Auto-immuunziekte (2)

De emotionele betekenissen achter auto-immuunziekten (2)
In deel 1 ben ik ingegaan wat de meer algemene reden kan zijn voor een auto-immuunziekte. In dit deel 2e deel, ga ik dieper in op emoties die bij een specifieke auto-immuunziekte hoort. Er zijn nl. diverse oorzaken waarom iemand een auto- immunnziekte kan krijgen.
Uit onderzoek, en ervaringen van artsen, blijkt dat wij mensen op steeds jongere leeftijd last krijgen van een auto-immuunziekte…

 

Waarom schrijven artsen routinematig dure, en met bijwerkingen beladen medicijnen voor die symptomen maskeren, maar eigenlijk weinig , tot niets,  doen om de daadwerkelijke werkelijke oorzaak van de ziekte te genezen? Medicijnen bieden te vaak een kortetermijnoplossing, met zeer regelmatig bijwerkingen op de lange termijn …
Op deze manier werken ze dus aan symptoom bestrijding, i.p.v. de echte dieperliggende oorzaak aan te pakken. Al jaren lang zijn er meer en meer mensen die zich uitspreken over het feit dat de farmaceutische industrie de belangen van aandeelhouders zwaarder laat wegen dan de gezondheid van mensen. Dit winst gedreven systeem, dat leidt tot torenhoge prijzen en ontoegankelijke geneesmiddelen, moet veranderen.
(https://www.pw.nl/nieuws/2020/2018pak-het-verdienmodel-aan-van-de-farmaceutische-industrie2019#:~:text=In%20de%20farmaceutische%20industrie%20wegen,en%20ontoegankelijke%20geneesmiddelen%2C%20moet%20veranderen)

Hoe een auto-immuunziekte een aanslag pleegt op miljoenen levens?
* Het leidt tot neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer, Dementie en Parkinson
* Het treft zwangere moeders en baby's, er is verband tussen voedingsfactoren en de toename van autisme.
* Het totale lichaamsfunctioneren wordt beïnvloed, inclusief: de schildklier, het hart, de bijnieren, de nieren, lever en meer.


Een paar voorbeelden van oorzaken:

* Zware metalen in het lichaam
* Luchtvervuiling
* Fysiek trauma (ongeluk, operatie, infectie)
* Genetisch
* Ongezonde en/ of verkeerde voeding

* Stress

* Infecties

* Fluor
* Niet goed werkende darmen! Wist je trouwens dat 70 tot 80 % van ons immuunsysteem in onze darmen zit?

Als ons immuunsysteem gezond is kan het bijvoorbeeld hele kleine kanker cellen, die in elk van ons rond zweven, aanvallen zodat ze niet kunnen groeien. Is ons immuunsysteem, door welke reden dan ook verzwakt, is de kans op een auto- immuunziekte, waar ook kanker onder valt, een heel stuk groter.
Dr. Peter Kan, (DC Neurologisch Chiropracter), geeft aan dat het woord kanker vrij dus eigenlijk niet echt bestaat!  Het betekend alleen dat er geen grotere, en dus zichtbare, kanker cellen in het lichaam aanwezig zijn.
Een gezond immuunsysteem zorgt er gelukkig voor dat ze ook niet kunnen groeien en dus problemen veroorzaken!

Hoe zijn emoties en organen met elkaar verbonden?
Zoals je in blog 1 ( https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/blog/843660_auto-immuunziekten-1) maar ook in al mijn 89 vorige blogs hebt kunnen lezen, wordt elke emotie geassocieerd met een inwendig orgaan of deel van ons lichaam, en wanneer een emotie te intens is, of te lang duurt, heeft dit invloed op het vermogen van ons lichaam en/of orgaan om goed te kunnen functioneren. Dit komt omdat elke emotie de circulatie en richting van energie (Qi) in het lichaam op verschillende, maar voorspelbare manieren beïnvloedt.

