, maar kan het ook hier weer zeer moeilijk los laten.

 

Wanneer iemand bang is om te falen, trauma  ervaart van bijvoorbeeld plotseling belachelijk gemaakt worden of openlijk bekritiseerd te worden in het bijzijn van anderen ....
Dan worstelen je nieren om de waterbalans in je lichaam op pijl te houden. Je kunt hierdoor diverse symptomen ervaren, waaronder ; koud zweet, buikpijn, duizeligheid, aandrang om te plassen en beven.
Ergens in je verleden heb je te maken gehad met soortgelijke scenario's en dit is dus als herinnering opgesloten in de cellulaire samenstelling van de nierfunctie.
Dit kan in de loop van de tijd verergeren en verdiepen, ook al slaag je er mentaal in om de angsten te overwinnen, de emoties komen dus niet vrij en bouwen zich op in de nieren.

 

De meeste nierstenen zijn gemaakt van calcium. De nieren slaan deze emotionele energiereactie en geconcretiseerde emoties op.
Door deze emoties zullen onze nieren dus niet meer in staat zijn het mineraal calcium op een juiste manier te gebruiken en onze botten een constante solide basis te geven.
Deze angsten nemen de fysieke intelligentie over van het doel van het calcium.
Het calcium kan dus niet meer voldoende door het lichaam worden opgenomen omdat de emotionele trauma's het wegtrekken.

 

De primaire functie van de nieren is om, samen met de blaas, de distributie en circulatie van vloeistoffen te regelen.
Sommige problemen kunnen het gevolg zijn van een storing van de nieren, zoals constipatie, donkere urine, nachtelijke transpiratie, droge mond, oedeem en diarree.
Het kan ook verantwoordelijk zijn voor andere stoornissen met tanden, botten, astma, oorpijn en aandoeningen van het zenuwstelsel.
Ze zijn het orgaan dat verantwoordelijk is voor de kracht die voortkomt uit de natuurlijke genetische vermogens. Kortom, we kunnen dus zeggen dat onze nieren de activatoren van onze genetische mogelijkheden kunnen zijn.
Aan de andere kant kan de zwakte van dit orgaan worden gemanifesteerd door individuen die worden beheerst door hun angsten, wat hun motivatie en hun wil kan beschadigen.  Dus het zal hun denkproces vertragen en de neiging hebben om vast te komen te zitten in verschillende levenssituaties.

Metafysisch gezien zullen de nieren dus de teleurgestelde kritiek en mislukkingen gaan kristalliseren.
Dit is heel nauw verbonden met angst, een laag zelfbeeld, onzekerheden en apathie , isolatie en onverschilligheid voor het huidige moment.

Er wordt aangenomen dat slechts één van de nieren het zware werk doet voor de zuivering van het lichaam, terwijl de andere zijn functionaliteit concentreert op het behouden van de lichtheid van het spirituele leven en het onderhoud van het lichaam.

Bij elke medisch probleem, gebruik een gezond verstand en neem altijd contact met de huisarts op, vooral als het acuut is!.
Deze blog is er alleen om meer inzicht te krijgen over een mogelijk diepere betekenis van nierstenen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.