Prostaatkanker! 19-10-2020

Prostaatkanker!
In 2019 zijn ongeveer 13.600 nieuwe gevallen van prostaatkanker vastgesteld  (1,6 per 1.000 mannen). 
Vanaf de leeftijd van 45 jaar tot 80 jaar neemt het aantal nieuwe patiënten met prostaatkanker sterk toe. 
Vanaf  80 jaar neemt het aantal nieuwe gevallen van prostaatkanker weer af!
Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen ouder dan 45 jaar. Van alle mannen die in 2019 kanker kregen, kreeg 22% de diagnose prostaatkanker. Bijna iedereen kent wel een of meerdere mensen die kanker hebben of hadden.

Wat is prostaatkanker het eigenlijk voor ziekte?

Kanker is geen virus en geen bacterie, het is niet eens besmettelijk. De gevreesde ziekte is eigenlijk zelfloos….
Kanker bestaat uit  woekerende cellen die het lichaam beschadigen. Het lijkt een ziekte, maar het is meer een soort karma…. 
Kanker is, net als veel ander klachten, is een teken  dat ons lichaam ons iets te vertellen heeft!
Het laat ons subtiel, of duidelijk,  merken wat wel en niet goed voor ons is....
Sinds het begin van de vorige eeuw heeft onze gehaaste maatschappij ons geleerd er maar op los te leven en alles te nemen en te laten wat ons hartje begeert, i.p.v.  naar ons lichaam te luisteren.  We zijn heel duidelijk het contact met onze innerlijke zelf verloren.
We luisteren daar niet meer , of te weinig, naar en als we klachten hebben dan zoeken we voor de oplossing naar iets dat buiten ons zelf is bijvoorbeeld medicijnen!

 

Kanker en ziek worden, vertelt ons duidelijk iets.

Het vertelt ons niet alleen fysiek ,maar ook mentaal, wat we wel of niet met ons fysieke lichaam kunnen  doen…
Bijvoorbeeld blootstelling aan straling, slechte kwaliteit voeding of lucht, maar ook onze eigen gedrag. We mogen ons echt veel meer bewust worden wat overmatige en chronische stress met ons lichaam kan en ook zal doen! Opgekropte emoties, trauma’s en blokkades kunnen de oorzaak van kanker zijn. Kankersoorten hebben dus, naast fysieke oorzaken, ook een emotionele, ook een mentale en spirituele reden.

* Zo wordt nierkanker word vaak geassocieerd met opgekropte angsten, verstopte onzekerheden en
   een laag zelfbeeld. 

* Darmkanker kan worden geassocieerd met onverwerkte trauma’s. 

* Prostaatkanker kan bijvoorbeeld worden geassocieerd met blokkades in de relatie met vader.  Maar ook schuld en bitterheid.
Kortom, naast de juiste levensstijl is het transformeren van blokkades een belangrijke tool in het voorkomen van kanker.

 

De fysieke functie van de prostaatklier

De prostaat is een klier ter grootte van een walnoot die zich tussen de blaas en de penis bevindt; net voor het rectum. Voor een holistische behandeling van prostaatkanker is het belangrijk om de psychologische betekenis ervan te begrijpen. Samen met de penis en de testikels vertegenwoordigt de prostaat ook het mannelijke principe. 
We associëren dit vaak met onderwerpen als sterk, krachtig, macho, seksueel agressief en in controle en het mannelijke principe.
Helaas hamert onze sociale conditionering, vooral enorm beïnvloed door massamedia, op een eendimensionaal begrip van mannelijkheid en mannelijke seksualiteit.
Problemen met de prostaat, ook de penis, testikels, anus, blaas en zelfs vaginitis (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vaginitis) , kunnen voortkomen uit verwrongen opvattingen over ons lichaam en hun waargenomen functies.

Wat is seksualiteit eigenlijk?

