Koorts! 6-03-2019

Koorts!
Het verschijnsel koorts is natuurlijk al zo oud als de weg naar Romen, zelfs nog wel ouder denk ik ;-). Tegenwoordig gaan er gelukkig steeds meer artsen van uit, dat koorts een normale en natuurlijke aanpassings- en verdedigingsreactie is van het lichaam op een bedreigende infectieHet is gewoonlijk een symptoom van een onderliggende aandoening, meestal een infectie.

Een deel van de hersenen dat de hypothalamus wordt genoemd (het is ook de schakel tussen het endocriene systeem en het zenuwstelsel) fungeert als de thermostaat van het lichaam. Als alles goed is in het menselijk lichaam, wordt de hypothalamus op de normale lichaamstemperatuur gezet. Koorts, ook wel bekend als gecontroleerde hyperthermie of pyrexie, is wanneer de lichaamstemperatuur boven het normale bereik van 36-37C (98-100F) komt. Koorts ontstaat wanneer de hypothalamus is ingesteld op een temperatuur die hoger is dan normaal. Dit resetten van de hypothalamus wordt meestal veroorzaakt door kleine moleculen die pyrogenen in het bloed worden genoemd. Koorts is de eerste verdedigingslinie van het lichaam! 

Het wordt soms door zorgverleners en ouders met grotere bezorgdheid bekeken dan het gewoonlijk verdient, een fenomeen dat bekend staat als koortsfobie.

Koorts is een natuurlijke reactie van ons lichaam op een infectie met virussen of bacteriën.

Koorts dient als een natuurlijk afweermechanismen van het menselijk lichaam tegen virussen en bacteriën die bij hogere temperaturen (dus koorts) minder efficiënt zijn. Met andere woorden, bij een hogere lichaam temperatuur groeien virussen en bacteriën minder goed! Je lichaam is dus eigenlijk heel goed bezig!

Zodra je lichaam de ziekte de baas is, daalt je lichaamstemperatuur weer.

Als je koorts hebt en je neemt aspirine, “doodt”, je eigenlijk de natuurlijke afweer van het lichaam en niet de ziektekiemen....

Koorts stimuleert ook ons immuunsysteem naar een hogere versnelling, waardoor een snellere productie van witte bloedcellen wordt gestimuleerd. Om deze redenen moeten we lichte koorts meestal onbehandeld laten, tenzij ze gepaard gaan met eventuele verontrustende tekenen en symptomen.

Opmerking:

De mate van temperatuurstijging komt niet noodzakelijk overeen met de ernst van de ziekte. Bovendien is de koorts reactie bij kinderen doorgaans groter dan bij volwassenen, aangezien koorts een enorme hoeveelheid energie vereist, die vooral oudere en sommige fysiek zwakkere volwassenen missen.

De lichaamstemperatuur gaat tegen de avond altijd (iets) omhoog, ook bij kinderen met koorts. Bij een infectie kan de temperatuur oplopen tot 40 of 41 graden. De meningen verschillen hier en daar in hoeverre een temperatuur van 40 tot 41 graden kwaad kan.

Ga dus altijd op je eigen gevoel af!
Koorts op zich is niet schadelijk voor het lichaam of de hersenen. Zolang het lichaam de warmte kwijt kan, komt de temperatuur eigenlijk zelden tot boven de 41 graden..

Bij twijfel moet je natuurlijk altijd een arts raadplegen!

Zeker als een kind jonger dan 3 maanden is en/of de koorts niet door een inenting is gekomen!

* Koorts zorgt , in ons lichaam, voor een ongunstig levensklimaat voor een aantal ziektekiemen zoals bacteriën, ,virussen parasieten, enz..
* Koorts (lijkt) de activiteit van het afweersysteem te verhogen.
* Bij een langdurige koorts die enkele dagen aanhoudt, schakelt het lichaam van suiker (glucose) over op de verbranding van vetten en   
   eiwitten voor de energievoorziening. Glucose is
namelijk een   uitstekende voedingsbodem voor bacteriën, maar bij koorts wordt deze
  energiebron afgesloten.

* De eetlust daalt waardoor de beschikbaarheid van glucose verder minimaliseert. Gewoonlijk is men vaak ook slaperig waardoor de vraag     van de spieren naar energie dus beperkt blijft.
* Tijdens koortspieken produceert de lever stoffen die de vermenigvuldiging van een heleboel ziektekiemen kan dwarsbomen.

