Enkel problemen! 20-2--2019

Enkel problemen!
Het woord enkel betekent hoek, afkomstig van het proto-Indo-Europese wat buigen betekent, en beschrijft dus zowel de vorm als de functie van dit lichaamsdeel. Zoals elk gewricht is het enkelgewricht een ruimte - de ruimte tussen twee of meer botten. In dit geval is de enkel bedoeld om jouw lichaam van drie dingen te voorzien: stabiliteit, mobiliteit en balans. De enkels stellen ons hele lichaam in staat om rechtop te staan en te lopen, een prestatie die best wel buitengewoon is gezien hun smalheid en kwetsbaarheid en ze toch in staat zijn om ons hele lichaam te ondersteunen.

 

Ondersteuning is hier dus het grote sleutelwoord!
Aangezien onze enkels de steun weerspiegelen waarvan we afhankelijk zijn van anderen en van de psychologische en emotionele overtuigingen die ons leven betekenis en doel geven. Als deze worden ondermijnd, is er niets meer dat ons rechtop houdt.
>  Ben jij je misschien ondersteuningssysteem kwijt?
> Worden jouw overtuigingen in twijfel getrokken?

Balans en onze enkels

Samen met onze ogen en ons binnenoor vormt de enkel een derde van het neurologische evenwichtsmechanisme van ons lichaam.

Je enkel heeft gespecialiseerde zenuwcellen die proprioceptoren worden genoemd – dat betekent 'zelfperceptie'.
Proprioceptoren geven jou de mogelijkheid om je lichaamspositie in de ruimte te voelen.

Probeer maar eens op één voet te balanceren. Merk maar eens op hoe je enkel beweegt en bezig is alles te stabiliseren, je hoeft er zelfs helemaal niet na te denken... Dit is het eigenlijk net als met ademhalen, het gaat vanzelf zonder er ook maar over te hoeven nadenken!

 

De enkel is dus een gewricht dat balans en aanpassing aan het terrein mogelijk maakt.

Torsies (ligamentgerelateerde problemen) betekenen dat je niet goed aangepast bent.
Enkels zijn kwetsbare gebieden voor torsies en tendinitis (peesgerelateerde problemen).
Een breuk, torsie of peesontsteking in dit gebied wordt veroorzaakt door een gebrek aan evenwicht in het leven van iemand.
Omdat de enkel een gewricht is, bedoelen we in dit geval inflexibiliteit en onderwaardering. Zo kunnen enkelgerelateerde problemen duiden op een gebrek aan evenwicht thuis en /of bij de partner, of op het werk.

3 belangrijke emotionele redenen voor gebroken, verstuikte of gezwollen enkels

Als jij je enkel hebt bezeerd, gebroken of beschadigd, is de eerste en belangrijkste emotionele kwestie om naar te kijken of je voldoende emotionele steun hebt! Onze enkels weerspiegelen de steun waarvan we toch allemaal regelmatig afhankelijk zijn. Dus van de mensen om ons heen en nog belangrijker, ons innerlijke ondersteuningssysteem!

Dit innerlijke ondersteuningssysteem bestaat uit de psychologische en emotionele overtuigingen die ons leven betekenis en doel geven.
Het omvat de emotionele steun van onze dierbaren, spirituele of religieuze overtuigingen. Als iets daarvan wordt weggenomen, betwijfeld of in twijfel wordt getrokken, is er niets meer om ons overeind te houden. Dit kan gebeuren als we geschokt, getraumatiseerd, verraden of afgewezen zijn en niet meer in staat zijn om alleen te staan.

Een verstuikte of verdraaide enkel

Onze enkels stellen ons in staat flexibel te zijn. Een verstuikte of verdraaide enkel duidt op een gebrek aan flexibiliteit in de richting waarin we gaan. De belasting is te hoog geworden en zorgt ervoor dat de energie ineenkrimpt of verdraait , d.w.z. in één keer alle kanten op gaat.

* Wat moet worden ontrafeld of omgeleid?
* Wordt je in verschillende richtingen getrokken?
* Twijfel je aan je onderliggende overtuigingen?

 

Een gezwollen enkel

Een gezwollen enkel geeft aan dat je bezig bent met het vasthouden van emotionele energie, frustratie of weerstand tegen loslaten. Het gewicht van emotionele last s te groot geworden.

