Voet pijn! Wat proberen mijn voeten mij te vertellen?

Voet pijn, wat proberen mijn voeten mij te vertellen?
Wat betekent het, op spiritueel niveau, als we voetpijn hebben?
Er zijn veel soorten voetpijn. Bunions, plantaire fasciitis en zelfs het stoten van onze tenen, kunnen ons dwingen om even een korte pauze te nemen. Wanneer we obstakels tegenkomen, zijn onze voeten misschien wel de eersten die het weten. De spirituele betekenis van voetpijn ligt in onze richting en het pad dat we bewandelen.
Onze voeten dragen ons door ons leven. Ze houden ons gewicht, helpen ons om ons evenwicht te vinden en geven ons de middelen om vooruit te komen in ons leven.

Wanneer er een (mysterieuze) pijn in het lichaam is, is het heel nuttig om te bedenken wat dat deel van ons lichaam voor ons betekent. En wat het ons kan vertellen..
Onze voeten zijn ons vervoermiddel. Je zet altijd de ene voet voor de andere, letterlijk en figuurlijk, en je komt dan ergens. Dit is misschien een goed moment om jezelf eens af te vragen welke richting je leven opgaat.
* Waar ga je heen, of niet?
* Gebeurt er iets te snel?
* Verandert er iets in je leven wat niet goed voelt?
Als dit gebeurt, kijk dan eens hoe je kunt vertragen. Kun je op de rem trappen, op die veranderingen die niet goed voor je voelen? Als dat niet het geval is, hebben we in plaats daarvan dus een pauze nodig om gevoelens zoals verdriet of woede rond ongewenste verandering te verwerken.

 

Welke emotie veroorzaakt voetpijn?
Wanneer je lichaam gestrest is, hyperventileert of bom vol adrenaline zit, kan je lichaam meer bloed naar vitale organen pompen, waardoor er minder over is voor voeten en enkels. Als gevolg hiervan kunnen tintelingen of ander ongemak in de voeten voor komen, vooral voor en na angstaanvallen.

 

Voetpijn en het wortelchakra.
Volgens de chakra theorie zijn de voeten een aspect van Muladhara, het wortelchakra.
Dit chakra bevindt zich op het perineum en de bekkenbodem, maar sluit via de benen op de onderkant van de voeten aan. De voeten vertegenwoordigen ons eerste contact met de aarde, en dit is het element van huis, veiligheid en alle zorgen over geld. Als er iets niet in orde is met ons wortelchakra, voelen we ons vaak op een bepaald niveau onveilig.

Het voelen van pijn in de voeten kan erop wijzen dat we niet genoeg verbonden zijn met het element aarde. We hebben aarding nodig, en mogelijk wat tijd in de natuur. Hier onder enkele vragen die jij jezelf kunnen stellen rond dit chakra:

* Wanneer was ik voor het laatst verbonden met de natuur?

* Voel ik me veilig in mijn lichaam?

* Voel ik me veilig in mijn huis?

* Is mijn huis een comfortabele en gastvrije plek voor mij?

* Heb ik genoeg geld om me veilig te voelen in mijn leven?

* Heb ik voldoende voedzaam voedsel (gegeten)?

Zoals ik hier boven al eerder aangaf, onze voeten vertegenwoordigen onze verbinding met moeder aarde.
Zere, gezwollen, gevoelloze of pijnlijke voeten vertegenwoordigen de staat van onze relatie met onze moeder. Moeder aarde en onze basis energieën. Hoewel het de benen zijn die ons voorwaarts in het leven brengen, zijn het de voeten die daadwerkelijk contact maken met de grond en elke vooruitgang kunnen tegenhouden, of het op zijn minst moeilijk kunnen maken.
In de moderne samenleving met zijn asfalt, beton en hoogbouw verliezen we het contact met de aarde en haar energieën. Dit kan worden weerspiegeld in onze relatie met degene die ons heeft gebaard. Deze scheiding kan in sommige gevallen echte pijn veroorzaken.

 

Alle been Yin & Yang-kanalen ontmoeten elkaar en vloeien in elkaar over in de tenen.
Dit is een gebied met veel energie en een sterk effect op het lichaam. Dit is een gebied waar sterke energieën in transitie zijn, dus ons contact met onze moeder, moeder aarde en onze basis energieën is altijd ambivalent.
We willen dichter bij die liefde komen, maar tegelijkertijd ook onze eigen koers varen.

In de voeten slaan we vaak giftige energieën op (dit heeft vaak te maken met verdriet of wrok), en we proberen het zo ver mogelijk weg van het hart weg te houden. Dus in de voeten!
Heel vaak zijn dit problemen die helemaal terug kunnen gaan tot in onze kindertijd.
Bij gebrek aan middelen om verdriet of wrok effectief los te laten, slaat het lichaam het op, net zoals het ook vet opslaat.
In de loop van de jaren worden hier steeds meer giftige energieën opgeslagen en stapelen die energieën zich steeds meer op in een soort vergaarbak. In dit geval dus onze voeten!
In veel gevallen kan het hele been erbij betrokken raken en begint het afval terug in het systeem te lekken. Als dit gebeurd is dit is een zeer ernstige situatie, die eventueel zou kunnen leiden tot amputaties, bloedstoornissen en zelfs de dood, dit omdat het lichaam enorm worstelt om het hart te beschermen. Metafysisch gezien wordt het zo  dus duidelijk dat de ruimte waarin je staat pijnlijk is.

