blog pagina

Blog!

Op deze pagina schrijf ik o.a. wat de dieperliggende betekenis van onze klachten kunnen zijn.
Maar ook nieuwtjes, feiten en internationale ervaringen.
Wil je automatisch mijn blog in je mail ontvangen? Stuur me dan even een mail!

Voor vragen of informatie, neem vrijblijvend contact met me op.

Waarom worden we ziek?


Toen ik begin 2019 deze website had gemaakt en me meer ging verdiepen in de dieperliggende reden van ons ziek zijn, viel is soms van de ene verbazing in de ander. Het is vaak vrij simpel om van de meeste klachten af komen, of ze niet te krijgen, zonder al te veel of zelfs helemaal zonder medicijnen!
Dat was voor mij de grootste reden dat ik begonnen met het schrijven van mijn blog!

Samen met mijn BFF en integraal masseuse, Miranda van der Meij, leek het ons leuk om een E-boekje/ PFD document te maken, over deze dieperliggende oorzaken  en dit naar onze cliënten te sturen. 
Maar waarom alleen naar onze bestaande  cliënten? Waarschijnlijk zijn er meer meer mensen in geïnteresseerd!

Ik heb goed nieuws, het is af!

Mocht je interesse hebben, stuur me via het contact formulier een mail. 
Dan stuur ik het je zo snel mogelijk toe.  
Weet of ken je iemand, geef het mailadres door of laten ze me zelf even een mail sturen.

E-boekje met 25 bronnen van pijn in ons lichaam die dierect aan emoties gekoppeld zijn

24 maart 2020

Boosheid!

Het is vandaag 24 april 2020 en we zijn als wereld bevolking omringt door onzekerheid en angst i.v.m. het COVID-19 (corona virus), maar er is ook veel boosheid. 

Boosheid omdat we niet weten wat ons allemaal nog te wachten staat, maar ook wel  boosheid naar onze medemens. 
Dit om uiteenlopende redenen waar ik in deze blog niet verder op in ga.

Waar ik wel op in wil gaan is wat boosheid met ons lichaam kan doen!

Wat doet boosheoid met ons lichaam?
blog over boosheid en wat het met onze gezondheid doet

Boosheid is slecht voor onze gezondheid !
Een studie aan de Stanford University Medical School heeft aangetoond dat een bittere herinnering aan boosheid die in je opkomt, 7% of meer van de efficiëntie van het pompen van je hart kan verminderen!
Dit is een gevaarlijke daling van de bloedstroom in het hart die 'myocardisch ischema' wordt genoemd.
Ook al was een patiënt van deze studie maar half zo boos, terwijl ze zich een bittere herinnering herinnerden. Boosheid of woede doet het hart meer pijn dan angst of fysieke stress!

Hoeveel zal de bloedstroom in het hart verminderen?
Elke episode van woede benadrukt het hart, waardoor de hartslag en bloeddruk toenemen.
Het hart kan maar zoveel verdragen en bij regelmatige herhaling van ongezond gedrag, kan het redelijk wat schade aanrichten.
Een studie aan de Yale School of Medicine meldde zelfs dat van de 929 mannen (die 10 jaar na hun 1e hartaanval hadden overleefd, maar wel erg gemakkelijk boos werden) drie keer meer kans hadden om alsnog te overlijden aan een hartstilstand!!

 “Iedereen kan boos worden - dat is gemakkelijk, maar boos zijn op de juiste persoon en in de juiste mate en op het juiste moment en voor het juiste doel en op de juiste manier - dat is niet in ieders macht en is niet gemakkelijk . ' - Aristoteles 


Wat doet boosheid met ons en vooral ons lichaam?

Laten we eens kijken wat er in het lichaam gebeurt als we boosheid ervaren?

We worden allemaal wel eens boos, dit door verschillende oorzaken en er zijn ook verschillende tolerantieniveaus voor frustratie, maar de fysiologische reacties zijn voor ons allemaal hetzelfde!

Onze bloeddruk stijgt, de hartslag versnelt en de niveaus van adrenaline en noradrenaline stijgen, wat dus een staat van opwinding veroorzaakt. 
Dit allemaal als voorbereiding op een reactie, op wat ons dan ook boos maakte, zodat we snel beslissingen kunnen nemen over hoe te handelen in deze onaangename situatie.

In die zin is boosheid een adaptieve reactie op bedreigingen en inspireert het agressieve gedrag om ons te helpen vechten of vluchten en de controle over de situatie te herstellen. 

Hoewel dit klinkt als een slim mechanisme, kan het leiden tot irrationele beslissingen, die onze onmiddellijke frustratie zouden kunnen oplossen, maar slechte toekomstige implicaties hebben.

Dit betekent niet dat men frustratie in het heetst van de strijd moet onderdrukken...
Boosheid onderdrukken leidt tot vergroting en intensivering van de stress in het lichaam, dit verhoogt de bloeddruk. Het uiten van onze frustratie voedt echter alleen de vlam en maakt het gedrag van boosheid een volgende keer gemakkelijker.  Als we ons bewust kunnen worden van onze boosheid, wanneer deze zich voordoet, dan kunnen we die reguleren. 
Hoe meer we ons bewust zijn van onze gewoonten, hoe beter we boosheid, woede en haat kunnen omzetten in liefde en empathie. 

De emotie van boosheid is absoluut geen vreselijke emotie, soms kan het zelfs gerechtvaardigd zijn om ons in een positieve richting te inspireren. 

Als we om de juiste reden zo boos zijn, dus dat deze boosheid onder controle is en niet gericht is op onze illusoire (denkbeeldige) gehechtheid, dan kan het geen kwaad om boosheid te gebruiken.

Als we kwaad gebeurd het volgende:

 • onze spieren en gewrichten spannen zich aan
 • de bloedsomloop vertraagt het natuurlijke evenwicht van het zenuwstelsel
 • het hart en hormonale systeem wordt verstoord
 • de bloeddruk, hartslag en testosteronspiegel stijgen
 • de hersenactiviteit past zich aan (met name in de temporale en frontale kwabben)
 • overmatige gal wordt geproduceerd, wat terechtkomt in delen van het lichaam waar het niet zou moeten zijn


Het is bewezen dat boosheid en irritatie de volgende klachten kunnen veroorzaken:

Aritmie

De fysieke en mentale stress die woede veroorzaakt,kan leiden tot een hartaanval of een andere aandoening die verband houdt met deze spier.
 

Leverschade

De galblaas kan ook beschadigen, omdat er door woede meer gal wordt uitgescheiden dan onder normale omstandigheden. Deze stof wordt uitgestoten via de blaas, wat weer lijdt tot ongewone spanning in tijden van woede.


Spierpijn

Als we boos zijn op onze baas, partner, kinderen of het lange pendelen, scheidt ons lichaam het hormoon adrenaline uit, dat ook wordt geproduceerd als we ons in een gevaarlijke situatie bevinden. Dit kan leiden tot spierpijn of spasmen, die gepaard gaan met hoofdpijn.

De schouders, nek en rug hebben hier het meest onder te lijden, omdat dit de lichaamsdelen zijn die het meest onder spanning staan.

Diarree
Boosheid kan leiden tot wat bekend staat als prikkelbaredarmsyndroom, dat op zijn beurt weer kan leiden tot colitis of diarree
Stress, angst, spanning en woede kunnen allemaal leiden tot intestinale onevenwichtigheden.

Gastritis

Dit is een van de meest voorkomende consequenties van woede en de symptomen zijn zure reflux, pijn en een brandend gevoel in de maag. Maagzuur irriteert de slijmwand wanneer je meerdere woedeaanvallen hebt, dus als je vaak heel boos bent, kan het niet alleen gastritis veroorzaken, maar het kan ook leiden tot maagzweren.


Dermatitis

Jeuk en huiduitslag worden onder andere door woede veroorzaakt. Periodes van spanning, stress, nervositeit en angst kunnen dit ook veroorzaken. Als je een wond hebt, kan die infecteren of erger worden, omdat een prikkelbaar persoon ook meer dan normaal geïrriteerd zal raken door zo’n wond.
(Bron: https://gezonderleven.com/schadelijke-effecten-woede/)


Maar wat maakt ons dan zo boos?
De grootste oorzaak van boosheid,  in onze hedendaagse samenleving, zijn andere mensen.

Wat logisch is omdat we voortdurend in contact staan met anderen. 
Of we onze doelen bereiken of niet, we zijn dus regelmatig sterk afhankelijk van andere mensen die psychologische en fysieke onrust, interpersoonlijke eisen, en omgeving of onbekende/ niet-geïdentificeerde triggers kunnen en soms ook zullen veroorzaken. 
Het lijkt erop dat eigenlijk van alles en nog wat om ons heen, gevoelens van boosheid en woede in ons kunnen losmaken. 

Eeuwen geleden konden we het ons veroorloven boos en zelfs agressief te zijn tegenover deze bron (andere mensen), omdat ons leven er vaker wel dan niet van afhing. 
Boosheid en woede hielp ons als we werden aangevallen door roofdieren of als we met andere mensen om een prooi streden. 

En hoewel boosheid en woede zich aanpast vanuit een evolutionair standpunt, is onze samenleving zo veranderd dat het eigenlijk niet langer gepast is om op zo’n heftige manier te reageren.

We worden vaak niet boos omdat iemand wat heeft gedaan, of gelaten, we worden boos omdat er boosheid in ons wordt veroorzaakt door gebeurtenissen van buitenaf.

 “Niemand maakt je boos. Je besluit boosheid als antwoord te gebruiken. “ - Brian Tracy


Wat kan ons in dit moderne tijdperk nou echt nog bedreigen?

Boosheid is een manier om ons met geweld te verdedigen of te beschermen tegen waargenomen bedreigingen.

Deze bedreiging kan zijn: onze familie, onze identiteit of onze gehechtheid.
Zolang we iets te verliezen hebben, kunnen we ons bedreigd voelen!

Wanneer onze opties laag zijn en onze grenzen worden overschreden, lijkt frustratie vaak de juiste manier om ons uit te drukken.


Veel mensen denken vaak dat boosheid ontstaat door wat er met hen gebeurt.
Maar waarom frustreert de ene “belediging” de een wel, maar de andere niet of nauwelijks?

Als we in onszelf kijken, ontdekken we dat onze woede een verdedigingsmechanisme is dat voortkomt uit onze eigen onopgeloste angsten en/of onvervulde behoeften wanneer deze knoppen worden ingedrukt.

Het kan in onze kindertijd zijn begonnen als gevolg van een aangeleerd gedrag dat we hebben opgedaan uit ervaring of genetische aanleg van onze ouders. Dit betekent uiteraard niet dat er geen schokken zijn.
Maar het betekent wel dat we vaak woede gebruiken in plaats van andere methoden om conflicten op te lossen.
De verantwoordelijkheid ligt dus bij ons!

Als we ervoor kiezen om te reageren met boosheid, woede en/of agressie, dan kunnen we er ook voor kiezen om vriendelijk te reageren. Zoals alle dingen is het een leerproces. 
Hoe meer we oefenen met op een andere manier reageren, hoe beter we ook zullen reageren.

We kunnen onze frustratie dus beter begrijpen en geleidelijk leren hoe we gunstiger en vreedzamer met de situaties kunnen omgaan.

Bronnen:
https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/anger-how-it-affects-people

https://2empowerthyself.com/spiritual-anger-when-its-okay-to-be-angry

13 maart 2020

Corona virus


Het corona virus heeft inmiddels een groot gedeelte van de  wereld in zijn greep en sinds kort tijd raakt Nederland ook een b eetje in paniek om dit virus.
Onderstaande informatie, geven heel duidelijk aan wat angst met ons lichaam doet.

Waar ik d.m.v mijn blog vooral  op wil wijzen, is dat je ook op een andere/ holistische manier mag kijken wat je kan doen om de kans zo klein mogelijk te maken dat je hierdoor getroffen zal worden.

Voordat iemand mij nu meteen wil afschieten op het feit dat ik er te lichtzinnig mee omga.
Of dat ik makkelijk praten heb omdat ik kern gezond ben, ja dat geluk heb ik inderdaad. Wil ik het corona virus beslist niet bestempelen als een “gewone griep!“

Het corona virus bestaat al langer en dit is een nieuwe variant er van. 

We weten inmiddels ook dat van een gewone griep , jaarlijks en wereldwijd veel mensen overlijden. 
Maar angst doet zo vreselijk veel meer met ons lichaam dan we vaak beseffen!

wat doet angst met ons dna
blog over de angst voor het corona virus

Uiteraard moet je goed opletten en voorzorgsmaatregelen nemen, zeker als je tot een van de kwetsbare doel groepen behoord!  Maar...

 •  Raak a.u.b. niet in paniek!
 • Stop met het veroordelen en beschuldigen van mensen die er net even anders over denken dan jij. 
 • Stop met beweren dat gezonde mensen geen empathie hebben voor mensen met een bijvoorbeeld een chronische ziekte. 
 • Stop met onderscheid te maken tussen verschillende "groepen". We zijn allemaal één en hebben allemaal met dit virus te maken!


Andere gedachtes en inzichten, zijn gedachtes die bij jouw of iemand anders horen. Je weet nl. nooit 100% zeker of die andere mensen geen empathie hebben, dit is dus jouw aanname.
Angst zet mensen tegen elkaar op!  En geloof me, dit is het laatste wat we op dit moment kunnen gebruiken....

Als je vaak boos bent, of regelmatig negatief op andere mensen reageert (sociale media is daar een veel gebruikt medium voor) verlaag je jouw energie en dus ook jouw immuunsysteem.
M.a.w. je zal vaker ziek worden!
Alles is energie !
Als je mijn blogs een beetje volgt, heb je inmiddels kunnen lezen dat achter elke klacht wel een onderliggende oorzaak zit.
Dit heeft bijna altijd met een te grote hoeveelheid opgeslagen en onverwerkte energie te maken!

Wat is angst!

Wat er gebeurt bij angst is, dat je lichaam in een belangrijke en uitermate primitieve overlevingsstand schakelt, namelijk “vechten, vluchten of bevriezen”!
Dit hebben we uiteraard  nodig om te overleven! In bedreigende situaties is het heel handig omdat het je jouw lichaam in één klap klaar maakt voor een fysieke prestatie. Er wordt bloed rondgepompt, adrenaline spuit door je lijf en je gaat sneller ademhalen. 

Alles is erop gericht meteen in actie te kunnen komen, dus om als een speer weg te kunnen, of te knokken of stok stijf te blijven staan.

De ene persoon is nu eenmaal gevoeliger dan de ander. Hoe gevoeliger je bent voor indrukken vanuit 
de buitenwereld, hoe groter de kans op een angst, of in het ergste geval, een angst-stoornis te ontwikkelen. Angst is afhankelijk van een of meerdere ingrijpende levensgebeurtenis(sen). Dit zorgt dus voor een hoger stressniveau.

De hoeveelheid serotonine die in de hersenen aanwezig is van invloed op het ontstaan van angst. Serotonine is een neurotransmitter, een stof die ervoor zorgt dat boodschappen in de hersenen van de ene zenuw naar de nadere worden doorgegeven. Wanneer er teveel, of te weinig van die stof aanwezig is, kan dit leiden tot een verslechterd functioneren.

Als gecertificeerd Reconnective Healing beoefenaar ben ik aangesloten bij een internationale groep RH beoefenaars. In deze groep zijn mensen met zeer uiteenlopende beroepen, waaronder ook diverse artsen. Het is echt een geweldig voorrecht om zo’n groot internationaal team achter je te hebben staan!
Als je een vraag hebt is er altijd wel iemand, met de juiste kennis van zaken, die je kan helpen met het onderwerp waar jij een vraag over hebt. 
Een van mijn Reconnectoive Healing collega’s, is mevrouw Dita Baumane-Auza, en zei is psychosomatisch arts.


Psychosomatisch arts:
Psyche betekent geest, soma betekent lichaam. Onverwerkte gevoelens of stress kunnen zich uiten via het lichaam. Psychosomatische klachten zijn dus lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben en geen lichamelijke. Dat betekent dat artsen geen lichamelijke verklaring voor de klachten vinden. 


Zei deelde haar inzicht op wat angst , op dit moment het corona virus, met ons kan doen.

Dita Baumane-Auza:

"In de afgelopen paar weken heb ik in de praktijk van mijn Reconnective Healing en als psychosomatische arts al met een aantal patiënten gewerkt die bij mij zijn gekomen voor hulp vanwege toenemende angst, gerelateerd aan COVID19 of de snelle verspreiding hiervan. 

Op basis van publieke perceptie en de massale angst hiervoor, deel ik graag onderstaande informatie die iedereen eigenlijk zou moeten weten en goed kan toepassen voor zijn/haar eigen gezondheid of dat van uw naaste".


Wat gebeurd er in onze hersenen met, nieuwe, informatie?
Neuroplasticiteit of neurale plasticiteit, stelt neuronen in staat om zowel anatomisch als functioneel te regenereren en nieuwe synaptische verbindingen te vormen. Hersenplasticiteit of neuroplasticiteit, is het vermogen van de hersenen om zich te herstellen en herstructureren. Dit adaptieve vermogen van het zenuwstelsel kan de hersenen herstellen na aandoeningen of letsel

De hersenen worden namelijk beïnvloed door onze zintuiglijke waarnemingen, handelingen en zelfs onze gedachten en verbeeldingen.


De hersenen hebben het vermogen om nieuwe verbindingen tussen neuronen (hersencellen) aan te maken. Hierdoor kan het brein zich reorganiseren. Iedere dag sterven miljoenen neuronen af, dus de hersenen moeten zich wel constant vernieuwen met nieuwe cellen. Neuroplasticiteit is dus een continu proces in je brein. Externe factoren, zoals hoe je leeft, hebben echter wel invloed op de mate en intensiteit van neuroplasticiteit.


Links een foto hoe neuroplasticiteit eruit ziet!

blog over angst, nu het corona virus
blog over angst, nu het corona virus

Wat kunnen we voor onszelf en voor anderen doen? 

"Eenvoudig gezegd bewijst neurowetenschappelijk onderzoek dat we ons DNA kunnen veranderen met de kracht van denken en bewustzijn. 

Alles wat we voelen of denken, geloven of vrezen, wordt ook vastgelegd in DNA en wel in een miljoenste van een seconde. Bovendien is ons DNA in de eerste plaats ontworpen om informatie te ontvangen en door te sturen, niet alleen de eiwitsynthese, omdat het volledig kan binden aan alles wat er in de wereld bestaat".


Eens noemden Albert Einstein en Nathan Rosen deze speciale krachtoverbrengingskanalen een "warmhole". Tegenwoordig beschrijven kwantumwetenschappers het als een multidimensionaal bestaan waarmee we onbeperkt informatie kunnen ontvangen en verzenden. 

Quantumgolven (inclusief gedachten) verspreiden zich zowel in ruimte als in tijd. 

Onze gedachten en onze overtuigingen resoneren met ons DNA en alle orgaansystemen, in samenwerking met anderen. 

Onze huidige bewustzijnsstaat bepaalt alle mogelijke gebeurtenissen in de nabije toekomst, inclusief gezondheid.

Wanneer een persoon zich veilig, aanhankelijk, gewaardeerd en dankbaar voelt, zullen de DNA-strengen langer worden en ontspannen. (zie foto aan het begin van deze blog)
Op deze manier kunnen we onze immuniteit tot 300.000 keer verhogen. Wanneer iemand daarentegen angst, frustratie, woede en stress voelt, versmalt DNA en sluit het zijn codes.
DNA reageert op negatieve emoties door te krimpen, wat duidelijk maakt waarom negatieve emoties ons in en uit de stroom van het leven sluiten.
Wat is de conclusie?
Onze emoties en gedachten zijn in staat om de vorm van DNA te veranderen en daardoor ook ons immuunsysteem te beïnvloeden.
Onze gezondheid is direct gerelateerd aan ons bewustzijn, verlangen en vertrouwen om gezond te zijn. We zijn en kunnen gezond zijn als we licht en liefde in ons hart brengen".

Ik hoop dat deze informatie, al is het maar een klein beetje, kan bijdragen om meer inzicht te krijgen wat angst met ons lichaam kan doen. Maar ook dat het je meer inzicht geeft dat het, ondanks dat het nu  spannende tijden zijn, je toch echt mag proberen om niet te veel met paniek en boosheid bezig te zijn.

Bij ernstige, of acute klachten, neem altijd contact op met je huisarts!

10 maart 2020


Griep! 

Wat wil jouw lichaam je vertellen?

Griep, we hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad!

Het immuunsysteem, de belangrijkste verdedigingslinie van het lichaam tegen ziekten, heeft de kritische verantwoordelijkheid om zelf-afgeleide eiwitten te onderscheiden van die van indringers zoals virussen en bacteriën. Auto-immuunziekten ontstaan ​​wanneer het immuunsysteem van een persoon dat kritische onderscheid niet maakt en ten onrechte een normaal weefsel aanvalt ...

Waarom is ons immuunsysteem de ene keer wel sterk genoeg en de ander keer niet?
Je hebt, ondanks alle regels om voldoende slaap en rust te krijgen en gezonde voeding te eten,  toch die akelige griep gekregen!
Vraag je jezelf misschien wel eens af waarom ons immuunsysteem er niet in slaagt om dat kritische onderscheid te maken?
Er zijn aanwijzingen dat genetica hierin een potentiële rol speelt, dus misschien zijn sommigen van ons geboren met een genetische aanleg.

Wat is de dieperliggende reden van griep?
Koorts, pijntjes, rillingen en vermoeidheid dwingen ons om te ontspannen en toe te staan om onszelf eens een tijdje te isoleren en los te koppelen van ons dagelijks doen en laten..... 

griep en verkouden
diepere betekenis van griep

Over het algemeen infecteren de virussen die verkoudheid en griep veroorzaken vooral je zwakste cellen!
C
ellen die al zijn belast met overtollige afvalproducten en toxines, laten waarschijnlijk virussen infecteren.
Dit zijn cellen die je toch kwijt wilt, om vervangen te worden door nieuwe en gezonde cellen.
Daarom is het uiteindelijk een van de snelste en natuurlijke manieren van het lichaam om zichzelf te reinigen van defecte en beschadigde cellen, die veel langer zouden  duren zonder  ziek te worden!

Afgezien van cellulaire transformatie, is ziek worden de manier van ons lichaam om ons te vertellen om rustiger aan te doen en meer tijd te maken voor zelfzorg.
We spannen ons te vaak in door veel te veel verplichtingen aan te gaan, i.p.v. om  gezond te leven en gezonde voeding en de kans te geven ons lichaam te laten herstellen. De tijd nemen om te genezen is een gelegenheid om schadelijke katalysatoren in ons leven te overwegen en veranderingen te formuleren om ons eigen welzijn te verbeteren.

Virussen krijg je door jezelf verlaten! .
Met andere woorden, ze komen binnen en hangen rond als we niet letten op de gezondheid van ons lichaam of ons emotionele en mentale welzijn. We checken als het ware uit, door niet voor onszelf te zorgen en de virussen kunnen dan zonder probleem inchecken.
Virussen kunnen binnendringen als je jezelf uitput door stress, een slecht dieet en onvoldoende zuurstofvoorziening van je cellen.
Je zou het kunnen zien als het creëren van een interne omgeving die beter geschikt is voor de virussen dan voor je gezondheid.

De vraag die je jezelf misschien wilt stellen om toegang te krijgen tot de metafysische betekenis achter een virale ziekte is: "Wat zorgt ervoor dat je jezelf verlaat?" 

Bedenk nu dat verlatenheid optreedt wanneer je je op een of andere manier verslagen voelt of jezelf te veel pushed omdat je je niet waardig voelt. 

Je hebt je vermogen om een evenwichtig, gelukkig leven te creëren  opgegeven, omdat je diep van binnen niet gelooft dat dit mogelijk is. 

Hoogstwaarschijnlijk heb je goede redenen voor dat geloof, en als je wilt genezen, moet je compassie voor jezelf en de oorsprong van je waarnemingen vinden, zodat onwaardigheid eindelijk tot rust kan worden gebracht en waardigheid een plaats zal vinden. Er is een enorme zelfbewustzijn en zelf liefde nodig om je veilig te voelen in de aanwezigheid van virussen, en je zult je ook waardig moeten voelen voor die zelf liefde! 


Het volgende blog gaat over de dieperliggende oorzaak van een verkoudheid..

Bij ernstige klachten of zeer hoge koorts, neem altijd contact op met je huisarts! 1 maart 2020

Meditatie, trans of hypnose?


In diverse blogs, of andere berichten, heb ik regelmatig geschreven, dat je tijdens een Reconnective Healing sessie, in een diepe meditatieve staat komt.
Maar wat is nu eigenlijk en wat is het verschil tussen meditatieve staat, trans of hypnose?

Wat is een meditatieve staat bij reconnective healing?
wat is een meditatieve staat bij reconnective healing sessie?

Eerst maar even wat achtergrond informatie.

Er zijn zes soorten hersengolven. Ze werken bijna net als muzieknoten.
Sommige golven zijn lage frequenties en andere hoge. Samen scheppen ze harmonie.
Ze zorgen ervoor dat je gedachten, emoties en gewaarwordingen volmaakt in evenwicht zijn.
Wat onze hersengolven betreft, is de sleutel tot authentieke gezondheid en geluk, dat we elke golf op zijn manier, zijn frequentie en op zijn optimale peil laten werken.
Het punt is dus niet dat we geobsedeerd raken door de verbetering van onze bèta-golven om beter te focussen of onze gamma-golven om in een spirituele toestand te komen.
Geen enkele soort hersengolf  is beter of meer ‘speciaal’ is dan een andere. Ze zijn allemaal belangrijk, omdat ze allemaal het resultaat zijn van de elektrische activiteit van onze neuronen en van onze geestelijke toestand.

Wat zijn nu die verschillende soorten hersengolven?

De hersenen zijn een elektrochemisch orgaan. (Dit is de relatie tussen elektrische -en chemische processen.)

Neurologen hebben  zelfs geconstateerd, dat als al onze zenuwcellen zich op hetzelfde tijdstip zouden activeren, er voldoende energie zou zijn om een lamp te laten branden. Dat is echt verbazingwekkend!


Deze elektrische activiteit is verantwoordelijk voor de verschillende soorten hersengolven.Het is een ingewikkeld en fascinerend, proces waarbij elke activiteit, geestelijke toestand of gedachte in staat is om een soort hersengolf uit te zenden.

Gedurende de dag zijn alle zes soorten hersengolven actief onze hersenen actief

Afhankelijk van wat we op dat moment doen, zullen sommige hersengolven in bepaalde hersendelen actiever zijn. Andere golven zullen in andere gebieden minder actief zijn, maar geen enkele hersengolf op zich zal ‘uit staan’!

Op een bepaald moment kunnen je alfa-golven bijvoorbeeld intens actief zijn in je frontale hersenkwab. Dit zal ervoor zorgen dat je je enigszins ongerust voelt. Maar dezelfde alfa-golven in de achterhoofdskwab houden een ideale toestand van ontspanning in. Het is goed om rekening te houden met deze nuances.

Laten we nu eens de verschillende soorten hersengolven bekijken en wat ze doen.
Onze hersenactiviteit word dus gemeten in frequenties (aantal Hertz).

Dit geeft dus informatie over de hersenactiviteit in relatie tot de biologische activiteit. 

De verschillende hersenactiviteit niveaus kunnen worden uitgedrukt in hersengolf frequenties.

In 1924 ontwikkelde Hans Berger al een EEG apparaat, waarmee het mogelijk werd om hersengolven te meten. Het spectrum van hersengolven wordt onderverdeeld in zes verschillende niveaus:


Hoge Bèta of Gamma (30-60 Hz)

Deze Gammafrequenties zijn pas de laatste 15 jaar ontdekt. Ze representeren de hyperalerte staat. In deze staat kunnen we extreem veel informatie verwerken. Deze hoge frequentie lijkt van belang voor de integratie van alle hersenfuncties en mogelijk ook voor intellectuele en zingevingsfuncties.


