Prostaatkanker! 19-10-2020

Prostaatkanker!
In 2019 zijn ongeveer 13.600 nieuwe gevallen van prostaatkanker vastgesteld  (1,6 per 1.000 mannen). 
Vanaf de leeftijd van 45 jaar tot 80 jaar neemt het aantal nieuwe patiënten met prostaatkanker sterk toe. 
Vanaf  80 jaar neemt het aantal nieuwe gevallen van prostaatkanker weer af!
Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen ouder dan 45 jaar. Van alle mannen die in 2019 kanker kregen, kreeg 22% de diagnose prostaatkanker. Bijna iedereen kent wel een of meerdere mensen die kanker hebben of hadden.

Wat is prostaatkanker het eigenlijk voor ziekte?

Kanker is geen virus en geen bacterie, het is niet eens besmettelijk. De gevreesde ziekte is eigenlijk zelfloos….
Kanker bestaat uit  woekerende cellen die het lichaam beschadigen. Zelfs zodanig dat het in veel gevallen tot de dood kan leiden. Het lijkt een ziekte, maar het is meer een soort karma…. Kanker is, net als veel ander klachten, iets dat ons lichaam een les leert!
Het laat ons merken wat wel en niet goed voor ons is....
Sinds het begin van de vorige eeuw heeft onze gehaaste maatschappij ons geleerd er maar op los te leven en alles te nemen en te laten wat ons hartje begeert, i.p.v.  naar ons lichaam te luisteren.  We zijn het contact met onze innerlijke zelf verloren.
We luisteren daar niet meer naar en als we klachten hebben dan zoeken we voor de oplossing naar iets dat buiten ons zelf is bijvoorbeeld medicijnen!

 

Kanker en ziek worden,vertelt ons wat eigenlijk niet kan.

Het vertelt ons niet alleen fysiek ,maar ook mentaal, wat we wel of niet met ons fysieke lichaam kunnen en kunnen  doen…

Bijvoorbeeld blootstelling aan straling, slechte kwaliteit voeding of lucht, maar ook onze eigen gedrag. We mogen ons echt veel meer bewust worden wat overmatige en chronische stress met ons lichaam kan en ook zal doen!Opgekropte emoties, trauma’s en blokkades kunnen de oorzaak van kanker zijn. Kankersoorten hebben dus, naast fysieke oorzaken, ook een emotionele, ook een mentale en spirituele reden.

* Zo wordt nierkanker word vaak geassocieerd met opgekropte angsten, verstopte onzekerheden en
   een laag zelfbeeld. 

* Darmkanker kan worden geassocieerd met onverwerkte trauma’s. 

* Prostaatkanker kan worden geassocieerd met blokkades in de relatie met vader. 
Kortom, naast de juiste levensstijl is het transformeren van blokkades een belangrijke tool in het voorkomen van kanker.

 

De fysieke functie van de prostaatklier

De prostaat is een klier ter grootte van een walnoot die zich tussen de blaas en de penis bevindt; net voor het rectum. Voor een holistische behandeling van prostaatkanker is het belangrijk om de psychologische betekenis ervan te begrijpen. Samen met de penis en de testikels vertegenwoordigt de prostaat ook het mannelijke principe. 

We associëren dit vaak met onderwerpen als sterk, krachtig, macho, seksueel agressief en in controle en het mannelijke principe.
Helaas hamert onze sociale conditionering, vooral enorm beïnvloed door massamedia, op een eendimensionaal begrip van mannelijkheid en mannelijke seksualiteit.
Problemen met de prostaat, ook de penis, testikels, anus, blaas en zelfs vaginitis (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vaginitis) , kunnen voortkomen uit verwrongen opvattingen over ons lichaam en hun waargenomen functies.

Wat is seksualiteit eigenlijk?

We hebben door de jaren heen, een grote veranderingen meegemaakt in de manier waarop we omgaan met onze seksualiteit. We zitten in de huidige tijd ( of je je dat bewust bent of niet) midden in het breken van oude regels die al decennia lang onze seksuele waarheid beheersen. De laatste jaren, maar vooral het jaar 2020 is het, ondanks alle regels omtrent het Corona virus waar we alleen maar horen om afstand van elkaar te houden, toch een jaar om weer eens dichter bij elkaar te komen (maar vooral bij ons zelf )  en anders en bewuster naar ons leven gaan kijken.    Een 20/20 visie als het waren.
We worden nu eigenlijk gedwongen om naar binnen te keren i.p.v. alleen te leven en werken voor meer en grotere materialistische dingen.... Door deze manier van leven, lopen we soms tegen oude diepgewortelde wonden aan die we mogen genezen. Oude wonden die ons bijvoorbeeld keer op keer hebben verteld dat bijvoorbeeld seks misschien wel gelijk staat aan een zonde. 