Wat vertegenwoordigt onze rechter voet?
De rechtervoet en -been doen het tegenovergestelde van de linker.
Voor de overgrote meerderheid van de mensen zal de rechtervoet het verleden bewaren en hoe men in de wereld staat. De rechter voet bepaalt waar je precies je energie in stopt en wordt daarmee de onmiddellijke ruimte-tijd van het verleden.
We zetten onze rechtervoet in de werkelijke ruimte-tijd. We aarden of verbinden ons met de plaatsen in ons leven die voor ons zinvol zijn via de rechtervoet. Het is het daadwerkelijke 'doen' van deze actie dat bepaalt waar we ons op een bepaald moment bevinden.
Net als de linker enkel, houdt de rechter enkel van de gemaakte keuze of juist niet, en zal het jou en je been laten weten.

De rechter kuit kan de keuze omarmen, terwijl de knie een duidelijk begrip van die richting moet hebben, en de dij wil door ons geheugen emotioneel bepalen of de verbinding wel een goede 'match’ is! Samen neemt elk deel van het rechterbeen ons mee naar het onmiddellijke verleden door te onthullen waar we ons op een bepaald moment fysiek bevinden.
Het huidige moment bevindt zich altijd recht voor je en omvat beide benen tegelijk. Om aanwezig te zijn, moet jij je aarden en verbinding maken met de aarde direct onder je voeten en een verbinding met de ruimte maken en controleren of de tijd in het heden is ingesteld.

 

Het is belangrijk om bewust in het verleden of de toekomst te aarden, door dit te doen, verander jij je vermogen om aanwezig te blijven. Geaard zijn in het verleden of de toekomst voorkomt ongemak voor zowel de benen als alle andere energiesystemen van het lichaam. Je hele leven zal worden beïnvloed door aarding.
Merk ook op of je geaard bent in andere dingen zoals mensen, situaties of iets dat zich buiten je lichaam en buiten de huidige tijd bevindt.
De meeste mensen zijn gegrondvest in het verleden en ontvangen een grote upgrade in de levenservaring door simpelweg een poging te doen om verbinding te maken met het huidige moment. Energetisch gebeuren de toekomst, het heden en het verleden allemaal tegelijkertijd, dus het opmerken van de relatie van je lichaam met tijd en ruimte is de sleutel tot een ervaring in het heden.

De (enige) sleutel is om verder te gaan!
Stop met steeds maar weer stil te staan bij het verleden, laat los of transformeer wat het ook is dat je emotioneel stil of tegen houdt.
Louise Hay suggereert dat voeten ons begrip van onszelf, het leven en anderen vertegenwoordigen. Tenen vertegenwoordigen dan weer de kleine details van de toekomst.

 

Wat vertegenwoordigt onze linker voet ?
Ons linkerbeen en -voet is energetisch heel anders dan onze rechtervoet en -been.
De linkervoet slaat meer de interne of zelfrepresentatie op, het bevat de vitale energie voor morele en spirituele groei en begrip.
Beide voeten zorgen voor een verbinding met de aarde, maar elk doet het op een unieke manier.
Het linkerbeen is zich bewust van de toekomstige ruimte-tijd en ontwikkelt een pad of doel om die verbinding te maken.
Je leven en je methode om de uitdaging van ruimte-tijd aan te gaan in de vorm van binnenkomende energie, verloopt via de linkervoet en het linkerbeen.

De chakra van de linker voet beschouwt plaatsen, gebeurtenissen en situaties als mogelijkheden: deze mogelijkheden verschijnen als data en informatie over waar en hoe je wilt aarden of verbinden met de planeet. We herkennen dit door dingen, plaatsen of gebeurtenissen en worden beïnvloed door de natuur, thuis of soortgelijke energieën.
Het linker voetchakra doet het verbinden, door in te schatten hoe of waar we ons willen verbinden.
De enkel geeft het been en de voet een heel basaal een ja of nee aan mogelijkheden en keuzes die er zijn.
De linker kuit omarmt de keuze, terwijl de knie inzicht geeft in de overwegingen en de dij alle herinneringen opslaat die emotioneel relevant zijn voor waar we willen zijn en gaan in het leven.
Dit alles is gestructureerd door ons bewustzijn, het hebben van een lichaam en het momentum van beweging. We zetten onze linkervoet in de ruimte en de energie van de toekomst of waar we heen willen, en halen energie in ons leven, door te bepalen wat ons tot dan toe bekend is.

