Alvleesklierkanker! 2-11-2020

Alvleesklier kanker!
Elk jaar wordt in Nederland de diagnose alvleesklierkanker’ bij circa 1350 personen gesteld. Het komt bij mannen tweemaal zo vaak voor als bij vrouwen. In de meeste gevallen gaat het om mensen die ouder zijn dan 60 jaar. De meest voorkomende soort alvleesklierkanker is kanker van de alvleesklierbuisjes, het ‘adenocarcinoom’. In tweederde deel van de gevallen ontstaat deze tumor in de kop van de alvleesklier. Dit wordt een ’pancreaskopcarcinoom’ genoemd.

Wat is de functie van de Alvleesklier ?

De alvleesklier zit diep verstopt in je buik, maar het is een onmisbaar orgaan. Je hebt deze klier nodig voor een goede bloedsuikerspiegel en spijsvertering.  De alvleesklier is een langgerekte klier van zo’n 12 à 15 centimeter lang en 1 à 3 centimeter dik en ligt dwars in je buik. Het begin bevindt zich in de bocht van de twaalfvingerige darm en de staart achter de maag, voor onze wervelkolom.
Aan de bovenkant ligt de alvleesklier tegen de maag, aan de onderkant tegen de dunne darm. De medische, Latijnse naam voor alvleesklier is dus  pancreas, maar wordt ook weleens buikspeekselklier genoemd.

Acute Pancreatitis (alvleesklierontsteking)

Acute Pancreatitis is een ernstige aandoening waarbij de alvleesklier (pancreas) ontstoken is. Acute pancreatitis wil zeggen dat het een kortdurende of tijdelijke ontsteking is. Meestal komt de ziekte binnen enkele weken weer tot rust. Maar een chronische ontsteking kan op termijn wel kanker worden...
De oorzaak van alvleesklierkanker is het de reguliere medische circuit blijkbaar nog erg onbekend. Van een aantal factoren is echter bekend dat zij het risico op alvleesklierkanker verhogen.

Bijvoorbeeld:

* roken

* diabetes

* alcohol

* overgewicht

* overmatige vetten, triglyceriden genaamd, in het bloed.

* virale infecties zoals bof

* bacteriële infecties zoals mycoplasma

* gevolg van chronische alvleesklierontsteking

* een ziekte die optreedt bij kinderen jonger dan 5 jaar (ziekte van Kawasaki)

* erfelijkheid speelt in 5 tot 10% van de gevallen een rol

* galblaas- of pancreasbeschadiging door letsel of een operatie

* cystic fibrosis (taaislijmziekte) Dit is een genetische aandoening waarbij plakkerig slijm de buisjes in de
   alvleesklier kunnen blokkeren. Het treedt op als gevolg van een defect transmembraangeleidingsregulatorgen voor cystische fibrose.

* bepaalde medicijnen die corticosteroïden, oestrogeen of bepaalde antibiotica bevatten

* een ernstige complicatie die wordt veroorzaakt door bepaalde virussen (syndroom van Reye)

* een ernstige aandoening die de lever, longen en pancreas aantast (cystische fibrose)

* dieet met veel rood en bewerkt vlees en weinig verse groenten en fruit kan ook het risico op deze
   vorm van kanker verhogen.

* niet te vergeten te veel koolhydraten, die als ze niet gebruikt worden, zich omzetten in glucose. Een kankercel floreert erg goed op 
   glucose!
De kanker treedt vaak op wanneer een cel in de alvleesklier schade oploopt aan zijn DNA (deoxyribonucleïnezuur) waardoor het zich abnormaal gedraagt en vermenigvuldigt. Dit type kanker kan in elk deel van de alvleesklier voorkomen, maar meer dan 70 %van de alvleesklierkanker bevindt zich toch wel in de kop van de alvleesklier.

 

Toen ik op zoek ging naar de reguliere oorzaken van deze kanker, kwam ik dus tegen dat het niet echt bekend is. Maar toen ik op zoek ging wat de oorzaak op energetisch niveau zou kunnen zijn, kwamen er pagina’s aan informatie naar boven…
Dit verbaasd mij niet echt, maar het blijft toch wel vreemd dat hier in de reguliere zorg weinig tot niet naar gekeken word. Nu weet ik daar het antwoord inmiddels wel op!  Follow the money…
Waarmee ik absoluut niet beweer dat artsen alleen maar op geld uit zijn, verre van dat, maar zei zijn helaas erg afhankelijk van de grote farmaceutische industrie. En de grote farmaceutische bedrijven bepalen alle prijzen en welke producten ze aan artsen en apothekers leveren. Daar zijn artsen dus enorm afhankelijk van geworden.