Midden Bèta (15-30 Hz)

Midden Bètagolven staan voor het normale wakende alerte bewustzijn. Denk hierbij aan zintuiglijke waarneming, logische denken, besluitvorming en actieve visualisaties. Het is de range waarbij wij over het algemeen onze aandacht extern gericht hebben.


Lage Bèta (12-15 Hz)

Ook wel SMR of Sensory Motor Rythm genoemd. De staat van alerte ontspanning. Het speelt een rol bij de motoriek, lichaamsgevoel en reactiesnelheid.

Alfa (7-12 Hz)

De Alfastaat wordt meestal als bijzonder aangenaam ervaren. We zijn alert en tevens ontspannen. In deze staat kunnen we het meest efficiënt leren en het best informatie verwerken en opslaan. Hier beginnen we uit onze bron van creativiteit te putten, die net beneden ons bewustzijn ligt. Het is de poort naar de diepere niveaus van bewustzijn. Door de diepe ontspannenheid van de Alfafrequentie kunnen we optimaal gebruik maken van beide hersenhelften en tegelijkertijd  geconcentreerd met één ding bezig.


Thèta (4-7 Hz)

Diepe meditatieve staat en lichte slaap. Spontane innerlijke beelden, dromen, staten van behagen en slaperigheid. We zijn volledig ontspannen en bevinden ons tussen waken en slapen. Deze frequentie maakt ons zeer ontvankelijk voor creatieve ideeën, beelden, flarden van dromen en lang vergeten herinneringen.


Delta (0,5-4 Hz)

Diepe slaap; een staat van totale fysieke en mentale ontspanning. Het is schijnbaar een passieve toestand, maar niets is minder waar. In deze ‘rusttoestand’ draaien lichamelijke en mentale herstelprocessen op volle toeren.


Hypnose of trance

Hypnose is een bewustzijnstoestand die ook wel trance genoemd wordt met hersengolffrequenties tussen de 4 -15 Hertz (Thèta, Alfa en lage Bèta-status). 

Je kunt hieraan zien dat er dus sprake kan is van verschillende trance dieptes. 

Tijdens een Reconnective Healing sessie kom je in een Thèta (4-7 Hz) staat terecht.

 • Diepe meditatieve staat en lichte slaap. 
 • Spontane innerlijke beelden, dromen, staten van behagen en slaperigheid. 
 • Volledig ontspannen en men bevind zich tussen waken en slapen. 


Deze frequentie maakt je dus zeer ontvankelijk voor creatieve ideeën, beelden, flarden van dromen en/ of  herinneringen. Soms zelfs vergeten herinneringen!

Het komt dus voor dat, zoals hier boven aangegeven, je beelden kan zien tijdens een sessie, geuren ruikt die niet in de ruimte aanwezig zijn, muziek hoort die in de ruimte niet aanwezig is en dus ook (vergeten) herinneringen ziet. Het komt ook voor dat mensen het gevoel hebben “opgetild” te worden of hun lichaam ineens sterke, zichtbare, registraties krijgt. ( zie video’s)


 
https://youtu.be/7jxfTDPg_R4?t=80


https://youtu.be/B1YxHC7WWgQ?t=789


Ik heb bovenstaande video’s later in de sessie laten starten, omdat het anders te lang duurt om te laten zien wat ik jullie wil laten zien.

De overduidelijke registraties, van het lichaam, heb ik ook mee mogen maken.

Ik heb het zelf nog niet kunnen vastleggen omdat het  te lastig is om tijdens de sessie mijn telefoon te pakken en het te filmen. Je weet nl. nooit of dit tijdens een sessie zal plaatsgaan  vinden. Maar deze sterke registraties het komen vaker niet dan wel voor!
Als ik beelden zou hebben,  moet ik natuurlijk ook toestemming van een client hebben om dit openbaar te mogen plaatsen!
Meestal zie ik kleine registraties, maar het komt ook  voor dat ik helemaal niks zie,  wat wil niet zeggen dat er niks gebeurd! 
Zodra ik de energie in mijn handen voel, weet ik dat de energie goed  stroomt en aan het "werk"is.

 
Wil je meer informatie over reconnective healing sessies?
 Neem dan vrijblijvend contact met me op!Bron: 
https://www.hypnotherapie-amersfoort-utrecht.nl/nieuws/hersengolffrequenties-en-hypnose_74.html
&
https://verkenjegeest.com/hersengolven-delta-theta-alfa-beta-gamma/


22 februari 2020

Heb ik een burn-out?

Een burn-out kan voortvloeien uit een verwaarloosde overspannenheid. 

Een burn-out is dus een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een langere periode (langer dan 6 maanden) van hoge druk, werk of privé. 3

Blog over burn-out
blog over burn-out

Burn-out is de naam van een aandoening waarbij mensen zich mentaal, emotioneel en lichamelijk volledig uitgeput voelen.
Bij een burn-out voel je je totaal opgebrand, je bent veel te lang doorgegaan en voelt je te uitgeput om nog te kunnen werken of voor jezelf en/of je gezin te kunnen zorgen.

Vaak voelt een burn-out patiënt zich angstig, onbegrepen en gefrustreerd.
Het is dus ook niet zo vreemd dat er dus ook negatieve en depressieve gevoelens de kop op steken.
Je bent jarenlang echt ruimschoots over je grenzen gaan en nu loopt je vast en het ergste is, je voelt je vaak  heel machteloos.
Een burn-out is zelf niet altijd makkelijk te herkennen. Je weet namelijk niet beter, je doet dit mogelijk al een heel groot gedeelte van je leven al zo. Je omgeving heeft je burn-out daarom vaak eerder door dan jij.

Cijfers 

Jaarlijks ervaart 6% van de beroepsbevolking, burn-out klachten en symptomen.
De huidige werkzame beroepsbevolking bestaat uit ca. 8,3 miljoen mensen, dit betekent dus dat er circa 1,4 miljoen mensen, in Nederland, te maken hebben met burn-out gerelateerde klachten. Vooral onder vrouwelijke managers en young professionals neemt het aantal medewerkers dat burn-out klachten ervaart toe. 

In het onderwijs is het percentage werknemers met burn-out klachten het hoogst. 

Maar liefst 1 op de 6 medewerkers heeft een burn-out of heeft te maken met burn-out klachten. 

Dit is onder andere toe te schrijven aan de hoge mate van emotionele betrokkenheid dat het werk verlangt en de stress die het werk met zich mee brengt. 
In de landbouw komen burn-out klachten het minste voor, namelijk bij slechts 1 op de 10 werknemers. 

Bron: burnoutpoli

Hoe begint een burn-out?

Het erkennen dat je een burn-out hebt, is de eerste belangrijke stap naar jou herstel!

Door de pogingen een burn-out eerst te ontkennen of op zijn beloop te laten, duren burn-outs vaak een jaar of langer EXTRA bovenop de 6-9 maanden die er voor staan, ervan uit gaande dat men meteen met een deskundige externe burn-out-herstelinterventie zou beginnen.

Een duur van 6-9 maanden is ook wat in veel vakliteratuur wordt genoemd (o.a. Diane Bernier 1998, Rosita Regendanz PhD 2008).

Hoe herken je de eerste symptomen van een burn-out?


Psychische symptomen: 

 • Concentratieverlies
 • Besluiteloosheid
 • Angst- en paniekklachten
 • Geheugenproblemen
 • Gevoelens van paniek
 • Snel kwaad
 • Jezelf snel ergeren
 • Gevoel van machteloosheid
 • Opgejaagd gevoel
 • Neerslachtig
 • Sneller agressief
 • Wantrouwen
 • Nergens zin in
 • Gevoelens van onzekerheid
 • Neiging tot verslaving


Lichamelijke burn-out symptomen:

 • Constante moeheid
 • Slapeloosheid
 • Gevoel van uitputting
 • Pijn in de spieren
 • Nek- en schouderpijn
 • Spanning op de buikstreek
 • Energieloze stem
 • Hoge ademhaling
 • Vergeetachtigheid
 • Geen of weinig zin in seks
 • Snel moe of grieperig
 • Darmproblemen
 • Hoge hartslag
 • Hoge bloeddruk


(Bron: GGZnieuws)

Burn-out herstel draait om bezig blijven en niet onderuitgezakt op de bank hangen en maar piekeren. Het is juist goed om bezig te zijn en je dagelijkse patronen en gedachtegangen te doorbreken.

Hier zijn 7 praktische adviezen die bijdragen aan het herstellen van je burn-out.


 1:Zorg voor structuur in je leven

Een heldere dagindeling zorgt dat je structuur brengt in je leven. Vanaf het moment dat je opstaat tot je gaat slapen. Bouw regelmatig momenten voor ontspanning in!


2: Doe één ding tegelijkertijd

Burn-out herstel betekent vaak dat je je manier van denken en doen moet veranderen. Dus in plaats van denken dat je alles kunt en ook wilt doen, ga je je nu focussen op één ding tegelijkertijd. 


3: Luister naar jezelf

Je burn-out was er niet van de ene op de andere dag. Het is een langdurig proces geweest. Je hebt lang heel veel hooi op je vork genomen en de signalen van je lichaam stelselmatig genegeerd


4: Onderhoud je sociale contacten

Een burn-out kan gepaard gaan met gebrek aan levenslust en depressieve gevoelens. Hierdoor kan het zo zijn dat je het liefst in je schulp kruipt!

5: Leef in het hier en nu.
Door in het heden te leven en niet over gisteren of morgen na te denken. Mindfulness of meditatie kan je daarbij zeker helpen .


6: Vermijd perfectionisme

Alles perfect willen doen, is een van de gemeenschappelijke delers van veel burn-out patiënten.

7: Last but not least! Lach zoveel als je kunt

Lachen helpt om geluksstofjes (endorfines) aan te maken die bijdragen stress te bestrijden.


Reconnective Healing kan je heel goed ondersteunen om een eerste stap naar die mentale ontspanning te vinden.
Kan een burn-out met een enkele sessie opgelost worden? Nee helaas, hier heb je er een paar meer voor nodig...
Na ongeveer 3 tot maximaal 4 sessies, lassen we een aantal weken een pauze in!
Waarom?
De belangrijkste reden is dat we willen voorkomen dat jij van deze sessies afhankelijk gaat worden!
Die 45+ minuten ontspannen liggen en niks te hoeven doen, is uiteraard heerlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar uiteindelijk mag jij het zelf weer gaan doen. En dat kun je ook!
Het is ook niet omdat ik je zo snel mogelijk niet meer wil zien, of je mogelijk niet aardig vind, maar omdat het simpel weg niet nodig is!
Na afloop houd ik altijd even een nkort gesprek met je. Vind je dat meer dan genoeg, prima. Wil je wat langer blijven praten, is dat ooik prima!  Ik plan afspraken altijd ruim in.
Maanden lange vervolg sessies zijn absoluut niet nodig! Blijkt dat je, na een tijdje toch nog keer een sessie wil, kan dit uiteraard altijd nog.

Voor meer informatie, over deze sessies, neem vrijblijvend contact met me op!


Raadpleeg altijd een arts als je denkt, een of meerdere ,van deze symptomen te ervaren. 
Je huisarts of bedrijfsarts kan dan verder onderzoek doen en Reconnective Healing kan je, daarnaast, heel goed ondersteunen in dit proces.

15 februari 2020

Wat is een depressie?


Mijn vorige blog ging over overspannen zijn. Het was een vrij lange blog geworden, langer dan ik in eerste instantie had voorzien.
Deze week is het een stuk korter geworden, maar niet minder belangrijk.

Meer dan een miljoen Nederlanders leidt aan een depressie. En dit aantal neemt ieder jaar toe.  Het is erg belangrijk om te weten hoe je een depressie herkent!

Blog over sympthomen van een depressie
blog over de sympthomen van een depressie

Het cruciale verschil tussen depressie en burn-out is dat iemand met burn-out wel wil, maar niet kan, door gebrek aan energie.
Terwijl iemand met een depressie wel zou kunnen, maar niet wil.
Je kunt zeggen dat een burn-out een energiestoornis is en een depressie een stemmingsstoornis.

Iedereen heeft weleens in een dip, na een tegenslag of een vervelende gebeurtenis. Je voelt je dan somber en mogelijk ongelukkig. Gelukkig waait zo’n bui vaak wel weer over.
Als je je langdurig neerslachtig blijft voelen, is er misschien sprake van een depressie.

In Nederland krijgt iets minder dan 1 op de 5 volwassenen van 18-64 jaar ooit in het leven te maken met een depressie. Elk jaar geldt dat voor ongeveer 5% van de volwassenen. 
Vrouwen in de leeftijdscategorie 25-34 jaar hebben de grootste kans op een depressie. 

Uit onderzoek blijkt, dat vrouwen twee keer zo veel antidepressiva slikken als mannen. 
Ook blijkt dat laagopgeleiden vaker last van depressieve klachten hebben.
Ondanks dat we steeds meer weten over depressie blijft het aantal depressieve Nederlanders groeien en heerst er, helaas, nog steeds een taboe op.

Aantal kinderen en jongeren met een depressie 


In 2018 zegt ruim 5 % van de jongeren van 12 tot 18 jaar voor minstens zes maanden in het afgelopen jaar een depressie te hebben gehad. 
Ten opzichte van 2014 zijn dat ruim twee keer zo veel jongeren die met een depressie kampen. In 2014 ging het om 1,8 % van de 12- tot 18-jarigen. 
Onder jongeren van 16 tot 20 jaar komt depressie met ruim 10 % het meeste voor. Ook in deze leeftijdscategorie is er ten opzichte van 2014 sprake van een stijging.
Toen had, naar eigen zeggen, 6,5 % minstens zes maanden last van een depressie. 


Hoewel depressie onder 12- tot 16-jarigen met ruim 3% het minste voorkomt, is in deze leeftijdscategorie ten opzichte van 2014 wel de grootste stijging te zien. 
In 2014 gaf 0,7 % van de 12- tot 16-jarigen aan last te hebben van depressie. Deze gegevens zijn afkomstig van de gezondheidsenquête (CBS, 2019). 
Het gaat bij deze cijfers om zelf gerapporteerde gevoelens van depressie en niet om gediagnosticeerde depressie. 


Over kinderen met een gediagnosticeerde depressieve stoornis zijn geen Nederlandse cijfers bekend. 
Op grond van buitenlands onderzoek wordt geschat dat bij circa 1 % van kinderen onder de vijf jaar, 

1,8 % van kinderen van 6 tot 12 jaar en tussen de 0,4 en 8,3 % (afhankelijk van criteria en onderzoeksmethode) van kinderen boven de 12 jaar sprake is van een depressieve stoornis 

Meisjes hebben hiervan vaker last dan jongens. 7,1% van de jongens en maar liefst 18,9% van de meisjes tussen de 18 en 24 jaar heeft ooit zelfs een depressie gehad. En, dan tellen we de jongeren met lichte depressieve klachten er nog niet bij op.

Bron: (Trimbos-instituut, 2009, laatst bewerkt op 27 mei 2019 )

De toename van de consumptie van antidepressiva onder jongeren is dan ook zorgelijk, want alleen bij klinisch vastgestelde depressies met een biologisch component kunnen pillen effectief zijn.
Milde depressies of burn-outs hebben alleen een psychische oorzaak en daarvoor helpen pillen niet! Depressies met een psychische oorzaak moeten anders behandeld worden.

Deze cijfers zijn echt zorgelijk en het is denk ik echt nodig om iets aan de dagelijkse druk, in deze prestatie gerichte maatschappij. Dit geld zowel voor jongeren als volwassenen! te veranderen. 
Maar het belangrijkste is toch wel, dat het niet meer onder stoelen of banken gestoken word! Dat niemand zich voor hoeft te schamen, het kan namelijk iedereen overkomen!


Wanneer een dip precies overgaat in een depressie is moeilijk te bepalen. 

Volgens richtlijn, het blijven natuurlijk richtlijnen, ben je depressief als je minstens twee weken lang somber bent en /of minder interesse en plezier hebt in allerlei dingen én kampt met vijf of meer van de onderstaande symptomen:

 • Zwaarmoedige of sombere stemming
 • Vermoeidheid
 • Nergens meer plezier aan beleven
 • Interesseverlies
 • Slaapstoornissen
 • Eetstoornissen, duidelijke verandering van gewicht
 • (Hevige) stemmingswisselingen
 • Traagheid of onrust
 • Gespannenheid
 • Angstklachten
 • Geen of minder energie
 • Minder zelfvertrouwen
 • Schuldgevoelens of je waardeloos voelen
 • Concentratieproblemen
 • Piekeren, negatieve gedachten
 • Besluiteloosheid
 • Denken aan de dood
 • Lichamelijke klachten
 • Libido verlies
 • Vermijden sociale contacten


Mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, COPD of reuma lopen soms een wat groter risico om depressief te worden. Ook hormonen, bepaalde medicijnen, drank- of drugsgebruik vergroten de kans op een depressie.

Soms is het evenwicht tussen bepaalde stofjes (neurotransmitters) in de hersenen verstoord. 
Een tekort aan de neurotransmitters serotonine en noradrenaline kan een depressie in de hand werken.

Hoe lang een depressie duurt is ook weer per persoonlijk afhankelijk.
 
Ook de aard en intensiteit van de klachten spelen hierin mee. De een is er met een paar maanden weer bovenop, de ander kampt er jaren mee.
De gemiddelde duur van een depressie is ongeveer acht maanden. Depressie kan ook in verschillende fases van je leven terugkeren.

Heb je een burn-out dan ben je over het algemeen ’s ochtends het meest actief. Na verloop van tijd, aan het einde van de dag (of eerder), raakt je energie op. 

Bij iemand met een depressie is dat net andersom. Je komt maar met moeite je bed uit en zou het liefst helemaal niet meer opstaan. Naarmate de dag vordert krijg je meer zin en energie. 
Het meest actief ben je vaak in de avond. 


Natuurlijk kunt je met een burn-out ook last hebben van slapeloze of onrustige nachten. In dat geval is het ook lastiger opstaan ’s ochtends. Niet omdat je geen zin heeft (zoals bij depressie) maar omdat je je simpelweg te moe voelt. 

Bronnnen: diverse, deze cijfers zijn niet van mij! Ik heb ze verzameld om inzicht te geven dat dit een steeds groter probleem aan het worden is!

Reconnective Healing kan je ondersteunen om als eerste stap die mentale ontspanning te krijgen.
Kan een depressie met een enkele sessie opgelost worden, nee helaas. Hier heb je er een paar meer sessies voor  nodig...
Maar na ongeveer 3 tot 4  sessies, lassen we een aantal weken een pauze in!
Waarom?
De belangrijkste reden is dat we willen voorkomen dat jij van deze sessies afhankelijk gaat worden!
Die 45 minuten ontspannen liggen en niks te hoeven doen, is uiteraard heerlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar uiteindelijk mag jij het zelf weer gaan doen. En dat kun je ook!

Niet omdat ik je zo snel mogelijk niet meer wil zien,  of je mogelijk niet aardig vind, maar omdat het simpel weg niet nodig is! Dus maanden lange vervolg sessies zijn absoluut niet nodig!
Blijkt dat je, na een tijdje toch nog een of twee  sessies wil, kan dit uiteraard.

Raadpleeg altijd een arts als je denkt, een of meerdere ,van deze symptomen te ervaren. 
Je huisarts of bedrijfsarts kan dan verder onderzoek doen en Reconnective Healing kan je, daarnaast, heel goed ondersteunen in dit proces.

3 februari 2020

Overspannen, depressief of een burn-out?


Helaas krijgen steeds meer mensen fysieke en/of mentale klachten. De oorzaken hiervoor kunnen natuurlijk variëren, maar als je er niks mee doet kan het ook leiden tot overspannen, depressiviteit of in het ergste geval een burn-out!

Omdat aparte ze allemaal apart bespreek, heb ik het opgesplist in 3 blogs, anders zou de blog ook veel te lang worden. Het zou ook een overload aan informatie kunnen worden, die niet prettig meer te lezen is..
Deze 1e blog is toch al weer langer geworden dat ik had verwacht. ;-)

Wat zijn de verschillen tussen overspannen zijn, depressief zijn en een burn-out hebben!
Wat zijn de verschillen tussen overspannen zijn, depressief zijn en een burn-out hebben!

Neurowetenschapper, dr. Erik Scherder, geeft aan dat een of twee weken op vakantie gaan, dus even helemaal niks doen, echt niet voldoende is.
Rust, mentale rust, is uiteraard een niet onbelangrijk onderdeel, maar bewegen en/of sporten, is net zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan luieren en niks doen!
Ik vond een korte video, van dr. Erik Scherder, met uitleg wat er nu eigenlijk in je lichaam gebeurd waardoor je deze stress ervaart.

Link naar de uitleg ( https://youtu.be/FMwu3fjum1g )

Stress begint in de Hypothalamus.

 • Die veroorzaakt de aanmaak van cortisol – het stress hormoon.
 • Dat activeert de Hippocampus, die stress weer afremt en je geheugen regelt.
 • Teveel stress leidt tot een overwerkte Hippocampus…
 • en schaadt je Frontale Lob, die je Amygdala moet remmen.
 • Een ongeremde Amygdala betekent een ontketening van negativeemoties
 • Wat weer stress in de Hypothalamus aanwakkert.


Het idee dat je met vakantie je werkstress kunt kwijtraken, is maar zeer beperkt waar. Het laadt je op, maar daarna kom je thuis en kom je weer in dezelfde stressvolle situaties terecht.
Je hoort ook regelmatig dat mensen, nadat ze een paar dagen op vakantie zijn, ziek worden!
Er zijn voldoende ‘omgaan met stress’-middeltjes, die je elke dag kunt toepassen en die je elke dag opnieuw helpen je brein te regenereren van die mentale vermoeidheid.

1. Muziek!
Iets waar je Frontale Lob ontzettend blij van wordt...
Er is op youtube een heel arsenaal aan meditatie muziek te vinden. Muziek met een breed aanbod op bepaalde frequenties, Solfeggio, binaural beats en Hz frequenties.
Gedurende 24 uur, veranderen onze hersengolven telkens, afhankelijk, wat we op dat moment aan het doen zijn, tussen Gamma,Beta, Alpha, Theta, Delta staat.
Hier een link naar de uitleg hierover https://www.breinenwelzijn.nl/neurofeedback/hersengolven
Maar elke muziek waar jij blij van kan worden is natuurlijk prima!

2. Bewegen!
Het tegenovergestelde van nietsdoen. Bewegen is echt een wondermiddel voor je brein als je het dr. Scherder vraagt. Je Frontale Lob profiteert hier overigens ongegeneerd van mee.

Beweging helpt bij ons mentale welzijn.
Bij voldoende beweging worden door ons lichaam verschillende hormonen aangemaakt, zoals endorfine, dopamine, serotonine en noradrenaline.

Nog meer voordelen!
Regelmatig bewegen stimuleert de bloedsomloop en de ademhaling. Je traint je hart en verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het lichaam. Hierdoor verkleint de kans op hart- en vaatziekten en op eenberoerte.
Doordat je longfunctie door regelmatige beweging verbetert, verkleint de kans op longziekten als COPD. De suikerspiegel wordt ook verlaagd door sport en beweging, waardoor de kans op diabetes afneemt. De kans op obesitas wordt ook kleiner.

3. Leren
Nieuwe dingen leren is de remedie die je Hippocampus en Frontale Lob regenereert. Niet stil blijven zitten wanneer je mentaal vermoeid bent, maar juist uitdagingen opzoeken. Het klinkt lastig, maar het resultaat is het waard.

4. Slaap!
Waarschijnlijk een no-brainer, omdat we al veel weten over de perfecte effecten van slaap  op je hele brein. Maar daarom niet minder belangrijk!
Slaap, slaap, slaap. Doe het , doe het op tijd , doe het goed . Of doe eenmiddagdutje, als dat mogelijk is.

5. STOP met multitasken!
Welke onderdelen in het brein spelen een grote rol bij het multitasken?
Dat is de Frontale Lob in samenwerking met de Hippocampus. Daar zijn ze weer..

blog over overspannen zijn, depressief zijn en een burn-out hebben!

Ben ik overspannen?

Overspannen word je als stress voor lange tijd (een paar maanden) aanhoudt.
Je accu raakt gewoon leeg.
 
Dit stadium noemen we ook wel overspannenheid.
Als je hier niet ingrijpt, komt er een moment dat je helemaal leeg bent en voor je gevoel niets meer kunt.
Het lijkt misschien dat het vanuit het niets te komen, maar er gaat een hele geschiedenis met signalen aan vooraf. Signalen die je misschien hebt weggedrukt of niet opmerkte door de drukte.
Je hebt dan een aantal weken nodig om weer terug te komen op je oude niveau om hiervan te herstellen. Het is vaak een kwestie van veel rusten en tijd voor jezelf nemen.
De klachten kunnen veel op die van een burn-out lijken maar zijn vaak minder intens.

Symptomen:
Volgens de Landelijke Eerstelijns Samenwerkingsafspraken (LESA’s) van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) ben je overspannen als je last hebt van elk van onderstaande criteria.

In veel gevallen zijn meer dan drie symptomen die duiden op overspannenheid aanwezig.

 • Moeheid
 • Gestoorde of onrustige slaap
 • Prikkelbaarheid
 • Niet tegen drukte en/of herrie kunnen
 • Emotionele labiliteit
 • Piekeren
 • Een gejaagd gevoel
 • Concentratieproblemen en/of vergeetachtigheid
 • Je hebt gevoelens van controleverlies en/of machteloosheid als reactie op het niet meer kunnen hanteren van stressfactoren in je dagelijks functioneren. Je ‘kan het niet meer aan’ en hebt het gevoel grip te verliezen.
 • Je ervaart significante beperkingen in het beroepsmatig en/of sociaal functioneren. Je hebt één of meer sociale rollen (bijvoorbeeld de rol van werknemer, de rol van huisvader of -moeder) voor minstens 50% laten vallen
 • Stressgerelateerde symptomen, zoals controleverlies en (sociaal) disfunctioneren zijn niet uitsluitend het directe gevolg van een psychiatrische stoornis (bijvoorbeeld een depressieve stoornis). Ook met een psychiatrische stoornis kun je overspannen raken.Reconnective Healing kan je ondersteunen om als eerste stap die mentale ontspanning te krijgen.
Kan stress met een enkele sessie opgelost worden,  mogelijk, misschien heb je er een paar meer nodig...
Maar na ongeveer 3  sessies, lassen we een aantal weken een pauze in!

Waarom?
* De belangrijkste reden is dat we moeten voorkomen dat jij van deze sessies afhankelijk gaat worden!
Die 45 minuten ontspannen liggen en niks te hoeven doen, is uiteraard heerlijk, begrijp me niet verkeerd. Maar uiteindelijk mag jij het zelf weer gaan doen. En dat kun je ook!

* Ook niet omdat ik je zo snel mogelijk niet meer wil zien,  of je mogelijk niet aardig vind, maar omdat het simpel weg echt niet nodig is!
Dus maanden lange vervolg sessies zijn dus echt overbodig! Blijkt dat je, na een tijdje toch nog keer een sessie wil, kan dit uiteraard altijd.


Raadpleeg altijd een arts als je denkt, een of meerdere ,van deze symptomen te ervaren.
Je huisarts of bedrijfsarts kan dan verder onderzoek doen en Reconnective Healing kan je, daarnaast, heel goed ondersteunen in dit proces.

Volgende week: Wat is een depressie?

26 januari 2020

Minder medicijnen, kan dat?

The Science of Healing, onthult nieuwe ideeën over het ingewikkelde web van factoren die onze gezondheid bepalen.

In een  film documentaire " The Living Marti"x wordt er gesproken met een groep zeer toegewijde wetenschappers, psychologen, bio-energetischeonderzoekers en holistische beoefenaars die op een natuurlijke/ holistische wijze genezingspotentieel vinden.

We hebben inmiddels al zoveel jaren op reguliere medicijnen vertrouwd en gesteund, dat we het ons bijna niet kunnen voorstellen dat het ook anders kan. Maar de roep om anders gaat de laatste jaren steeds harder worden. 

blog over natuurlijke en holistische geneeswijzen
blog over een natuurlijkere aanpak van onze ziektes


De "Living Matrix" (https://youtu.be/tDGdakHh5Cg) documentaire is in 2009 gemaakt.
In afgelopen, nu bijna 10 jaar, zijn er inmiddels vast weer nieuwe ontdekkingen en meer wetenschappelijke bewijzen, hoe we ons lichaam op een veel natuurlijkere wijze kunnen genezen.
Zullen we ooit 100% zonder medicijnen kunnen? De tijd zal het ons leren..