We hebben door de jaren heen, een grote veranderingen meegemaakt in de manier waarop we omgaan met onze seksualiteit.
We zitten in de huidige tijd ( of je je dat bewust bent of niet) midden in het breken van oude regels die al decennia lang onze seksuele waarheid beheersen. De laatste jaren, maar vooral het jaar 2020 is het, ondanks alle regels omtrent het Corona virus, waar we alleen maar horen om afstand van elkaar te houden, toch een jaar is om eens dichter bij elkaar te komen,  vooral bij ons zelf. Maar vooral anders en bewuster naar ons leven gaan kijken.    Een 20/20 visie als het waren.
We worden nu eigenlijk gedwongen om naar binnen te keren i.p.v. alleen te leven en werken voor meer en grotere materialistische dingen.... Door deze manier van leven, lopen we soms tegen oude diepgewortelde wonden aan die we mogen genezen. Oude wonden die ons bijvoorbeeld keer op keer hebben verteld dat bijvoorbeeld seks misschien wel gelijk staat aan een zonde. 

 

Ons hele leven draait om emoties ten opzichte van geld, status, bezit, leefruimte, intimiteit en creativiteit, enz.
Seksualiteit is sterk verbonden met onze creativiteit, co-creativiteit en empowerment. Onze emoties, communicatie, het goede en het slechte, maar ook met het stellen van grenzen en met liefde & haat. Maar ook met lijden, geboorte en dood.
Het kan energie vrijmaken voor projecten op het werk, artistieke ondernemingen, sport, besluitvorming, schrijven en een creatief leven.  Als je je creatief kunt uitdrukken, kun je dit seksueel meestal ook.
Seksualiteit houdt je flexibel, soepel en gevoelig voor je gezondheid, je behoeften, je relaties met andere mensen en de verbinding met jezelf. Het speelt een grote rol bij de lichamelijke gezondheid en vitaliteit van het lichaam.

 

In de Bijbel wordt geslachtsgemeenschap" kennis" van een ander genoemd.

Seks en intimiteit gaat voor het grootste deel om geven en ontvangen!
We hebben allemaal een diep verlangen om volledig ()herkend te worden, niet alleen emotioneel of mentaal, maar ook fysiek!
Het lichaam verheugt zich wanneer het aangeraakt en (h)erkend word en het treurt als we het veroordelen, het zelf niet erkennen of door andere erkend wordt. 
Als we ons prettig of gelukkig voelen komt er o.a. endorfine vrij, dit is de grootste geluksboodschapper in ons brein en tevens een natuurlijke pijnstiller. Endorfine is een neurotransmitters die zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel. Daarom wordt het ook wel een natuurlijke feelgood drug genoemd.

Ons seksuele genitale gebied behoord bij ons tweede chakra 

In de onderbuik vinden we het seksuele genitale gebied - de eierstokken bij vrouwen en de testikels bij mannen.  Zowel de eierstokken als de testikels bevinden zich in het sacrale gebied of wel het 2e chakra (de plaats van emoties en seksualiteit) in feite bevindt je hele seksualiteit zich in dit deel van het lichaam. 

 

Het 2e chakra of Swadhisthana (स्वाधिष्ठान), is Sanskriet  voor zoetheid, liefelijkheid en bekoorlijkheid 

Ons 2e chakra bevat je houding ten opzichte van seksualiteit.
Je seksuele aantrekkelijkheid, wat je aantrekkelijk maakt, of je gelooft dat geld je aantrekkelijk maakt of dat succes je aantrekkelijk maakt.  Dat je iets creatiefs moet bereiken om je sexueel goed te voelen. Als jij je hier niet in herkend,  verlies zeer waarschijnlijk  je een grote hoeveelheid kracht en energie van jouw buik en seksuele gebied, inclusief de prostaat!
Dit chakra regelt ook ons gevoel van eigenwaarde,  ons zelfvertrouwen en het vermogen om op een open en vriendelijke manier met anderen om te gaan. Maar ook onze emoties en intuïtie.

 

Prostaatkanker kan ook worden veroorzaakt door schuld, veroordeling, wrok en bitterheid tegen jezelf.

