Corona virus! 13-3-2020

Corona virus!
Het corona virus heeft inmiddels een groot gedeelte van de  wereld in zijn greep en sinds kort tijd raakt Nederland ook (een beetje) in paniek om dit virus. Onderstaande informatie, geven heel duidelijk aan wat angst met ons lichaam doet.

Waar ik d.m.v.  mijn blog vooral  op wil wijzen, is dat je ook op een andere/ holistische manier mag kijken wat je kan doen om de kans zo klein mogelijk te maken dat je hierdoor getroffen zal worden.
Voordat iemand mij nu meteen wil afschieten op het feit dat ik er te lichtzinnig mee omga.
Of dat ik makkelijk praten heb omdat ik kern gezond ben, ja dat geluk heb ik inderdaad. Wil ik het corona virus beslist niet bestempelen als een “gewone griep!“ Het corona virus bestaat al langer en dit is een nieuwe variant er van.  We weten inmiddels ook dat van een gewone griep , jaarlijks en wereldwijd veel mensen overlijden.  Maar angst doet zo vreselijk veel meer met ons lichaam dan we vaak beseffen!

 

Uiteraard moet je goed opletten en voorzorgsmaatregelen nemen, zeker als je tot een van de kwetsbare doel groepen behoord!  Maar...

 * Raak a.u.b. niet in paniek!

* Stop met het veroordelen en beschuldigen van mensen die er net even anders over denken dan jij.

* Stop met beweren dat gezonde mensen geen empathie hebben voor mensen met een bijvoorbeeld

een chronische ziekte. 

* Stop met onderscheid te maken tussen verschillende groepen. We zijn allemaal één en hebben
allemaal met deze situatie te maken!

 

Andere gedachtes en inzichten, zijn gedachtes die bij jouw of iemand anders horen. Je weet nl. nooit 100% zeker of die andere mensen geen empathie hebben, dit is dus jouw aanname.
Angst zet mensen tegen elkaar op!  En geloof me, dit is het laatste wat we op dit moment kunnen gebruiken....

Als je vaak boos bent, of regelmatig negatief op andere mensen reageert (sociale media is daar een veel gebruikt medium voor) verlaag je jouw energie en dus ook jouw immuunsysteem.
M.a.w. je zal vaker ziek worden!
Alles is energie !
Als je mijn blogs een beetje volgt, heb je inmiddels kunnen lezen dat achter elke klacht wel een onderliggende oorzaak zit. Dit heeft bijna altijd met een te grote hoeveelheid opgeslagen en onverwerkte energie te maken!

Wat is angst!

Wat er gebeurt bij angst is, dat je lichaam in een belangrijke en uitermate primitieve overlevingsstand schakelt, namelijk “vechten, vluchten of bevriezen”!
Dit hebben we uiteraard  nodig om te overleven! In bedreigende situaties is het heel handig omdat het je jouw lichaam in één klap klaar maakt voor een fysieke prestatie. Er wordt bloed rondgepompt, adrenaline spuit door je lijf en je gaat sneller ademhalen.  Alles is erop gericht meteen in actie te kunnen komen, dus om als een speer weg te kunnen, of te knokken of stok stijf te blijven staan.

De ene persoon is nu eenmaal gevoeliger dan de ander. Hoe gevoeliger je bent voor indrukken vanuit 
de buitenwereld, hoe groter de kans op een angst, of in het ergste geval, een angst-stoornis te ontwikkelen. Angst is afhankelijk van een of meerdere ingrijpende levensgebeurtenis(sen). Dit zorgt dus voor een hoger stressniveau.
De hoeveelheid serotonine die in de hersenen aanwezig is van invloed op het ontstaan van angst. Serotonine is een neurotransmitter, een stof die ervoor zorgt dat boodschappen in de hersenen van de ene zenuw naar de nadere worden doorgegeven. Wanneer er teveel, of te weinig van die stof aanwezig is, kan dit leiden tot een verslechterd functioneren.

 

Als gecertificeerd Reconnective Healing beoefenaar ben ik aangesloten bij een internationale groep RH beoefenaars. In deze groep zijn mensen met zeer uiteenlopende beroepen, waaronder ook diverse artsen. Het is echt een geweldig voorrecht om zo’n groot internationaal team achter je te hebben staan! Als je een vraag hebt is er altijd wel iemand, met de juiste kennis van zaken, die je kan helpen met het onderwerp waar jij een vraag over hebt. 
Een van mijn Reconnectoive Healing collega’s, is mevrouw Dita Baumane-Auza, en zei is psychosomatisch arts.