Maar het mag inmiddels wel duidelijk zijn, dat we met heel veel minder medicijnen ons lichaam ook weer gezond kunnen krijgen en vooral kunnen houden.

Even een paar feiten!
Het is gebleken dat er in Nederland, gemiddeld 1200 patiënten overlijden door medicatiefouten!!
https://myprivacy.dpgmedia.net/?siteKey=PUBX2BuuZfEPJ6vF&callbackUrl=https://www.volkskrant.nl/privacy-wall/accept?redirectUri=%2fnieuws-achtergrond%2fzorgen-miljoenen-fouten-in-huisartsrecepten-voor-1200-doden-per-jaar%7eb72a7cf3f%2f%3freferer%3dhttps%253A%252F%252Fwww.google.com%252F

Er zijn sterke vermoedens dat ongeveer, elke 2 dagen, zo’n 500 mensen in de VS overlijden door medische fouten!
 (https://www.sciencealert.com/no-500-people-don-t-die-in-the-us-every-two-days-due-to-medical-error )


Dat voorgeschreven medicijnen dodelijker zijn dan auto ongelukken, wapens en zelfmoord!
(https://www.thedailybeast.com/prescriptions-drugs-more-deadly-than-car-accidents-guns-and-suicide)


Medische missers inmiddels de op 3 na grootste doodsoorzaak is!

(https://www.cnbc.com/2018/02/22/medical-errors-third-leading-cause-of-death-in-america.html)


Deze cijfers liegen er niet om!


De documentaire "The Living Martix ( https://www.youtube.com/watch?v=tDGdakHh5Cg) brengt academische en onafhankelijke onderzoekers, praktijkmensen en wetenschapsjournalisten samen, wiens werk wetenschappelijk bewijs onthult dat energie- en informatievelden, dus niet genetica, onze gezondheid en welzijn beheersen.

Deze onafhankelijke, internationaal bekende onderzoekers zijn o.a. ; 

 • Dr. Bruce Lipton celbioloog en voormalig professor Stanford University; 
 •  Lynne McTaggart auteur van het boek Zero Point Field (nulpuntveld)
 • Dr. Edgar Mitchell voormalige Amerikaanse astronaut.
 • Marylin Schilz, James L. Oschman, Peter Fraser, Rollon McCraty en
 • Dr. Eric Pear van Reconnective Healing)


Via persoonlijke interviews en gedramatiseerde videovignetten die de verhalen documenteren van mensen die herstelden van chronische ziekten - waaronder een vijfjarige jongen geboren met hersenverlamming, een osteopathische arts met een hersentumor en een huisvrouw bedlegerig met chronisch vermoeidheidssyndroom - De film toont de effectiviteit van bio-energetische geneeskunde waar traditionele geneeskunde niet is geslaagd.

Ziek zijn betekend eigenlijk dat er een niet gestructureerde hoeveelheid informatie in ons lichaam is. Zodra deze informatie weer structuur heeft, geneest ons lichaam weer.
Het is dus heel erg belangrijk dat onze eigen helingscapaciteit in balans"is, wordt gebracht en vooral gehouden.

Veel medische technieken, die heel succesvol zijn, kan ons eigen lichaam allemaal zelf, zodra ze hun eigen energie weer begrijpen.Alleen dat heeft vaak wat meer tijd nodig!
En die tijd hebben we tegenwoordig niet meer, of willen we niet hebben! Het moet allemaal zo snel mogelijk, het liefst natuurlijk à la minuut!


De kracht en goede resultaten, van Homeopathie zijn inmiddels wel bekend en ook bewezen. Steeds meer mensen vertrouwen reguliere medicijnen niet meer zo erg en willen meer gebruikgaan maken van homeopatische of alternatieve geneeswijzen
Helaas wil de Pharmaceutische industrie ons daar zo ver mogelijk van weg houden! 
 Het is in de afgelopen jaren denk ik wel aardig duidelijk geworden waarom!

Follow the money! “


Reconnective Healing is ook een natuurlijke en Holistische manier om ons lichaam weer terug in zijn/haar natuurlijke staat te brengen.


HEALING IS NOT ABOUT FIXING WHAT IS WRONG WITH YOU, 
BUT ABOUT WHAT IS RIGHT WITH YOU!

Voor meer informatie over Reconnective Healing sessies. Neem vrijblijvend contact met me op.

15 januari 20

Ik heb PTSS  en wil er van af!Ook bij PTSS kan Reconnective Healing iemand bijstaan in zijn genezing proces.
 Ik ben weer op zoek gegaan naar ervaringen. Helaas staan nog niet heel veel ervaringen online, maar ik heb er toch een paar kunnen vinden.


Reconnective healing en PTSS
blog reconnective healing en ptss

Wat gebeurd er in je hersenen als je PTSS hebt?

Trauma veroorzaakt een overproductie van stresshormonen - namelijk Cortisol.
Als je voortdurend een traumatische ervaring opnieuw beleeft,blijven stresshormonen geactiveerd, waardoor je in een staat van hoge alertheid blijft.
Je kunt gaan beven of een overdreven schrikreactie ervaren, vooral op dingen die je herinneren aan de traumatische gebeurtenis. Dit worden "triggers" genoemd.
Wanneer je je geactiveerd voelt ga je naar de vecht-, vlucht- of bevriezingsmodus,.

Wat betekent dit?
Je voelt je gedwongen jezelf te verdedigen tegen de trigger of ervan weg te rennen. Je kunt jeecht  helemaal verlamd voelen. Slapen kan erg moeilijk zijn en je kunt de behoefte voelen om mensen of situaties te vermijden waarvan je denkt dat ze jou veiligheid kunnen bedreigen.

Ik heb ooit een keer een kleine aanrijding gehad, alleen een wat blikschade, dus het viel wel mee. 
Waar ik toen enorm van geschrokken ben, is dat de airbag die uit mijn stuur kwam.....

Omdat de airbag ingepoederd is opgeborgen in je stuur, leek het net alsof ik rook zag.  Wist ik dus niet!
Mijn 1e reactie was BRAND !!
Ik wist niet hoe snel ik mijn auto uit moest komen.....
Is dit PTSS? Waarschijnlijk wel, maar in zulke lichte mate dat het mijn leven gelukkig niet  beheerst.
Als ik een soort gelijke situatie kom, voel ik wel degelijk mijn lichaam reageren.
Hoe groter het trauma, hoe heftiger het lichaam dus zal reageren. Het kan een geur zijn, een geluid, een gevoel of een situatie of ander visueel beeld.

Trauma treft drie hersengebieden.

De amygdala, de hippocampus en de prefrontale cortex - en kan blijvende veranderingen in alle drie de regio's veroorzaken.
Dierstudies tonen aan dat posttraumatische stressstoornis (PTSS) kan leiden tot aanzienlijke veranderingen in de hersengrootte en het functioneren van de hersenen kan beïnvloeden.
Na verloop van tijd kan het overtollige Cortisol, dat wordt geproduceerd door de vecht- of vluchtreactie, de connecties van je hersenen opnieuw verbinden. Hierdoor ontstaat psychische en emotionele stress. 

scan van hersenen voor en na ptss

Trauma en gezondheidsproblemen!


Chronische stress na een traumatische gebeurtenis kan langdurige gezondheidseffecten hebben waaronder:
• Hart- en leveraandoeningen
• Verslavend gedrag zoals alcoholisme en roken
• Chronische pijnaandoeningen
• Gastro-intestinale ziekte
• Kanker
• Angst en depressie
• Gevoelens van wanhoop, schuld en schaamte
• Emotionele gevoelloosheid

• Cognitieve stoornissen zoals geheugenverval, problemen bij het nemen van beslissingen, afleiding, terugtrekking uit uw normale routine en zelfs een verloren gevoel voor tijd.

blog reconnective healing en ptss


Mijn ervaring na 1 Reconnective Healing sessie.

"In 2015 heb ik een auto ongeluk gehad waar ik een ernstige post traumatische stress stoornis (PTSS) aan heb over gehouden. Na talloze omzwervingen, waaronder een regulier traject in een revalidatiecentrum waar alles, voor mijn gevoel, eigenlijk alleen maar verergerde. Ik besloot begin 2019 een Reconnective Healing te doen.

Dit gaf mij zoveel rust, dat ik besloot ook de persoonlijke Reconnection te doen. Dit heeft alles 180 graden omgedraaid voor mij en ik beveel het ook zeker aan voor mensen met een PTSS.
Zoals wel bekend zal zijn bij mensen met een PTSS voelt het in je lijf als een bevroren toestand, tenminste bij mij is dat zo, was  alles verkrampt.
Na de sessies, begon mijn lichaamweer  zichzelf te helen. Ik wist dat met Reconnective Healing het zelf-herstellend vermogen wordt geactiveer, dat klopt echtd. 
Mijn post traumatische stress syndroom is grotendeels weg en daar ben ik ontzettend dankbaar voor."

       *****


Het verhaal van “Angie”
(Haar naam is gewijzigd i.v.m. haar privacy, met haar toestemming is het verhaal gedeeld)
 Vorig jaar was ze haar PTSS (Post Traumatische Stressstoornis) echt beu.
Angie kon bijvoorbeeld, aan haar bureau op haar werk zitten, televisie kijken of in de auto rijden en haar alarmbellen konden dan in eens afgaan.
Als een soort van tijdreiziger wordt haar gemoedstoestand onmiddellijk getransporteerd naar de SLECHTSTE momenten van haar leven. Onze hersenen maken geen onderscheid tussen intense herinneringen of gedachten en realiteit.
 PTSS zet niet alleen onze emoties, maar ook onze fysieke lichamen in een vlucht of vecht reactie.

Aangezien het een langer maar ook heel mooi gedetailleerde omschrijving is, verwijs ik je naar de onderstaande link, zodat je het hele verslag daar kunt lezen.
Onder deze ervaring, staan nog een aantal Reconnective Healing ervaringen.

https://www.thereconnection.com/es/blog/trauma-triumph-through-rh-five-people-share-their-stories

Heb je zelf, of ken je iemand met PTSS, is dit een mooie aanvullig op de reguliere hulpverlenig met dit type problemen

8 januari 2019

Ik heb  fibromyalgie!

Ik had al wel iets over een ervaring gehoord, maar ben nu eens goed op het internet gaan zoeken. Ik heb weer heel veel  ervaringen, bij collega's gelezen, en heb er een aantal gevonden die over fibromyalgie gaan.

succes verhalen reconnective healing en fibromyalgie
fSucces verhalen door reconnective healing bij mensen met fibromyalgie

Deze ervaring is van Suzie uit Chicago,
Ze heeft diabetes en fibromyalgie. De reden waarom ze contact opnam voor een sessie, was omdat ze echt eens van haar fysieke uitdagingen af wilde.
Voordat ze aan de eerste sessie begon, wilde ze er echt voor zorgen dat ze me alle problemen vertelde die ze in haar leven had, fysiek, emotioneel en professioneel.
Dit is niet noodzakelijk, maar als iemand dat graag wil, mag dat uiteraard.
Tijdens dat kleine praatje vertelde ik haar over het belang van ontvangen met verwachting en zonder verwachting. Het bijzondere van openstaan voor ontvangen zonder intentie, focus of verlangen ... maar gewoon als een geschenk naar je toe te laten komen.
Ze was daar eigenlijk niet overtuigd van, het enige wat ze wilde was dat haar fysieke uitdaging zou verdwijnen. Meer niet!
De hele Reconnectie, of wel "herverbindingsreis" , tijdens deze sessies, was een prachtig proces.
Zoveel transformaties gebeurden er, sessie na sessie ... nieuwe ontdekkingen, een nieuw deel van zichzelf zou van binnen naar buiten bloeien
Aan het einde van deze sessies vertelde ze me dat ze voor het eerst in 5 jaar was ze in staat om een ​​hele wandeling te maken op de promenade in Venice beach zonder te stoppen voor de pijn.
En het grappige is dat ze me vertelde dat het echte wonder van wat deze frequenties haar brachten, niet fysiek eens was.....
Ze zei dat ze voor het eerst in haar leven NEE kon te zeggen, zonder zich schuldig of beschaamd te voelen. Ze begon een diep gevoel van innerlijke vrede te ervaren dat niemand haar kon ontnemen.

Fibromyalgie is enorm verbeterd na 30 minuten Reconnectieve Healing sessie!

(8 juni 2012 Katrin G.)

Een oudere vrouw met fibromyalgie kwam naar me toe en zei dat ze zoveel pijn had dat ze op de bank moest slapen omringd met kussens. 
Ze had haar elleboog in 2 jaar niet bewogen en een paar maanden daarvoor een operatie aan haar enkel ondergaan en haar rug deed altijd pijn. 
Na een sessie van 45 minuten kwam ze langzaam overeind van de behandel tafel. Ze boog haar elleboog. en zei alleen maar "Wauw,". 
Toen bewoog ze haar enkel rond en weer zei ze "Wauw,"e. 
Toen bewoog ze haar hele lichaam voorzichtig  heen en weer de zelfde "Wauw"reactie!
Na een paar minuten zei ze met een glimlach: "Is dit hoe normale mensen zich voelen?"
Ze vertelde 4 dagen later dat haar leven volledig was veranderd en haar kinderen en echtgenoot het niet konden geloven. "

(Harriet K. via The Reconnection, VS.)

Onderstaande ervaring is van Eric Pearl zelf, toen hij nog zijn praktijk had en RH sessies gaf.
Het is een heel mooi, maar ook wel lang verhaal, maar ik wil het toch erg graag delen, omdat er bij deze mevrouw toch wel wonderbaarlijke dingen gebeurde. 
Misschien geloof je het niet, maar dit is echt niet het enige verhaal waar Eric Pearl, en andere, zulke dingen hebben meegemaakt!


"Ik kreeg de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. 

Mijn symptomen waren zo ernstig dat veel van de artsen die me onderzochten, dachten dat ik ook andere complicaties had. Dit leidde tot verschillende soorten pijnstillers. 
Omdat ik allergisch was voor de meeste, schakelden mijn artsen me constant over van het ene medicijn naar het andere.
Ondanks de pijnstillers kon ik meestal niet alleen uit een stoel opstaan. Ik heb zoveel pijn dat ik tot vier keer per nacht naar de douche moest worden gedragen, waar ik onder heet stromend water ging zitten om wat verlichting te krijgen. 

Ik kon mijn kinderen niet eens naar hun oma brengen, wat een korte reis van een uur was. 

In de zeldzame gelegenheid dat ik mezelf dwong om de rit te maken, moest ik daar drie dagen op  bed liggen  totdat ik de kracht kon opbouwen om ons naar huis te rijden. Sommige dagen kon ik een paar uur werken en andere dagen helemaal niet.

Ik begon het gevoel te krijgen dat ik gek werd. Mijn leven was een constante cyclus van pijn en uitputting. Kleine dingen zoals afwassen, eten koken of zelfs gewoon elke ochtend uit bed komen werden grote inspanningen en waren soms onmogelijk. Ik had totaal geen quality time met mijn familie.

Mijn achtjarige zoon zorgde de meeste avonden voor zijn driejarige broer en kookte het avondeten omdat ik niet uit bed kon komen. Als het niet voor mijn gezin was geweest, weet ik niet hoe ik het had kunnen redden. Als ik geen kinderen had gehad, weet ik dat ik een eind aan mijn leven gemaakt zou hebben…

Op een avond toen iedereen in het huis sliep, kon ik de pijn niet meer aan en  slikte ik een handenvol pijnstillers,, gewoon lukraak door elkaar heen. (Ik weet niet zeker hoeveel ik heb genomen, omdat ik me niet precies kan herinneren wat er is gebeurd.)
Ik bevond me later op de badkamervloer brakend, bevend en zwetend. Het voelde alsof mijn lichaam binnenstebuiten werd gekeerd. Op een gegeven moment begon ik te bidden: "Alstublieft God, help mij!!!"
Ik kan zo niet leven, maar ik wil mijn jongens niet achterlaten. Ik had het einde van mijn tolerantie bereikt.
Ik wilde gewoon niet langer meer zo vreselijk ziek zijn, maar ik wist niet waar ik terecht kon voor hulp.
Ik viel uiteindelijk in slaap op de vloer en werd gewekt door de ochtendzon die door het badkamerraam naar binnen kwam. Ik heb mijn familie niet verteld wat er was gebeurd...

Die dag bleef ik thuis van mijn werk, ik voelde me te ziek en uitgeput. Liggend op de bank, zette ik de tv aan; er was een talkshow. Ik wist niet zeker waarom, maar ik had het gevoel dat ik ernaar moest kijken.
Ene Dr. Eric Pearl en een panel van artsen bespraken hoe zoveel patiënten van Dr. Pearl op bijzondere manier waren genezen van vaak ongeneeselijke aandoeningen.
Een man beschreef hoe hij, na een sessie met Dr. Pearl, het gebruik van zijn been terugkreeg.
Het tv-station toonde zelfs videobeelden en een foto van deze man op verschillende leeftijden voorafgaand aan zijn genezing.
Dr. Pearl legde uit dat de genezingen tot stand worden gebracht door een "Hogere Macht" die naar zijn beste weten door hem heen lijkt te komen.
Ik voelde dat Dr. Pearl de waarheid sprak, dat dit echt was en dat ik hem moest zien.
Ik was zo radeloos dat ik het televisiestation belde en ze me gaven het nummer van zijn kantoor in Los Angeles.

Ik belde op en vroeg de receptioniste of de dokter me in zijn schema kon inpassen. Ik had geen geld voor vliegtickets, de sessies of zelfs een plek om te verblijven.
Dus ik belde mijn ouders en vertelde hen wat ik had gezien en hoe opgewonden ik was over het bezoeken van Dr. Pearl. Hoewel ze sceptisch waren, zei mijn moeder dat ze me zouden helpen met de kosten en zei ze dat ik door moest gaan en de afspraak moest maken. 
Mijn moeder besloot met me mee te gaan en zes dagen later zaten we in een vliegtuig op weg naar L.A.
De taxirit van 45 minuten vanaf het vliegveld leek een eeuwigheid. Ik kon nauwelijks wachten om naar de dokter te gaan. Mijn eerste afspraak was gepland in de middag van 4 april 1995.
Ik zal die dag nooit meer vergeten!

Toen ik Dr. Pearl ontmoette, voelde ik me vanaf het begin op mijn gemak, ik wist dat iets me dat naar hem had gestuurd.
Mijn eerste sessie begon in een rustige kamer met weinig licht en een hele rustgevende sfeer. Tijdens de sessie werd ik echt heel erg ontspannen, maar sliep ik echter niet helemaal. Ik was me duidelijk bewust van beweging in de kamer en geluiden in het buitenkantoor. Het leek wel een soort trance, ik kan het niet anders omschrijven.
Dr. Pearl hield zijn handen boven mijn hoofd en ik voelde een warmte in en rond mijn lichaam. 
Het energieniveau in de kamer was erg intens. Ik ervoer een onverklaarbare en continue beweging van mijn rechterknie. (Ik had die knie een paar jaar geleden tijdens het skiën verwond en het stoorde me altijd.) Mijn handen waren ook constant in beweging...

Op een gegeven moment liet hij me heel even alleen. Ik had een sterk gevoel dat er iemand toch in de kamer was, hoewel ik wist dat hij er niet was. Toen hoorde ik de zachte stem van een vrouw. Ze vertelde me dat haar naam Parsillia was en dat ze mijn beschermengel was.

Parsillia vertelde me dat ik genezen zou worden en hoewel ik nog nooit eerder een engel had gezien of gesproken (althans niet dat ik weet), wist ik dat dit mijn genezing zou zijn. De artsen hadden alles gedaan wat ze konden, maar de aanwezigheid van Parsillia vertelde me dat mijn leven nu opnieuw begon.

Mijn lichaam werd overal intens warm. De meest pijnlijke delen van mijn lichaam werden heet en keerden vervolgens terug naar een geruststellende warmte, waarbij ik me veel beter voelde.

Op een gegeven moment voelde ik Dr. Pearl aan mijn linkerkant staan, maar toen ik mijn ogen opende, realiseerde ik me dat het onmogelijk was, de behandeltafel stond tegen de muur.
Iemand met een zeer geruststellende aanwezigheid had daar gestaan en ik kon, op dat moment, met geen mogelijk bevatten hoe dit nu toch kon.

Mijn tweede sessie, 5 april, was net zo dramatisch. Parsillia kwam weer naar me toe.
Ik vroeg naar de naam van de engel die via Dr. Pearl werkt en zij zei eenvoudig: "Een helende engel". 
Nogmaals, werden verschillende delen van mijn lichaam heet, daarna heerlijk ontspannen en warm. Parsillia herhaalde verschillende keren dat ik genezen werd. 
Ik kwam de sessie uit met een heel licht gevoel in het hoofd.  Mijn lichaam was zo warm dat mijn benen felroze waren, alsof ik net uit een sauna of spa was gestapt. 
Ik had zoveel energie na mijn tweede sessie met Dr. Pearl, dat mijn moeder en ik besloten te gaan winkelen. Plots hoorde ik mijn moeder roepen dat ik rustiger aan moest doen. Dit was een schok voor ons allebei, want gedurende de afgelopen zeven jaar van mijn ziekte was iedereen gedwongen om voor mij langzaam aan te doen.

Bij mijn derde sessie viel ik direct in een lichte slaap, bijna voordat Dr. Pearl de kamer binnenkwam. 
De engel vertelde me dat ze zouden werken aan de oorzaak van mijn hoofdpijn en de scherpe, stekende pijn die ik in mijn hoofd had gehad.
Ze zei dat ze alles zouden genezen. Ik ervaarde warmte, eerst op mijn rechterwang en daarna over mijn hele gezicht, en er werd mij verteld dat ik werd gervuld met liefde, vrede en geduld.

Tijdens mijn vierde, en laatste, sessie vertelden de engelen me dat ik genezen was en geleidelijk andere veranderingen zou opmerken. Ik kreeg berichten voor mijn vader en schoonmoeder.

Ik kreeg ook een aantal prachtige poorten te zien waarvan ik aannam dat die naar de hemel gingen, en zag vormen maar geen gezichten.
Ik hoorde overal om me heen, heel mooi gezang. Ik zag bloemen van kleuren die ik nog nooit eerder had gezien, en geluk overal. 
Ik wist meteen dat iedereen daar een doel had en dat elk een specifieke taak kreeg toegewezen. Mij ​​werd verteld om meer tijd door te brengen met mijn zonen, vooral mijn oudste.

Parsillia zei dat ik contact met haar moest houden. Ze beloofde dat ze er altijd zou zijn voor me.


Het is jaren geleden sinds mijn eerste bezoek aan Dr. Pearl en mijn leven verandert nog steeds. Ik heb meer contact gehad met mijn engelen, en ik ben af ​​en toe terug geweest naar Dr. Pearl, gewoon om hem even te bezoeken en op de hoogte te houden van mijn vorderingen
Mijn leven is gelukkig weer normaal – ook vrij snel en vrij volledig.
Ik werk nu fulltime in mijn eigen bedrijf, kom dan elke avond thuis en bereid de familiemaaltijd.
Mijn gewicht is normaal en ik oefen dagelijks.
En voor het geval je het je afvraagt, of gewoon voor het geval dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest in mijn uitleg, wil ik dat je weet dat ik helemaal genezen ben.
Mijn lichaam is niet alleen in remissie; Ik ben volledig genezen!
Wat nog belangrijker is, ik heb mijn eigen leven terug en na al die jaren hebben mijn kinderen hun moeder weer terug!

Al deze ervaringen heb ik uit het Engels vertaald!

Reconnective Healing is een hele mooie aanvulling op reguliere gezondheids zorg. Deze twee werken uitstekend samen.

Heb je  vragen of wil gewoon meer informatie over Reconnective Healing sessies?
Neem vrijblijvend contact met me op.

 4 januari 2020


Ik heb een whiplash, en wil van die pijn af. 

Deze week ben ik op zoek gegaan naar ervaringen van mensen die Reconnective Healing sessies hebben gehad n.a.v. een whiplash.
 Ik heb een aantal ervaringen gevonden en heb er drie geleend voor deze blog.
 
 Ik wil er op wijzen, dat het geen ervaring zijn van een van mijn cliënten, maar ervaringen van collega RH beoefenaars.

afbeelding en blog wiplash en reconnective healing
Blog Reconnective Healing bij een wiplash

1* In het begin was ik wel erg sceptisch over Reconnective Healing of het mij zou kunnen helpen om van de pijn in mijn nek en hoofd af te komen en of ik mijn geheugen weer helemaal terug te krijgen na mijn ongeval en (chronische whiplash) af te komen. 
Artsen, ook van de revalidatie, zeiden dat ik er maar mee moest leren leven. Omdat ik niet iemand ben die bij de pakken neer gaat zitten heb ik een eerste afspraak gemaakt voor Reconnective Healing sessies, wat voor mij nieuw was.
De pijn werd na de eerste healing, wat ik best spannend vond, veel erger en eigenlijk had ik een beetje spijt dat ik de healing was ondergaan.
 
Na een paar weken werd de pijn minder en met mijn geheugen ging het heel langzaam ook de goede kant op. Volgens de artsen en ben ik een "wereldwonder" omdat ik weer fulltime aan het werk ben en alles weer kan zoals voorheen.
Een combinatie van reguliere zorg en healing is dus heel goed mogelijk.
Josien


                                                                                ******
2* Mijn handen wapperden en er werd aan mijn voet “gedraaid. En de achterkanten van mijn enkels werden tegen elkaar aan “gedraaid.“
Ik voelde ook druk en warmte op mijn onderarmen alsof ik vastgehouden werd. 
Mijn hoofd zat vol emotie en verdriet. Er veranderden dingen in mijn hoofd links. 
Mijn rechterknie speelde ook even op, dat is een bekende pijn voor mij. Dat gold ook voor de pijn achterin mijn hoofd. Opeens zakte er iets in mij.
Er voelde wervelingen in achtvorm door mijn hoofd gaan. Later ging er iets tussen mijn tanden door.

Tussen de sessies in had ik thuis spierpijn. Er gebeurde nog iets heftigs in die week, waarbij ik echter heel rustig kon blijven. 

De tweede sessie ging heel anders!
Ik was even misselijk, trilde en mijn kaken moesten steeds bewegen. Links onderin mijn buik deed het pijn, het zit er heel vast. Ik wilde geluid maken maar heb het niet gedaan. 
De linkerkant van mijn lijf was heel groot, ook in mijn hoofd. Had weer zo’n pijn in mijn achterhoofd. 
Ik voelde veel tintelingen. Er stonden allemaal mensen om mij heen. 
Er gebeurde iets in mijn keel en onder mijn sleutelbeen ook op twee plaatsen. Mijn armen werden heel zwaar en mijn benen werden vastgehouden. Heb ik nu heel hard geschreeuwd. 

Achteraf denk ik dat ik meer mensen los wil laten waarmee ik me nu niet meer zo verbonden voel. Misschien moet ik een keer door mijn contactpersonenlijst heen.”
Vrouw 38 jaar 


                                                                               ********

3* Nekpijn na een whiplash. Ik heb drie healings ontvangen: Ik ben herboren. 

Ik hoef niet meer boos te worden. Er is zo’n rust in mij. 

Eerst voelde ik een afknelling aan de linkerarm alsof die zeer dun werd. Scherp luisteren en horen naar de geluiden die er waren ondanks “ver” weg te zijn.

Heerlijk ontspannen. Ik voelde wat gekriebel, waar ik me aan kon overgeven. 
Lichte pijn en jeuk. Ik heb het gevoel aangeraakt te zijn op het hart, 3e oog en voeten.

Vederlicht ben ik aangeraakt op mijn buik en dijbeen. En dit ervoer ik als “Hier ben ik”.
Kleuren van licht, veel licht, alsof de zon door mijn hoofd scheen. Geel, paars, rood, oranje.
Hele mooie kleuren! Veel mooier en intenser dan je op de aarde kunt zien. Fonkelend als eencaleidoscoop.