Je hebt mogelijk een perfectionistische mentaliteit waarbij je gedreven bent om te presteren en je identiteit,  en gevoel van eigenwaarde zit alleen in je prestatie. Je houdt geen rekening met mislukking. Je bent dus je eigenlijk jouw ergste vijand geworden, dit omdat je jezelf niet toestaat enige zwakte te tonen.
Als er een zwakte is, en die is er,  zal je jezelf niet vergeven en deze beschuldigende gedachtes wekken frustratiesop  en een woede tegen jezelf op. Je identiteit en gevoel van eigenwaarde zouden moeten komen van wie je bent in je ziel, niet van wat je doet en hoe je denkt dat de buitenwereld jou zal zien! Soms is de dieperliggende oorzaak vrij makkelijk te traceren en in andere gevallen is dieper “graven” noodzakelijk!

Hieronder een aantal punten , op emotioneel gebied, waar naar gekeken mag worden:

* werk gerichte problemen 

* financiën

* verwarring, 

* overweldigd zijn

* besluiteloosheid. 

* onwenselijk voelen

* afgewezen voelen 

* beschaamdheid

* hulpeloos voelen. 

* angst om ouder te worden en/of oud te worden. 

* anderen toestaan uw waarde te dicteren. 

* faalangst

Dit alles wordt zelfs sterk beïnvloed door de manier waarop emoties tijdens onze jeugd en in het gezin werden geuit of juist onderdrukt. 

Testiculaire kanker

Zaadbalkanker ontwikkelt zich meestal tussen de 20e en 40e levens jaar.
Het wordt meestal incidenteel ontdekt als een pijnloos knobbeltje in de testikels, hoewel sommige mensen ook wel klagen over testiculaire pijn of een zwaar gevoel in het scrotum. Wanneer de kanker zich verspreidt, kunnen knobbels in de buik worden gevoeld, kan de persoon bloed ophoesten. Als de kanker zich in de longen openbaart, kunnen de borsten groter worden vanwege de verhoogde afscheiding van het hormoon bHCG.
Testiculaire kanker ontstaat als gevolg van zelfhaat tegen wie je bent als man. Je houdt (absoluut) niet van jezelf, vaak omdat je een liefdeloos beschuldigend stemmetje in je hebt, die je naar beneden haalt en je elke dag van de week tegen jezelf beschuldigt. Mogelijk is de oorsprong van deze gevoelens in de vroege  jeugd te vinden.


Nieuwe Germaanse Geneeskunde 
Dit is een alternatieve geneeswijze die in 1981 werd voorgesteld door de Duitse arts Ryke Geerd Hamer. 
Volgens zijn inzichten is kanker het gevolg van een traumatische gebeurtenis. Een  conflict actieve fase
De nieuwe Germaanse Geneeskunde  heeft ook een heel  interessante kijk op prostaat kanker.

In overeenstemming met het man zijn  heeft die een vitale  rol bij de voortplanting, en is er een biologisch conflict ontstaan dat verband houdt met de prostaatklier met betrekking op de voortplanting (gelijk aan de baarmoeder bij vrouwen).
Een man kan, onbewust,  een voortplantingsconflict hebben ontwikkeld  als hij niet in staat is om kinderen te verwekken, door welke reden of omstandigheid ook.
Kijkend vanaf het biologische conflict, vermeerderen prostaatcellen tijdens deze conflictactieve fase evenredig met de intensiteit van het conflict. Het biologische doel van de extra cellen is om de hoeveelheid sperma te vergroten om daarmee de kans te vergroten dat een vrouw voldoende zaadcellen geïmpregneerd krijgt, zodra een seksuele partner beschikbaar is.
Bij een langdurige conflictactiviteit, groeit de prostaat, prostaatkanker genoemd, als gevolg van de voortdurende celvermeerdering.
Als de snelheid van celdeling een bepaalde limiet overschrijdt, beschouwt de conventionele geneeskunde de prostaatkanker als “kwaadaardig”.

Hormoontherapieën, de standaardbehandeling voor prostaatkanker, zijn gericht op “het vertragen van de groei van de kanker” door het onderdrukken van de productie van mannelijke hormonen zoals testosteron.
Dit is gebaseerd op de aanname dat androgenen prostaatkankercellen stimuleren om te groeien.
Bijwerkingen van de medicijnen zijn erectieproblemen, gevoelige borsten en opvliegers. De reden waarom de “therapie” lijkt te werken, is dat de hormonale manipulatie de biologische identiteit van de man verandert. Als gevolg hiervan wordt het oorspronkelijk mannelijke conflict (voortplantingsconflict, paringsconflict, genderconflict) irrelevant en de prostaattumor krimpt.

