Schildklier problemen! 25-4-2020

Schildklier problemen! 
Waarom hebben zoveel vrouwen een schildklieraandoening? Over het algemeen zijn het vrouwen die schildklier problemen hebben, maar mannen kunnen dit probleem ook krijgen. Een op de tien mensen heeft een schildklieraandoening; vrouwen vijf keer vaker dan mannen!

Dr. Stephania Sciamano geeft aan dat zei in haar 10 jaar als (natuurgeneeskundige arts), 1  op de 5 vrouwen in haar praktijk behandelde voor een of andere vorm van schildklier disfunctie! Elke vrouw had een iets ander geval, een iets andere geschiedenis en gevarieerde bloedresultaten.  Maar een ding hadden ze allemaal gemeen! Hun innerlijke zelfpraat was genadeloos. 
In haar praktijk bleek dat bij elke vrouw, vooral de empathische, heel duidelijk een dieperliggende oorzaak van hun schildklieraandoeningen te vinden was.

Nadat Dr. Sciamano enkele jaren dit patroon te had waargenomen, werd het haar steeds duidelijker waar het echte probleem lag.
De meeste van jullie hebben vast wel eens gehoord dat gedachten resultaten, positief of negatief, kunnen veroorzaken en dat alles energie is. Jouw schildklier is nogal delicaat en daardoor behoorlijk vatbaar voor een onbalans in jouw lichaam.
De fysieke behoeften omvatten een combinatie van mineralen zoals ;
* jodium
zink
koper
selenium

Je schildklier kan gevoelig zijn voor gifstoffen, stress en andere hormonen, dat moet dus altijd onderzocht worden. Maar er is ook nog een andere, meer persoonlijke kant aan het schildklierverhaal!
Als er iets niet goed is met je schildklier, of dat je nu hypo (lage) schildklier, hyper (hoge) schildklier, problemen hebt. Of de ziekte van Hashimoto of Graves (auto-immuunziekte van de schildklier) hebt, er is dan iets heel belangrijk dat je je heel goed mag realiseren.

Wanneer de schildklier traag is en het niet wordt opgemerkt, zal na verloop van tijd het hele lichaam hypoactief worden, wat letterlijk betekent dat het hele lichaam traag wordt... 

Een van de eerste dingen die het lichaam doet als de schildklier traag is, oftewel hypothyreoïdie, is dat het de bloedtoevoer naar de huid vermindert om energie te besparen

Wanneer dit gebeurt zal je:

* transpireren (sterk) verminderen
* kunnen gifstoffen geen uitweg vinden 
* verliest je huid zijn uitstraling
* ontwikkelt het vlekken, acne en/of  andere huidproblemen. 

De huid is ons grootste zintuig en symboliseert onze gevoeligheid en onze eigenwaarde!

Metafysisch wordt het 'het lichaam van de ziel' genoemd. Het staat ook bekend als symbool van geboorte en wedergeboorte omdat de cellen voortdurend regenereren ... We vormen een nieuw huid één keer per maand. 


De huid is het lichaam van de ziel! 

Oosterse genezers noemen het vaak de 'derde long'. 
Stel je voor, een klein stukje huid ter grootte van een kwartje bevat o.a. 
* 90 cm aan bloedvaten

* 3.60 m aan zenuwen

* 25 zenuwcellen

 * 100 zweetklieren

* meer dan 3.000.000 cellen ! 
 Dat is een behoorlijk complex team dat 24/7 werkt.

De verminderde functie van jouw schildklier is dus een symptoom met een dieperliggende oorzaak.

Je schildklier (en je hele fysieke wezen) is echt niet jouw vijand! Stel jezelf eens de volgende vraag!
Heb je je lichaam vervloekt of regelmatig mentaal aangevallen, omdat het niet werkte zoals je denkt dat het zou moeten? 

 

De reden dat deze vraag zo belangrijk is, is dat de schildklieraandoening een " ziekte van zou moeten " lijkt te zijn! 
Dit is een bijnaam die Dr. Stephania Sciamano  gegeven heeft voor schildklieraandoeningen.
De meeste artsen behandelen een schildklier probleem als een ziekte en geven medicijnen, terwijl
Dr. Sciamano haar iets heel intuïtie duidelijk iets heel anders aangaf.
In heel veel gevallen is het echte probleem dus blijkbaar een geval was van de "zou moeten”

Deze ziekte geeft aan dat je geest constant vol is met  gedachtes als;

* wat je moet doen

* wat je zou moeten doen

* wat je zou moeten voelen

* wat je niet zou moeten voelen

Ik hoop dat je nu misschien een beetje een idee krijgt waar de kern van het probleem zal zitten. Doe je dit al vele jaren, soms dag in dag uit, ga je dus op termijn een fysiek probleem ontwikkelen.

Waarom doe je dit nu eigenlijk?
Omdat je onbewust denkt dat je nog beter zou moeten zijn en je de echte verlangens voor jouw leven helaas verbergt. Er wordt zelfs aangenomen dat mensen met een schildklieraandoening vinden dat ze niet het recht hebben om;

* zich uit te drukken wie ze zijn

* zijn zoals ze graag zouden willen zijn

* zich te ontwikkelen zoals ze graag zouden willen 

* niet hun creativiteit uit kunnen dragen en/of toe passen om te slagen in dit leven.
Door al die gedachten in je hoofd,  heb je jezelf als het ware op de achterbank van de auto gezet!  Je hebt dus geen controle meer over je eigen leven. Dat zal zeer waarschijnlijk als een zware last aanvoelen voor je!