Het lijkt of ik weer geïincarneerd ben in mijn buik. Ik kan weer leven in mijn buik. 

Ik kan de liefde in me nu ervaren, zodat ik ook weer een hele nieuwe relatie met mijn man heb kunnen opbouwen. Het is nu heerlijk samen. 

Niet te vergelijken met hoe het was. We leefden volkomen langs elkaar heen. Nu zijn we blij om elkaar te zien. We genieten ook veel van elkaar. 

Een erg fijne ontdekking dat veel praten niet hoeft. Gewoon op de bank gaan liggen en in contact komen met mezelf en delen van mezelf waarvan ik het bestaan niet wist. 

Dingen die verstopt zaten en onontbeerlijk leken, maken een draai naar groei. Ruimte, vreugde en ontroering.

Ik leef bewuster en er is meer diepgang in de relatie en in mijn leven. Ik voel me gelukkig en kan nu op een goede manier omgaan met mijn puberale dochter.

OnbekendHeb jij zelf een wiplash, of ken je iemand met een whiplash? Zorg dat er altijd door een een arts naar gekeken wordt.  Zoals in de 1e ervaring werd genoemd, Reconnective Healing sessies werken prima in combinatie met reguliere zorg.

Overweeg je Reconnective Healing sessies, blijf dan altijd in contact met jou reguliere zorgverlener.


Voor meer informatie over sessies, neem vrijblijvend contact met me op.

29 december 2019

Multiple Sclerosis


Multiple sclerose is een aandoening die door de westerse geneeskunde is verklaard tot een onomkeerbare aandoening.
Maar is dat ook zo?
Door mijn zoektocht naar de dieper liggende oorzaken van onze fysieke en/of mentale klachten en problemen en ook omdat ik  steeds op zoek  ben naar mooie en vaak opzienbarende resultaten d.m.v Reconnective Healing@ sessies, kwam ik ook iets tegen over een ervaring van iemand met Multiple Sclerosis.
Voor ik een blog hierover schrijf wil ik meer bevestigingen en informatie zien te vinden. dat is me gelukt.

foto beschadigde zenuw n.a.v. Multiple Sclerosis
foto van een beschadigede zenuw n.a.v Multiple Sclerosis

Helaas kan ik alleen nog maar  ervaringen in het Engels geschreven vinden, maar bijna iedereen beheerst redelijk tot goed Engels tegenwoordig.
Mocht je bepaalde woorden, of een bepaalde zin toch niet helemaal begrijpen, gebruik dan even Google vertalen (https://translate.google.com/?hl=nl#view=home&op=translate&sl=en&tl=nl

Als ik alle teksten, uit de diverse artikelen ga vertalen, ben ik bang dat het weer een super lange blog gaat worden...
Ik zal wel een paar stukje vertaald in deze blog zetten, maar voor het complete verhaal voeg ik de link bij, zodat je het zelf kan lezen dat dit waar gebeurde resultaten zijn. ,

blog over Multiple Sclerosis

Reconnective Healing@ -sessies hebben opmerkelijk succes gehad bij het helpen van patiënten met multiple sclerose, zelfs tot op het punt van genezing en herstel van de schade aan het lichaam.
 De schrijfster uit het onderstaande artikel had al 8 jaar multiple sclerose, voordat ze Reconnective Healing@ ging gebruiken.
Het was voor haar dus 8 jaar lang tobben met deze kwaal. Inmiddels had ze problemen met lopen, praten, neuropathie en de daarbij behorende mentale verwerking van deze aandoening!
Binnen 6 weken na de behandeling liep ze weer normaal, was haar  neuropathische pijn verdwenen, haar spraak verbeterde en ze kon al snel weer normaal redeneren. Ik na de sessies gebruikte ze ook geen medicijnen meer!
http://www.holistichealthglobal.co.nz/reconnectivehealing/reconnective-healing-alleviates-multiple-sclerosis/
                                                                              ******

Linda (niet haar echte naam) is een 38-jarige vrouw bij wie de diagnose multiple sclerose was gesteld.
Linda is een bruisende, doorzetter van een vrouw , en staat bekend om haar “Ik kan dit” houding in het leven, ongeacht welk obstakel zich ook voordoet!
De laatste paar jaar ondervond zei echter nogal wat obstakels. Linda worstelde met ernstige gewichtsproblemen. Ze was herstellende van een disfunctionele relatie en te midden hiervan had ze ook nog eens meerdere loopbaan veranderingen.
Op een dag werd Linda wakker met intense tintelingen en gevoelloosheid die door haar armen en benen liepen. Ze ging hiervoor naar een specialist waar ze, na diverse uitputtende tests, te horen kreeg waar ze bang voor was. Ze kreeg de diagnose multiple sclerose!!
Lees hier onder haar ervaring
http://www.westusklighthouse.co.uk/therapies/reconnective.htm
                                                                           ******


De volgende ervaring vond ik op een website van iemand. Aangezien deze blog over MS gaat heb ik even dat stukje geleend en vertaald.

In 2005 kreeg ik de diagnose Relapsing Remitting MS. Mijn medicijnen werkten heel snel om mijn symptomen te helpen verminderen. Gelukkig keerde mijn leven snel terug naar mijn nieuwe "normaal". Helaas kreeg ik een terugval en ook meteen mijn slechtste ervaring met MS tot nu toe. 
 Ik was heel erg zwak en kon niet lopen zonder hulp van mijn rollator. Mijn medicijnen werkten niet zo snel zoals in 2005. Ik kon niet autorijden en ik wist echt niet hoe ik nu verder voor mijn gezin moest zorgen. 

Iemand vertelde mij over Reconnective Healing@ en ik  stond, op dat moment van mijn leven, open voor elk idee om hulp te vinden voor mijn fysieke en emotionele gezondheid.

Tijdens mijn eerste sessie lag ik heerlijk met mijn ogen gesloten en voelde me langzaam ontspannen Ook had ik letterlijk visioenen, dit had ik nog nooit eerder meegemaakt
Voorafgaand aan de1e  sessie had ik ook al een aantal maanden last van een vervelende blaasontsteking en de vele verschillende antibiotica , die ik kreeg voorgeschreven, werkten niet. 

Binnen 2 dagen na Reconnective Healing@ verdwenen mijn symptomen van blaasontsteking, het ging  ook helemaal weg. 
Mijn MS was nog steeds wel hinderlijk voor ik mijn 2e sessie kreeg. Ik was nog steeds bang en onzeker maar de RH behandelaar hielp mij om mijn emotionele toestand en mijn angsten te kalmeren. Ik kon zelfs nog meer ontspannen tijdens de tweede sessie, heerlijk! 

Na deze sessie was ik weer vol energie. Ik was gewon weer in staat om voor mijn gezin avond eten te maken. Die avond sliep ik die avond ook heel goed. 

Voor ik voor mijn 3e sessie kwam had nog steeds wel wat symptomen van MS maar ik kreeg langzaam steeds meer mijn krachten terug. Ik kongelukkig  weer de moeder zijn die ik zo graag wilde zijn! 

Dank je wel !
Reesa

                                                                           ******

Er zijn in de afgelopen 26 jaar, tientalle wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de werking van Reconnective Healing@
Ik pak hier ook nog een link n.a.v een interview met:
Dr. William Tiller, Prof. Emeritus of Stanford University, explains his scientific research on Eric's Pearls work: The Reconnection.

https://youtu.be/tFNYp91

Voor acute en ernstige klachten, neem echt altijd eerst contact op met een arts.  Recfonnective Healing kan heel goed samen gaan met andere genezings vormen. Het zal elkaar nooit in de weg zitten, het zal het alleen maar kunnnen verbeteren en/of versterken.
Er zijn geen bijverschijnselen bekend, n.a.v. RH sessies en eenmaal hersteld van de klacht(en) waar je voor kwam, zal  dit een blijvend herstel zijn. Dus niet eens in de xx  tijd terug komen voor een , of meerdere, vervolg sessie(s).

14 december 2019

Energie heling, hoe werkt dit? (3)

In deze blog zal ik weer een aantal linkjes met jullie delen, waar je heel duidelijk kunt zien wat er zoal tijdens een sessie zou kunnen plaats vinden. 
Ik wil er op wijzen dat wat je in deze video’s ziet, niet altijd plaats vind, maar zoals je hier ziet het kan en gebeurd ook! 
Bij het meer en deel van de cliënten zijn het kleine subtiele bewegingen en soms zie je helemaal niks, alles is mogelijk en het is vooraf ook niet te voorspellen.
Het kan ook zijn dat ik, tijdens de ene sessie, heel veel in mijn handen voel en een ander keer voel ik bijna niks, maar beide keren is er wel degelijk een energie uitwisseling.


blog 3 met ervaringen naar aanleiding van reconnective healing sessies
blog 3 met reconnective healing ervaringen

Een Reconnective Healing beoefenaar ziet als eerste, bij zijn of haar cliënt, dat de ogen gaan bewegen.
Deze oog bewegingen lijken het meest op wat er tijdens je REM slaap gebeurd.
Voor ons als RH beoefenaars is dit een teken dat wij de energie ontvangen en dat het proces op gang is gebracht.
Tijdens onderstaande healing sessie is te zien dat de cliënt hele sterke reacties krijgt, dus schrik niet!
https://youtu.be/2wTp951lz1U

Ook tijdens de volgende opnames zijn hele sterke reacties te zien. De dame, die de sessie gaat ontvangen, ligt net op de behandel tafel en de RH beoefenaar is nog maar een paar tellen begonnen en er meteen weer die reactie bij haar ogen.
https://youtu.be/7jxfTDPg_R4?t=49

Nogmaals een Reconnective Healing sessie waar vrij veel fysieke reacties te zien zijn.
https://www.youtube.com/watch?v=8V77c3HJ_9c

De volgende twee linkjes zijn opnames van cliënten die een RH sessie hebben gehad en vertellen over hun ervaring.
Testimonials n.a.v een Reconnective Healing sessie.
https://youtu.be/Y05WikN88q4
https://youtu.be/BOBHcdpmCI8
 
Voor vragen of meer informatie, neem vrijblijvend contact met me op.

 

1 december 2019

Energie hoe werkt dit? (2)

Tijdens een energie healing is er een energie uitwisseling. Zoals de aanhef van mijn blog ook hier weer zegt. "Energie zie je niet, maar toch gebeurd er iets met je!" 
Via, o.a. video's, wil ik in mijn blog meer, over deze sessies, 

laten zien aan jullie. 
Bij sommige Reconnective Healing ervaringen kan ik me heel goed voorstellen dat er de gedachte is;  , “het is te mooi om waar te zijn, dus zal het ook wel zo zijn”.
Eigenlijk kan ik gewoon niet wachten om nog meer mooie en bijzondere video beelden en ervaringen te delen, dus hier een vervolg op mijn vorige blog! 

blog met video's en ervariong reconnective healing sessies
2e blog met reconnecvtive healing videos en ervaringen

Deze ervaring gaat over Eric.
Eric is een jongen van 5 jaar oud en kon niet zelfstandig zitten voordat hij 14 maanden oud was en begon pas te lopen met bijna 2 ½ jaar. Hij is wat de artsen Ataxisch (verminderde coördinatie in en instabiliteit in het hele lichaam) noemen.
Zijn bewegingen waren moeilijk te controleren en door  algemene coördinatieproblemen en viel hij  veel. Zijn oog-hand coördinatie was zeer beperkt en intermitterend, en hij heeft het moeilijk gehad om zich op iets meer dan een paar seconden te concentreren.
Eric heeft een zeldzame genetische aandoening die het syndroom van Mowat-Wilson wordt genoemd
(https://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/syndromen/mowat.php)
Elke avond, voor ongeveer een maand, heeft Eric zijn moeder (zelf RH beoefenaar ) hem een aantal minuten een healing gegeven.
Lees, in de link hieronder,  hier het verhaal (in het Engels) wat voor mooie  en succesvol resultaat er is behaald is d.m.v. Reconnective Healing.

https://resource-yourself.com/my-reconnective-healing-miracle/

Philippe is woonachtig  in Frankrijk, hij was toen dit is opgenomen ,16 jaar oud en heeft een genetische afwijking. Luister naar het verhaal van Philippe zijn moeder, hoe haar zoon zijn gezondheid is verbeterd.
Ook nu weer d.m.v. Reconnective Healing sessies.

https://youtu.be/oxXmt7FZUso 


Onderstaande link is van een healing gedaan door Case van Everydaymasters. Case is al vele jaren een RH beoefenaar.
Waarschuwing! Er zijn in deze opnames erg sterke reacties te zien. 
Deze sterke reacties vinden echt niet bij elke RH healing plaats, maar het kan wel degelijk voorkomen. 
Het is eigenlijk onbeschrijfelijk hoe dit kan gebeuren, maar het gebeurd toch echt!!!”

https://youtu.be/dmP-SV2sZEc


Heb je vragen of wil je graag meer informatie over Reconnective Healing sessies?  Neem  vrijlijvend contact met me op.

27 november 2019


Energie heling, hoe werkt dit?

In mijn vorige blog heb ik proberen te beschrijven wat je zoal kunt verwachten tijdens een Reconnective Healing sessie.
Veel mensen zijn, net als ik visueel ingesteld, we willen heel graag iets zien of zien gebeuren.
Energie is, met het blote oog, nu eenmaal niet te zien. 
Je ziet de stroom niet door je mobieltje, laptop of stofzuiger gaan, maar het is er wel. Als er geen stroom/ energie is doen al deze apparaten het simpelweg niet!

Zelf heb ik in 2015 een Reiki 1 cursus gevolgd, maar nog nooit de fysieke reacties gezien en gevoeld zoals dit tijdens een RH sessie plaats vind.

blog met vidoes over reconnective healing ervaringen
reconnective helaing blog met videos van ervaringen

Reconnective Healing is een energie uitwisseling en in deze blog wil ik jullie, d.m.v. , filmpjes laten zien wat er zoal kan plaats vinden en te zien kan zijn tijdens een sessie.

Dus wat kan er allemaal gebeuren als dat “stroomknopje” ingeschakeld word en de energie via mij naar een cliënt stroomt. Er zijn diverse RH beoefenaars die deze sessies al jaren geven en zijn daar opnames van gaan maken, omdat de reacties vaak zo bijzonder waren. Dus mijn dank aan deze RH beoefenaars zodat ik dit weer met jullie kan delen!

Mijn blogs bevatten vaak veel tekst , dit omdat ik het altijd zo duidelijk mogelijk probeer uit te leggen of beschrijven. Deze, en volgende blog(s), ga ik dat eens omdraaien. 
Minder tekst, maar een aantal YouTube of Facebook linkjes waar echt iets te zien is :-)
Ik heb geprobeerd video's te vinden die niet zo heel erg lang zijn. Het gaat nu ook niet om zeer uitgebreide informatie, maar om jullie te laten zien wat er gebeurd en wat er, in een relatief korte sessie, al voor verbeteringen kunnen plaats vinden. 


Onderstaande link is een korte impressie van een healing sessie. Let goed op de mevrouw op de behandel tafel. Je ziet diverse fysieke reacties en deze  gebeuren spontaan, dus deze mevrouw doet dit niet bewust of expres!

https://www.youtube.com/watch?v=2qLEBUCJHto

Onderstaande link is al iets ouder. Hier is Eric Pearl te zien tijdens een demonstratie in een Dr. Oz uitzending 

https://www.youtube.com/watch?v=4h2gK0fdWMQ

In deze demonstratie is een mevrouw, genaamd Christine. Zij heeft in 1992 een ongeluk gehad en kon sindsdien haar beide arm niet meer echt omhoog krijgen.
https://www.youtube.com/watch?v=4h2gK0fdWMQ

 


Volgende week zal ik nog een aantal linkjes delen.

Voor vragen, meer informatie of een sessie. Neem vrijblijvend contact met me op.

19 november 2019

Wat kan ik verwachten van een Reconnective Healing sessie? 

Hoe kan ik me het beste voorbereiden? 

Wat kan ik doen om het zo effectief mogelijk te laten zijn?

Wat kan ik verwachten tijdens een Reconnective Healing sessie?
blog wat je zou kunne n verwachtgen tijdens een reconnective healing sessie


Kan ik voorspellen wat er gaat gebeuren en wat het resultaat zal zijn?
Nee, het is telkens weer een mooie verrassing.
Er is meestal één ding wat ik vrij goed kan voorspellen en dat is een fijne ontspanning!
Elke ervaring met Reconnective Healing is heel anders. Zelfs meerdere sessies, bij een en de zelfde persoon, zullen verschillend verlopen.
Sommigen klachten en/of problemen kunnen in één sessie worden verholpen, maar als iemand een depressie heeft, lukt dat helaas niet in een sessie. Een frozen schoulder of stevig verstuikte enkel weer wel!
Energie helingen kunnen op verschillende, manieren plaatsvinden.  Hoe? Laat je gewoon verrassen!
Eric Pearl zegt altijd:
“Als je geluk hebt, komt je healing in de vorm die je gehoopt had; als je echt heel veel geluk hebt, komt je healing op een manier waar je niet eens aan had gedacht, een die het universum speciaal voor jou in gedachte had.”
 
Ik wijs elke cliënt er altijd op dat ik, als Reconnective Healing practitioner, niemand heel! Niet in de letterlijke  zin van het woord, ik ben de schakel tussen de (helende) energie en jou.
Ik stuur ook niks naar jou, ik ontvang deze energieën. Tijdens een sessie bevinden wij ons in een zelfde energie veld en omdat ik deze energie ontvang, ontvang jij het dus ook. Deze energie zoekt dan naar een onbalans en gaat daar mee aan de slag om dit weer terug in balans te brengen.
Het leuke is dat als er bij de behandelaar(practitioner) een keer iets niet helemaal in balans is, deze daar ook gelijk profijt van heeft. Hoe beter ik nl. in balans ben, hoe beter de energie kan stromen.

Wat moet je als cliënt doen voor en tijdens een sessie?
Eigenlijk zo min mogelijk!
Klinkt misschien raar, maar het beste is om met een zo open mogelijke intentie naar een RH sessie te komen. Het lijkt wel een beetje op: "Nou laat maar komen of verras me maar”.
Probeer hele hoge verwachtingen echt los te laten. Dat doe ik ook en als we dit samen doen worden de resultaten vaak alleen maar beter of verrassender.
Tijdens een sessie lig je op een behandeltafel, of behandelbed, je doet je ogen dicht, verder observeer je alleen maar. Observeer wat je voelt…of misschien wel niet voelt.
Meestal lig je op je rug, maar vind jij een ander houding veel aangenamer mag dat uiteraard ook. Kan dit, om welke reden dan ook niet, kan een sessie ook zittend plaats vinden. Geef dit dan vooraf even aan.

Ik mag nu zeker niet meer nadenken of gedachtes meer hebben?” Ja wel hoor...

Observeer deze gedachtes gewoon, maar probeer ze ook weer los te laten. Dus bijvoorbeeld niet gaan liggen piekeren wat je morgen allemaal nog moet doen of als je klaar bent met deze sessie.
Het is natuurlijk onmogelijk om je gedachteproces 100% uit te schakelen, dus observeer die gedachtes, als er iets is om op te merken. Maar als er niets is om op te merken is dat ook prima.
Probeer van deze “niks te hoeven tijd” gewoon echt even te genieten, je bent er nu toch!.
Als je een druk iemand bent soms niet altijd even makkelijk hoor. Meestal zet ik een zacht achtergrond geluid aan bijvoorbeeld: wind/ruisende bladeren, zee geluiden, storm/regen of een stromend riviertje.
Dit helpt, vooral als we net beginnen, om iets anders te hebben als focus als jou gedachtes toch de overhand proberen te krijgen.

Wat nog meer?

 •  Je hoeft niet op een speciale manier te ademen.
 •  Je hoeft absoluut niks te visualiseren, dus geen specifieke scenario's voor een gewenst resultaat
 •  Je hoeft niet te mediteren
 •  Je hebt geen mantra’s nodig, in stilte of op een andere manier.
 •  Je hebt geen chakra of andere kristallen nodig en ook geen bescherming van engelen.

Jij, ik ook niet, hoeven nergens bang voor te zijn en ons ook nergens tegen te beschermen. Doe je dat wel, zal dit de zuivere en helende energie stroom enorm kunnen belemmeren.
Als als je daar wel bang voor bent, kun je beter nog even wachten met het ontvangen van een heling sessie, tot je zover bent om dat gevoel los te laten.  We kunnen vooraf, altijd even telefonisch contact hebben om te kijken waarom je daar bang voor bent. Soms komt het wel eens door een minder prettige ervaring.

Wanneer je zover bent om deze angsten te los te laten en ook niet wil proberen om de ervaring te "regisseren" of op andere manieren te versterken, ben je echt klaar om te ervaren wat Reconnective Healing jou kan bieden.
Heb je al eens een andere vorm van energie heling mogen ontvangen, kun je heel goed vergelijken wat een Reconnective Healing zo anders maakt dan sommige andere energie heling vormen.
Plan je tijd voor een sessie ook niet te krap in, soms loopt het wel eens klein beetje uit.
 
Wat zou je kunnen voelen en ervaren?

 • Je ogen bewegen snel van links naar rechts, net als in een REM slaap
 •  Tintelingen in armen, handen, benen, voeten of je hele lichaam
 •  Warm of koude energie die door je heen stroomt
 •  Het kan voelen of er iets uit je getrokken wordt
 •  Je kan een lichte bries voelen
 •  Je kan veel gaan gapen
 •  Je vingers, handen, voeten, armen, zelf je hele lichaam, kunnen ongecontroleerde bewegingen maken.
 •  Veel hele diepe ademhalingen
 •  Soms zien mens kleuren
 •  Sommige mensen horen of ruiken iets
 •  Een fijn gevoel van ontspanning in schouders en/ of nek enz. enz.


Hoeveel sessies heb je nodig? 

Een enkele sessie zou mogelijk al voldoende kunnen zijn. 
Healing vinden vaak erg snel plaats. Wat tijd nodig heeft, is iemands "beslissing" om de healing echt te laten plaats vinden. 
Als je echt wil ontvangen wat er mogelijk is, d.m.v. deze sessies, is het tijd om de omstandigheden, of situaties, los te laten die er toe hebben geleid dat je deze klachten hebt gekregen. 
Gun jezelf deze mooie en bijzondere “reset” en vertrouw er op dat deze onbalans weer zal herstellen. 

Afhankelijk van het probleem of klacht, heb je over het algemeen aan 1 tot 3 sessies genoeg. Daarna is het verstandig om je lichaam even de tijd te geven om zich zelf te herstellen. 
Je zou, indien nodig, kunnen overwegen om na een, drie, zes of misschien wel achttien maanden nog eens contact op te nemen. Daarna kunnen je altijd overwegen om nog een sessies te ondergaan.
Hoewel iedere sessie bijzonder is, wordt er door mensen die 3 sessies nodig hebben, regelmatig aangegeven dat er iets heel bijzonders met ze gebeurt.
 
De reden waarom je een paar sessies meer zou kunnen overwegen is: 

 •  indien er zich een nieuwe situatie bij jou voordoet 
 •   indien je duidelijke, herkenbare en consistente verbetering hebt gemerkt gedurende de eerste drie afspraken en het erop lijkt dat er, met een of twee sessies meer, te bereiken valt wat je graag wil bereiken. 

Dit is dan een goede reden om een aantal extra sessies te overwegen.
Daarna is het toch weer raadzaam om het lichaam opnieuw de tijd gunnen zichzelf te herstellen.

Met Reconnective Healing hoef je ook nooit regelmatige bezoekjes in te plannen voor een "wekelijkse of maandelijkse beurt"!
Wanneer je jouw sessie(s) eenmaal gehad hebt, en jou klacht of probleem is verholpen, is dit voor altijd.
Elke Reconnective Healing beoefenaar, zal ten alle tijden willen voorkomen, dat zijn of haar cliënten, afhankelijk gaan worden van deze Reconnective Healing sessies. 

12 novemer 2019

Energie heling voor kinderen & jong volwassenen 

Ook bij deze groep jonge mensen kan Reconnective Healing magisch werken. Het is geschikt voor elke leeftijd.

In 2018 zei ruim 5 % van de jongeren van 12 tot 18 jaar voor minstens zes maanden in het afgelopen jaar een depressie te hebben gehad. Ten opzichte van 2014 zijn dat er ruim twee keer zo veel, dit is echt heel triest.

Onder jongeren van 16 tot 20 jaar komt depressie met ruim 10 procent het meeste voor. Ook in deze leeftijdscategorie is er ten opzichte van 2014 sprake van een stijging. Toen had, naar eigen zeggen, 6,5 procent minstens zes maanden last van een depressie.

Reconnective Healing voor kinderen en
blog reconnective healing voor kinderen en jong volwassenen

Vooral Hoog Sensitieve kinderen(HSP) dit zijn kinderen die overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf, kunnen hier veel baad ij heben.
Maar ook bij onzekerheid, slaapproblemen, bedplassen, vermoeidheid, ADD, ADHD enz.

Het gevoel waardeloos te zijn, faalangst te hebben ,depressief zijn of zichzelf niet goed genoeg te vinden voor deze wereld. Of is jouw kind snel boos, heeft het problemen met eten, zindelijkheid wordt het gepest of is het misschien zelf een pester?
Dit laatste heeft ook een dieperliggende reden, waar het kind echt graag van af zou willen.

Tieners leggen heel vaak de lat erg hoog voor zichzelf.
Externe invloeden als Facebook en andere Sociale media, maar ook fysieke invloeden als hormonen kunnen hierin een heel belangrijke rol spelen.
R.H. geeft ook een goede ondersteuning bij slaap-, eet-, leer- en omgangsproblemen of bij “vage klachten” als "niet lekker" in zijn of haar vel zitten.
Veel jonge kinderen hoor je tegenwoordig zeggen dat ze buikpijn hebben. Dit is niet de buikpijn die wij als volwassenen voelen, het is voor een jong kind een onbestemd gevoel in hun buik wat ze niet kunnen verwoorden en noemen het dan buikpijn.
Het is vaak erg lastig voor kinderen, en vooral tieners, om dicht bij zichzelf te blijven en hun echte gevoelens te uiten of onder woorden te brengen.
Voor deze kinderen kan een of meerdere sessies met Reconnective Healing heel effectief zijn.

Tieners en iets oudere kinderen liggen tijdens de sessie op een behandel tafel of bed.
Zijn ze jonger dan kunnen ze gewoon op schoot bij de ouder of zelfs spelend op de grond of met een spelletje aan een tafel . Met peuters is het soms handiger, en ook vertrouwder voor het kind, om de sessie in hun eigen omgeving te houden. Baby's kunnen gewoon heerlijk in de Maxi-Cosi , of eigen bedje, blijven liggen en slapend de energie ontvangen. Het kan ook gewoon als ze de fles of nog borstvoeding krijgen.

Jonge kinderen reageren heel erg gemakkelijk op het ontvangen van energieën, daarom gaat een heling sessie regelmatig sneller dan wij volwassenen. Ze hebben veel minder vooroordelen er zijn er daarom veel ontvankelijker voor. Volwassenen vinden dingen soms sneller vreemd, of hebben bepaalde verwachtingen, jonge kinderen hebben daar veel minder of geen last van.
Meestal begint de healing eigenlijk al voordat het kind de sessie officieel gaat ontvangen .
Als R.H. beoefenaar weet je natuurlijk al dat je iemand gaat ondersteunen, volwassene of kind, dus wordt er al een energetische verbindingen gemaakt met de ontvanger.

Wat kan je kind voelen tijdens een R.H. sessie?
Soms warmte of “koude”, trillingen of kriebels in hun lijf.
Een algehele ontspanning, maar vaak kunnen ze dit niet echt verwoorden. Maar veel gapen is hier wel een indicatie voor.
Soms zeggen ze dat ze niks voelen, wat niet betekend dat er niks plaatsvind!