 

Ons hele leven draait om emoties ten opzichte van geld, status, bezit, leefruimte, intimiteit en creativiteit.

Seksualiteit is dus sterk verbonden met onze creativiteit, co-creativiteit en empowerment. onze emoties, communicatie, het goede en het slechte, maar ook met het stellen van grenzen en met liefde,  haat, maar ook met lijden, geboorte en dood. Het kan energie vrijmaken voor projecten op het werk, artistieke ondernemingen, sport, besluitvorming, schrijven en een creatief leven.  Als je je creatief kunt uitdrukken, kun je dit seksueel meestal ook.
Seksualiteit houdt je flexibel, soepel en gevoelig voor je gezondheid, je behoeften, je relaties met andere mensen en de verbinding met jezelf. Het speelt een grote rol bij de lichamelijke gezondheid en vitaliteit van het lichaam.

 

In de Bijbel wordt geslachtsgemeenschap" kennis" van een ander genoemd.

Seks en intimiteit gaat voor het grootste deel om geven en ontvangen!

We hebben allemaal een diep verlangen om volledig herkend te worden, niet alleen emotioneel of mentaal, maar ook fysiek!
Het lichaam verheugt zich wanneer het aangeraakt en herkend word en het treurt als we het veroordelen of het zelf niet erkennen of door andere erkend wordt. 
Als we ons prettig of gelukkig voelen komt er o.a. endorfine vrij, dit is de grootste geluksboodschapper in ons brein en tevens een natuurlijke pijnstiller Endorfine dit is een neurotransmitters die zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel. Daarom wordt het ook wel een natuurlijke feel good drug genoemd.

Ons seksuele genitale gebied behoord bij ons tweede chakra 

In de onderbuik vinden we het seksuele genitale gebied - de eierstokken bij vrouwen en de testikels bij mannen.  Zowel de eierstokken als de testikels bevinden zich in het sacrale gebied of wel het 2e chakra (de plaats van emoties en seksualiteit) in feite bevindt je hele seksualiteit zich in dit deel van het lichaam. 

 

Het 2e chakra of Swadhisthana (स्वाधिष्ठान), is Sanskriet  voor zoetheid, liefelijkheid en bekoorlijkheid 

Ons 2e chakra bevat je houding ten opzichte van seksualiteit.
Je seksuele aantrekkelijkheid, wat je aantrekkelijk maakt, of je gelooft dat geld je aantrekkelijk maakt of dat succes je aantrekkelijk maakt, en dat je iets creatiefs moet of moet bereiken om je sexueel goed te voelen. Als je er echt van overtuigd en jij je hier niet in herkend,  verliest je een grote hoeveelheid kracht en energie van jouw buik en seksuele gebied, inclusief de prostaat!
Dit chakra regelt ook ons gevoel van eigenwaarde,  ons zelfvertrouwen en het vermogen om op een open en vriendelijke manier met anderen om te gaan. Maar ook onze emoties en intuïtie.

 

Prostaatkanker kan ook worden veroorzaakt door schuld, veroordeling, wrok en bitterheid tegen jezelf.

Je hebt mogelijk een perfectionistische mentaliteit waarbij je gedreven bent om te presteren en je identiteit en gevoel van eigenwaarde zit alleen in je prestatie. Je houdt geen rekening met mislukking. Je bent dus je eigen ergste vijand geworden, dit omdat je jezelf niet toestaat enige zwakte te tonen.
Als er een zwakte is, en die is er,  zal je jezelf niet vergeven en deze beschuldigende gedachtes wekken frustratie en een woede tegen jezelf op. ,Je identiteit en gevoel van eigenwaarde zouden moeten komen van wie je bent in je ziel, niet van wat je doet en hoe je denkt dat de buitenwereld je zal zien! Soms is de dieperliggende oorzaak vrij makkelijk te traceren en in andere gevallen is dieper “graven” noodzakelijk!

Hieronder een aantal punten , op emotioneel gebied, waar naar gekeken mag worden:

* werk gerichte problemen 

* financiën

* verwarring, 

* overweldigd zijn

* besluiteloosheid. 

* onwenselijk voelen

* afgewezen voelen 

* beschaamdheid

* hulpeloos voelen. 

* angst om ouder te worden en/of oud te worden. 

* anderen toestaan uw waarde te dicteren. 