Wanneer dit je mentale patroon is, geeft dit dus aan dat je helaas onbewuste overtuigingen hebt dat :

* je niet genoeg  bent
* je altijd aan iedereen moeten passen
* nog meer of hoger moet presteren dan je doet
* nog meer van jezelf weg moet geven, dus anderen behagen
* minder nodig te hebben dan waar je wel recht op zou mogen hebben
* geen recht te hebben om helemaal jezelf te kunnen zijn
* dat je voor iemand, die dicht bij je staat, vaak op de 2e of zelfs laatste plaats komt
 * dat jouw gedachten en meningen verkeerd of niet goed genoeg zijn
* dat  voor jou de veiligste weg is om anderen dan toch maar die macht te geven


Hierdoor worden enorme hoeveelheden stresshormonen in het lichaam afgegeven. Op biochemisch niveau zal dit resulteren in verhoogde cortisolspiegelsCortisol is ons belangrijkste stresshormoon, dat zorgt voor gewichtstoename, verlangen naar suikers en angst. Met als gevolg dat het een verminderde schildklierfunctie en een te laag progesteron hormoon veroorzaakt. 

 

In een extremere vorm kan je lichaam zo ontstoken raken dat het ook antilichamen tegen jouw schildklier aanmaakt, die gelukkig kunnen worden gemeten, maar wat resulteert in een diagnose van Hashimotos of Graven.
In feite zijn zowel Hashimotos en Graves op spiritueel niveau slechts een eerbetoon aan een bekwaamheid in “zelfaanval”.
Je valt jezelf dus regelmatig intern aan!
Op kwantumniveau is je systeem zo vol schaamte geworden dat je interne aanval nu dus meetbaar is op fysiek niveau.
Misschien heb je nu meer inzicht gekregen dat er dus echt niets gebeurt in ons lichaam zonder dat er overduidelijk eerst in de geest iets gebeurt! Alle gezondheid is eigenlijk eerst een geestelijke gezondheid. Als lichaam en geest in balans zijn ben je dus gezond!

 

Waar zit mijn schildklier?

Je schildklier bevindt zich precies ter hoogte van je keelchakra. Zie ook de foto in het begin van dit blog.
Je keelchakra vertegenwoordigt je manier van communiceren. Dus hoe kan jij je uitdrukken , je menig geven of je grenzen aangeven in het dagelijks leven.
Het kan, op energetisch gebied, ook beschreven worden als de verbinding tussen oordeel versus acceptatie


Neem eens de tijd en vraag jezelf eens af: hoe vaak beoordeel, of veroordeel, je jezelf? 
Wees echt eerlijk naar jezelf, maar voel je daar niet schuldig over.
Als je het nl. moeilijk vindt om aardig tegen jezelf te zijn of over jezelf te praten, zelfs al is het voor de grap, dan is dit patroon zeer waarschijnlijk een probleem voor jou geworden.

 

Waar heb je dit patroon geleerd?
Zeer waarschijnlijk van je familie en/of je gemeenschap. Dus de samenleving als geheel. 
Als mens geven we toch graag iemand of iets de schuld. In dit geval kun je het dus niemand kwalijk nemen, het  lost trouwens ook helemaal niets op!  Want daar zit het probleem ook niet... Jij hebt, ergens in je leven, de keuze gehad om dit gedrag wel of niet aan te nemen. 
Bewust of onbewust, dat maakt nu even niet uit. Er waren zeer zeker ook andere gedragspatronen in je omgeving die je hoogst waarschijnlijk niet hebt overgenomen…. 

Dit is mogelijk even een lastige of harde waarheid, maar jij bent de enige die dit gedrag kan afleren….of om door te gaan met wat je al heel lang gedaan hebt. Als je is verteld dat je een afwijking aan jouw schildklier hebt, “omdat deze in jouw familie zit” , is het toch aan te raden om rekening te houden met wat hier boven is beschreven
Dus, heb je het functionele patroon van een klier in je nek geërfd of... heb je de denkwijzen geërfd
Grote kans  dat dit het de laatste is.

De mensen die herstelden zijn  degenen geweest die bereid waren verder en ook dieper te kijken dan hun fysieke lichaam, de bloedtesten, de online steungroepen, de familiegeschiedenis en het vinden van het perfecte recept om gewicht te verliezen.

Deze vrouwen waren dus  bereid te werken aan hun interne dialoog. Als je dit al je hele leven doet, zal het niet altijd even makkelijk zijn, maar beslist niet onmogelijk! Als je dus meer in je eigen kracht komt te staan, kun je hier absoluut van genezen. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat je dan anders over jezelf gaat denken.


Mocht je het vermoeden hebben dat je problemen met je schildklier hebt, neem dan altijd eerst contact op met je huisarts.
Reconnctive Healing is geen vervanging van de reguliere geneeskunde, maar kan wel een hele mooie aanvulling zijn  op jouw genezing!
Deze sessies kunnen je dus heel goed ondersteunen in dit proces. Door dat je d.m.v. deze sessies veel meer in je hoofd gaat ontspannen, heeft dit altijd effect of de rest van je lichaam.

Voor meer informatie over Reconnective Healing en de sessies, kun je altijd en geheel vrijblijvend, contact met me opnemen.

 

bron: 

(https://www.dehormoonfactor.nl/progesteron-hormoon)

https://www.stephaniasciamano.com/spiritual-cause-thyroid-disease/

https://ravenstarshealingroom.wordpress.com/2009/07/11/emotionally-psychologically-and-spiritually-decoding-the-thyroid/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.