Een vaak gehoorde reactie van ouders, na één of meerdere sessies is bijvoorbeeld; 

 • het kind heeft weer meer plezier
 • het is minder verlegen of bang 
 • het dagelijks leven thuis en op school verloopt veel soepeler 


Ervaringen met tieners; 

 • gemakkelijker en betere keuzes maken voor school of sport;
 • beter voor zichzelf durven en kunnen opkomen;
 • communicatief sterker
 • meer zelfvertrouwen;
 • beter slapen (zonder nachtmerries);
 • beter in staat zijn met het plannen van bijvoorbeeld schoolwerk
 • veel minder stemmingswisselingen
 • veel positiever in het leven staan.


Er is al vele malen groot succes behaald met R.H. sessies bij  jongeren die depressief zijn

Het welzijn van het kind staat altijd centraal!
Het is dus ook erg belangrijk om goed te beseffen dat Reconnective Healing geen vervanging is van de reguliere medische zorg, het is een hele mooie en waardevolle aanvulling! 

Voor vragen of meer informatie, neem gerust even contact met me op.

4 november 2019

Oorzaak van een hoge bloeddruk?

Heel veel mensen hebben een hoge bloeddruk (hypertensie). We weten dat daar verschillende oorzaken voor kunnen zijn, maar is hier ook een metafysische oorzaak voor?

Blog over de oorzaken van een hoge bloeddruk
Deze blog gaat over de oorzaken van een hoge bloeddruk

De overgrote meerderheid van patiënten met essentiële hypertensie hebben èèn ding gemeen, een bepaalde afwijking van de slagaders.
Een verhoogde weerstand (stijfheid of gebrek aan elasticiteit) in de kleine slagaders die het verst van het hart verwijderd zijn (perifere slagaders of arteriolen).
De arteriolen leveren zuurstofhoudend bloed en voedingsstoffen aan alle weefsels van het lichaam.
De arteriolen zijn verbonden door haarvaten in de weefsels met de aderen (het veneuze systeem), die het bloed terugvoeren naar het hart en de longen.
Het is nog niet bekend wat de reden is waarom de perifere slagaders stijf kunnen worden.

Belangrijke complicaties van ongecontroleerde of slecht behandelde hoge bloeddruk omvatten; hartaanval, congestief hartfalen, beroerte, nierfalen, perifere slagaderziekte en aorta-aneurysma (een verzwakking van de wand van de aorta, wat leidt tot verwijding of ballonvaren van de aorta).

Studies hebben inmiddels aangetoond dat zout aanzienlijk kan bijdragen aan hoge bloeddruk! Dus als je een zware zoutgebruiker bent, is dat al een ding dat je onmiddellijk kunt veranderen.

In 95% van de gevallen zijn er meerdere oorzaken voor hypertensie te vinden, maar er zijn incidenten waarbij geen duidelijke oorzaak kan worden vastgesteld. Dit is waar een kijkje naar de dieperliggende en emotionele oorzaak heel nuttig kan zijn.


Energetisch gaat het hebben van een hoge bloeddruk over een stressvolle, onrealistische druk die je op jezelf uitoefent. 

Deze druk leidt vaak tot een gevoel van overweldiging, hulpeloosheid, frustratie en uitputting. 

Omdat je te rigide (stijf) bent in je verwachtingen, vind je het moeilijk om jezelf of anderen te vertrouwen.

 • Gun jezelf af toe eens een welverdiende pauze 
 • Wees wat flexibeler in je normen 
 • Geef je behoefte aan controle over en weet dat het allemaal goed komt. 
 • Vind compassie voor de onvolkomenheden in het leven. Let maar eens op alle onvolkomenheden van de natuur en de schoonheid hiervan. Daarom kunnen we hier ook meestal ook zo goed ontspannen. 
 • Ontdek ook eens de humor in de menselijke imperfectie.


Laten we nog eens naar de fysieke en emotionele relatie van hypertensie kijken. 

Er wordt ook aangenomen dat een ontsteking een waarschuwing kan zijn voor een hoge bloeddruk. 

Dus als je bijvoorbeeld voedsel eet waarvoor je allergisch bent, stimuleer je een ontstekingsreactie welke het lichaam te veel stress te geven. 
Als je gifstoffen in jou lichaam hebt zoals; bacteriën, metalen, parasieten, gist, schimmels of virussen, veroorzaken deze een aanzienlijke stress op je lichaam.

 • Jou dieet kan te veel voedingsmiddelen bevatten die je, figuurlijk gesproken, in brand steken. 
 • Dit parallel aan de ontstoken toestand die je mogelijk ook intern voelt. 
 • Je hebt misschien onvoldoende beweging om je lichaam lenig en ontspannen te houden. 
 • Misschien heb je te veel gifstoffen in je systeem, waardoor je lichaam op deze manier reageert.


Velen van ons zijn soms opgegroeid in emotioneel stressvolle gezinnen, waar de verwachtingen voor prestaties dan onredelijk hoog waren. 

Velen van ons hadden ouders die geen idee hadden hoe om te gaan met hun frustraties, en dus leerden we niet de juiste methoden hoe we met momenten van stress en woede kunnen omgaan. 

Sommigen van ons kwamen uit gezinnen met rigide politieke of religieuze opvattingen en dus leerden we ons eigenlijk vast te klampen aan deze perspectieven. 

We aten voedsel met veel suiker en koolhydraten waar bacteriën, gisten, schimmels en parasieten zich mee voeden. En mogelijk hebben we ook te weinig geleerd over hoe we onszelf fysiek fit kunnen houden.

Alleen al in de Verenigde Staten worden 72 miljoen mensen gediagnosticeerd met een te hoge bloeddruk. In Nederland is dit inmiddels ongeveer 1 op de 4!

Kort samengevoegd:

Emotioneel kun je je gefrustreerd voelen, overweldigd en uit controle over jou leven. 

Je bent waarschijnlijk een beetje, of veel, een perfectionist en hebt waarschijnlijk weinig tolerantie wanneer je verwachtingen niet worden vervuld. 

Je bent nogal streng over jou normen en hebt daarom een moeilijke tijd om erop te vertrouwen dat jij, of iemand anders, eraan kan voldoen.


Heb jij, of denk je, last te hebben van een hoge bloeddruk? Neem dan altijd contact op met je huisarts!

27 oktober 2019

Sportprestatie verbeteren bij atleten!  

Recconnective healing kan je helpen!

Atleten en top sporters worden meestal gezien als het toppunt van een goede gezondheid.

Het is een feit dat door vele jaren van grote inspanningen in de sport, atleten fysiek, psychologisch en emotioneel onder enorme druk kunnen komen te staan. 
Atleten en top sporters lijden vaak mentaal omdat ze regelmatig, soms veel, blessures oplopen. 
Gedurende jaren van uitputtende trainingen en competitie, zullen atleten dus herhaaldelijk extra druk uitoefenen op reeds verzwakte delen van hun lichaam. 

Het is dus niet ongebruikelijk dat ze een redelijke daling van hun energieniveau kunnen ervaren. Dit kan ernstige en zelfs schadelijke gevolgen hebben voor hun gezondheid.

Atleten & Reconnective Healing!
Reconnectieve healing en sportprestaties

Reconnective Healing heeft in de afgelopen 26 jaar effectieve en nuttige hulp aan sporters geboden omdat het een holistische kijk op het lichaam heeft.
Er worden tijdens een, of meerdere, sessie een reeks veranderingen in het organisme in gang zet, waarbij de meest gunstige reeks curatieve middelen voor elke persoon afzonderlijk wordt toegepast.
Na lange en soms zeer pijnlijke medische behandelingen, die af en toe ook tot mislukking leiden, worden chirurgische operaties dan als enige oplossing of redmiddel gepresenteerd.

Een Reconnective Healing behandelaar raad sporters vaak aan om eerst nog eens op een andere, holistische manier, het genezingsproces te starten voordat ze onder het mes gaan.
Reconnective Healing is altijd 100% veilig en pijnloos!
In het geval dat een operatie echt onvermijdelijk blijkt te zijn zal het genezingsproces, dat door een R.H. sessies wordt geïnitieerd, alleen al nuttig zijn om een beter postoperatief resultaat en gemakkelijker en sneller herstel te bereiken!


Wanneer het lichaam tijdens een sessie hogere frequentie bereikt, slaagt het erin om trauma's, ontstekingen, verwondingen, verrekkingen zelf te overwinnen. 
Zodra de vibratie van de energie wordt verhoogd en de stroom ervan verbetert, begint het lichaam snel en grotendeels pijnloos te genezen. 
Een cliënt loopt op geen enkel risico tijdens dit proces, terwijl de uitkomst ervan vaak volledig en een vrij snel herstel kan zijn. Het resultaat kan mogelijk zelfs veel beter zijn dan waarop men had gehoopt.


De frequenties die geactiveerd worden bij een Reconnective Healing sessie, zijn er altijd op gericht om ons hoogste potentieel te realiseren.
Dus zelfs atleten die in uitstekende conditie zijn, krijgen nieuwe kracht en uithoudingsvermogen en bereiken daardoor betere resultaten.
Wat betreft een meer persoonlijk potentieel; 
Men hoeft echt niet gewond of ziek te zijn om gebruik te maken van sessies van Reconnective Healing om wilskracht, uithoudingsvermogen, kalmte, mentale en fysieke kracht, concentratie, coördinatie en andere waardevolle vaardigheden te verbeteren. Deze sessie zijn voor iedereen geschikt!

Atleten zijn altijd zeer toegewijd en wereldwijd groeit aantal atleten dat van R.H. sessies gebruik willen maken. Atleten worden zich tegenwoordig meer en meer bewust van hun eigen energielichaam.
Tijdens trainingen leren atleten heel veel over zich zelf, vooral dat ze goed naar hun lichaam moeten luisteren. Ze weten precies hoe het voelt wanneer hun energie wordt geactiveerd en hoe hun lichaam werkt wanneer het "overloopt"van energie. 
Ze leren uiteraard ook heel goed aan voelen wanneer dat niet het geval is!
Om deze reden, en ook door andere vormen van alternatieve geneeskunde, wenden sporters zich de laatste jaren steeds meer tot alternatieve vormen van genezing.
Reconnectieve Healing is daar dus een van.

Resultaten:
De effecten van de Reconnective Healing op de atleten en hun energieniveau waren "enorm significant", aldus Dr Korotkov. (adjunct-directeur van het Federaal Instituut voor Fysische Cultuur van Sint-Petersburg)
Elk van de atleten en testpersonen ervoer een significante verhoging van hun energieniveau, met een gemiddelde toename van 22% of meer. De atleten meldden dat ze de frequenties en de voordelen die ze in hun lichaam hadden, duidelijk konden voelen.
Een atleet met een recent gebroken beenblessure, die alleen met moeite en op krukken kon lopen, was in staat om na het experiment van twee sessies, van de tafel te komen en zelfstandig te lopen met weinig pijn.  Zijn arts, die aanwezig was tijdens het experiment, heeft bij de atleet de volgende dag, opnieuw een röntgenfoto gemaakt, en was verbluft om te zien dat de ernstige botbreuk op de een of andere manier nu een lichte verstuiking was geworden.

Opmerkingen: 
Dr. Korotkov zei: "De resultaten waren echt heel sterk zichtbaar en totaal anders dan al het andere dat hij in zijn uitgebreide bio-energetische onderzoek had gezien.

Bij ernstige blessures neem altijd eerst contact op met je eigen huisarts!
Een Reconnective Healing sessie is een hele mooie aanvulling op de diagnose en eventuele behandeling van een reguliere arts.

22 oktober 2019

Koortsblaasjes of koortslip.


Is er een diepere (metafysische) reden voor een koortslip?
Een koortslip is een aandoening die door een een virus is veroorzaakt. 

Soms ook wel eens 'vuur' op de lippen genoemd.

De blaasjes op de lippen gaan gepaard met pijn die spanning, trekken, tintelingen of een branderig gevoel veroorzaken en zijn erg besmettelijk..

Blog over de dieperliggende oorzaak van een koortslip
Bolg over de dikeprliggende oorzaak van een koorstlip

Een koortslip is de fysieke manifestatie van innerlijke tegenstrijdigheden. 
We willen graag iets, maar tegelijkertijd zijn we er ook bang of onzeker voor.
Dit 'vuur' op de lippen kan worden veroorzaakt door een hard oordeel tegen iemand van het andere geslacht dat niet tot uitdrukking is gebracht. Op het laatste moment hebben we het op de lippen vastgehouden…
Dus wat kun je niet over je lippen krijgen? 

Herpes kan zich ook manifesteren als we vinden dat iets of iemand walgelijk is. 
Blaasjes,  die er zeer onaantrekkelijk uit zien, vertegenwoordigen een walging .
Evenzo kan herpes het perfecte excuus zijn om anderen, of een bepaalde persoon niet te kussen, omdat we boos zijn of omdat die persoon ons een vernederd gevoel gaf.

 • Door welke tegenstrijdigheid 'lijd' ik? 
 • Welke moeilijke situatie durft je niet aan te gaan, maar wil je wel doen? 
 •  Wat geeft me dit walgelijke gevoel?  
 • Heb ik iets gezegd waardoor ik nu al mijn 'schepen' achter me heb verbrand? 
 • Wie wil mij niet kussen?
 • Door wie weigeren we ons te laten kussen?

 

Wat zijn de algemene oorzaken waardoor de meeste mensen koortsblaren (orale herpes) krijgen?
Geld ook voor iedereen
?

 

Wat in 99% van de gevallen een koortslip veroorzaakt, is het herpes simplex-virus. 
Het komt in twee varianten - type 1 en type 2, beide creëren identieke zweren. 


De meest voorkomende is type 1, dat verantwoordelijk is voor ongeveer 80% van de uitbraken. 

Het herpesvirus is het grootste deel van je leven inactief, verborgen ergens diep in de zenuwen, waar je gezichtszenuwen zich verbinden. 
Ongeveer een derde van de geïnfecteerden zal nooit weten dat ze geïnfecteerd zijn omdat hun lichaam ervoor zorgt dat het niet wordt geactiveerd. 

Wanneer het herpes simplex-virus merkt dat de omstandigheden goed zijn, beweegt het langs de zenuwvezels naar het oppervlak van de huid. Elk virusdeeltje gaat dan een cel binnen en dwingt die cel om virus kopieën te maken. 

Naarmate de cellen vol raken, met het nieuwe virus, zal men een zwelling in het gebied opmerken. 
Als ze vol zijn, worden de cellen vernietigd om het virus vrij te geven, dit is wat de pijn veroorzaakt. 

Het herpesvirus is de oorzaak van alle koortslip, koortsblaar en andere orale herpes uitbraken.

Maar wat zijn de juiste omstandigheden in ons lichaam die het virus activeren en koortslippen veroorzaken? 

Er zijn een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat het virus wordt geactiveerd.
Hieronder de drie triggers die verantwoordelijk zijn voor 99% van de uitbraken.

* LAGE IMMUNITEIT.

De sterkte van de antilichamen bepaalt het niveau van jou immuniteit voor alle ziekten. 

Voor jou lichaam, om zeer effectieve antilichamen aan te maken, heeft het bepaalde materialen nodig.

Het opbouwen van krachtige antilichamen is afhankelijk van de voedingswaarde van het voedsel dat je eet en de eventuele vitaminesupplementen die je gebruikt.

De oorzaak van het frequent krijgen van een koortslip is,  dat het immuunsysteem te zwak is om je te beschermen. Je zou meer groenten moeten gaan eten.  Biologisch geteeld zou het beste zijn. 
De beste kwaliteit voedingsstoffen komen altijd uit het voedsel dat je eet.

Lukt dat niet, kunt ook elke dag een vitaminesupplement van hoge kwaliteit nemen. Dit helpt alleen bij het voorkomen van koortslippen. 
Verspil je geld a.ub. niet aan de drogisterij, één of twee maal daagse pillen, die kwaliteit is niet goed genoeg.

Zoek een gerenommeerde winkel die gespecialiseerd is in vitamines. Deze hebben de kwaliteitsproducten die je nodig hebt. Zoek naar hoge niveaus van B- en C-vitamines, deze vitamines verbranden nl. erg snel onder stress.

* ARGININE EN LYSINE NIET GOED IN BALANS.

Deze twee essentiële aminozuren (eiwitfracties) zijn noodzakelijk voor een goede gezondheid. Ze zijn ook erg betrokken bij het voorkomen van koortslip, koortsblaren en andere orale herpes.

Voor een cel, om nieuwe deeltjes van het herpes simplex-virus te maken, moet er voldoende Arginine
(aminozuur) in de buurt zijn. Zonder deze hoofdbouwsteen kan een virus niet worden aangemaakt. 
Zo kun je dus een koortslip voorkomen.

Lysine en het herpes simplex-virus liggen elkaar niet zo goed,  dus is het een goede buffer tegen de aanmaak van deze virus cellen.

Je cellen slaan beide aminozuren op in hetzelfde gebied. De ruimte is beperkt, dus hoe meer van het ene eiwit, hoe minder ruimte voor het andere.

Als je je lichaam overspoelt met Lysine, door voedingsmiddelen met veel lysine te eten, kun je hiermee de  Arginine (aminozuur) uit de cellen duwen. Lysine supplementen zijn hier dus geweldig voor.
Veel mensen zweren bij deze hoge Lysine behandeling om een ​​koortslip te voorkomen.

* JE pH-NIVEAU IS AAN DE ZURE KANT.

Om in perfecte gezondheid te blijven, moet je lichaam zich aan de alkalische kant van de pH-schaal bevinden. 
De pH-schaal heeft 14 punten. 

 • 7 is neutraal. 
 • -7 is zuur 
 •  + 7 is alkalisch.

Ons systeem zal meestal variëren tussen de  6,5 tot 7,35 pH. Elke daling onder de 7 brengt je in het zuurbereik en creëert zo de juiste voorwaarden voor het activeren van het herpes simplex-virus en dus het veroorzaken van een koortslip.


Hoe zuurder je lichaam, hoe lager je zuurstofniveau. Dit belemmert je immuunsysteem.
Het herpes simplex-virus vindt dit een perfecte omgeving om te activeren. 
Frisdranken met koolzuur (dieet of gewoon) en suikers zijn een aantal zuur producerende producten om te vermijden. Koortslippen komen vaker voor in de wintermaanden vanwege de vele zuur producerende factoren.  Deze omvatten koude temperaturen, minder blootstelling aan buitenlucht en lichaamsbeweging, lagere plantaardige inname en dranken zoals koffie en cacao.
Het is helemaal niet erg moeilijk om je pH-balans in het gezonde alkalische bereik te houden. 

Vermijd eten en drinken met zuur er in . Eet meer groene groenten voor het calcium dat ze leveren.

* LAST BUT NOT LEAST!
Je kunt een koortslip ook bij de tandarts oplopen...

Ik heb dit zelf, vele jaren geleden, een keer ondervonden. Ik ging naar een vervangende tandarts i.v.m. een probleem aan een kroon ​, nog geen twee dagen later kon ik bij mijn eigen tandarts terecht en zo'n 24 uur  later kreeg ik problemen in mijn linker mondhoek..


Trauma aan de lippen in welke vorm dan ook, of het nu een tandheelkundige dam is, een ruwe tandarts, een elleboog aan de lip of verbrande lippen, het kan allemaal een koortslip veroorzaken.
Samen met stress, immunosuppressie,( gedeeltelijke of volledige onderdrukking van de immuunrespons van een individu) , slechte voeding en andere triggers, is een van de vele manieren waarop je ook een koortslip kunt krijgen.

Gelukkig heb ik er al heel lang geen last meer van. Aangezien ik binnen een paar dagen bij twee verschillende tandartsen was geweest, kon ik ik niet bewijzen bij wie het gebeurd is. 
Het heeft ook wel even geduurd voor ik er achter was wat het was, want ik kon me toen niet voorstellen dat ik een koortslip had. Tijdens het schrijven van dit blog kwam ik er dus achter dat het dus mogelijk is om bij een tandarts een koortslip  op te lopen.....


Zoals je hebt kunnen lezen heeft het krijgen van een koortslip dus meerdere oorzaken. Heb jij hier regelmatig last van, dan hoop ik dat deze blog je heeft kunnen helpen. Wat bij jou de reden ook geweest is, het kan het in ieder geval geen kwaad om de hier boven gegeven tips eens uit te proberen.

14 oktober 2019


Dieperliggende oorzaak van blaas- en nierinfecties!

Met andere woorden…..
What is pissing you off?

Dit is geen grapje, maar echt een serieuze hele vraag! 
Wuif deze vraag dus niet zomaar weg en denk er echt over na! 

Dieprliggende oorzaak van blaas- en nier infecties
Blaas infectie

Woede is een emotie wat vaak in onze beleefde samenleving ongepast of als overdreven wordt beschouwt, maar is de emotionele wortel van urinewegen, blaas- en nierverbranding, pijn, infectie en /of ziekte.
Vrouwen hebben, over het algemeen meer moeite met het uiten van woede, omdat ze anderen geen pijn willen doen. In plaats daarvan keren ze die woede op zichzelf terug in de vorm van intense pijn en irritatie in de buik, dus je sacrale chakra waar o.a. je blaas zich bevind.
Ironisch genoeg leidt het vasthouden van onderdrukte irritaties en pijn, van het emotionele naar het fysieke niveau. Naar aanleiding van deze vaak verhoogde irritaties, wordt de energie op termijn weer terug verzonden naar het emotionele vlak, waar het de nu dus echt jou aandacht vraagt!


Zelfs als je een effectief homeopatisch middel of antibioticum vindt, dreigt het niet aanpakken van de diepere woede, deze UTI (Urinary Tract Infection) blaas- en nierproblemen, chronisch te maken.
Het versterkt zowel de fysieke als emotionele gevoelens, waardoor de in het begin kleine irritaties zich steeds meer zullen opbouwen naar een of meerdere grote irritaties.
Denk bijvoorbeeld aan bosbranden die grote gebieden kunnen verwoesten, of aan de enorme overstromingsschade door orkanen. Vuur en water. Beide hebben waarde, maar beide kunnen ook vernietigen: een vuur kan je huis verwarmen of tot de grond verbranden.
Water kan hydrateren, vernieuwen en energie opwekken, maar het kan ook alles op zijn pad zeer destructief egaliseren.

Het sacrale chakra dat de urinewegen, blaas, nieren en geslachtsorganen bevat, is ons watercentrum.
Het is de plek waar onze voorkeuren en antipathieën beginnen. 
Het is ook het chakra van generatie en regeneratie - de zetel van waar en hoe we onszelf en onze waarden in deze wereld zien. 
Het Watercentrum wil wat het wil, ongeacht wat de maatschappij ons vertelt dat we "zouden moeten" willen. Het onderdrukken van die diepe verlangens en voorkeuren laat zich niet zomaar op zei zetten.. 
Deze energie "dwingt" ons gewoon om zich via indirecte middelen te uiten. 

Ze kunnen naar binnen of naar buiten keren. Als we er niet in slagen om deze emoties los te laten, ontsnappen ze op termijn aan ons bewust zijn, en geven ons wel op een andere manier een signaal...

De Solar Plexus, net boven deze Sacrale (2e) Chakra, is ons Vuurcentrum. 
Het beïnvloedt de spijsvertering en omvat de lever, wiens primaire emotie frustratie is. 

Wanneer we gevoelens negeren, dringt het overlevingsniveau van de ziel op, en die repressie zorgt dus voor frustratie. (Seksuele en spirituele energieën zijn nauw met elkaar verbonden.)
Met frustraties wordt de lever overweldigd door giftige emoties en fysieke toxines. Deze overweldiging op zijn beurt, zorgt voor nog meer frustratie, die weer woede wordt.
Onderdrukte Sacrale Chakra- en Solar Plexus-energieën creëren uiteindelijk een negatieve visuele cirkel in ons lichaam, totdat een van de twee (of beide) dit niet meer verwerken kan, en dus tot een blaas infectie zal lijden.
Iedereen die vrij empathisch is, dus veel meer op collectieve energieën is afgestemd, moet extra zelfbewust zijn en authenticiteit uitoefenen. Als je aanleg hebt voor het krijgen van een blaasontsteking of nierproblemen, zullen opgeslagen energieën weer opnieuw kunnen ontaarden in fysieke klachten.


De vaak voorkomende oorzaak van een UTI op fysiek niveau is slechte hygiëne. m.a.w. achterwaarts vegen, onjuist schoonmaken na seksuele intimiteit of een soort lekkage die fecale materie introduceert waar het niet thuishoort.
Op metafysisch niveau neemt het datgene wat zijn doel al heeft gediend (m.a.w. verteerd “voedsel” waarvan de overblijfselen nu ongezond zijn geworden) en introduceert dat wat ons niet langer dient in ons watercentrum van voorkeuren, afkeer en diep verlangen.

Op macroniveau gezien, kun je denken aan grondwaterverontreiniging van de heden daagse fabrieksboerderijen. M.a.w. een onjuist beheer van “giftig” afval in het watercentrum.
Wanneer het 1e chakra (de darm) in het 2e chakra of chakrale chakra (Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop) infiltreert krijgen we het psychische equivalent van verontreinigd grondwater.
Het 1e chakra houdt zich primair bezig met onze stabiliteit en veiligheid. Wanneer angst voor geld of veiligheid de natuurlijke verlangens en aanleg van het watercentrum overweldigt, wordt dat water zonder enige vorm van behandeling of zuivering, ondrinkbaar .

Vooral empathische mensen worstelen soms om hun eigen verlangens te onderscheiden.
Dit even los van de programmeringen uit je jeugd of de verwachtingen van anderen.
Goede energiehygiëne betekent regelmatig jezelf bewust te zijn van jou eigen energieën en die je mogelijk van andere bij je “draagt”.
Ben je daar gevoelig voor, leer je dan af te sluiten voor deze energieën. Andere mensen “reinigen” zich liever van deze energieën. Dit is voor iedereen verschillend.
Doe je dit niet of onvoldoende, zou je daar dus last van kunnen krijgen.

Een van de gemakkelijkste fysieke remedies bij de eerste tekenen van een UTI is om meer water te drinken. Overstroom het watercentrum met zijn natuurlijke element. Spoel toxines weg totdat je "in de flow" bent.
Op metafysisch niveau betekent dit dat je jezelf “overspoeld” met ervaringen, geluiden, geuren en bezienswaardigheden die aansluiten bij jou en jou voorkeuren! 
Vertrouw op je intuïtie, die voortkomt uit deze verlangens.


Excuseer jezelf en vermijd de voor jou giftige situaties. 
Zet bijvoorbeeld de televisie uit, of repareer die lastige deurknop die je gek maakt, geef je grenzen aan, enz.

Het aanpakken van kleine irritaties helpt je energie te verschuiven om grotere problemen aan te pakken die meer tijd kosten om te veranderen. Door jezelf te overspoelen met wat je wel wilt en weg te spoelen wat je niet wilt, kun een ernstigere blaas- of nierinfecties voorkomen.
Het helpt ook enorm bij het verduidelijken van die eeuwenoude vragen: "Wie ben ik of wat wil ik?"

Tot slot!
Let dus goed op jou eigen energie en de energieën van andere om je heen. 

Alles is energie en deze energieën hebben echt veel en veel meer invloed op onze gezondheid dan we ons vaak realiseren.

Bij acute problemen schakel dan altijd eerst je huisarts in! 

9 oktober 2019

Verslavingen!                                 

Waarom raakt de ene persoon verslaaft aan drugs of alcohol en de ander niet?
Ik ben eens op zoek gegaan naar wat de reden er van zou kunnen zijn.
Is ook hier een spirituele reden voor te vinden?
Sommige vinden van wel, andere wat minder, tot helemaal niet.

Wat ik heb kunnen vinden is dat er een aantal redenen kunnen zijn, maar er is een rode draad.

verslaving. wat is de dieperliggenden betekenis evn verslaving.
Blog over verslavingen en de dieperliggende betekenis er van

In mijn beleving is verslaving een leegte op willen vullen. Maar wat is die leegte dan ? 
Als je dat zou vragen is een veel gegeven antwoord, dat je iemand of iets mist in je leven. 
Maar is dat ook echt zo…? 
Ik denk nl. dat je dit gemis niet buiten jezelf moet zoeken, maar van binnen, echt bij jezelf. 
Hoe goed sta jij in contact met jezelf? Hoeveel zelf liefde heb jij?