De reden dat we überhaupt ziek worden heeft meestal weer een dieperliggende oorzaak. Het geeft duidelijk aan dat er een onbalans in ons lichaam is en dat meestal weer gekoppeld aan een emotie.

 

Spirituele griep.

Of je deze interpretatie gelooft of niet, maakt niet uit, haal er gewoon uit wat jou aanspreekt! Spirituele griep is eigenlijk een super krachtige en positieve manier om 'ziek zijn' te ervaren.

Koorts duidt op een piek van een brandende woede die niet is opgelost en zich nu fysiek manifesteert. Zijn er geen andere verklaarbare oorzaken, probeer dan te achterhalen wat je boos maakt. Elk conflict dat je ervaart, is een boodschap. Leer te accepteren wat je dwarszit, op dezelfde manier als je het plezierige deel van het leven accepteert.

Griep heeft invloed op jouw drie belangrijkste leefgebieden: werk, privé en vrije tijd.
De impact is daardoor groot. Dit kan veel weerstand in jezelf oproepen. Een schuldgevoel dat je niet kan werken, dat je niet je moeder- of je vaderrol kan vervullen, langer in bed (moet) blijven dan je eigenlijk zou willen en je niet die activiteiten kan doen die je zó graag zou willen.
  Koorts wordt meestal voorafgegaan door koude rillingen, een mechanisme dat het lichaam gebruikt om de thermische regulatoren aan te zetten om de temperatuur te verhogen. De orthodoxe geneeskunde verdeelt koorts in twee basistypen:
koorts met bekende oorzaken en met onbekende oorzaken.  De spirituele griep.

Of je deze interpretatie gelooft of niet, maakt niet uit, haal er gewoon uit wat jou aanspreekt!

Spirituele griep is eigenlijk een super krachtige en positieve manier om 'ziek zijn' te ervaren.

Koorts duidt op een piek van een brandende woede die niet is opgelost en zich nu fysiek manifesteert. Zijn er geen andere oorzaken, probeer dan te achterhalen wat je boos maakt. Elk conflict dat je ervaart, draagt een boodschap. Leer te accepteren wat je dwarszit, op dezelfde manier als je het plezierige deel van het leven accepteert.

Koorts wordt meestal voorafgegaan door koude rillingen, een mechanisme dat het lichaam gebruikt om de thermische regulatoren aan te zetten om de temperatuur te verhogen.

De orthodoxe geneeskunde verdeelt koorts in twee basistypen: koorts met bekende oorzaken en met onbekende oorzaken. Maar wat de oorzaak ook mag zijn, de beste behandelingskuur is niet altijd het onderdrukken van de koorts, omdat deze vreemde en ongebruikelijke hitte een waardevolle indicator kan zijn voor iets anders .

Spirituele griep is iets dat ons allemaal wel eens zou kunnen overkomen als je op het spirituele pad bent beland.
Het is geen 100% gegeven, maar komt voor. Koorts en griep lijkt een effectieve (maar niet comfortabele) manier te zijn om oude angsten en patronen los te laten en het lichaam te laten upgraden naar een hogere intuïtieve frequentie.

* Het kan optreden wanneer je tijd nodig hebt om een groot besef dat je recentelijk had te integreren, waarbij je heel moedig koos om een 
   oude beperkende overtuiging los te laten.

* Het overkomt je als je weigert te stoppen en het eens iets rustiger aan te doen en maar gewoon door blijft gaan.
* Het verplaats zich door verschillende delen van je lichaam om oude denkpatronen uit elke cel te verwijderen.

 

De spirituele griep, ook bekend als toevalgriep of trillingsgriep, is een gevolg als we door een energieverschuiving gaan en de toename van Chi (energie) resulteert in het opruimen van gifstoffen die in onze cellen en energie zijn vastgehouden kanalen.

Vergelijk dit een beetje wanneer het hevig regent en de stroming van een rivier toeneemt, hierdoor verwijdert de overtollige waterstroom veel puin op zijn pad. Dit gebeurd ook wanneer er een toevoeging van energie in ons lichaam plaatsvindt; de stroom van energie zal alle blokkades opruimen die in de cellen en meridianen worden vastgehouden.

Een dergelijke opruiming resulteert in ontgifting, waardoor ons lichaam dit op een heel natuurlijke manier verwijderd. Verschillende van onze interne systemen werken dagelijks aan het neutraliseren en elimineren van gifstoffen.

* Onze longen stoten bijvoorbeeld kooldioxide uit
* Ons spijsverteringssysteem geeft afvalproducten vrij
* Onze nieren scheiden gifstoffen uit het bloed en filteren deze uit

* De lever transformeert de chemische aard van veel gifstoffen.