Ik stuitte vorige week toevallig (nu geloof in niet in toeval, alles heeft nl. een reden) op een oudere uitzending van de VPRO uit 2018/2019

https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/peperdure-pillen.html

Dit is een zeer interessante documentaire (ong. 45 min.) waar in 5 professionals, ieder op zijn of haar eigen vakgebied, zich erg zorgen maken over de macht die de farmaceutische industrie heeft.
In deze docu vertellen o.a. Casper van Eijck ( hoogleraar chirurgie in Rotterdam )en apotheker Paul Lebbink, uit den Haag hun toch wel schrijnende verhalen omtrent de problemen die zei hiermee ondervinden en hoe ze dit vanuit hun optiek zo goed mogelijk aanpakken. Deze uitzending was tevens de aanleiding voor dit blog. Ik ben na het kijken van de aflevering eens gaan kijken of ik iets kon vinden over de emoties die gekoppeld kunnen zijn aan deze ziekte.
Zoals ik net al aangaf, 
kon vrij veel informatie vinden als ik op de dieperliggende (metafysische) oorzaak zocht, maar als ik dan bij de meer reguliere medische informatie ging kijken ontdekte ik,  dat in het reguliere circuit maar weinig bekend is over de oorzaak..
Dan gaan mijn nekharen toch wel een beetje overeind staan en vind ik dit heel erg triest!

                                                                                                                              ********

Wat kunnen mentale en emotionele triggers zijn voor pancreaskanker?
Hoewel alvleesklierkanker relatief zeldzaam is, (± 1350 per jaar) wordt het als een van de meest dodelijke beschouwd omdat het zo agressief is, zich snel verspreidt en vaak pas in latere stadia wordt gediagnosticeerd en dat de traditionele geneeskunde helaas zeer weinig behandelingsopties biedt. Of als ze er zijn, ze schrikbarend duur zijn!

 

De symboliek van de alvleesklier

Voordat ik inga op tekenen en symptomen van alvleesklierkanker,  wil ik eerst het hebben over de symboliek.

De alvleesklier heeft twee hoofdfuncties: exocriene en endocriene. De exocriene functie is om spijsverteringssappen af te scheiden, in de dunne darm om de vertering van voedsel te verbeteren , terwijl de endocriene functie is om insuline en glucagon af te scheiden, die de bloedsuikerspiegel in het bloed reguleren. De meeste alvleesklierkankers worden gevonden in het exocriene deel van de alvleesklier. De afgescheiden spijsverteringssappen hebben een agressieve aard die voedsel afbreekt.

Kankers die uit dit deel van de alvleesklier ontstaan, kan duiden op een moeilijkheid "iets verteren".

Pancreaskankers die ontstaan uit het endocriene deel van het orgaan kan duiden op een onvermogen om suiker of zoetheid te absorberen. Dit kan dus wijzen op een onvermogen om je open te stellen en liefde te ontvangen, of op een onvermogen om de zoetheid van het leven te zien!

3e chakra-invloed

De alvleesklier bevindt zich in het gebied van de zonnevlecht en de levensenergie van dit gebied komt van het 3e chakra.
Psychologisch gezien vertegenwoordigt het 3e chakra het ego en de persoonlijke eer. Het wordt ook beschouwd als onze zetel van emoties. Kanker in deze regio kan betekenen dat het ego lang gekwetst is….  Dus een zeer belangrijke invloed op de gezondheid van ons 3e chakra-gebied is waarheidsgetrouw zijn en beloften aan jezelf en anderen nakomen.

Dit is de basis van persoonlijke eer, zelfrespect en eigenwaarde. Onwaarachtig zijn en valse beloften doen, knaagt aan iemands eigenwaarde, waardoor men zich diep onwaardig voelt voor liefde. Je mag dit emotionele deel dus echt niet over het hoofd zien, terwijl je naar de dieperliggende oorzaak van alvleesklierkanker kijkt.

Mensen met pancreasaandoeningen willen liefde, ze verlangen er ook naar, maar zeggen tegen zichzelf dat ze het niet nodig hebben.
Ze brengen
vaak een aanzienlijk deel van hun leven door met het gevoel onwaardig te zijn en zich hierdoor dus liefde te ontzeggen. 
Een probleem met de alvleesklier kan ook aangeven dat er rommel en verwarring in de emoties zijn, waardoor er problemen ontstaan zijn met de spijsvertering. Ergens wil je misschien een zekere controle en macht over anderen houden, je wordt dan van binnen nerveus en het respect voor jezelf neemt af. Het is alsof er een innerlijke strijd is wanneer je geconfronteerd wordt met obstakels. Je bent mogelijk bang voor nieuwe uitdagingen en je raakt, op termijn, uitgeput in deze strijd wat weer leidt tot een laag energieniveau.