Ik ben niet goed genoeg!
Verslavend gedrag is vaak een andere manier om te zeggen:" Ik ben niet goed genoeg. " 

Wanneer iemand verstrikt raakt in dit soort gedrag, proberen ze weg te lopen van zichzelf. 

Er is geen, of weinig, contact met hun gevoelens. 
Iets dat we zelf geloven of wat andere zeggen, is te pijnlijk. 
Dus we eten dan te veel, gaan drinken, hebben dwangmatig seksueel gedrag, nemen pillen, kopen spullen om het kopen, geven geld uit dat we niet hebben, maken misbruik van liefdesrelaties of hebben het altijd heel erg druk op het werk. 

Een negatief zelfbeeld dat wordt veroorzaakt door onze perceptie van onze waarde en waarde als mens, kan dus de primaire oorzaak van een verslaving zijn.
De oorzaak van verslaving is dus niet het eten, roken, drugs of alcohol! 


Mensen die op een authentieke wijze leren van zichzelf te houden, zullen zeer waarschijnlijk geen drugs en alcohol gebruiken om bepaalde negatieve gevoelens uit te schakelen.
Een verslaving is niet zozeer een lichamelijke aandoening als wel een gedachten ”stoornis”.
Verslaving is altijd het wegstoppen van een negatief gevoel, het steeds (tijdelijk) opvullen van een leegte, door hier iets voor in de plaats te nemen.
Het zou mogelijk ook een manier van denken kunnen zijn die je vertelt dat je niet goed genoeg bent.
Dit gevoel komt vaak door invloeden van uit je directe omgeving. Uiteraard ontneemt dit vlucht gedrag je van liefdevolle en daardoor gezonde en genezende relaties met niet-toxische personen.

Emoties!

Emoties hebben een enorme impact op het lichaam. Er is niets giftiger dan giftige emoties!
Ze zullen je veel sneller doden dan slecht voedsel, alcohol, sigaretten of iets anders. 

Waarom kunnen sommige mensen hun hele leven roken en leven tot 92 en anderen sterven aan longkanker op 57-jarige leeftijd? Dit zelfde geldt voor het gebruik van alcohol en drugs.
De zeer waarschijnlijke oorzaken zullen onopgeloste emotionele problemen zijn….. 

We kennen bijna allemaal wel iemand die een emotie eter is. Deze emoties zijn vaak het gevolg van het willen opvullen van een leegte, een innerlijke leegte!
Er is dus duidelijk een groot verschil tussen drinken, eten, roken of drugs gebruiken voor de gezelligheid. Of.. om er je zorgen mee te verdringen en om op deze manier je pijnlijke gevoelens/ leegtes op te vullen.

Emoties komen altijd voort uit gedachten!
Gedachten komen uit de geest. De geest kan onze dienaar of onze meester zijn.
Mindful worden, in het nu leven, is een goede manier om minder versmolten zijn met onze gedachten, op deze manier kunnen we onze emoties beter beheersen.

Als je een sterke verslaving hebt, kan het verlangen overweldigend aanvoelen. 

 • Wees lief toch voor jezelf. 
 •  Blijf van jezelf houden in je strijd. 
 •  Bezit je verslaving; geef het toe. 

Als het echt een ernstig probleem is geworden, zoek dan ondersteuning. Het is echt heel erg moeilijk om het alleen te doen en dat hoeft gelukkig ook niet.

Spiritualiteit!

Spiritualiteit is een aspect van onze menselijkheid dat aangeboren is. 
Of we het nu willen erkennen of niet, we zijn spirituele wezens! 
Er is altijd een verlangen naar iets meer, iets diepers of iets groters dan wie we zijn. 

Spiritualiteit kan dus worden gezien als het proces van groei naar een diepere verbinding met het universum (God), anderen, onszelf en de wereld om ons heen. 
Hoewel het “verlangen” soms niet comfortabel is, is het gezond en dynamisch.


Hoewel we weten dat verslaving een ziekte is die primair, chronisch, progressief en fataal is, met een beschrijfbaar en voorspelbaar verloop en veel voorkomende symptomen, beïnvloedt verslaving alle aspecten van de persoon. 
Wanneer we denken aan de ziekte van verslaving vanuit het perspectief van onze spiritualiteit, kunnen we zien dat verslaving een ziekte is die uit de menselijke conditie is geboren. 

Er is diepe hopeloosheid, zinloosheid en verlangen dat de verslaafde probeert te onderdrukken met een substantie of proces, in plaats van genezing te vinden door de genade van het universum/ God. 

De verslaafde zoekt een grotere diepte van vrede en vervulling, maar vindt alleen maar een grote leegte en pijn. De scheiding van het universum/God en van gezonde spiritualiteit wordt versterkt door een toenemend patroon van acties die als slecht of "zondig" kunnen worden beschouwd.

Er zijn talloze theorieën die proberen uit te leggen waarom mensen middelen gaan gebruiken en middelen blijven misbruiken ondanks de "meetbare" gevolgen voor zichzelf en de ander. 
In een zeer reële zin brengen drugs e.d. dus geen verslavingen teweeg, maar het individu misbruikt of raakt verslaafd aan drugs, omdat dat hij of zij denkt hiervan te kunnen winnen. 


Alle misbruikmiddelen, van nicotine t/m heroïne, veroorzaken een bijzonder krachtige toename van dopamine in de nucleus accumbens.
(De nucleus accumbens (letterlijk: aanliggende kern) is een gebied in de hersenen dat tegen het septum aan ligt. Deze kerngroep wordt gerekend tot de basale kernen, en wel het striatum ventrale.)
Stratium ventrale; (nucleus accumbens) , het ‘pleziercentrum’ of ‘beloningscentrum’ in de hersenen. Het speelt een belangrijke rol bij positieve ervaringen en de belonende effecten van (ook verslavend) gedrag.

De waarschijnlijkheid dat het gebruik van een medicijn of deelname aan een lonende activiteit tot verslaving zal leiden, is direct gekoppeld aan de snelheid waarmee het dopamine-afgifte bevordert, 

de intensiteit van die afgifte en de betrouwbaarheid van die afgifte.

Sommige zien een verslaving meer als een spirituele ziekte. 

Het is een dorst, het lessen van, honger of verhongering voor een soort vervulling of heelheid in iemands leven. Mensen die verslaafd raken aan iets, of een ander, hebben ofwel een eerste leegte van spiritualiteit, een aangeboren hogere drang naar een spirituele verbinding, of een combinatie van beide.
Dit is dus duidelijk weer het gevoel van een leegte willen opvullen. 
Of dit nu met spiritualiteit is of in de vorm van een menselijk persoon, maakt dan niet uit. Er is een gemis!


Uit onderzoek is duidelijk gebleken, dat het niet het medicijn is waar we naar hunkeren, we verlangen naar het gevoel dat het “medicijn” ons op dat moment biedt. 
Het medicijn is dus slechts een tijdelijke oplossing die ons helpen om die spirituele verbinding te bereiken.

Als iemand uitgedroogd is, ga je water of vloeistoffen drinken. Deze vloeistoffen helpen bij het aanvullen van wat er op dat moment ontbreekt. 
Als iemand honger heeft ga je voedsel eten. Dat weer geeft energie en leven terug in ons lichaam om zo te herstellen wat er ontbrak. 
Als iemand geestelijk uitgehongerd is, en nog niet die onvervulde behoefte heeft geïdentificeerd, zal men waarschijnlijk genieten van een drankje, een joint of een pil die al deze dingen, die op dat moment zijn uitgeput, tijdelijk nieuw leven inblazen.

Het is dus altijd heel erg belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, fysiek, je dieet, dagelijkse lichaamsbeweging en voldoende mentale rust en slaap. 
Ook heel belangrijk is om niet alleen een goede relatie met jezelf te hebben maar ook met; familieleden, werkgevers, motiverende vrienden en eventueel religie, als dit laatste jou erg aanspreekt.

********

Ik ben geen arts of psychologische hulp verlener, dus gebruik altijd je gezond verstand en ga naar een arts als er acute of levens bedreigende situaties zijn !
Ik schrijf deze blogs om op een andere, bewustere, manier naar mentale of fysieke ongemakken te leren kijken. Bijna altijd is er wel een diepere betekenis, die in de loop der jaren, steeds verder naar de achtergrond is geschoven.
Gelukkig worden we ons steeds bewuster dat een qick fix ook echt alleen maar een tijdelijke oplossing is en we veel beter de echte, dus dieperliggende, probleem kunnen te pakken.
 
Een energie healing kan je op weg helpen om deze, dieperliggende problemen, zelf makkelijker aan te pakken. In ernstige gevallen, kan een energie healing een hele mooie ondersteuning zijn, voor de reguliere hulpverlening.

28 septemer 2019

Wat is bursitis of slijmbeursontsteking?

"Itis" betekend ontsteking van. 
Bursa is een met smeermiddel gevulde zak tussen bot, spieren, pezen en huid. 

De functie is om irritatie door wrijfbewegingen te beperken. Bursitis is dus een ontsteking van deze slijmbeurs. 


Waarom raakt de bursa geïrriteerd? 
Fysiek gezien is het een letsel veroorzaakt door bijvoorbeeld overmatige activiteiten zoals: 

tuinieren, gooien, golfen, tennis, schilderen en slechte rekoefeningen vóór het sporten. 

Bursitis of slijmbeurs ontsteking
slijmbeurs ontsteking

Hoewel de aandoening overal in het menselijk lichaam kan optreden waar bursae zich bevinden, zijn er een paar specifieke soorten bursitis, waaronder:

 • Schouder bursitis
 • Kniekap bursitis
 • Bursitis in de knie
 • Anterieure (voorste) achillespees bursitis
 • Posterior (achterste) Achillespees bursitis
 • Elleboog bursitis
 • Heup bursitis

Wat is de dieperliggende oorzaak van een slijmbeursontsteking?

Trillingen en dan bedoel ik niet de trillingen van een boor of ander soort trilmachine. 
Energie trillingen veroorzaken dit ook, alles is namelijk energie. 

Welke energieën zouden een ontstoken slijmbeurs dan kunnen veroorzaken?

Dit heeft alles te maken met emotionele en mentale kwesties. 

 • Onderdrukte woede. 
 • Wie heeft wie controleert u? 
 • Wie of wat probeert u onder controle te krijgen of houden ? 
 • Zijn er regelmatig situaties dat je iemand wel zou willen slaan? 
 • Woede of boosheid, in het algemeen, dus niet altijd op iemand specifiek gericht. 
 • Het dragen van veel verantwoordelijkheid op een mondiaal emotioneel lichaamsniveau. 


Deze onderdrukte “woede" onderstreept dat het voelt alsof jij geen aardig persoon zou zijn, als je zo boos zou worden. Hoewel je in werkelijkheid dus inderdaad heel boos kan zijn, vinden andere dat je dit eigenlijk niet, of niet in deze mate, zou moeten zijn . Realiseer je heel goed, dat de waarnemingen en verwachtingen van andere mensen anders zijn dan die van jou. 

Te veel moeten is ook een energie die onze vreugde blokkeert….

 • Ik moet.. 
 • Je zou moeten ...
 • Zij moeten ... 


Dit is dus eigenlijk de sleutel tot bijna alle problemen. 

Dit zijn allemaal emoties die verband houden met je vijfde chakra? 
Het vijfde chakra-energie die je energiebalans helpen.

https://www.dharma-lotus.nl/wiki/index.php?title=Keel


Een bursitis geeft dus aan dat je te lang een woede en/of agressie hebt opgebouwd.

Je zou bijvoorbeeld iemand heel graag eens even flinke optater willen geven.....  ;-)
Probeer een andere manier te vinden om je woede te bevrijden... 
Mediteren, sporten, fietsen of een vechtsport zijn allemaal goede manieren om je van deze opgeslagen energie te ontdoen.

Ga ook niet te vaak terug naar de (negatieve) gevoelens uit het verleden... 
Veroordeel ze ook niet, maar analyseer ze heel bewust. Het zijn allemaal (oude en opgeslagen) energieën  die je mag proberen los te laten. Wat in het verleden heeft plaats gevonden, kun je nl. niet meer veranderen. 

Als je dit als kind hebt ervaren, heb je zeker de gedachte gehad dat het allemaal jou schuld was!  
Het had echter niks met jou te maken, wat die ander jou toen heeft "aangedaan". 
Nu is het tijd gekomen dat je dit mag gaan los laten. Als je dat kunt, je hoeft het niet te vergeten, zal die energie langzaam veranderen in een andere,  dus een meer positieve energie. 

Realiseer je dus heel goed, dat er niks mis was en is, met jou! Hierdoor zal de liefde voor jezelf zorgen dat je weer vrij bent in jou zijn.  Jou, gekwetste innerlijk kind,  krijgt dan eindelijk rust!

metafysische betekenis van nierstenen

Metafysische reden van nierstenen.

Is er een diepere betekenis voor het krijgen van nierstenen?

Nierstenen zijn typerend voor een meer mannelijk, zeer yang-gedrag, dan een vrouwelijk.
De galblaasstenen (galblaas) zijn meer typerend voor een vrouwelijk, meer yin-gedrag dan een mannelijk gedrag.
De yin / yang-polariteit is belangrijk wanneer we praten over symptomen die verband houden met cysten, kankers, nierstenen, maar het is niet duidelijk. 
 

                               19 september 2019


In het geval van dit onderzoek, is het zeer aannemelijk om te aan te nemen, dat de rechter nier de yang (mannelijke) nier is en dat de linker de yin (vrouwelijke) nier is. 
Dit geld voor zowel rechts- als linkshandige mensen.

Omdat de onderzoekers ervaren en betrouwbaar zijn, met als doel  een 100% focus op het beste resultaat, zijn onderstaande resultaten tot stand gekomen.

Bl;og over de oorzaak van nierstenen

Problemen in de yang-nier (mannelijk) duiden op relationele problemen met de partner, deze persoon heeft een overdreven yang, geobsedeerde houding ontwikkeld. Dit is waarschijnlijk afkomstig van het mannelijke rolmodel (de biologische vader?)
De partner heeft dit in de loop van zijn/haar leven als waarheid aangenomen, maar wel opgemerkt dat het niet werkt en toch kan men dit echt heel moeilijk los laten.
Problemen in de yin-nier (vrouwelijk) duiden ook op relationele problemen met de partner, dit omdat de persoon een overdreven yang, geobsedeerde houding heeft. Dit is zeer waarschijnlijk afkomstig van het vrouwelijke model (de biologische moeder?) Ook hier concludeert de partner dat het niet werkt, maar kan het ook hier weer zeer moeilijk los laten.

Wanneer iemand bang is om te falen, trauma  ervaart van bijvoorbeeld plotseling belachelijk gemaakt worden of openlijk bekritiseerd te worden in het bijzijn van anderen ....
Dan worstelen je nieren om de waterbalans in je lichaam op pijl te houden. Je kunt hierdoor diverse symptomen ervaren, waaronder ; koud zweet, buikpijn, duizeligheid, aandrang om te plassen en beven.
Ergens in je verleden heb je te maken gehad met soortgelijke scenario's en dit is dus als herinnering opgesloten in de cellulaire samenstelling van de nierfunctie.
Dit kan in de loop van de tijd verergeren en verdiepen, ook al slaag je er mentaal in om de angsten te overwinnen, de emoties komen dus niet vrij en bouwen zich op in de nieren.

De meeste nierstenen zijn gemaakt van calcium. De nieren slaan deze emotionele energiereactie en geconcretiseerde emoties op.
Door deze emoties zullen onze nieren dus niet meer in staat zijn het mineraal calcium op een juiste manier te gebruiken en onze botten een constante solide basis te geven.
Deze angsten nemen de fysieke intelligentie over van het doel van het calcium.
Het calcium kan dus niet meer voldoende door het lichaam worden opgenomen omdat de emotionele trauma's het wegtrekken.

De primaire functie van de nieren is om, samen met de blaas, de distributie en circulatie van vloeistoffen te regelen.
Sommige problemen kunnen het gevolg zijn van een storing van de nieren, zoals constipatie, donkere urine, nachtelijke transpiratie, droge mond, oedeem en diarree.
Het kan ook verantwoordelijk zijn voor andere stoornissen met tanden, botten, astma, oorpijn en aandoeningen van het zenuwstelsel.
Ze zijn het orgaan dat verantwoordelijk is voor de kracht die voortkomt uit de natuurlijke genetische vermogens. Kortom, we kunnen dus zeggen dat onze nieren de activatoren van onze genetische mogelijkheden kunnen zijn.
Aan de andere kant kan de zwakte van dit orgaan worden gemanifesteerd door individuen die worden beheerst door hun angsten, wat hun motivatie en hun wil kan beschadigen.  Dus het zal hun denkproces vertragen en de neiging hebben om vast te komen te zitten in verschillende levenssituaties.

Metafysisch gezien zullen de nieren dus de teleurgestelde kritiek en mislukkingen gaan kristalliseren.
Dit is heel nauw verbonden met angst, een laag zelfbeeld, onzekerheden en apathie , isolatie en onverschilligheid voor het huidige moment.
Er wordt aangenomen dat slechts één van de nieren het zware werk doet voor de zuivering van het lichaam, terwijl de andere zijn functionaliteit concentreert op het behouden van de lichtheid van het spirituele leven en het onderhoud van het lichaam.

Bij elke medisch probleem, gebruik een gezond verstand en neem altijd contact met de huisarts op, vooral als het acuut is!. Deze blog is er alleen om meer inzicht te krijgen over een mogelijk diepere betekenis van nierstenen. 

blog over ogen en oogproblemen

10 september 2019


OGEN & OOG PROBLEMEN

Wat is de verbinding tussen lichaam en geest?

Ogen

De ogen vertegenwoordigen je vermogen om het leven duidelijk te zien voor wat het is, in het heden, zonder een besmette perceptie van gebeurtenissen in het verleden of in de toekomst. Het functioneren van de ogen geeft aan waar we ons in het leven op concentreren. Goed functionerende ogen tonen een evenwichtig en duidelijk perspectief van wat ons op elk moment wordt gepresenteerd.

Kleurenblindheid

Je ziet niet de balans van de realiteit - goed en slecht, zoet en zuur, licht en donker. Je mag leren vrede te hebben met een evenwichtig perspectief en het leven zien voor al zijn diversiteit.

Staar

Je ziet geen toekomst voor jezelf omdat je je kennis of vaardigheden niet deelt om vooruitgang te boeken. Je mag leren contact te maken met je hart om te bepalen wat je in je toekomst wilt en het "grotere plaatje" van het leven te zien. 
Begin met het geven aan anderen en het opnemen van nieuwe informatie die je hernieuwde inspiratie en ideeën voor je toekomst zal geven.

Wallen onder de ogen 

Je sluit je af voor je gepassioneerde gevoelens, zodat je niet de wens hebt om je gaven en je wijsheid te delen. Als gevolg hiervan voel je je uitgeput en belast door het leven in plaats van opgeheven en geïnspireerd. Je mag jezelf afvragen 'hoe zou ik me voelen ik me als ik kan delen wat ik de mensen om me heen te geven/ leren heb? 

Ooginfectie 

Andere namen: bindvliesontsteking of Iritis (dit laatste is een ontsteking van de iris of het regenboogvlies van het oog )

Je krijgt geen, of onvoldoende, inzicht in je levenssituatie omdat je perspectief uit balans is geraakt. 
Je kijkt buiten jezelf voor de redenen achter je situatie in plaats van je intuïtie te gebruiken om het op te lossen. Dit voorkomt dat je leert van het leven het verleden achter je te kunnen  laten. 
Je mag je gaan concentreren op de positieve aspecten en op wat je mag leren, zodat je vanuit een evenwichtig perspectief kunt werken.

Rood (ontstoken) oog

"Gelijk en rechtvaardigheid." Men is verwikkeld in overweldigende gevoelens van vernedering, woede en frustratie. Men wil of kan niet zien wat er om hen heen gebeurt. Onder deze benadering ligt een diep verontrustende vraag naar eigenwaarde. Deze mensen zijn soms het product van een foutieve opvoeding en/ of veroordelende ouders.


RECHTS: "Verbolgen." Ze hebben veel woede over de toestand van de wereld.

LINKS: "Het beu zijn." Ze zijn woedend over hoe ze door de wereld worden behandeld.

Oogproblemen bij kinderen

Ze zijn geschokt over wat er in hun familie gebeurt. 
"Ik wil het niet weten!" 
Ze zijn bang voor medeplichtigheid of de enorme nasleep, en ze hebben de neiging om hun verbeelding te gebruiken om het worst-case scenario situatie op te roepen. Ze willen niet zien wat er gaande is in het gezin en in hun leven, omdat het te overweldigend voor hen is. 
Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er chronische ziektes of andere factoren met heel veel spanningen in de familie plaatsvind.

Het laatste aspect dat mag worden genoemd, is de familiedynamiek. 
Waarom lijdt het kind aan dissociatie? 

Dit komt voor als de ouders niet in staat zijn om de behoefte aan verbinding in het kind te vervullen.

Waar zijn de  behoeften van het kind in gevaar gebracht? 

Wat heeft het kind nodig om dit natuurlijke verlangen te realiseren om zo hun eigen oculaire blokkade op te lossen?


Verbinding door de ogen begint al bij de geboorte. 

Gezonde baby's die in een serene, ontspannen omgeving worden geboren zullen op zoek gaan naar hun moeder, naar de  borst van mamma kruipen en aan zich aan de borst vast klemmen; oogcontact maken vanaf bijna het 1e moment na de geboorte. 

Huid tegen huid contact en warmte en de manier waarop onze moeder die blik van verbondenheid terugkeert, wordt de basis voor een gezond leven van veiligheid en liefde.

Als mamma zich afwendt met gevoelens van angsten onzekerheid. Of ze wordt overspoeld met andere grote verantwoordelijkheden, dan voelt ze emotioneel niet , of onvoldoende, beschikbaar voor de baby. 
Dit is dus duidelijk een uitwisseling van energie die de baby wel voelt maar niet begrijpt.

Alle informatie hier boven is informatie die ik op het internet gevonden heb en waar ik me gevoelsmatig in kan vinden. 
Is alle informatie altijd 100% op jouw situatie van toepassing, mogelijk niet. Er kunnen altijd andere omstandigheden zijn waardoor je kwalen en ziektes oploopt.
Gebruik dus altijd een gezond verstand en ga bij twijfel, of acute problemen, altijd eerst naar je huisarts.
Deze informatie is er om over na te denken en te kijken of daar misschien de bron van jouw problemen zou kunnen liggen, met als doel dat je ze op een natuurlijk mogelijke manier kunt verhelpen en/of voorkomen.
Een energie healing kan je uiteraard heel goed helpen en/ of de reguliere geneeswijzes te ondersteunen en of bespoedigen.


Reconnective Healing Bilthoven

29 augustus 2019

Depressie vanuit een spiritueel standpunt bekeken.


Depressie van een spiritueel standpunt bekeken. Miljoenen euro's per jaar, over de hele wereld, worden uitgegeven door mensen die op zoek zijn naar een medicijn om hun depressie weg te nemen?
Je kunt er zeker van zijn dat dit echt big business is en in zekere mate kunnen we de farmaceutische bedrijven niet 100% verwijten dat ze proberen te profiteren van de een wat scheve denkwijze die wij ons zelf hebben aangemeten.
We willen allemaal zo snel mogelijk van onze problemen af!
Ze zien gewoon een behoefte naar iets en profiteren van een denkwijze die wij zelf hebben gecreëerd.
Deze bedrijven zien dus een behoefte;  verlichting van een heel echt, zeer pijnlijk probleem en ze weten een oplossing te bieden voor de korte termijn.

Farmaceutische bedrijven willen depressie helemaal niet  permanent genezen!
Eenmaal genezen, ga jij niet meer naar de dokter voor een recept  om meer medicijnen te kunnen halen. Slecht voor business dus!

Helaas wordt er nog onvoldoende aandacht besteed aan het feit dat een depressie het gevolg is van interne blokkades en dit ook op spiritueel niveau kan worden aangepakt om te genezen. 
Heb je geen arts of eventueel medicijn meer nodig? Dat zal ik nooit beweren! 

Hoe sterk het is en hoe lang het al een probleem is, zullen indicatoren zijn hoeveel werk er nodig is om verder te gaan dan een kort incident van depressie. En uiteindelijk hoe lang het zal duren om de cycli voor eens en voor altijd te doorbreken en beëindigen. 

Basisprincipes van depressie.

Voordat we ons verdiepen naar een permanente ‘remedie’, laten we een kleine stap terug maken en beginnen met wat basiskennis van wat depressieve gevoelens nu eigenlijk veroorzaakt.

De kern van het woord ‘indrukken’ betekent omlaag drukken. Depressie moet dan worden gezien als een energie die op de levenskracht in ons drukt.

Dat naar beneden drukken creëert na een tijdje pijn en beperkt dus onze dagelijkse bewegingen. Dus iets in jezelf creëert druk en dat neerwaartse effect verhindert de stroom van leven en energie naar binnen.

Het grote keerpunt kan komen wanneer we erkennen dat alles wat er gebeurt van binnen, in ons wordt gecreëerd. Hier beginnen we de macht terug te winnen.

Wees voorzichtig, want de verleiding is om verder depressief te worden!
"Maar wat als het allemaal in ons gebeurt en we het nog steeds niet kunnen oplossen! "
Je
 voelt  je dan dus nog erger dan voorheen.
Kom daar a.u.b. niet in terecht!

Depressie kan echt een hele moeilijke situatie zijn om op te lossen, dus dit mag je absoluut niet te luchtig nemen!  De belangrijkste reden waarom het moeilijk vast te stellen is, is dat depressie ons vermogen om te handelen beperkt en dat een actie altijd vereist is om uit een depressieve toestand te komen.


De oorzaak van depressie

Depressie is meer dan alleen een ellendige dag hier en daar, of teleurstelling omdat je de baan niet hebt gekregen, of de man, of dat mooie droomhuis. 
Iedereen kan een wel eens een, of een paar, slechte dagen hebben, maar depressie is meer dan dat! 
Iemand die lijdt aan een depressie, wordt geconfronteerd met een dagelijkse strijd tegen hopeloosheid.

Depressie is, wanneer je alle gevoel van vreugde lijkt te verliezen en dingen die je vroeger leuk vond om te doen zinloos worden. 

 •  Je kunt niet slapen, of je slaapt te veel. 
 •  Je kunt niet eten, of je eet teveel. 
 •  Je maakt je eindeloos zorgen en je zelf praat is constant negatief. 
 •  Je worstelt om voor jezelf te zorgen, laat staan voor je familie.


Vergis je niet: depressie is een serieus probleem en niet iets dat iemand zomaar kan 'overwinnen'.

Zoals Albert Einstein zei: "We kunnen problemen niet oplossen door dezelfde manier van denken te gebruiken als toen we ze creëerden."


Wanneer je zelf denkt dat je faalt om het onbereikbare te bereiken, kun je je waardeloos, schuldig, lui en nutteloos voelen. Je verliest misschien het feit dat het voldoende is om gewoon te bestaan, gewoon te zijn, zonder een kunstmatig doel na te jagen.

Dit gevoel van permanente mislukking verdrijft het licht en de vreugde uit je leven en laat je niets dan duisternis en wanhoop achter.

Er doen zich altijd wel onvermijdelijk grote veranderingen voor in het leven. Omgaan met zaken als overlijden en geboorte, verhuizing, uit elkaar gaan, verlies van werk en gezondheidsproblemen hoort bij het leven.

Interne emoties die depressie veroorzaken!

In onze huidige, vrij materialistische wereld, is aan ons allemaal een vrij grote leugen verkocht.
Heb je deze droom van materieel succes, het perfecte gezinsleven, oneindige romantiek, rigide normen van zogenaamde schoonheid en verlangens voor een onmogelijk perfect leven overgenomen?
Depressie resulteert wanneer we erkennen dat we een probleem hebben maar tegelijkertijd geloven dat er geen manier is om dat probleem op te lossen. Denk daar maar eens over na! 
We zien het probleem en geloven dat we het niet kunnen oplossen.

