Reuma! 14-4-2020

Reuma! 
Zijn er alternatieve behandelingen? Wat gebeurt er in je lichaam met (RA) reumatoïde artritis? 
Eerst maar eens een  medisch perspectief van reumatoïde artritis bekijken, zodat je een idee hebt wat het lichaam aan het doen is. Daarna ga ik in op de emotionele (metafysische) overtuiging waardoor het kan gebeuren.  Reumatoïde artritis (RA) is een auto-immuunziekte die chronische gewrichtsontsteking veroorzaakt.
RA kan ook ontsteking van het weefsel rond de gewrichten veroorzaken, evenals in andere organen in het lichaam. 

 

Auto-immuunziekten zijn ziekten die optreden wanneer de weefsels van het lichaam per ongeluk worden aangevallen door hun eigen immuunsysteem! Het immuunsysteem bevat een complexe organisatie van cellen en antilichamen die normaal zijn ontworpen om indringers van het lichaam, met name infecties, te "zoeken en te vernietigen'".
Mensen met auto-immuunziekten hebben antilichamen in hun bloed die gericht zijn op hun eigen lichaamsweefsels, waar ze worden geassocieerd met ontstekingen. 
Omdat het meerdere andere organen van het lichaam kan aantasten, wordt reumatoïde artritis een systemische ziekte genoemd.

 

Wat is het verband tussen auto-immuunziekten reumatoïde artritis?

Allereerst mijn medeleven aan iedereen die hieraan lijdt.
Helaas komt dit driemaal vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, en deze aandoening zal zelfs de eenvoudigste alledaagse taken (erg) moeilijk kunnen maken. 

RA is een auto-immuunziekten die de fysieke manifestaties zijn van een innerlijke oorlog die in je lichaam gaande is… Als je kunt ontdekken waar die innerlijke oorlog om draait, krijgt je meer inzicht welke veranderingen je in jouw overtuigingen zal mogen aanbrengen om de emotionele en spirituele balans te ervaren die je zal helpen lichamelijk te genezen.

 

Wat is de metafysische betekenis van reumatoïde artritis?
Er zijn  een paar dingen waar je eens naar zou kunnen kijken:

* Ben je hard en/of onbuigzaam voor jezelf? 

* Voel je ergernis en verbittering en weiger je om te ‘versoepelen’, om (zelf)kritiek los te laten? 

* Ben je teleurgesteld in mensen, gebeurtenissen en situaties? 

*  Slik je je gevoelens en gedachten daarom maar in? 

* Door deze overtuigingen slaat je onmacht naar binnen toe, met verdriet en teleurstelling als gevolg.

 

Maar voordat dit gebeurd… heb je mogelijk lange tijd met een kritische vinger naar "die ander" gewezen...

Jij bent zelf de magneet die mensen, omstandigheden en situaties aantrekt.  Dat ligt niet bij die ander en is dus niet iets buiten jezelf! 
Stop dus met iemand anders de schuld te geven door medeleven te vinden voor het maken van de keuzes die je hebt gemaakt.
Echt terugkomen bij jezelf is het keerpunt voor reuma!


Je zult dan aan de slag mogen met je verdriet, je boosheid en onmacht. Want deze zitten diep van binnen opgeslagen en vragen om transformatie. 

* Stop met vluchten naar een werkelijkheid die niet realistisch is, maar die je geschapen hebt om het leven  aan te kunnen.

* Keer terug naar de realiteit. Je hebt de goedkeuring van anderen echt niet nodig, die moet jij jezelf geven! 

* Alles wat je nodig hebt zit al in jou zelf!

* Verander de koude, strakke structuren waarbinnen je jezelf hebt opgesloten. 

* Verander de strenge regels die je jezelf hebt opgelegd.

* Transformeer ze in een liefdevolle warmte naar jezelf toe. 

* Uit jezelf naar buiten toe, daarmee stap je uit de kooi waarbinnen je jezelf met deze reuma hebt opgesloten. 

 

Reuma wijst op het dragen van (te) zware lasten waaronder je gebukt gaat!

Vaak camoufleer je jezelf met een houding van keihard werken. Je wilt de buitenwereld nl. laten zien dat je alles aankan, maar daar verlies je jezelf in. Ondertussen verlies je jezelf in dromen over "een beter leven waarin alles anders is". Je beeld van de realiteit komt daarmee niet overeen met de werkelijkheid. Uiteindelijk worden de lasten je te zwaar en gaat je lichaam protesteren.
Reuma is dan ook een zeer krachtig signaal dat absoluut niet genegeerd moet worden!

De kern van reuma heeft ermee te maken dat je het leven als een” toevallige loterij” ziet. 

Een aaneenschakeling van min of meer toevallige gebeurtenissen waarop jij geen invloed hebt. Keer terug naar de zeggenschap over jouw leven, dit zal je uit deze stroom halen!

Bij reumatoïde artritis ben je boos op jezelf voor wat je niet hebt gedaan of bereikt hebt waarvan je vind dat je het had moeten bereiken! Het bevat ook een diepgaande kritiek op autoriteiten of iemand die autoriteit over jou heeft.

 

Verander je perspectieven om jezelf te helpen genezen!

Heb compassie met de keuzes die je betreurt en die je blijkbaar niet hebt gemaakt!

Eer jezelf omdat je deed wat je dacht dat goed was, of voelde dat je ertoe gedwongen werd te doen. Ook al is het 100% ingegaan tegen je diepere intuïtieve gevoelens!

Intuïtie is iets wat nog steeds te weinig maatschappelijke erkenning krijgt. 

Wees dus wat liever voor jezelf en begin met kritische woorden te vervangen door woorden van dankbaarheid. 

Als je bijvoorbeeld merkt dat je zegt : "Ik wil echt dat ze deze keer op tijd komen!", verander dan deze verklaring en de energie erachter! 

Dus: "Ook al zijn ze misschien iets later dan ik graag zou willen, ik ben blij en dankbaar dat ze komen! " 
Je zult merken dat die kritische gedachten beginnen weg te vallen, en in plaats daarvan creëer je een positievere realiteit.

Geef jezelf toestemming om je intuïtie te gaan volgen! Ook al maakt het andere mensen een tijdje niet, of minder, blij met je.

 

Denk over het volgende eens na:
Je bent waarschijnlijk al een tijdje niet gelukkig met jezelf en/of anderen. Dus waarom zou jij niet doen wat nodig is om jezelf gelukkig te maken?
Andere mensen zullen er wel aan wennen dat je nu doet wat je gelukkig maakt. Ze zullen zich uiteindelijk bij je voegen, een stap terug doen of misschien wel verlaten. Als dat laatste het geval is, is dat waarschijnlijk even wennen, maar op termijn toch beter voor je.

Doe ook eens wat onderzoek naar voedingsmiddelen en gifstoffen die bijdragen aan ontstekingen. Onderzoek of er misschien nog andere oplossingen zijn die je zou kunnen maken om ontstekingen te verminderen en je flexibiliteit en fysieke genezing te verbeteren.

 

Heb je, of denk je last te hebben van reumatoïde artritis, neem dan altijd eerst contact op met je huisarts! Bovenstaande informatie is er om je een meer holistisch inzicht te geven in RA .

Reconnective Healing kan je hierbij uiteraard ook heel goed ondersteunen! 
Voor meer informatie over sessies, neem vrijblijvend contact met me op


Bron:

https://misahopkins.com/the-energy-behind-rheumatoid-arthritis/

https://genezenonline.nl/oorsprong-van-ziekte/oorsprong-van-ziekte/wat-wil- 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.