* faalangst

Dit alles wordt zelfs sterk beïnvloed door de manier waarop emoties tijdens onze jeugd en in het gezin werden geuit of juist onderdrukt. 

Testiculaire kanker

Zaadbalkanker ontwikkelt zich meestal tussen de 20e en 40e levens jaar.
Het wordt meestal incidenteel ontdekt als een pijnloos knobbeltje in de testikels, hoewel sommige mensen ook wel klagen over testiculaire pijn of een zwaar gevoel in het scrotum. Wanneer de kanker zich verspreidt, kunnen knobbels in de buik worden gevoeld, kan de persoon bloed ophoesten (als de kanker zich naar de longen verspreidt) en kunnen de borsten groter worden vanwege de verhoogde afscheiding van het hormoon bHCG.

Testiculaire kanker ontstaat als gevolg van zelfhaat tegen wie je bent als man. Je houdt absoluut niet van jezelf, omdat je een liefdeloze beschuldigende geest hebt die je naar beneden haalt en je elke dag van de week tegen jezelf beschuldigt.

                                                                                                                            ********

Net als al mijn vorige blogs,  is ook dit blog hoofdzakelijk bedoelt om meer inzicht te geven en op een andere, meer energetische manier, te leren  kijken naar het ontstaan van prostaatkanker.

In deze link  https://youtu.be/NCGtw-21miM vind  je een video van Pierre Capel (hoogleraar experimentele immunologie aan de Universiteit Utrecht) , waarin hij uitlegt wat energie , de energie van angst, met ons lichaam doet.

Hij legt hierin dus uit wat de energie angst voor een dramatisch effect op ons DNA heeft. 
Niet alleen het onderhoud van onze zenuwen en hersenen wordt door onze eigen energie verstoord, maar ook ons immuunsysteem veranderd , waardoor heel veel andere functies in ons ontregeld worden!

Dit is ook wat in elk van mijn blogs probeer duidelijk te maken. Als we dit beter begrijpen, begrijpen we dus ook  de reden van ons ziek zijn of ziek worden. 

                                                                                                                           ********

Of iemand een beslissing neemt om klachten alleen op een holistische manier te bestrijden, voor de reguliere manier kiest of een combinatie van, daar kan en mag ik geen beslissing over nemen..
Dit is en beslissing die echt vanuit jouw hart genomen mag worden. 
Reconnective healing is in ieder geval in staat om je heel goed, en op een energetische  manier, bij te staan bij de dieperliggende en emotionele problemen die er kunnen spelen bij fysieke, maar ook mentale klachten.

Net als een arts of chirurg, is het onmogelijk om altijd een 100% garantie te geven of klachten verholpen kunnen worden, ik kan dit dus helaas ook niet. Aangezien Reconnectivehealing wereldwijd beoefend word, zijn er in de afgelopen 26 jaar, al veel mooie en bijzondere resultaten behaald en  bekend.

Wat een Reconnective healing sessie jou zal brengen, is altijd weer een verrassing. 
De ene keer is de verandering groot en een ander keer veel subtieler. Soms merk je een verandering meteen en soms duurt het wat langer, maar er gebeurd echt altijd wel iets!

Lees ook eens de ervaringen van andere die al een of meerdere sessies bij mij hebben gehad.
Deze kun je op de pagina ervaringen vinden..

Wil je een kort overzicht waar Reconnective healing jou mee zou kunnen helpen?
Kijk dan even kijkje op mijn
home pagina .

De aanbieding voor het gratis E-boekje met een overzicht van 50 veel voorkomende klachten, kun je nog steeds aanvragen.
Kijk dan even op de pagina gratis E-boekje.

Voor meer informatie over Reconnective healing sessies, neem gerust vrijblijvend contact met me op!

bron:
https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/prostaatkanker/cijfers-context/huidige-situatie#:~:text=In%202019%20ongeveer%2013.600%20nieuwe%20gevallen%20van%20prostaatkanker&text=Prostaatkanker%20is%20de%20meest%20voorkomende,kreeg%2022%25%20de%20diagnose%20prostaatkanker.

https://www.google.com/search?q=vertalen+nederlands+engels&rlz=1C1GCEB_enNL879NL879&oq=vertalen&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0i433l2j0j0i433l3.3291j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://bridgeman.nl/een-holistische-kijk-op-kanker/

https://cancerawakens.com/causes-prostate-cancer-mental-emotional-triggers/

https://www.mindbodygreen.com/0-23995/11-steps-to-sacred-sex.html

Rating: 3 sterren
1 stem