Binnen de analyse van iemand met depressie zijn er 2 fouten.
De eerste is de interpretatie van het probleem. En de tweede is een overtuiging dat er niets aan te doen is.
Het eerste probleem komt door het feit dat we onze situatie interpreteren door de lenzen van een zeer donker getinte bril.
We zien en interpreteren wel degelijk het probleem, maar wat iemand zich dan niet realiseert is, dat het spiritueel bewustzijn gewond, beperkt en reactief is.

Op een gegeven moment komt men op het punt dat men echt overtuigd is dat het voorbestemd is om voor altijd met dit vreselijke probleem te leven. 
Ze klampen zich redelijk lang vast aan het idee om een oplossing te vinden, maar als dit niet lukt stopt de levenskracht en worden ze diep depressief.

Dus als jij, of iemand anders, met een depressie worstelt, is het ten zeerste aan te raden professionele medische hulp en begeleiding te zoeken om haar of hem te helpen de onderliggende problemen en soms chemische oorzaken aan te pakken.

Het is ook erg aan te raden om de onderliggende, spirituele, oorzaken aanpakken!

Vanuit spiritueel oogpunt is depressie een periode van duisternis en afwezigheid van licht. 
Het wordt veroorzaakt door een opeenhoping van pijn, negativiteit, uitdagende ervaringen, emoties uit het verleden, oude wonden, huidige worstelingen en toekomstige zorgen.

Deze dichte, zware en donkere emoties blijven zich ophopen in je energielichaam, je zwaarder maken, je licht dempen en het moeilijk voor je maken om er mee om te gaan.

Op deze manier is depressie een overbelasting van dichte, ook uitdagende, energieën die worden veroorzaakt wanneer pijnlijke emoties, gevoelens en ervaringen niet worden losgelaten.

Er zijn twee mogelijkheden voor waar deze dichtheid en negativiteit vandaan komt - interne emoties en extern geabsorbeerde emoties.

Belangrijke gebeurtenissen in het leven lijken heel vaak op tragedies, maar bieden eigenlijk verborgen kansen voor groei, transformatie en positieve verandering. 
Omarmen van een verandering, door het loslaten van uitdagende emoties, angsten en twijfels die naar voren komen, zullen je in staat stellen om  deze gebeurtenissen in beweging te brengen en er hierdoor sterker uit te komen. Zie het als een soort van wedergeboorte.


De uitdagingen, negatieve emoties en ervaringen komen samen totdat men vast komt te zitten ... 
Het voelt alsof je vastzit in modder, verdrinkt in negativiteit, gevangen bent in een mist, of wordt meegesleurd door een gewelddadige storm van giftige gedachten en negatieve emotie. 
Hoe groter de storm word, hoe moeilijker en uitdagender het is om het los te laten.

In plaats van los te laten en vooruit te gaan, word je teruggetrokken in oude patronen, beperkende overtuigingen en pijnlijke emoties die echt vreselijk aanvoelen. 
Die opeenhoping van energie, laag op laag en allemaal door elkaar heen, is wat we vaak depressie noemen.

Extern geabsorbeerde emoties die depressie veroorzaken

Als menselijke wezens zijn we allemaal verbonden met elkaar.

Dit is de reden waarom, vooral als je heel gevoelig bent, de opgebouwde emoties, pijn en negatieve energie van anderen snel als die van jouw kunnen aanvoelen.

Als je bent opgegroeid in een moeilijke omgeving, of als een familielid een depressie doormaakt, of als je werkt met downbeat collega's - voor je het weet, sta je misschien ook op de gladde helling naar een depressieprobleem.

Wanneer je in nauwe fysieke of emotionele nabijheid bent van iemand die een uitdagende tijd doormaakt, zul je in feite hun pijn, verdriet, woede, faalgevoelens, spijt en zorgen voelen.


Als je geen stappen onderneemt om je energetisch te reinigen en jezelf hiertegen te beschermen, kan hun zware, dichte en deprimerende energie de jouwe worden.

Dit gebeurt vaak met zorgzame, medelevende individuen die worden meegesleurd in een storm van emotionele spanning en zwaar aanvoelende energie.

Als je het zelf een beetje moeilijk hebt of in een uitdagende situatie zit, wordt het verergerd door de pijnlijke ervaringen van anderen.

Het leven kan snel een sleur worden in plaats van een plezier. Misschien ben je nog maar nauwelijks aan het overleven in plaats van te gedijen. 
Het kan dus zijn dat je negativiteit van anderen in je op neemt .

Zelfs als je in het begin volkomen gelukkig en tevreden was, reikt jou energie van nature uit om contact te maken met, en vibrerend te matchen met, dat van anderen. 
Dan kun je dus, zonder het te weten, hun zware emoties, pijn en stress op je nemen, en ze zullen je eigen voelen, ook al is dat niet het geval!

Het probleem hierbij is een gebrek aan verbinding met het innerlijke zelf en dus eigenlijk een beperking om met deze gevoelens om te gaan. Dit is best een hele moeilijke situatie! 
Het is niet aan te raden de zware gevoelens of de pijn ervan verminderen. Maar het is zeker geen reden om nu zelf depressief te worden.

Depressie is eigenlijk een keuze die we maken, ook al kan dit heftig bij ons 'binnenkomen' en ons hiermee overvallen. Het is net alsof je buiten onverwacht wordt overvallen bent door een zware regenbui.

Je kunt dan zeggen dat je geen controle over het weer hebt en je dus nat bent geworden.

Dat klopt natuurlijk, maar je had wel de keuze om al dan niet buiten te blijven toen het begon te regenen.

Hoe een depressie te beheren en te overwinnen?

Sporten is echt een van de beste dingen om te doen om een depressie tegen te gaan en te helpen overwinnen!
De endorfines die vrijkomen tijdens en na een goede trainingssessie helpen ons echt uit de zware fysieke toestand van een depressie te komen.

Hoe moeilijk het ook kan aanvoelen, we moeten echt dingen plannen en uitvoeren, zelfs als we daar geen zin in hebben.
Jijzelf , als persoon, bent die depressie niet en je verdiend het ook niet om dit de baas te laten worden over jou leven!  Mensen die gewend zijn aan lange periodes met een depressie, zullen dus weer opnieuw een andere manier van leven mogen gaan leren. De depressie zal helaas steeds wat koppiger worden!

Leer te leven in het heden

Geluk is altijd een keuze die je zelf maakt!

Als je denkt dat je uit een depressie zult klimmen wanneer je de baan krijgt waarnaar je op zoek bent, of wanneer je de perfecte relatie vindt, of wanneer je dat gewicht verliest, heb je het mis.
Dit zijn de verkeerde doelen, en jezelf dwingen om ernaar toe te werken, zorgt alleen maar voor meer falen en kom je in een vicieuze cirkel van depressies terecht.
In plaats daarvan heb je  meer voldoening in het leven nodig, en dat kan alleen komen vanuit een (spiritueel) gevoel van verbondenheid met de bron en liefde voor je zelf.  Dit laatste is misschien  nog wel het belangrijkste!

Probeer manieren te vinden, al is het maar iets kleins, van dankbaarheid en geluk op dit punt in je leven en waar je nu staat. Waarschijnlijk niet makkelijk, maar als je echt moeite doet is er vast iets te vinden.


Een integrale massage ( http://imvandermeij.nl/ ) of een Reconnective energie Healing, kunnen je hierbij heel goed ondersteunen.   


Als er, in jou leven, sprake is van enige vorm van misbruik, dan is het tijd om zo snel mogelijk acties te ondernemen om jezelf in veiligheid te brengen.

Ik kwam er achter dat ik  op 9, ook al een keer iets over depressie had geschreven.
De rode draad in beide blogs zijn wel het zelfde, maar omdat er zo veel mensen zijn die met dit probleem te maken hebben, kan het geen kwaad  om hier veel aandacht aan te besteden.
Heb je hier zelf, of iemand dicht bij jou, mee te maken, lees ze dan beide. Wie weet staat er in de 1e blog nog informatie  die voor jou. of iemand die je kent, van belang kan zijn. 

Reconnective Healing Bilthoven

20 augustus 2019

METAFYSISCHE OORZAAK van RSI.


Wat is eigenlijk carpaal tunnel syndroom?

De bron van chronische musculoskeletale pijn is zelden de plaats van de pijn. 
Dit betekent dat als je pols pijn doet terwijl je aanwijst en klikt met een [computer] muis, de pijn waarschijnlijk niets te maken heeft met het apparaat en alles te maken heeft met spierzwakte, skeletafwijking en structurele (gewricht) instabiliteit elders in het lichaam. 
Deze ongemakken kunnen worden omgedraaid zonder drastische maatregelen - en je kunt het zelf doen.
Spierzwakte kan natuurlijk ook komen door, skeletafwijking en structurele instabiliteit ,meestal voorafgaande aan die pijn is een ongeval geweest, overmatig gebruik of veroudering. 

Carpaal komt van het Griekse woord  pols en betekent een "carpale tunnel" en is dus net zoals het klinkt - het is een doorgang of tunnel door je pols die je zenuwen en pezen beschermt. 
De mediane zenuw loopt van je nek door de schouder en elleboog en eindigt bij de pols en hand. 
Wanneer de tunnel opzwelt, wordt de midden zenuw samengedrukt in het polsgebied. 
Dit is wat het gevoel in uw duim en alle vingers beïnvloedt, ze lopen nl. door de carpale tunnel heen. Wanneer de tunnel opzwelt, wordt uw mediane zenuw samengedrukt.  Wat hierdoor niet beinvloed zal worden zijn de pink en de helft van de ringvinger.


Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een zenuwcompressie stoornis waarbij een perifere zenuw wordt gecomprimeerd of bekneld, wat pijn veroorzaakt aan de voorkant van je onderarm of pols, in combinatie met gevoelloosheid en tintelingen in de vingers. CTS treedt op wanneer de zenuw (die beweging en gevoel aan de palmkant van de duim en de meeste vingers regelt) wordt samengedrukt in de carpale tunnel (een tunnel gevormd door 8 kleine botten van de pols en het transversale carpale ligament (flexorretinaculum) )) die de middenzenuw herbergt.

CARPAAL TUNNEL EN EMOTIONELE PIJN

Je emoties zijn de manier waarop je lichaam zich op natuurlijke wijze uit, in je levenservaringen. Emoties worden opgeslagen in de organen, spieren en weefsels van het lichaam. 
In feite werkt elke cel in je lichaam samen en deelt een onderlinge verbondenheid met elkaar; daarom heeft een verandering in de ene cel invloed op alle andere. 
Het is het zenuwstelsel en de fascia die de meridianen helpt om rechtstreeks te communiceren met al je organen en klieren. 
Dit intieme communicatiesysteem drukt voortdurend uit wat je voelt van moment tot moment. 
Emotionele spanning kan deze directe communicatie en circulatie remmen, wat vermoeidheid en onvermogen om te concentreren veroorzaakt. 
Dit kan ook spierspanning en stijfheid (stress) veroorzaken, wat ook je percepties en gemoedstoestanden kan beïnvloeden. Na verloop van tijd kunnen emotioneel pijnlijke ervaringen je vermogen om volledig responsief en in het moment te reageren belemmeren.

Fascia is een grafische uitdrukking van hoe we ons voelen en hoe we denken - het weerspiegelt onze ervaringen uit het verleden, onze houding en onze gedragspatronen. 
De fascie dicteert ook onze basis lichaamsvorm, en onze opvoeding, fysiek en psychologisch. Daarom drukt de fascia de beweging in ons uit, evenals onze conflicten en verwarring.

Pijn wordt veroorzaakt door een gebrek aan goede circulatie of een blokkade in de stroom van energie - het kan ook de bloedstroom door het lichaam belemmeren.
Dit kan leiden tot pijn, gevoelloosheid, zwaarte, stijfheid en zwelling van de gewrichten en spieren. Stress en spanning vertraagt ook onze bloedsomloop en zal dus een ontsteking gaan worden in bepaalde delen van het lichaam.

De meridianen, in ons lichaam, zijn een netwerk van kanalen die onze Ki (dit is onze innerlijke energiebron ) transporteren. 
Een orgelmeridiaan is een kanaal dat Ki naar het gerelateerde interne orgaan, zintuigorgaan en lichaamsdelen transporteert, inclusief de natuurlijk de weefsels langs zijn route. 

Over het algemeen zijn deze vernoemd naar het gerelateerde interne orgaan.
Er zijn twaalf orgelmeridianen: Het hart, dunne darm, blaas, nier, kringloop, drievoudige warmer,  galblaas, lever,  long, dikke darm, maag en de miltmeridiaan.

Als je veel emotionele pijn vasthoudt, zal je buitenwereld dit naar je terug reflecteren omdat je realiteit eigenlijk een projectie is van je innerlijke wereld van gedachten en emoties. 
Wanneer we onze gevoelens van verdriet, woede en / of schaamte onderdrukken, onderdrukken we ook de liefde en vreugde samen met hen.
Het accepteren van je pijn is de eerste stap in genezing en omdat je stopt met worstelen en vechten met jezelf, kun je nu rustig en heel bewust je pijnlijke lichaamssensaties observeren en je reactie daarop. 
Wanneer we met moeilijke lichaamssensaties zitten, en onze poging opmerken om ze te beheersen of te weerstaan, kunnen we ze geleidelijk los laten. Als je eenmaal hebt geleerd je pijnlijke gewaarwordingen te accepteren, reageer je opener op ze en accepteer je ze in plaats van je lichaam ertegen aan het vechten is. 


Ben jij gelukkig met je leven en jouw carieëre?

Hoeveel mensen met carpaal tunnel syndroom (CTS) doen wat ze echt willen doen in hun leven? 

 • Ben je echt vrij om jezelf te uiten?
 • Kom, of ben je, in een omgeving van liefde en zorgzaamheid? 
 • Ben je met iemand die je graag, met alle macht die je in je hebt, zou willen knuffelen ? 
 • Wil je echt deelnemen aan het leven, of houdt angst je tegen waardoor je wegversperringen voor jezelf creëert? 
 • Ben je bang jezelf te zijn, vrij te handelen, te doen wat je wilt? 
 • Trek je je terug of houd je persoonlijke ideeën tegen om een confrontatie te voorkomen? 
 • Maakt jij je zorgen over wat anderen misschien denken?


Carpaal tunnel syndroom is dus eigenlijk:

 •  Bewust  je gevoelens weg stoppen. 
 •  Dingen doen die je niet wilt doen. 
 •  De energiestroom in je leven blokkeren. 
 •  Vasthouden aan verdriet en/of met een verdriet uit het verleden worstelen. 
 • Te veel spanning en veel te veel moeilijke problemen in je leven. 
 •  Het gevoel hebben dat je iets, of een situatie, niet goed meer aankunt. 


Onze handen corresponderen met hoe we omgaan met ons leven. 

Het gaat dus om de gevoelens over hoe we anderen, en anderen ons, bereiken. Evenals ons vermogen om het hoofd te bieden aan.... het creëren van... of onszelf te uiten.

Wanneer we problemen hebben met onze handen, kunnen we naar deze verschillende aspecten van ons innerlijke zelf / innerlijke wijsheid kijken en zien waar het conflict ligt. 
Als we doorgaan met die zelfde gedachtes, of het door angst of koppigheid zelfs sterker maken in hetzelfde gebied, zal de schade aan het weefsel langzaam toenemen. 
Wanneer we de berichten kunnen herkennen die we ons lichaam telkens sturen, kunnen we een bewuste verbinding maken met deze twee, en daarmee de oorzaak van het probleem verhelpen.

Problemen in de pols duiden op een gebrek aan flexibiliteit of moeite om te beslissen wat uw handen zouden moeten doen. Je erkent het recht niet om je handen te gebruiken om iets te doen dat je plezier geeft, uit een angst een fout te maken of niet in staat te zijn. 
Kies daarom om je handen te gebruiken voor activiteiten die je "de moeite waard" vindt - activiteiten die je jij leuk vind en die jou waarde zullen bewijzen. 


Wanneer het lichaam wordt gedwongen om met ‘onnatuurlijke bewegingen’  en op repetitieve basis te werken (lange uren zitten, buigen, tillen, bukken), eisen deze een tol op het lichaam. 
De meeste gevallen van carpaal tunnelsyndroom worden veroorzaakt door een beroep waarbij de handen en polsen herhaaldelijk worden gebruikt, waardoor gevoelloosheid, tintelingen, branderigheid, zwelling, zwakte en gewrichtsstijfheid worden veroorzaakt.

Het spierstelsel van onze handen moet het doen zonder competentie en het vermogen om dingen te begrijpen. Als we voelen dat we onze grip verliezen, kunnen de handen dit weerspiegelen door krampen, zwakte of schade. 
Of ze weerspiegelen onze gevoelens van incompetentie, een angst om te falen, niet in staat te zijn om te produceren wat van ons wordt vereist. 
Polsproblemen geven aan dat er iets is wat we moeten doen, maar eigenlijk niet willen. 

Als dit het geval is, wat is dan de dieper liggende reden om dit toch te blijven doen? 

Een Reconnectieve Healing sessie kan je hiermee ook op weg helpen. Dit vaak door het loslaten van iets, waardoor de pijn dus weer weg gaat. 

Reconnective Healing Bilthoven


13 augustus 2019

Waarom worden we ziek? 

Ziekte is een gevolg als we niet meer in overeenstemming zijn met ons hoogste goed en hoogste doel. Of het nu op kleine schaal van enkele dagen in bed met de griep is of op de grote schaal van jarenlange worsteling met een slopende ziekte, ziek worden heeft een prachtige manier om ons op ons pad te houden, ons te dwingen tot nieuwe prioriteiten in ons leven te stellen of verleggen. . 
Vanuit het grote beeld van ons Hogere Zelf helpt ziekte om onvervulde behoeften te bevredigen en brengt ons terug op het goede spoor op manieren waarop onze bewuste keuzes dat niet doen. 
Soms is dit zo simpel als een paar dagen gedwongen rust nemen wanneer we ons overweldigd voelen en rust nodig hebben. 
Maar een ernstigere ziekte kan ons ertoe brengen/ dwingen oude levensgewoonten te veranderen.


Ook al pakken we een aantal voor de hand liggende symptomen aan, de wortel van een ziekte zal niet verdwijnen voordat we bereidwillig zijn om nieuwe prioriteiten voor onze slechte gezondheidsklachten te kiezen. 
Wanneer we onze kleine symptomen negeren, zijn we dus bezig om "luidere & duidelijkere" signalen uit te nodigen. 
Echte genezing vereist afstemming op ons hoogste goed, en als we symptomen aanpakken zonder deze verandering te ondersteunen, zullen we waarschijnlijk niet lang een staat van deze gezondheid en welzijn te genieten. 
Het is dus aan de persoon zelf of hij/zei deze een nieuwe levensstijl, of verandering, kan en wil manifesteren om te helpen het diepere proces van verandering voort te zetten. 
Dit zal alleen plaats vinden op het moment dat je er mentaal klaar voor bent.

Er zijn veel voorstanders van genezing van lichaam en geest die beweren dat we slechts tot op zekere hoogte verantwoordelijk zijn voor de gezondheid of ziekte van ons fysieke lichaam en dan komen erfelijkheid, omstandigheden en omgevingsfactoren in beeld. 
Echter, als we wat langer een spirituele kijk nemen, en het idee los laten dat een ziekte slecht is of dat we iets verkeerd hebben gedaan om het op ons af te roepen, alle ziektes dus een doel hebben. 
Dit doel is voor een persoonlijke groei en de groei van je ziel. 
Het ego (dat wil zeggen het deel van ons dat gelooft dat we worden gedefinieerd door de grenzen van ons fysieke lichaam en dus zeer kwetsbaar zijn) vindt een ziekte bedreigend en beschouwt het als een vijand. 
Het ego, dat probeert zijn weg naar veiligheid te 'beheersen', verandert het idee van zelf verantwoordelijkheid in een oefening van angstige persoonlijke controle, waarbij ziekte een teken van falen is. 
Naarmate we steeds dieper onze levenslessen ingaan, is 'verantwoordelijkheid' niet hetzelfde als 'controle'. 
We kunnen alleen maar controleren wat binnen het bereik van ons bewustzijn ligt. 

Ziekte is vaak een manier om verborgen, niet-geïntegreerde aspecten van het zelf naar de oppervlakte te brengen en te kijken of we bereid zijn open te staan voor nieuwe opties. 
Dit is misschien een van de belangrijkste functies. 
Dus in plaats van ziekte te zien als een falen om verantwoordelijk te zijn voor onze gezondheid, is het nuttiger om het te zien als een teken dat we mogelijk klaar zijn om te groeien. 
Het deel van ons dat voor ziekte kiest, is het 'Zelf' met een hoofdletter 'Z', het Spirituele Zelf dat ons hoogste goed ziet, maar op een manier die de beperkte waarnemingen van ons ego (nog) niet kunnen.


Vanuit het perspectief van spirituele realiteit is ziekte een stap in de richting van heelheid. 
Niemand kiest bewust voor pijn of ziekte, maar de ervaring van het omgaan met deze uitdagingen kan ons leiden op een reis die uiteindelijk grote beloningen oplevert. 
Er is bekend dat veel mensen met kanker en/of andere levensbedreigende ziekten hun ziekte beschrijven als een van de grootste zegeningen van hun leven, omdat het hen dwong prioriteiten volledig te herschikken en nieuwe wegen in te slaan die diepe vervulling brachten. 
De ziekte gaf hen toestemming om keuzes te maken die ze anders niet hadden overwogen!


Ziekte en verandering

Hoewel ziekte een indicatie kan zijn van onze spirituele bereidheid tot verandering, voelt onze persoonlijkheid zich er misschien nog niet helemaal gereed hiervoor. 
Hoe meer we weerstand bieden aan het verkennen van nieuwe prioriteiten, levensstijlen en zelfbewustzijn, des te meer de ziekte ons dwingt om ons, tegen onze persoonlijke wil in, je te onderwerpen aan een leven dat wordt gekenmerkt door pijnlijke symptomen. 


We voelen ons mogelijk het slachtoffer, verward of zelfs angstig voor deze veranderingen. 
Dit is afhankelijk of we ons door de ervaring van de ziekte ergens naartoe laten leiden, of omdat we veel weerstand bieden en we door alleen maar klagen en eigenwijs zijn, pas naar een volgende stap laat leiden. M.a.w., je kiest er dus voor om het op de "harde" manier te leren!
Hoe meer we ons vrijwillig overgeven aan de veranderingen, die een ziekte met zich meebrengt, hoe minder we pijn en worstelingen ervaren. 

Zelfs wanneer het eindresultaat van een ziekte de dood is. Uiteindelijk is ook de dood een afstemming met ons hoogste goed wanneer 'leven' een staat wordt die we zijn ontgroeid.

Ziekte als metafoor

Zelfs als we onszelf niet ziek vinden, kunnen we nog steeds een symptoom hebben: chronische allergieën, een neiging tot hoofdpijn, een pijn of zwakte in een bepaald lichaamsdeel of een vatbaarheid voor bepaalde soorten ziekten. 

Of we nu te maken hebben met de ervaring van een ernstige ziekte, of gewoon af en toe een klein symptoom, het luisteren naar deze fysieke manifestaties van ziektes kan de betekenis en het doel blootleggen waarvan we ons misschien nooit hebben gerealiseerd dat ze er waren.


Onze fysieke symptomen communiceren met ons in een taal vol met, voor de hand liggende, metaforen. 

Als we bereid zijn om op te letten, vertellen ze ons veel over onze behoeften, onze onevenwichtigheden en ons pad van genezing.
De metaforen die we gebruiken om ons spreken en weerspiegelen vaak de fysieke symptomen die ons lichaam vertoont.
De schrijfster van dit artikel (Lynn Woodland) werd zich hier voor het eerst van bewust toen ze directeur was van een Center for Attitudinal Healing in Baltimore en intensief samenwerkte met mensen die met lichamelijke ziekten te maken hadden.
Het viel haar op hoe standaard uitdrukkingen van mensen overduidelijk een manier waren om hun ziekte letterlijk te beschrijven.
Een vrouw met kankertumoren in haar been gebruikte vaak de uitdrukking: "Ik kan er niet tegen!"
Iemand met voedsel allergieën zei voortdurend: "Ik kan het niet verdragen!"
Een vrouw met huidkanker sprak over mensen die " steeds onder haar huid zaten" . ”
Terwijl deze voorbeelden op een dag in een workshop gedeeld werden, stond iemand op en zei:
“ Ik heb problemen met het ontvangen van mensen, en ik realiseerde me net dat mijn favoriete uitdrukking is, ‘Ik kan het niet aan! ”

Bekijk onderstaande  metaforische betekenissen van de getroffen lichaamsdelen en functies om de taal van je eigen fysieke symptomen te begrijpen.
 
Handen zijn bijvoorbeeld voor het omgaan met dingen. 
Als je steeds pijn in je handen hebt, vraag jezelf dan het volgende eens af: 

 •  Houd je iets, op een of andere manier, te strak vast? 
 • Heb je moeite met loslaten?
 •  Probeer je alles zelf te 'hanteren'? 
 •  Heb je moeite om 'uit te reiken' voor liefde en steun? 
 •  Heb je moeite om iets (aan) te “pakken”?

 
 Als je nek en schouders pijn doen,
'Draag' je zeer waarschijnlijk veel meer dan nodig is in een verantwoordelijkheid of situatie! 

 •  Ben je zeer eigenwijs of
 •  Overdreven star, in hoe je dingen ziet? 

 
 Als je een vrouw bent met tumoren of pijn in je borsten.

 • Heb je mogelijk zoveel van het leven “opgezogen” dat er niets meer voor jou over is? 
 •  Heb je behoefte om jezelf te voeden? 
 •  Je voelt je, op de een of andere manier, onvoldoende over jezelf als vrouw!


Als je hartproblemen hebt. 

 •  Voelde je je dan, op de een of andere manier, 'gebroken'? 
 •  Heb je je hart gesloten voor warmte en liefde? 
 •  Ben je je vreugde en passie voor het leven kwijt? 
 • Stoor je je te veel aan wat andere doen of hoe ze zich gedragen? Dus altijd maar kritiek hebben op...Kijk welke metaforen het beste passen bij hoe jij je voelt en wat je mogelijk ook vaak zegt!
Als je het zelf niet weet, vraag het dan aan de mensen in je naaste omgeving. Je hebt het waarschijnlijk al zo vaak gezegd, dat je het zelf niet meer hoort.Een vrouw in een van Lynn Woodlands workshops kon destijds niet inzien hoe er een verband kon bestaan tussen de rugblessure die ze opliep bij een auto-ongeluk (wat niet haar schuld was) en haar emotionele behoeften.
Totdat de vraag aan haar was: ” Hoe gemakkelijk, of moeilijk, is het voor jou om je in het leven om je gesteund te voelen en anderen toe te staan jou te steunen”?
Onze ruggengraat is nl. wat ons "ondersteuning" biedt.
Ze gaf toe dat het ontvangen van ondersteuning altijd extreem moeilijk voor haar was geweest.
Als gevolg van de verwonding veranderde haar leven echter in een regelmatige routine van verschillende therapieën met zorgverleners wiens enige agenda was om haar te 'ondersteunen'!

Het bekijken van een situatie met behulp van een metafoor kan zeer goed helpen bij de genezing en soms zelfs de behoefte aan andere behandelingen verlichten. 

Bijvoorbeeld, in een tijd waarin Lynn zelf zich zwaar belast voelde door de druk van het leven (meer "op de schouders dagen" dan ze zou kunnen dragen, om zo te zeggen) ontwikkelde zei een pijnlijke "frozen shoulder" aandoening 

De reguliere medische professionals schreven enkele maanden fysiotherapie voor. 
Door te meer te kijken naar de emotionele toestand van het overbelast voelen, dus een te veel aan projecten af te wijzen en eindelijk zichzelf meer vrijheid en ruimte te geven en eindelijk een zeer ongebruikelijke pauze van enkele maanden te gunnen ging het weg. 
Ze ging minder werken en maakte meer tijd vrij om  ontspanning tot een prioriteit te maken. 
Omdat ze zich nu minder gestrest voelde, verbeterde haar schouder zo snel dat de fysiotherapie niet meer nodig was.Veel mensen zijn inmiddels bekend met het klassieke boek van Louise Hay, “You Can Heal Your Life”, dat een lange lijst bevat met fysieke symptomen en de bijbehorende emotionele dynamiek. 