Een gebroken enkel

Een gebroken enkel duidt op een zeer diep emotioneel conflict over de grond waarop je nu staat.
* Misschien verzet jij je tegen het veranderen van de richting van je leven
* Zet je vraagtekens bij je overtuigingen of ben je bang of niet in staat om voor jezelf op te komen
* Waardoor is het vermogen om voor jezelf op te komen beschadigd?

* Heb je misschien je breekpunt bereikt en kan je iets of iemand niet meer uitstaan?
* Vraag je jezelf misschien af wat je door deze gebroken enkel niet kunt doen, of wat je mogelijkerwijs

   nu wel met deze gebroken enkel kan doen?

Onze enkels zijn essentieel om ons rechtop te houden, daarom kunnen ze instorten als we er niet meer tegen kunnen of als het gewicht gewoon te zwaar is om te dragen.

Yin Yang

Met betrekking tot de polariteit, is de rechterenkel yang, mannelijk, en de linkerenkel is yin, vrouwelijk.
Dit geldt zowel voor links- als rechtshandige mensen.

Problemen met de yin enkel kunnen duiden op inflexibiliteit en ook onderwaardering (vanwege de invloed van een derde persoon (een vrouw?) Of door de obsessieve overtuigingen van en naar jezelf en kunnen duiden op een gebrek aan assertiviteit bij jou als vrouw,

Mogelijk met een vrouw of een of jouw moeder. Misschien een onopgeloste kwestie die verband houdt met het gezin of zelfs het gezinsbudget.

Problemen in de yang enkel duiden op inflexibiliteit en ook op onderwaardering (vanwege de invloed van een derde persoon (een man?) Misschien door obsessieve overtuigingen van en naar jezelf. Dit kan mogelijk duiden op een gebrek aan assertiviteit tegenover een man. Dit kan zelfs betrekking hebben op jezelf, als jij een man bent. Mogelijk jouw vader of iemand die een vaderrol in jouw leven heeft. Misschien wel een voor jou te “mannelijke” baan, je baas op het werk of een (sport) coach of manager.

 

Verzwakte energie

Door alle bovengenoemde reden kan jouw energie dus verzwakt raken.

Je schendt hierdoor je eigen gevoeligheid en realiseert je niet dat jij jezelf niet vertrouwt met betrekking tot familie- of relationele kwesties. Mogelijk accepteert jij jezelf dus niet zoals je bent en onderschat jij jezelf.


Luister jij wel naar je lichaam?
Ons lichaam voelt heel duidelijk aan, dat het niet kan doen wat er gevraagd wordt, maar te vaak negeren we dat gevoel toch liever. Door dit telkens te negeren span jij je lichaam en geest te veel in.
Met andere woorden: Als jij geen nee kunt zeggen, zegt je lichaam dit door ziek te worden…

Onze enkels zijn dus heel essentieel om ons rechtop te houden. Daarom kunnen ze instorten als we er niet meer tegen kunnen of als het emotionele gewicht te zwaar is geworden om te dragen.

 

Mocht je om welke reden dan ook, niet meer in balans zijn, kunnen Reconnective healing therapie sessies je weer op weg helpen.

Tijdens een sessie, zoeken de 7.83 Hz frequenties de onbalans in je lichaam op en zorgen ervoor dat deze weer op elkaar afgestemd worden. Hierdoor vind de genezing plaats. Het is dus beslist geen placebo effect omdat je er in gelooft...
Lees ook mijn blog van 15 december 2020, waarin ik dit hier uitgebreid op in ben gegaan.

Bron:

https://www.flowsandforms.com/ankles/

https://www.healing-affirmations.com/why-people-break-sprain-and-otherwise-damage-their-ankles/

https://www.huffpost.com/entry/bodymind-wisdom-what-your_b_142958?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAI5Spwq8zZwhbObrY2V3KgyQMWPQUj-19HnDbUPW7Z5y4rXy6hC_eIyIwaovLMPvy3tFPRaDpmXlwt52eWxio1vuoh2qFe6LCeMsjQMfBLuUDbu9rtPrjOGVHw3nBZHloVCCr3P5KCL6ncRWn_a-9LWlVyKLnpmjAwE2tF3GQPIS

http://synergy-pt.net/niablog/awareness-of-ankles/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.