Genezen zijn vs. genezen
In de meeste gevallen worden mensen met een auto-imuunziekte behandeld door de specialist op gebied van het orgaan of de ziekte waarin de ziekte zich uit. Bijvoorbeeld een reumatoloog, dermatoloog, nefroloog, maag-darm-lever arts, longarts, hematoloog of neuroloog. 
Een genezing betekend de uitbanning van lichamelijke ziekten, maar een echte genezing zou niet alleen een lichamelijke genezing moeten betekenen, maar ook een herstel en versterking van de geest en de ziel om de kwaliteit van leven te verbeteren, zelfs als er geen fysieke genezing mogelijk was. (Susan Howitch, Absolute Truths)
Als we ons uitsluitend richten op fysieke genezing (het verdwijnen van ziekte) dan kunnen we de zeer belangrijke genezing missen die onze ziel, het universum en zeer waarschijnlijk jijzelf ook wel, voor ogen zou hebben.

 

De emotionele betekenissen achter auto-immuunziekten
Ik heb hieronder een 14 tal auto-immunziekten kort uitgelicht , dit om je een indruk te geven wat de dieperliggende , dus emotionele, oorzaak zou kunnen zijn.  Ze staan op alfabetische volgorde.  Mocht er een niet tussen staan, waar jij wel meer over zou willen weten, neem dan even contact met me op (https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/contact), dan ga ik kijken of ik iets kan vinden..
Over het algemeen weet ik vee
l informatie te achterhalen. Geen 100% garantie natuurlijk, maar meestal lukt het me wel.

Coeliakie (overgevoeligheid voor het eiwit gluten)
Coeliakie kan betekenen dat er een soort "assimilatieprobleem" is waarbij iemand problemen heeft met het verwerken van de dingen die het leven hen toewerpt. Als gevolg hiervan kan er een neiging zijn tot het vermijden van verantwoordelijkheid en het afwijzen van verschillende aspecten van het leven. Het kan ook worden geassocieerd met problemen met eigenwaarde, waarbij ze zich ondergewaardeerd voelen en onzeker zijn over hun capaciteiten en waarde. Dit kan ertoe leiden dat iemand schaamte, schuldgevoelens, zelftwijfel of laag zelfbeeld problemen ervaart.

Colitis ulcerosa (een ontsteking in een deel van de dikke darm)
Net als de verklaring van de ziekte van Crohn (omdat ze allebei te maken hebben met de dikke darm), kan colitis ulcerosa wijzen op een sterke behoefte om ten allen tijde controle te hebben, wat kan leiden tot een neiging tot obsessief-compulsieve patronen en een over ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel.
Er is hier ook een grote behoefte om bemind te worden, gepaard met een soort verlangen naar genegenheid waarvan iemand dus het gevoel kan hebben dat ze dit te weinig,  of helemaal niet, hebben ervaren. Er kan een gevoel zijn van het dragen van onnodige lasten, emotionele spanning en eenzaamheid. Personen met UC kunnen gevoelig, slim, timide, afhankelijk en passief zijn, maar met een (sterke) onderstroom van wrok en woede jegens hun starre, patriarchale familie en opvoeding. In staat zijn om los te laten en voorbij deze wrok en onderdrukkingen uit het verleden te gaan, kan de sleutel zijn om jezelf te bevrijden van emotionele lasten en verder te gaan met de ziekte.

Ziekte van Crohn (ontstekingen, zweren, in de darmen)
Iemand met deze klachten kan vertrouwensproblemen hebben en het gevoel hebben dat je niemand kan vertrouwen om iets voor hen te doen, en misschien ook niet in staat zijn om een bepaalde klus te klaren. Dit sluit aan bij een eeuwigdurend gevoel dat ze misschien geen steun van anderen verdienen omdat ze denken niet goed genoeg zijn.
In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt de dikke darm geassocieerd met gevoelens van verdriet, verdriet en verlies, dus er kunnen ook diepere gevoelens zijn die ontstoken zijn door het onvermogen om ze los te laten en "mee te gaan met de stroom" van het leven. Dit wordt vaak onthuld als iemand die een sterke greep en een "hands-on controle" benadering van het leven houdt, waarbij ze constant proberen alles te organiseren en te coördineren om op de juiste manier aan behoeften en eisen te voldoen.

Diabetis (verstoring van het metabolisme door een tekort aan insuline uitgescheiden door de alvleesklier)

*Diabetes type 1 kan op elke leeftijd voorkomen. Wanneer er onvoldoende insuline wordt geproduceerd door de alvleesklier zal het immuunsysteem van het lichaam de insulineproducerende cellen vernietigen.