Het linkerbeen overweegt alle aardingsmogelijkheden, wat “nog te komen” is de nabije toekomst.
Het rechterbeen onthult de feitelijke aarding, deze "gedane deal" is het directe verleden.
Een aanzienlijke hoeveelheid informatie over veiligheid, algemene gezondheid, plezier, comfort, relaties met voedsel, verslavingen en geld wordt opgeslagen in de benen. De voeten kunnen veel verklaren over hoe iemand op deze aarde bestaat, en vooral in het lichaam waarin ze tot op dit moment leven.

De voeten bevatten ook informatie over onze perceptie van de werkelijkheid.
De voeten zijn ons fysieke contact met de grond en elk voetchakra geeft een identificatie aan wie je bent in dit lichaam. De loop van je leven wordt bewandeld door de voeten die verbonden zijn met de benen die verbonden zijn met de rest van het lichaam en de energiecentra die daar in de huidige tijd en ruimte te vinden zijn.
Je privé realiteit, geconstrueerd door je waarneming en bewustzijn, is uniek voor jou, maar gevormd door een collectieve verbinding met alle andere wezens op deze planeet door middel van momentum. Het energie momentum dat je activeert door in een ruimte-tijdrelatie op aarde te bestaan, geeft je het leven waarvan je getuige bent, en stelt je in staat het als het jouwe waar te nemen.

 

Plantaire fasciitis (hielspoor) is een veel voorkomende aandoening die uit het niets lijkt te verschijnen. Het komt vaker voor bij hardlopers en bij mensen die veel staan of lopen op hun werkplek. Het betekent in feite dat de fascia plantaris, die is ontworpen om het gewicht van het lichaam in beweging en in stilte te ondersteunen, overbelast is geraakt. Metaforisch gezien wordt het ondersteuningssysteem van het lichaam afgebroken.

Voor uitgebreide informatie over hielspoor, lees dan mijn blog van n14-4-2021

https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/blog/630779_hielspoor-peesplaat-ontsteking-13-4-2021

 

Richting en aandacht
Als je aandacht schenkt aan je voeten en ze richting en aandacht geeft, zullen ze je begeleiden op de best mogelijke energieroute die voor jou en je levensreis beschikbaar is.
Het lijkt erg op een GPS, ken je huidige locatie en overweeg je mogelijke bestemming en laat de voeten dan de best mogelijke route zoeken!
Onderschat nooit de kracht van aandacht voor locatie en bestemming, en neem altijd de voeten mee in deze doelstelling voor maximale effectiviteit. Onthoud dat zelfs GPS-systemen op sommige moment niet de optimale beschikbare route bieden, dus wees niet te star dus bekijk en overweeg ook alternatieven. ;-)
Haast je niet om significante veranderingen in het momentum aan te brengen, geduld is je deugd, en succes en het hebben van dit geduld zal beloond worden. Onthoud altijd dat er veel wegen zijn die leiden naar een mogelijke uitkomst die aansluit bij jouw persoonlijke reis.

 

Gronden
Als er hier iets uit balans is, zijn dit een paar dingen die zouden kunnen helpen.
* Met je blote voeten in het vuil, zand of gras staan kan ongelooflijk krachtig zijn om de wortelchakra
   weer op te laden.
* Het eten van voedzaam (rood) voedsel in een rustige en ontspannen omgeving kan een uitstekende
   manier zijn om te aarden.
We hebben niet altijd controle over ons huis of onze financiële omstandigheden, maar we kunnen wel een signaal van onze voeten krijgen dat deze delen van ons leven enige vorm van aandacht nodig hebben.

 

Als de voeten spreken, vragen ze ons over het algemeen om te vertragen en de richting waarin we gaan te evalueren.
De spirituele betekenis van voetpijn is daarom een bijzondere vorm van inzicht van ons te bewandelen pad, en wat er nog meer op staat. Als we ons veilig genoeg voelen waar we zijn, zullen de voeten klaar zijn om ons vooruit te brengen.

Heb je het gevoel dat je moeite hebt met gronden, of een andere manier van energetische onbalans. Kijk dan eens of je  misschien toch nog te veel in het verleden blijft hangen! 
Reconnective Healing  sessie(s)  zullen een hele mooie ondersteuning bieden om je weer op weg te helpen.
Over het algemeen heb je niet meer dan 3 sessies nodig. Jij bepaalt zelf altijd of je meerdere sessies nodig hebt, jij bent nl. ook de enige die dit kan aanvoelen!

 

Als je nog eens wil nalezen waarom energie heling werkt en vaak ook betrekkelijk snel, lees dan mijn blog hier over (nog)eens.
https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/blog/618548_energie-heling-werkt-dit-echt-15-12-2020

Bron:

https://www.stevenaitchison.co.uk/physical-pains-metaphysical-meanings/

http://www.jrohealing.com/the-energy-centers-of-the-feet/

Rating: 3.7857142857143 sterren
14 stemmen