Keelontsteking! 10-8-2020

Keelontsteking
Keelontsteking, wat betekent dat eigenlijk? We hebben allemaal wel eens keelpijn en vaak is dat toch wel een aankondiging van een opkomende verkoudheid. Maar kan er, vooral als het chronisch is, nog een diepere betekenis zijn? Een die we ons waarschijnlijk niet of nauwelijks realiseren.
Wanneer je begrijpt hoe je chakra's in verbinding staan met je geest, lichaam en ziel, heb je de sleutel tot eigenlijk al je gezondheidsproblemen en hiermee ontdek je dus ook een oplossing om deze problemen zelf te verhelpen maar beter nog te voorkomen. Zoals je in al mijn vorige blogs hebt kunnen lezen is onze gezondheid, voor het overgrote deel, gekoppeld aan onze emoties..

Als je een meer of een beter inzicht hebt in onze zeven energie centra’s, die teruggaan in de geschiedenis tot 1200 voor Christus, kan dit je ondersteunen om makkelijker door het leven heen te navigeren. 
We mogen, misschien zelfs wel moeten, weer eens meer en beter naar onze intuïtie gaan leren luisteren. Onze stem gebruiken en meer beslissingen nemen vanuit het hart.  Ons hart heeft een veel belangrijkere functie dan we vaak denken. Ons hart pompt namelijk niet alleen het bloed door ons lichaam, maar ons hart slaat onze emoties op en registreert emoties sneller dan onze hersenen dit doen. 
Onze chakra's lopen van de basis van onze ruggengraat tot onze kruin. 
Van beneden naar boven zijn dit;

* wortelchakra, 

* sacrale chakra, 

* zonnevlechtchakra

* hartchakra

* keelchakra, 

* derde oog chakra 

* het kruinchakra.

Hoewel het  logisch zou zijn om een zere keel weg te wuiven als een virus of bacterie, is het toch interessant om wat dieper te kijken. En het resultaat kan je misschien wel verbazen! Als jij, zolang jij je misschien kunt herinneren, problemen hebt met je keel en de omliggende gebieden, dus van kinds af aan t/m nu als volwassene, regelmatig last van tonsillitis, sinusitis, laryngitis, mondzweertjes, tandenknarsen, koortsblaasjes, een klikkende nek, gezwollen klieren en tandvleesproblemen hebt is er meer aan de hand.
Bovenstaand overzicht is bijna de volledige lijst van aandoeningen die verband houden met een niet optimaal werkende keelchakra.

Hier wordt het interessant...

Het keelchakra wordt geassocieerd met het (uit) spreken van onze waarheid.
Kan of durf ik mijn stem wel veilig gebruiken? 

De angst om in ons leven van uit ons hart te spreken en gehoord te worden, staat in geen verhouding tot wat er zou kunnen gebeuren als jij wel  je stem gebruikt. 
En toch hebben we daar regelmatig problemen mee, omdat we bijvoorbeeld bang zijn om; 

* uitgelachen te worden

* belachelijk gemaakt te worden 

* iemand te kwetsen

* iemand zijn hart te ‘breken’

* onze baan te verliezen enz.

Het kan dus voorkomen, als je regelmatig keelpijn of andere klachten in dat keelgebied ervaart, dat jij jouw waarheid niet kunt uitspreken wanneer je die het meest nodig hebt. Of dat je jouw behoeften en verlangens niet kunt uiten.
Misschien verlang je wel naar het realiseren van bepaalde dromen, met een sterk en duidelijk doel en je vraagt je telkens af waarom het toch maar niet lukt om daar te komen… Dit komt mogelijk omdat je dit niet durft of kan aangeven.
Dit zijn veel voorkomende tekenen dat het keelchakra niet optimaal functioneert.
Dus is een zere keel eigenlijk wel  gewoon een zere keel, of zegt dit dat je mogelijk irrationeel bang bent voor de uitkomst...? 

Samengevat komt de reden van chronische keelpijn mogelijk door;

* welke persoon of situatie kun je niet slikken? 

* misschien is er een specifiek emotioneel trauma dat je moeilijk kunt doorstaan of niet in staat bent
   een houding van een bepaalde persoon of de uitkomst van een situatie in te slikken. 

* onderdrukte woede en/of een op jezelf gerichte agressie. 

* speel je misschien de rol van het slachtoffer?

* het onvermogen om voor zichzelf te spreken. 

* verstikte creativiteit. 

* weigering om te veranderen.

* vasthouden in boze woorden. 

* het gevoel niet in staat te zijn om ons zelf uit te drukken.

Omdat de keel het centrum van creativiteit is, is het absoluut noodzakelijk dat jij jezelf toestemming geeft om jouw eigen leven in te richten zoals je het nodig en prettig vind. Ervaar het leven zonder schuld, vergelding of angst dat je anderen tot last bent. 
Leer open en met liefde alles te aanvaarden wat je creëert, inclusief alle beslissingen die je neemt. Je kunt je dan verbinden met jouw eigen individualiteit. Het is dus interessant om te beseffen dat de keel een doorgang vormt tussen het hart en het hoofd.
In metafysische termen, tussen je eigenliefde en de IK BEN…..
Wanneer jij je leven creëert in overeenstemming met je ware behoeften, maak je verbinding met je IK BEN en open je het kanaal voor overvloed. Jezelf toestemming geven om je leven te leiden in overeenstemming met je ware aard, steekt dus een vuur(tje) aan onder jouw creativiteit.

Negeer wat als "abnormaal" beschouwt word, wanneer jij iets besluit dat voor anderen ongemakkelijk is. 
Als jij je ‘gewurgd’ voelt, is dat alleen door je eigen waarneming.
Maak jezelf los van de invloed van anderen en van je behoefte om hier jouw leven naar in te richten!
Je bespaard je zelf hiermee onnodige energie om een heel mooi leven voor jezelf te creëren.
Je zult merken je het leven dan ook makkelijker te ‘slikken’  is en je niet meer zo veel last zult hebben van steeds terug kerende keelpijnen.

Merk je regelmatig dat je, mentaal of fysiek in een disbalans terecht komt, kunnen een of meerdere Reconnective healing sessies je een helpende hand bieden. Het uitganspunt van Reconnective healing is altijd, dat jij het snel en ook makkelijk weer alleen kan oppakken. Dus geen maanden lange sessies, ons lichaam heet een heel groot zelfhelend vermogen en wil niks liever dan dat jij weer gezonde bent.

Bron :
https://astralcollective.com/blogs/news/what-does-a-sore-throat-mean-in-the-chakra-system

https://www.ecoutetoncorps.com/en/resources/metaphysical-definitions-20-illnessesdiseasesdisorders/throat-problems/

Rating: 0 sterren
0 stemmen