*Diabetes type 2 treedt op wanneer het lichaam nog wel insuline aanmaakt, maar het niet genoeg  aanmaakt of het niet effectief kan gebruiken.
Diabetes bestaat al eeuwen. In feite kunnen gevallen van diabetes zo ver terug worden getraceerd als de oude Egyptenaren. De woorden "diabetes" en "mellitus" hebben twee zeer verschillende betekenissen. Ze zijn echter met elkaar verbonden en hebben een betekenisvolle verbinding.
Laten we eerst het woord diabetes beter begrijpen. (wikpedia.org / Grieks diabètès = sifon, van dia = door[heen], bainoo = gaan en Latijn mellitus = honingzoet) . Het oud-Griekse woord voor diabetes betekent, "doorgaand; een grote urinelozing.” De betekenis wordt geassocieerd met frequent urineren, wat een symptoom is van diabetes. Zowel frequent urineren als overmatige, zoete glucosespiegels die in onze urine worden uitgestoten, kunnen tekenen zijn van diabetes.

Mellitus betekent, "aangenaam van smaak, zoals honing." Oude Chinese en Japanse artsen merkten op dat honden vooral aangetrokken werden door de urine van sommige mensen. Toen de urine werd onderzocht, ontdekten ze dat de urine een zoete smaak had. Wat de urine zoet maakte, waren hoge glucosespiegels of suikers. Diabetes mellitus komt ook van het Griekse woord, dat 'zoet' betekent.
Dit zou kunnen betekenen dat het individu de zoetheid van zijn leven heeft verloren, wat het verlies van een persoon, plaats of bezit kan zijn. Dit deel van hun leven zijn ze kwijt en kunnen niet langer op dezelfde manier in hun eigen ruimte bestaan zoals voorheen, vandaar hun systeem is nu op zoek naar die zoetheid.

 

Een andere betekenis van het woord diabetes komt ook van het Griekse woord 'sifon', wat vochtverlies betekent. Volgens de evolutietheorie waren we ooit waterdieren, of dit ook inderdaad klopt laten we voor dit blog in het midden. Toen we water verloren, moesten we het verlaten om landdieren te worden en moesten we omgaan met de onzekerheid van het leven zonder water. In de materialistische wereld van vandaag staat dit ook gelijk aan het verliezen van geld of liquiditeit, waardoor we ons onzeker voelen met angst en walging voor de toekomst.
Er zijn sterke gevoelens die diabetes hebben veroorzaakt, zoals de meeste ziekten en aandoeningen, zijn ze meer wel dan niet,  afkomstig uit de kindertijd en daarna. Dit begon als een gevoel van leegte, resulterend in een gevoel van wat had kunnen zijn en "het had anders moeten zijn". Wanneer een aspect van ons ontbreekt, kan dit resulteren in een gevoel van diepe droefheid en verdriet zonder zoetheid meer om van het leven te genieten. Diabetes heeft een manier om pijn op te slaan, gecompliceerd door je te schamen voor iets dat je in het verleden hebt gedaan. De leegte kan een gevoel creëren van een grote behoefte aan controle.

Fibromyalgie (aandoening waarbij je chronische pijn ervaart in je spieren en bindweefsel)
Fibromyalgie
wordt vaak geassocieerd met het zichzelf tot op de rand van uitputting of buiten de eigen grenzen duwen. Mensen kunnen dit doen omdat ze alleen maar willen bewijzen dat ze goed genoeg zijn. Als gevolg van overweldiging en "lopen op leeg", kan fibromyalgie optreden.  Het kan ook voortkomen uit problemen met zelfvertrouwen en zelfcompetentie, en niet geloven dat iemand anders kan afmaken waar hij of zij aan begonnen is, en succesvolle resultaten kan behalen. Als gevolg hiervan kan er weerstand zijn tegen het proberen van nieuwe dingen of het hebben van nieuwe ervaringen. Onderliggende problemen moeten eindelijk eerst worden aangepakt, zodat ze verder kunnen gaan, anders zet deze immobilisatie door.