Psychosomatisch arts:
Psyche betekent geest, soma betekent lichaam. Onverwerkte gevoelens of stress kunnen zich uiten via het lichaam. Psychosomatische klachten zijn dus lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben en geen lichamelijke. Dat betekent dat artsen geen lichamelijke verklaring voor de klachten vinden.  Zei deelde haar inzicht op wat angst , op dit moment het corona virus, met ons kan doen.

Dita Baumane-Auza:
"In de afgelopen paar weken heb ik in de praktijk van mijn Reconnective Healing en als psychosomatische arts al met een aantal patiënten gewerkt die bij mij zijn gekomen voor hulp vanwege toenemende angst, gerelateerd aan COVID19 of de snelle verspreiding hiervan. 
Op basis van publieke perceptie en de massale angst hiervoor, deel ik graag onderstaande informatie die iedereen eigenlijk zou moeten weten en goed kan toepassen voor zijn/haar eigen gezondheid of dat van uw naaste".

Wat gebeurd er in onze hersenen met, nieuwe, informatie?
Neuroplasticiteit of neurale plasticiteit, stelt neuronen in staat om zowel anatomisch als functioneel te regenereren en nieuwe synaptische verbindingen te vormen. Hersenplasticiteit of neuroplasticiteit, is het vermogen van de hersenen om zich te herstellen en herstructureren.
Dit adaptieve vermogen van het zenuwstelsel kan de hersenen herstellen na aandoeningen of letsel De hersenen worden namelijk beïnvloed door onze zintuiglijke waarnemingen, handelingen en zelfs onze gedachten en verbeeldingen.

De hersenen hebben het vermogen om nieuwe verbindingen tussen neuronen (hersencellen) aan te maken. Hierdoor kan het brein zich reorganiseren. Iedere dag sterven miljoenen neuronen af, dus de hersenen moeten zich wel constant vernieuwen met nieuwe cellen. Neuroplasticiteit is dus een continu proces in je brein. Externe factoren, zoals hoe je leeft, hebben echter wel invloed op de mate en intensiteit van neuroplasticiteit.

( foto hier onder geeft aan hoe neuroplasticiteit eruit ziet!)

Wat kunnen we voor onszelf en voor anderen doen? 

"Eenvoudig gezegd bewijst neurowetenschappelijk onderzoek dat we ons DNA kunnen veranderen met de kracht van denken en bewustzijn.  Alles wat we voelen of denken, geloven of vrezen, wordt ook vastgelegd in DNA en wel in een miljoenste van een seconde. Bovendien is ons DNA in de eerste plaats ontworpen om informatie te ontvangen en door te sturen, niet alleen de eiwitsynthese, omdat het volledig kan binden aan alles wat er in de wereld bestaat".

Eens noemden Albert Einstein en Nathan Rosen deze speciale krachtoverbrengingskanalen een "warmhole". Tegenwoordig beschrijven kwantumwetenschappers het als een multidimensionaal bestaan waarmee we onbeperkt informatie kunnen ontvangen en verzenden. 

Quantumgolven (inclusief gedachten) verspreiden zich zowel in ruimte als in tijd. 

Onze gedachten en onze overtuigingen resoneren met ons DNA en alle orgaansystemen, in samenwerking met anderen.  Onze huidige bewustzijnsstaat bepaalt alle mogelijke gebeurtenissen in de nabije toekomst, inclusief gezondheid.

Wanneer een persoon zich veilig, aanhankelijk, gewaardeerd en dankbaar voelt, zullen de DNA-strengen langer worden en ontspannen. (zie foto aan het begin van deze blog)
Op deze manier kunnen we onze immuniteit tot 300.000 keer verhogen. Wanneer iemand daarentegen angst, frustratie, woede en stress voelt, versmalt DNA en sluit het zijn codes.
DNA reageert op negatieve emoties door te krimpen, wat duidelijk maakt waarom negatieve emoties ons in en uit de stroom van het leven sluiten.

Wat is de conclusie?
Onze emoties en gedachten zijn in staat om de vorm van DNA te veranderen en daardoor ook ons immuunsysteem te beïnvloeden.
Onze gezondheid is direct gerelateerd aan ons bewustzijn, verlangen en vertrouwen om gezond te zijn. We zijn en kunnen gezond zijn als we licht en liefde in ons hart brengen".

Ik hoop dat deze informatie, al is het maar een klein beetje, kan bijdragen om meer inzicht te krijgen wat angst met ons lichaam kan doen. Maar ook dat het je meer inzicht geeft dat het, ondanks dat het nu  spannende tijden zijn, je toch echt mag proberen om niet te veel met paniek en boosheid bezig te zijn.

Bij ernstige, of acute klachten, neem uiteraard altijd contact op met je huisarts!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.