Net zoals bij de gewone griep kun je of koude en warme rillingen krijgen. Vrouwen vergelijken dit vaak met de opvliegers tijdens de overgang... Ik heb deze rillingen regelmatig.. De ene periode zijn het warme “opvliegers” en dan weer een periode met koude rillingen, maar ik weet dat dit energie is. 

Koorts is een warmte die uit het hart komt.
Er zijn biologen die die zeggen dat het hart alleen een spierpomp is zonder enkele andere functies.
Wetenschappers van het Cornell University Medical College ontdekte echter biologisch krachtige stoffen in het hart en merkten op dat ze "waarschijnlijk als hormonen werken".

Dr. John H. Laragh, een Cornell-onderzoeker, onthulde dat een van de stoffen een verbinding was, auriculum genaamd, die werkte als een van de krachtigste diuretica die we kennen.

Elke overmatige afname van vocht zou een snelle toename van de warmte veroorzaken. Met andere woorden, koorts! Gelijkwaardige ontdekkingen over ongebruikelijke functies van het hart zijn ook gemeld door artsen in Japan en Canada.

Onderzoekers van het Heartmath Institute hebben aangetoond dat het hart zijn eigen intelligentie heeft en zelfs informatie ontvangt voordat de hersenen dit doen.

Hier een interessant YouTube filmpje over dit onderzoek.

https://youtu.be/Wb6uoy8hV5w

 

Gifstoffen komen op twee manieren onze cellen en meridianen binnen.

Extern

Zoals de lucht die we inademen, de producten die we op onze huid smeren, het eten of drinken dat we consumeren, de chemische producten die we gebruiken, wat we lezen of kijken en via giftige acties (roken, teveel werken, niet naar buiten komen).

Intern

Bijvoorbeeld negatieve overtuigingen, gedachten en woorden die we tegen of over onszelf zeggen, stress en negatieve emoties. Evenals giftig gedrag zoals veroordelend zijn, verstrikt raken in drama en slecht praten over anderen.

 

Hoewel ons lichaam is ontworpen om op natuurlijke wijze te ontgiften en dat ook altijd zal doen, kan het soms gebeuren dat de output de input niet kan bijhouden! Dus worden de detox processen overbelast, wat ertoe leidt dat ons lichaam dergelijke materie vasthoudt.

Elke keer als onze vibratie wordt verhoogd, zal er een energieverschuiving plaatsvinden. Ofwel via bewust werk dat we ondernemen, bijvoorbeeld als we een kinesiologische balans hebben, psygologische hulp, integrale massage of energie heling .
Of ze komen onbewust voor als gevolg van een emotionele onrust, veranderingen in het collectieve bewustzijn, grote planetaire afstemmingen zoals retrogrades of onzichtbare ( globale) energetische veranderingen.

 

Om onze vibratie te laten verschuiven, bewust of onbewust, komt er een stroom van energie het systeem binnen en zorgt ervoor dat giftige materie beweegt en vrijkomt. Hoe groter de hoeveelheid gifstoffen, hoe intenser dit kan aanvoelen.
Dit kan dus spirituele griep kan veroorzaken….

Hoewel spirituele griep zeer vergelijkbare symptomen heeft als een normale griep, verschilt het doordat de symptomen oppervlakkig zijn, dus over het algemeen voelt iemand zich ondanks deze fysieke manifestaties goed. Uit de vele ervaringen blijkt dat sommige mensen van de spirituele griep wel moe kunnen worden. Er vinden in die periodes veel veranderingen in het lichaam plaats en daar moet ons lichaam zich aan leren aanpassen. Het zelfde is als je nooit, of na een lange tijd, gaat sporten. Je lichaam heeft even tijd nodig om aan de nieuwe situatie te wennen.

 

Tijdens een griep, elke griep, is het belangrijk om je fysieke en energie lichaam te ondersteunen, anders kunnen de symptomen verergeren.

 

https://www.insightstate.com/health/fever-spiritual-meaning-causes/

https://www.thuisarts.nl/koorts-bij-kinderen/mijn-kind-heeft-koorts#:~:text=Bij%20een%20infectie%20kan%20de,tot%20boven%20de%2041%20graden.

https://holistik.nl/griep-2/

https://mellissaseaman.com/the-spiritual-flu/

http://www.unani.com/of_fire_and_light.htm

http://www.theinnersageaustralia.com/2016/05/28/are-you-suffering-from-a-spiritual-flu/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.