Guillain-Barré syndroom (aandoening van het zenuwstelsel)

Ik heb daar twee verschillenden interpretaties over gevonden.
1) Leven vanuit een overtuiging "ik heb geen geluk, het is spijtig, ik heb de boot gemist  Dit leidt steeds weer 
 tot omstandigheden die het gevoel geven dat het geluk je weer net is ontsnapt.  Kwaadheid om wat je gemist hebt, of om wat had gekund, spijt om wat niet heeft
kunnen zijn of gebeurd is. Dit heet uiteraard geen zin!  Fixeer je niet op iets wat zou moeten zijn, dat werkt niet! De les is om te leren los te laten. Richt je  niet langer op datgene wat n iet kan zijn, maar richt je op positieve verwachtingen. ( De Sleutel tot Zelf-Bevrijding/ Christiane Beerland
2) E
r is een lange geschiedenis, bloedlijn, van verraad in het familie systeem. Er zijn patronen te vinden van aangevallen zijn en bedrog in de familie, die je eigenlijk zou moeten kunnen vertrouwen en veilig bij zou moeten kunnen voelen. Je hebt een verhoogde vorm van bewustzijn voor bedrog en een gevoel van aangevallen worden door mensen die heel dichtbij je staan.
Ondanks dat hun gedrag niet
overduidelijk beledigend zijn, zegt jou onderbuikgevoel iets anders en zal je lichaam overdreven reageren  (zie “Wat is een chronische immuunziekte” , in deel 1 van mijn blog)
Hier onder wederom een link naar een YouTube video. De tekst hierboven is een klein stukje vertaald , uit het Engels, van de ± 6 minuten durende video. https://youtu.be/8M1rstva-wo
Er zijn de afgelopen tijd ook ervaringen van mensen die een Guillain-Barré-syndroom variant hebben, die optreedt na SARS-CoV-2-vaccinatie. Met namen na het vaccin van Janssen.

Hashimoto's (aandoeningen van de schildklier)
Problemen met de schildklier worden vaak geassocieerd met problemen met het uiten van de waarheid of met het gevoel niet gehoord te worden. Deze mensen kunnen het gevoel hebben dat ze er niet bij passen (“de vreemde eend in de bijt”), of dat ze onvoldoende steun krijgen van de mensen om hen heen. Ze kunnen zich ook onbelangrijk of over het hoofd gezien voelen, vooral als ze opgroeien. Je niet in staat voelen je gevoelens te uiten, of moeite hebben om te zeggen wat je moet zeggen.

Ziekte van Lyme (dit komt door een tekenbeet)
De ziekte van Lyme kan worden geassocieerd met de behoefte om in elk opzicht de controle over iemands omstandigheden te hebben en een consistente overpresteerder te zijn. Vaak regeert deze behoefte aan controle en hoge prestaties iemands leven en neemt het de plaats in van kwetsbaarheid, intimiteit en emotionele betrokkenheid. Als gevolg hiervan kunnen mensen zich niet gesteund, verontwaardigd en gefrustreerd voelen. Veel van dit gedrag zou voortkomen uit een opvoedingssituatie die "nooit goed genoeg" was, waarbij er een constant gevoel van druk was om goed te presteren om liefde en goedkeuring te krijgen. Als gevolg hiervan kunnen individuen een onbewust gevoel van zelfwalging en gebrek aan zelfvertrouwen hebben.

Multiple Sclerosis (een ziekte van het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg))
Louise Hay's (waar ik al vaker in mijn blogs naar verwezen heb) perceptie van deze ziekte, die ze beschrijft als - "Mentale hardheid, hardvochtigheid, ijzeren wil, inflexibiliteit".
Mensen met MS zijn zeer emotioneel gevoelig (empaten). Omdat ze zo open zijn, kunnen stressvolle situaties en mensen hun zenuwstelsel overheersen, waardoor ze zich overweldigd en uitgeput voelen.
Empaten zijn van nature gevend, spiritueel afgestemd en goede luisteraars.
Als je iemand met een heel gevoelig hart zoekt, dan zijn dat wel empaten. Door dik en dun zijn ze er voor jou, verzorgers van wereldklasse. ("Liberate Yourself from Negative Emotions and Transform Your Life”, door Judith Orloff)
Deze mensen “lijken” moedig of overmoedig en in controle, aan de buitenkant, wat betekent dat ze hun ware essentie van binnen tegenhouden of verdoven. Ze hebben delen van zichzelf verstoten waarvan ze denken dat anderen (vrienden, collega's, partners en intieme relaties) hen als zwak en behoeftig zullen zien. Deze vorm van valse extraverte kan mentale hardheid, hardvochtigheid, ijzeren wil, inflexibiliteit creëren, wat in feite in strijd is met hun innerlijke angst, onzekerheid en twijfel aan zichzelf.