Reflectie!

Als je goed nadenkt over je leven, zal je mogelijk de eerste tekenen en symptomen van alvleesklierkanker kunnen herkennen.

* Wat kun je niet ‘verteren’ over de mensen of situaties in je leven?

* Ontbreekt er in je leven zoetheid?

* Ik wil …. uitdaging liever afwijzen.

* Het gevoel in een impasse te zitten

* Woede en een gevoel opgesloten te zijn ivm een persoon of een situatie.

* Wat in je leven verdient waardering, wat je niet geeft of krijgt?

* Beschouw je jezelf als waarheidsgetrouw?

* Wanneer stel je de waarheid verkeerd voor?

* Hoe hou jij je zelf voor de gek of verbreek je beloftes aan jezelf?

* Kunt je het toegeven als je het bij het verkeerde eind hebt? Dus sta je open voor feedback van
   andere mensen over jou?

* Liever blijven rondlopen met alle emoties, het gevolg is alleen dat ik me nu wel erg hulpeloos voel,
   dus niet weten hoe je met deze emoties om moet gaan.

* Respecteer jij jezelf?

* Heb je altijd de goedkeuring van anderen nodig? Zo ja, waarom?

* Kunt jij je levensstijl veranderen en je dan ook echt houden je aan deze verplichtingen?

Bijna niemand kan voorkomen dat hij of zei soms boos, verdrietig, bezorgd of bang is.
Het is belangrijk om te beseffen wij ons mentale en spirituele leven niet volledig moet identificeren met dat van het emotionele leven, aangezien dit laatste ook vergankelijk kan zijn. Het is denk ik wel duidelijk dat het echt onmogelijk is om normaal te leven en ook levendig te zijn als we continue overbelast worden door buitensporige emoties.

Wanneer we als mens woede, angst of verdriet vasthouden, worden die emoties in het lichaam opgeslagen. Het altijd maar “begraven” van bijvoorbeeld woede, angst, onzekerheden kunnen wel degelijk emotionele risicofactoren zijn voor sommige soorten kanker.
Het te lang vasthouden aan emoties, kan dus na verloop van tijd zijn tol eist van het fysieke lichaam.


Het grote probleem tegenwoordig is, dat we niet de kennis hebben mee gekregen wat de gevolgen van onze onverwerkte emoties, op een dieper niveau kunnen zijn. Maar ze in plaats daarvan laten we ze maar sudderen of nemen we als “oplossing” maar een aspirientje.
Een healing op energetisch niveau kan iedereen helpen en ondersteunen om weer een mentale ontspanning te verkrijgen. Energie healing is dus een hele mooie ongevaarlijke manier, en ondersteuning, op de reguliere medische zorg.
Het kan ook klachten helpen voorkomen en regelmatig ook verhelpen wat met bijvoorbeeld de reguliere zorg  soms helaas niet lukt of is gelukt. Dit omdat er niet altijd een duidelijk aanwijsbare oorzaak te vinden is. Dan zullen we die oorzaak meestal  wel kunnen vinden op energetisch niveau.

Ik hoop dat mijn blog een nieuwe kijk, nieuwe perspectieven en misschien nieuwe hoop zal geven op alvleesklier kanker.
Mocht je symptomen hebben wat zou kunnen wijzen op alvleesklier kanker, ga dan uiteraard altijd als eerste naar je huisarts!

 

Net als een bij een reguliere arts of specialist, zijn er in energie healing sessies helaas ook nooit 100% garanties te geven. Het is inmiddels wel gebleken dat ons lichaam eigenlijk een heel slim en geniaal apparaat is met een veel groter zelfhelend vermogen dan we vaak denken.
Door meer tijd te besteden aan onze persoonlijke energie en hoe we dit gebruiken, en regelmatig ook misbruiken, en met wat extra ondersteuning van bijvoorbeeld energie heling, zijn er al diverse wonderbaarlijke verbeteringen en genezingen geweest...


bron:

https://www.alvleeskliervereniging.nl/de-alvleesklier/aandoeningen/alvleesklierkanker.aspx

https://cancerawakens.com/signs-symptoms-pancreatic-cancer/

https://www.insightstate.com/health/pancreatic-disorders-pancreatitis-pancreatic-cancer-spiritual-meaning-causes-symptoms-prevention/

https://www.awakeningstate.com/health/pancreas-disorders-spiritual-meaning-causes/

https://www.shineholistic.co.uk/blog/understanding-our-emotions-and-how-they-manifest-in-the-body/

https://www.diaryofapsychichealer.com/2012/01/my-thoughts-on-pancreatic-cancer.html

Rating: 4 sterren
1 stem