Voor het hele, zeer uitgebreide, artikel hierover raad ik je aan onderstaande link te lezen. Bovenstaande tekst zijn een paar kleine stukjes uit dit artikel/ zienswijze van de Nieuwe Germaanse Geneeskunde.  Ook hier kijken ze heel sterk naar de dieperliggende, dus emotionele oorzaak, van de klacht!
https://www.germaansegeneeskunde.nl/prostaatkanker/

 

                                                                                                                            ********

Net als al mijn andere blogs,  is ook dit blog hoofdzakelijk bedoelt om meer inzicht te geven, en op een andere, meer energetische manier, te leren  kijken naar het ontstaan van, in dit geval,  prostaatkanker.

In deze link  https://youtu.be/NCGtw-21miM vind  je een video van Pierre Capel (hoogleraar experimentele immunologie aan de Universiteit Utrecht) 
Hij legt hierin uit wat de energie angst voor een dramatisch effect op ons DNA heeft. 
Niet alleen het onderhoud van onze zenuwen en hersenen wordt door onze eigen energie verstoord, maar ook ons immuunsysteem veranderd , waardoor heel veel andere functies in ons ontregeld worden!
Dit is ook wat ik  in elk van mijn blogs probeer duidelijk te maken. Als we dit beter begrijpen, begrijpen we dus ook  de reden van ons ziek zijn of ziek worden. 

                                                                                                                           ********

Of iemand een beslissing neemt om klachten alleen op een holistische manier te bestrijden, voor de reguliere manier kiest of een combinatie van, daar kan en mag ik geen beslissing over nemen..
Dit is en beslissing die echt vanuit jouw hart genomen mag worden. 
Reconnective healing is in ieder geval in staat om je heel goed, en op een energetische  manier, bij te staan bij de dieperliggende en emotionele problemen die er kunnen spelen bij fysieke, maar ook mentale klachten.

Net als een arts of chirurg, is het onmogelijk om altijd een 100% garantie te geven of klachten verholpen kunnen worden, ik kan dit dus helaas ook niet. Reconnectivehealing wordt wereldwijd beoefend, en er zijn in de afgelopen 26+ jaar, al heel veel mooie en bijzondere resultaten behaald en bekend.

Wat een Reconnective healing sessie jou zal brengen, is altijd weer een verrassing. 
De ene keer is de verandering groot en een ander keer veel subtieler. Soms merk je een verandering meteen en soms duurt het wat langer, maar er gebeurd echt altijd wel iets!

Lees ook eens de ervaringen van andere die al een of meerdere sessies bij mij hebben gehad.
Deze kun je op onderstaande  pagina  vinden..   
https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/ervaringen-van-clienten

Wil je een kort overzicht waar Reconnective healing jou mee zou kunnen helpen?
Kijk dan even kijkje op mijn
home pagina . https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/

Het gratis E-boekje, met een overzicht van 50 veel voorkomende klachten, kun je nog steeds aanvragen.
Kijk dan even op de pagina gratis E-boekje.  https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/gratis-e-boekje-1

Voor meer informatie over Reconnective healing sessies, neem gerust vrijblijvend contact met me op!

bron:
https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/prostaatkanker/cijfers-context/huidige-situatie#:~:text=In%202019%20ongeveer%2013.600%20nieuwe%20gevallen%20van%20prostaatkanker&text=Prostaatkanker%20is%20de%20meest%20voorkomende,kreeg%2022%25%20de%20diagnose%20prostaatkanker.

https://www.google.com/search?q=vertalen+nederlands+engels&rlz=1C1GCEB_enNL879NL879&oq=vertalen&aqs=chrome.1.69i57j35i39j0i433l2j0j0i433l3.3291j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

https://bridgeman.nl/een-holistische-kijk-op-kanker/

https://cancerawakens.com/causes-prostate-cancer-mental-emotional-triggers/

https://www.mindbodygreen.com/0-23995/11-steps-to-sacred-sex.html

 

Rating: 3 sterren
1 stem