Flexibele mensen geloven in verandering, zowel bij zichzelf als bij anderen. De rigide persoon daarentegen is bang voor elke vorm van verandering.. naarmate de dingen om hen heen blijven veranderen, worden ze angstiger en onzekerder.
Inflexibiliteit creëert starre mensen, die over het algemeen gevoelig en verzorgend zijn, maar ook angstig.. een angstig persoon wordt stijver naarmate hij of zij zijn ware identiteit door het leven verbergt. Dit creëert, zoals eerder vermeld, een kunstmatige extraverte persoon die zichzelf heen en weer slingert tussen impulsiviteit en starheid.

 

Psoriasis (chronische ontstekingsziekte van de huid)
Psoriasis,
of rode, jeukende plekken op de huid, kunnen betekenen dat iemand een constant gezeur, irritatie of ergernis voelt. Dit kan komen doordat ze zich van binnenuit vervelen, of omdat ze iets willen bereiken, maar het gevoel hebben dat ze het gewoon niet kunnen bereiken. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze genoegen moeten nemen met onvolledigheid.
In zekere zin kunnen er veel gefrustreerde ambities zijn die ervoor zorgen dat het deze mensen ten allen tijde aan zichzelf 'knaagt', en
altijd in de hoop iets te bereiken dat hem definitieve goedkeuring en/of validatie zal opleveren. Vaak komt dit voort uit een perceptie van "nooit goed genoeg" ouderschap, waarbij ze werden geblokkeerd in het ontwikkelen van hun eigen kracht en doelen.

Reumatoïde artritis (gewrichtsontstekingen)
Er kan een worsteling zijn met diepe zelfafkeer, schaamte en schuldgevoelens; een extreme vorm van zelfafwijzing (zichzelf aanvallen). Vaak hebben deze mensen een gevoel van waardeloosheid en hebben ze een hoge neiging tot zelfkritiek. Met RA kunnen ze letterlijk beweging en vloeibaarheid voorkomen in de richting waarin ze in het leven gaan, en kunnen ze zich overweldigd voelen door de vereisten van de wereld. Niet in staat om opgekropte emoties los te laten. Zelfopofferend!
Hard voor jezelf, mogelijk ook t.o.v. anderen. Je bent als het ware een strenge generaal voor alle aanwezige cellen in je lichaam. Jij sluit mogelijk deuren; je laat niet binnen. Alles is in kastjes ( strenge regels) opgesloten en heeft geen kans om te ontsnappen! Een ijzeren wet of discipline. Een streng verbod om hier en daar buiten de regels te gaan. Omdat er oer-krachten in je "duwen"  is het mogelijk de  strengheid en de oer-impulsen met elkaar in botsing komen. 

Sjögren syndroom (droge ogen, mond, lichaam)
De ziekte komt voor bij ongeveer 1 op 1000 personen. Het treft tot 10 x meer vrouwen dan mannen, meestal tussen 40 en 50 jaar, maar kan eigenlijk op elke leeftijd voorkomen. Van alle mensen met reumatoïde artritis heeft 10 tot 15% ook symptomen van het syndroom van Sjögren.
Een droge mond (gebrek aan speeksel) wordt vaak geassocieerd met personen die diep teleurgesteld zijn over het gebrek aan steun en niet in staat zijn om "het te vertellen zoals het is".
Ze kunnen het gevoel hebben dat echte voeding niet bestaat. Als gevolg daarvan kan wantrouwen in het universum, mensen en zelfs nieuwe ideeën ontstaan. Een droge mond kan ook duiden op een constant gevoel dat er iets ergs gaat gebeuren, dus er is anticipatie-angst en het gevoel dat je niets kunt doen om het te voorkomen.
Droge ogen kunnen erop duiden dat u geen voeling heeft met uw gevoelens (d.w.z. niet in staat zijn om "een traan te laten"). Deze mensen
hebben mogelijk alle gevoelens en emoties uitgeschakeld als reactie op pijn die ze door de jaren heen hebben ervaren. Er kan veel verdriet en verdriet onder alles zitten, dat niet toegankelijk en opgelost kan (of niet bereid) kan worden.

Spondylitis ankylopoetica (chronische ziekte waarbij er ontsteking is ter hoogte van de wervelkolom en de gewrichten)
Het gevoel alsof het niemand iets kan schelen, of alsof je helemaal alleen bent. Dit is misschien niet altijd gelijk aan een niet-ondersteunende familie, maar het kan ook zijn dat je niet het gevoel hebt dat er een solide basis van kracht en stabiliteit is om op te bouwen (die door een Hogere Macht zou moeten worden verschaft). Als zodanig kan er een afwijzing zijn van aangeboden ondersteuning, omdat deze zinloos kan lijken als er geen grotere kracht is om ze te ondersteunen. Om dit gebrek aan steun van 'daarbuiten' te compenseren, moesten ze hun eigen steunpilaar worden.

Vitiligo (het pigment verdwijnt uit uw huid)
Vitiligo is een reactie van de opperhuid, de buitenste laag van de huid. In het aangetaste deel van de huid neemt het aantal huidcellen af en wordt de huid ruw, bleek en slecht van bloed voorzien. Het aantal melanocyten (de cellen die verantwoordelijk zijn voor de synthese van melanine of huidpigmentatie) neemt af of vermindert in functie, waardoor pigmentverlies optreedt.
Michael Jackson had ook Vitiligo...
Dit kan een een sterk gevoel van ontkoppeling of scheiding van iemand of iets waarmee we in contact willen zijn betekenen.
Als we voortdurend op zoek zijn naar een verbinding die nooit gebeurt, verwijderen we onszelf uiteindelijk volledig uit de situatie. Het verlies van pigmentatie is bijna een onbewuste manier om onzichtbaar te zijn of uit de situatie te verdwijnen.
Vitiligo verschijnt op de plaats waar deze mensen de scheiding het sterkst voelen. Iemand die een visuele scheiding ervaart, zal waarschijnlijk vitiligo rond de ogen ervaren. Andere mensen krijgen vitiligo aan de binnenkant van de armen, waar ze zich afgescheiden voelen van het kunnen vasthouden van iemand; anderen krijgen het rond de mond als ze het gevoel hebben dat ze niet met iemand kunnen praten.

Wat nu?
Zoals ik in deel 1 ook heb aangegeven, alle omschrijvingen zijn slechts enkele mogelijkheden voor wat deze auto- immuunziektes je proberen te vertellen over je leven of je ervaringen uit het verleden. Het is dus geen definitieve lijst, en sommige van deze verklaringen kunnen bij je resoneren, terwijl andere misschien helemaal niet. Hat is helemaal goed!
Hoe dan ook, wat ik hoop dat je uit dit blog kunt halen, is een besef en misschien zelfs acceptatie van het feit dat ziektes multidimensionaal en zeer complex zijn, in verschillende mate veroorzaakt zijn door fysieke, mentale, emotionele en spirituele pijn(en).
Ik ben er van overtuigd, dat hoe eerder we deze waarheden kunnen accepteren en onze ziekten als boodschappers kunnen zien, hoe eerder we deze problemen kunnen oplossen en in een staat van "instinctief en heel bewust welzijn" kunnen komen.


Als je een genezing wilt ontvangen, moet je er  echt op alle niveaus voor openstaan, en vooral actief deelnemen en werken met en aan jezelf. Mentaal en emotioneel kan het nodig zijn om therapie te zoeken om te genezen en het advies van de arts en/of therapeut op te volgen om beter te worden. Lichamelijke klachten kunnen ook betekenen dat je te maken hebt met spirituele wonden die gereinigd en hersteld moeten worden; al deze samen zeggen “Jij kiest er zelf voor om te helen!”
Verwondingen die je in een vorig leven hebt opgelopen, kunnen in dit leven wel degelijk nog klachten geven. Dit is met energie healing meestal vrij makkelijk op te lossen. In een eerder blog heb ik hier al eens kort iets over geschreven n.a.v. een Reconnective Healing sessie met een cliënte. Het was heel bijzonder!

Energie healing zal altijd een deur openen naar healing, zelf healing natuurlijk.
Reconnective healing kan je op weg helpen naar deze zelf healing. Soms heb je alleen even een zetje in de juiste richting nodig. Zal één sessie genoeg zijn, het zou heel goed kunnen, het zal echt niet de 1ex zijn. Af en toe heb je iets meer hulp nodig, dan kun je nog een of twee sessies nemen. Hoeveel tijd tussen de sessie zit, bepaal jij altijd helemaal zelf. Jij bent echt de enige die kan aanvoelen of je nog een beetje hulp kan gebruiken.

Rating: 3 sterren
2 stemmen