Hoewel dit uiteraard een zeer handige referentie is om bij de hand te hebben, is niet altijd raadzaam om dit als eerste en enige interpretatie te gebruiken om 100% jou symptomen te bepalen. 

Symptomen en hun berichten zijn complex en zeer persoonlijk. 

Soms sluit het lezen van wat de 'expert' te zeggen heeft onze geest af voor onze eigen inzichten, zelfs als een omschrijving goed is. Als je de waarheid ervan zelf niet kan voelen, zal met deze informatie voor jou dus niets veranderen.

Om te begrijpen waarom we een bepaald symptoom hebben, is het in het begin misschien voldoende om eerst te vertrouwen dat er betekenis is, misschien zelfs wel meerdere betekenislagen. 
Houd er rekening mee dat een ziekte vaak op meerdere niveaus tegelijk tot ons spreekt. 

Let op dat je je zich niet vasthoudt aan één verklaring met uitsluiting van alle andere. 
Blijf luisteren en openstaan voor wat je lichaam te vertellen heeft. 
Laat de boodschappen van je lichaam je steeds dieper en dieper leren kijken naar jou lichaam, en daardoor de daarbij behorende symptomen steeds beter te leren begrijpen.Lynn Woodland heeft onder aan het artikel nog de nodige tips en oefeningen 
(http://lynnwoodland.com/the-spiritual-purpose-of-physical-illness/ )die je voor je zelf kan uitvoeren.

De oefeningen beginnen bij: :
 “The following exercise can help you understand the messages your body is sending through your physical symptoms.”

Ik heb hier nog een link naar een artikel wat over “Mind en body healing” gaat. 
( https://www.consciouslifestylemag.com/mind-body-healing/)

De rode draad in dit artikel is het zelfde, maar soms door een iet wat andere benadering of omschrijving kan dit jou meer aanspreken.

Reconnective Healing Bilthoven

6 augustus 2019

              Knie problemen.

Ik wil er allereerst op wijzen dat ik geen arts ben en dat er mogelijk ook andere redenen kunnen zijn voor jou kniepijn of prolemen. Bijvoorbeeld door een ongeluk of een aangeboren afwijking enz. 
Als dat er allemaal niet is en je krijgt/ hebt knie klachten is het altijd raadzaam om je eerst arts in te schakelen, daarnaast is het ook interessant om ook onderstaande informatie te lezen. Wie weet kom je hierdoor tot inzichten wat mogelijk de oorzaak van jou knie problemen kunnen zijn.

FYSIEKE BLOK 

Je knie is het scharnierpunt van je been en verantwoordelijk voor mobiliteit en flexibiliteit. Het draagt het volledige gewicht van je lichaam bij staan, lopen, rennen en buigen; het speelt een primaire rol bij het staan vanuit een zittende positie, trappen op en af gaan of gewoon iets optillen.
Onderstaande omschrijvingen hebben dus betrekking op mogelijke problemen die de natuurlijke beweging van de knie remmen en de bijbehorende pijn in je kniegewricht.


EMOTIONEEL BLOK 

Kniepijn, stijfheid of inflexibiliteit van je knie weerspiegelt een inflexibiliteit in je perceptie van de toekomst. Het komt vaker voor bij mensen met een koppige of arrogante(re) persoonlijkheid, die zich niet kunnen buigen voor nieuwe ideeën of de ideeën van anderen. Een onbuigzame houding weerhoudt je van het vinden van gemakkelijkere manieren om de toekomst onder ogen te zien en garandeert ongemak bij het fysiek en psychologisch vooruitgaan. 

MENTALE BLOKKADE 

Je lichaam geeft een pijnlijke herinnering dat je niet zo flexibel bent als je wilt geloven. 
Vergeet niet dat je lichaam jou echt zal waarschuwen voor dingen waarvan je je niet bewust bent. 
Je hoeft niet bang te zijn de controle te verliezen door te buigen naar de wil van anderen of nieuwe ideeën te accepteren.  

 • Gun jezelf de flexibiliteit om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. 
 • Je hebt buigen verkeerd geïnterpreteerd als 'op je knieën in onderwerping'. 
 • Je hebt misschien een latente angst om te flexibel te zijn met betrekking tot een van je ouders. 

Pak dit aan, maar realiseer je wel goed dat je duidelijk verschilt van beide, hoewel de appel vaak niet ver van de boom valt, is dit jou leven. Het kan echter geen kwaad om een ​​beetje flexibel te zijn en af ​​en toe wat hulp te accepteren van degenen die om je geven.


Heb je dus last van kniepijn dan komen energieblokkades of traumatische emoties misschien niet als 1e in je op dat dit met jou kniepijn te maken heeft. Maar vraag jezelf even af of je een van onderstaande zorgen of angsten hebt/ herkent. Wees eerlijk naar je zelf en je zult verrast zijn hoeveel dit met elkaar te maken heeft!

 • Eigenwijs ego en trots.
 • Onvermogen om te buigen.
 • Angst.
 • Inflexibiliteit.
 • Niet toe willen geven.
 • Angst voor verandering van levensrichting.
 • Gebrek aan bewegingsvrijheid.
 • Kan niet flexibel zijn.
 • Niet willen buigen, meestal naar autoriteit.
 • Ego staat in de weg.
 • Trots staat in de weg.


Linkerknie

 • Moet meer ontvankelijk zijn voor levenservaringen. 
 • Onzekerheid. 
 • Onopgeloste stress.


Rechterknie

 • Moet assertiever zijn.
 • Ik wil niet toegeven aan autoriteit.
 • Conflict.
 • Bewegen in een richting die je niet wilt, maar je gaat toch.
 • Spirituele onrust.
 • Conflict over niet langer fysiek in staat zijn om iets te doen dat je vroeger kon doen.Als je een van bovenstaande opties herkent is dat een 1e stap naar genezing. Een kleine felicitatie waard dus!
Onze lichaam bevat de antwoorden op wat er echt gaande is in ons leven en ze laten het ons weten op de enige manier die ze kunnen; 
pijn !

Reconnective Healing Bilthoven

16 juli 2019

Wat is spirituele genezing? 

Spirituele genezing gaat over het werken met ziekte, ongemak en dis-harmony vanuit meerdere invalshoeken. 
Wanneer we spirituele genezing gebruiken om ziekte aan te pakken, richten we ons op het terugbrengen van harmonie om iemands hele lichaam-hart-geest-gezondheid te versterken.


Genezing versus genezen

In onze moderne samenleving verwachten we snelle oplossingen. Wat we ook wel noemen: de quick fix!
De moderne westerse geneeskunde richt zich vooral op het genezen van mensen door middel van chirurgie, geneesmiddelen en andere medische interventies. 
Als je bijvoorbeeld een bacteriële infectie hebt, biedt westerse geneeskunde de remedie, antibacteriële geneeskunde. Er zijn  gelukkig enorm veel behandelingen in de westerse geneeskunde, behandelingen dus richten zich op het genezen van symptomen. 
Medicijnen worden gebruikt om bijvoorbeeld symptomen van depressie en/ of diverse pijnen te behandelen. Deze behandelingen zijn natuurlijk zeer nuttig, begrijp me niet verkeerd!  Dit is voor  acute situaties en de westerse geneeskunde is in de loop der jaren alleen maar beter geworden, gelukkig wel zeg!
Maar langdurig vertrouwen op alleen deze soort van behandeling kan echter ook genezing remmen. 
Er is een afhankelijkheid van de behandelingen gekomen en kunnen dus zelfs extra ziektes creëren. Antibacteriële medicijnen bijvoorbeeld creëren meer dan eens een disbalans in de darmen!

Echte genezing gaat verder dan medische behandeling! Het omvat spirituele groei, intellectuele expansie, fysieke geneeswijzen en andere interventies. 
Het vereist dat je veel dieper graaft in de reden waarom je een bacteriële infectie hebt of waarom je depressies en pijnen, hartproblemen, rugpijn enz. hebt.


Wat betekend spirituele genezing? 

Genezing is meestal een mengeling van interventies - fysieke medische en niet-medische, energetische interventies en mentale interventies. 
Wanneer we de oorzaak van ziekte transformeren en het probleem te boven gaan, dan richten we ons op genezing. Genezing is nl. een totaal package-deal. 
Het aanpakken van slechts één element van een ziekte leidt zelden tot 100% genezing. 
Bij spirituele genezing creëren we een medicijnverhaal voor onszelf dat zowel een genezingsproces als een genezingsbestemming omvat. 
We creëren een spiritueel recept voor het lichaam, het hart en de geest en beginnen dan aan een helende reis. 
Spirituele genezing is een pad van transformatie, een reis die het lichaam, het hart en de geest verbindt om onze ziel te bevrijden.


De spirituele healing reis
Een spirituele healing reis gaat in op fysieke, emotionele, mentale en spirituele toxines. Op deze manier elimineren we gifstoffen die de ziel ondergraven. We maken dan weer een stroming vrij die een persoon van zichzelf heeft afgesplitst. Door beide te doen, kan iemand volledig genezen en dus weer heel worden.

Genezing van de ziel betekend een gecombineerde helende interventie voor lichaam, hart en geest. 

"We moeten goed zorgenvoor ons lichaam, onze relaties zuiveren, onze geest gebruiken voor creatieve vrijheid en geen slavernij, de ziel bevrijden van het ego en die spirituele reis maar gewoon te ondernemen." 
(Quote uit: Maps to Ecstasy)


Wat betekent goed zorgen door ons lichaam eigenlijk?
Spirituele genezing is: doen wat juist is voor jou lichaam!

Kom dagelijks in contact met je lichaam. Luister naar je lichaam! Heeft het klachten? Hoe voelt het?
Wat voel je? Waar komt het vandaan? Misschien weet je het diep van binnen eigenlijk best wel…

Wat kun je zoal doen?

Eet gezond. Dit spreekt voor zich natuurlijk!


Bewegen. Het vinden van oefeningen die je leuk vind en ook gemakkelijk kunt integreren in jou dagelijks leven. Doe je iets wat je echt niet leuk vind, werkt het niet. Je hart en vooral je ziel zitten er dan echt niet in.

Zorg heel goed voor je lichaam. Leer te ontvangen! Heel belangrijk!
Een gezellige spa-dag met een vriendin.
Ga wandelen of lees een goed boek.
Neem bijvoorbeeld eens een mooie en bijzondere * intregrale massage  .
*Dit is  zeer zeker de moeite waard om eens te ervaren!
Sommige hebben veel baad bij een sessie * energie healing   
*Tijdens deze healing zorgt de healer dat jij, d.m.v.  energie, kunt ontspannen en soms ontvang je wel eens meer dan je had verwacht.
Ontspannen is nl. vaak heel lastig als je fysieke klachten hebt.
Hoofdzaak is dus regelmatig echt ontspannen! Body, mind en spirit!

Slaap. Zorg voor voldoende slaap! Maak bijvoorbeeld een avond slaapritueel waar jij je prettig bij voelt. 
Zet de tv uit en zorg voor een avondje gezellig genieten bij kaarslicht. Lees dat mooie boek wat je al heel lang in de kast hebt liggen. Luister naar een rustige meditatie of zet een voor jou ontspannende muziek op. Desnoods met een koptelefoon op als de rest van njou familie dit niet mooi vind


Wat betekent het om ons hart, relaties en persoonlijke energieveld te zuiveren?

De balans tussen geven en ontvangen. 
* Is geven en ontvangen we in onze nabije relaties wel in balans? 
* Geven we meestal, of ontvangen we alleen ? 

* Oefenen we liefdevol te zijn zonder oordeel?
Doe je dit niet, of te weing, is jou hart eigenlijk constant in een staat van stress omdat het de hele dag goed of fout aan het vergelijken/ beoordelen is. 
Zoek eventueel ondersteunende hulp als je merkt dat je dit dagelijks doet en moeite het om dit niet te doen.

Verhoog jou bewustzijn, zorg dus heel goed voor jou persoonlijke energie!
We worden tegenwoordig bijna 24 uur per dag blootgesteld aan giftige energie op het werk, in relaties, op tv , internet enz.
Begin als eerste eens met het verminderen van de negatieve energie die je dagelijks ontvangt. 
Zoek vervolgens naar één, of meerdere, leuke oefeningen die helpen bij het opbouwen en onderhouden van jou energie.

Dit kan zijn: yoga , wandelen, mediteren, lezen enz. Dit is voor iedereen natuurlijk anders. 

Spirituele healing bevrijd de ziel van het ego!

Hoe kunnen we onze ziel vrijmaken?

Hoog gevoelige mensen hebben een sterke verbinding tussen lichaam, hart en geest. 
Door het vinden van dingen die je leuk vind, zorg je voor je lichaam, hart en geest. Op deze manier zul je jou ziel ook bevrijden. 
Je zult zo ook meer momenten ervaren waarin je denken is afgestemd op je gevoelens en de fysieke beweging van je lichaam.


Wees ook bereid om je spirituele kracht op te bouwen.
Zorg dus voor een sterk lichaam zonder klachten, energie om je dromen te vervullen en een heldere geest die in staat is om keuzes te maken in het huidige moment zonder twijfel en afleiding. 
Op deze manier zorg je ook goed voor je ziel om een leven te creëren waar je van houdt!

Oefen dit regelmatig en herzie het eventueel als dit nodig lijkt te zijn. 
Check jezelf goed om er zeker van te zijn dat de oefeningen nog steeds resoneren voor uw lichaam en hart. Begin jij je een zombie te voelen die door routine bewegingenen en oefeningen gaat? 
Dan is het echt tijd om iets nieuws te proberen of om je oefening te verdiepen!


Geestelijke genezing omvat het helen van jou totale lichaam. Dus hart en geest zodat de ziel heel kan worden of blijven.

Soms is er meer dan één interventie voor ons nodig om dit allemaal in te zien om te kunnen genezen.

Spirituele genezing gaat over de auteur zijn van je eigen medicijnverhaal.

Reconnective Healing Bilthoven

9 juli 2019

                                         ENERGIE


Deze week wil ik de aandacht vestigen op energie,  onze eigen energie.

Aangezien alles energie is , wij dus ook, deel je de hele dag energie met iedereen. Of dit nu positieve OF negatieve energie is, dat maakt niet uit.
Een kennis van mij had heel veel moeite met een collega van haar, de energie dus, en elke keer als ze wist dat ze haar zou tegenkomen zag ze er als een berg tegenop.
Bewust of onbewust heeft deze collega dit gevoelt, de samenwerking liep ook meestal erg stroef tussen die twee.
Ze had ook het gevoel of deze vrouw tegen haar was en haar steeds dwars zat, probeerde om haar te overtroeven enz..
Toen ze me dat vertelde gaf ik haar aan wat energie doet, bewust of onbewust. Een paar weken later begon ze er weer over en we hebben er nog een keer uitgebreid over gehad.
Ze wilde ze het eerst niet echt geloven,maar later zag ze dit toch wel in dat het altijd het proberen waard was om hier iets mee te doen.
Voir ik het vergeet... Het heeft wel degelijk geholpen  :-)
Ze heeft van af die dag geen problemen meer gehad met deze collega!

Het is begrijpelijk dat als je iemand niet zo mag, je niet in eens heel aardig gaat doen. Dat is echt nep.
Ik vertelde haar dat ze van het moment dat ze opstond en naar haar werk zou gaan haar energie, naar deze collega, eens moest proberen te veranderen.
Hoe?
Dat is voor iedereen persoonlijk en hangt ook af van de relatie met iemand.
Maar als je altijd het gevoel het dat iemand “de baas”over jou wil zijn, kun je in ieder geval al beginnen met niet of minder hekel aan die persoon te hebben  ;-)
Maar ga ook eens na waarom hij of zei een negatief beeld over jou zou kunnen hebben..
Het heeft of met iemand zijn onzekerheid te maken, maar het kan net zo goed JOU energie zijn waarom iemand reageert zoals die reageert!

Als jij een keer echt boos bent op iemand, is dat dan echt de schuld van die persoon?
Vaak heeft het te maken met iets wat in jou zit. Een frustratie van iets wat eerder gebeurd is, maar wat zeer waarschijnlijk niks met die ene persoon te maken heeft.
Het is nl. de energie van die ene gebeurtenis die nog steeds bij jou rond hangt. Dan hoeft er maar iets te gebeuren wat een trigger is en jij laat deze ingehouden energie los op iemand die er totaal niks mee te maken heeft.
Nu weet ik ook echt wel dat er soms mensen zijn waar je het gevoel bij hebt dat ze het bloed onder je nagels vandaan willen halen. Maar......
voor je reageert en hun zwart maakt, kijk dan eerst even bij jezelf wat de dieperliggende oorzaak of frustratie is waardoor je zo reageert.
Niet altijd even makkelijk, maar toch zeer de moeite waard om daar eens wat meer op te letten.

Als je erg vaak gefrustreerd raakt over wat ander mensen doen, of laten, ligt dit dan ook echt aan al die ander dingen waar jij zo gefrusteerd over raakt. Of is het toch iets in jou wat dit triggert? Buiten dat het niet prettig leven is, is dit ook erg slecht voor je gezondheid, vooral je hart!
Maar natuurlijk niet alleen je hart, daarom schrijf ik dus regelmatig een blog over de metafysische betekenis van onze klachten en ongemakken.

Als afsluiter nog even een mooi voorbeeld wat reconnectieve healing voor je zou kunnen betekenen.
Een energie healing is voor een hoop mensen toch erg ongrijpbaar/ontastbaar en dat begrijp ik wel. Je kunt dit ook niet zien, maar wel degelijk voelen.
Dit vooreeld is geen ervaring die ik zelf heb mogen meemaken, maar wel zo mooi dat ik het graag deel.
Het is in het Engels en heb het bewust niet vertaald om te voorkomen dat het de indruk kan wekken dat ik dit zelf heb verzonnen.
Aangezien ik aangesloten ben bij de  Reconnectieve Healing groep, lees ik regelmatig over mooie resultaten die er d.m.v healings behaald zijn.
Ik weet dat ze echt waar zijn, maar het is soms echt ongelofelijk wat er allemaal mogelijk is met een energie healing.
                                                                              <><><><><><><><>

The client is from Chicago, she has diabetes and fibromyalgia.
The reason why she contacted me was that she really wanted to get rid of her physical challenges.
Because of her short stay in LA, she booked three sessions of Reconnective Healing.
I usually reserve an extra 20/30 minutes on the first session, time that I spend diving into the philosophy art and science of Reconnective Healing.
Before starting the first session she really wanted to make sure to tell me all the issues that she was experiencing in her life, physically, emotionally and professionally.
During that little chat I told her about the importance of receiving with expectancy and without expectation, the beauty of being open to receiving without having the intention, focus or desire.. but simply by allowing the gift to come to you.
She definitely wasn't convinced at all.

She wanted her challenge to go away. that's it. Well, the whole "reconnective journey" was a beautiful blossoming process.
So many transformations happened, session after session... new discoveries and a new part of herself would bloom from inside out.
At the end of this journey, she told me that for the first time in 5 years she was able to have an entire walk on the boardwalk in Venice beach without stopping for the pain. And the funny part is that she told me that the real miracle of what these frequencies brought her was not physical.
She said she started for the first time in her life to say "No thank you" , without feeling guilty or ashamed. She started to experience a deep sense of inner peace that nobody could take out from her. As she was hugging me at the end of the last session she said "I cannot wait to go back to Chicago and start over. Because this time I come first. "

Marco Alati, Chicagben

Recdonnective Healing Bilthoven

26 juni 2019

                                          Scoliose

Voor je verder leest wil ik je er op wijzen dat ik geen arts ben en ik deze informatie uit betrouwbare bronnen heb.
 Bijna alle informatie van mijn blogs komen van Amerikaanse sites. Ik lees diverse artikelen over een onderwerp wat ik graag wil behandelen en daar maak ik dan weer mijn verhaal mee.
 
 So...Don't shoot the messenger ;-)

Dit is een afwijking van de ruggengraat resulterend in een "S" of "C" vorm aan de ruggengraat.
Hoewel scoliose 2-3% van de bevolking kan treffen, hebben vrouwen acht keer meer kans om over te krijgen. In het meer en del,van de gevallen ontstaat het begin van Scoliose rond de puberteit.
Het laterale draaien van de wervelkolom toont een onbewuste afwijking tussen de mannelijke en vrouwelijke polen.
Dat wil dus zeggen, tussen de vader en de moeder.  Deze  twee mensen zijn de meest essentiële personen zijn die het kind heeft.
In een traditionele behandeling kan het plaatsen van een Scoliose-patiënt in een brace me erdere jaren duren, soms wel vierentwintig uur per dag. Geschat wordt dat elk jaar zo'n 30.000 kinderen in braces worden geplaatst voor scoliose
Terwijl de orthodoxe westerse geneeskunde scoliose behandelt als een ziekte, is het helemaal geen ziekte. Scoliose is een symptoom van een dieper gelegen, mentaal, probleem in het lichaam.

 De richting die de kolom afwijkt, toont de richting aan van het verlies van de getroffen persoon.
Iemand die scoliose heeft, heeft hoogst waarschijnlijk ergens in haar/ zijn jeugd, een sterke devaluatie gehad van iemand die een zeer nabije positie had in het leven van het kind.
Het gebrek aan steun en goedkeuring komt dan van ouders en helaas gebeurd dit vaker door de vader of de persoon die de vader in het gezin vertegenwoordigt.
Een jong kind  kan alleen op de ouders leunen als het opgroeit.
Als er een onbalans in het gezin is, isereen opvoeder die het kind als het ware omhoog trekt  en de ander trekt het kind naar beneden
Dit kan natuurlijk ook een broer en/of een zus zijn die het kind, dag in dag uit, het gevoel geeft minder en minder waard te zijn dan andere.
Het gebeurdmaar zelden, maar het komt wel eens voor, dat het kind de devaluatie krijgt van een persoon buiten het gezin. Bijvoorbeeld; neef, vriend van.., klasgenootje, werk van een van de verzorgers, buurman enz.

De wervelkolom is de pijler van de mens, het vertegenwoordigt onze kracht en onze steun.
 Dus een afwijking in de kolom betekent dat iemand in de onmiddellijke omgeving, het kind beetje bij beetje “vernietigt” en het kind dus geen veiligheid voelt en het haar of zijn zelfvertrouwen verliest,
Deze devaluatie houdt onvermijdelijk in dat het kind leeft met een permanente angst lom te worden veroordeeld of bekritiseerd.
Het kan er ook voor zorgen dat er een medeleven, of haat, jegens de persoon word gecreëerd dat het kind devalueert. Het kind wil alleen maar weg bij die ene persoon.
 
 Wat gaat er bijvoorbeeld om in het hoofd van zo'n kind?
"Ik kan geen beslissing nemen". "Ik ben niet goed genoeg" "Ik ben niet genoeg waard om ..." 
"Ik doe het altijd slechter dan andere" "Ik ben altijd de mindere in vergelijking met andere" 
"Deze persoon houdt niet van mij, heeft nooit van mij gehouden, zij / hij heeft een hekel aan mij "

Het kan zich ook manifesteren bij kinderen die beseffen dat ze zijn gegroeid en niet langer alle aandacht van hun ouders kunnen krijgen, zoals toen ze nog "kleiner" waren. 
Vooral als ze een jongere broer of zus krijgen, krijgt dat nieuwe kind in eens alle aandacht. 
Het kind voelt dat de verbinding met de verzorgers drastisch is veranderd. 
"Ze geven duidelijk de voorkeur aan mijn broer of zus ipv mij". 
Dit kan zich dus manifesterenin het draaien van de rug bij het kind, zijwaarts buigen 
en dus proberen te voorkomen dat je blijft groeien en dus probeert meer "kort" en “kleiner” te blijven. 
Het voelt dat het niet het recht heeft om de ander te overtroeven.
 
We moeten ons heel goed realiseren dat ernog verschillende andere redenen zijn waarom het kind niet wil dat het opgroeit! Het heeft dus absoluut niet altijd te maken met een familie-situatie.

Bij meisjes is de oorzaak van scoliose meestal omdat het veel eerder volwassen heeft moeten worden dan een normaal kind. 
Zij heeft dan verantwoordelijkheden op zich moeten nemen die een kind op zo'n jonge leeftijd hoeft te hebben. 
Het kind is onbewust van mening dat er op haar schouders lasten zijn gelegd die voor haar leeftijd eigenlijk niet horen. 
Eigenlijk willen ze alleen maar wegrennen, (ik verdien meer aandacht, liefde en zorg)

Het verdient de nodige aandacht dat de aangetaste ruggengraat, en de overeenkomstige ribben, het antwoord kunnen geven of het een conflict is met een van de ouders, broers of zussen of buiten het gezin. 
Eigenlijk hoeft bijna niemand geopereerd te worden voor Scoliose. 
Een operatie moet alleen als een laatste redmiddel worden beschouwd. 
Met een holistische behandeling kan in de meeste gevallen een scoliose worden hersteld en kan de ruggengraat dus weer normaal worden. 

 
Bron : https://www.emotionsandbody.com/2017/05/scoliosis-emotional-and-metaphysical.html

Reconnective Healing Bilthoven

20 juni 2019

      Ongelukken krijgen....toeval of misschien toch niet??

Was jou ongeluk echt zo toevallig (op het verkeerde moment op de verkeerde plek aanwezig zijn) of…..  zit er misschien toch een diepere betekenis achter?
Ongevallen maken nu eenmaal deel uit van het leven. Je hebt misschien wel eens je autoruiten open laten tijdens een regenbui, de voordeur, of autodeur, dicht gedaan terwijl je de sleutels helaas niet in je had had. Het licht laten branden, of het koffiezet apparaat niet uitgezet toen je weg ging  ;-) Dit zijn een paar simpele aller daagse voorbeelden
Soms zijn kleine ongelukken totaal willekeurig (I wrong time , wrong place), maar vaker wel dan niet, gebeuren deze 'ongelukken' om je aandacht te vestigen op iets belangrijks dat mogelijk schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Dit is een wakker worden seintje vanuit het universum.
Grote "ongelukken" zoals een verwonding of trauma zijn bijzonder sterke waarschuwingssignalen uit de kosmos. Het is aan jou om te beslissen of je aandacht aan die waarschuwingen wilt schenken en het schadelijke gedrag wilt wegnemen.
Universum naar jou: "Hallo daar... Misschien heb je toch echt een problemen."
Wat is meestal het eerste dat door je hoofd gaat wanneer je je realiseert dat je de oven 's nachts hebt ingeschakeld i.p.v. uit, of een half uur in de verkeerde richting hebt gereden omdat je aan je telefoon zat en een afslag gemist hebt?

 * Je bent waarschijnlijk boos op jezelf omdat je vergat om te controleren of alles uit had gezet voordat je weg ging.
 * Of je was zo afgeleid tijdens het bellen en autorijden tegelijk dat je de afslag helemaal niet hebt gezien. Daar heb je dus behoorlijk de P in!
 * Of die SMS sturen tijdens het auto rijden en je nog net op tijd die fietser hebt gezien.

Na dit soort kleine gebeurtenissen maak je zeer waarschijnlijk een soort belofte om dit nooit meer te doen!
Wat nu als je dat stemmetje (dit is je onderbewustzijn die jou waarschuwt om toch maar niet te sms'en of het gesprek niet aan te nemen tijdens het rijden) had genegeerd?
Dan had je mogelijk een ongeluk gehad en die fietser raakt!
Deze kleine ongelukjes kunnen je helpen veel meer bewust te zijn van jou eigen dagelijkse gedrag.
Het zal je helpen veel bewuster te leven, vooral als het deel uit maakt van een groter patroon van zich herhalende soorten kleinere ongevallen.

Hoe weet je wanneer een ongeval niet echt een ongeluk is?
Zelfs kleine gebeurtenissen zijn niet zomaar ongelukken.
Misschien ben je in de honden poep gestapt. Maar als het "toevallig” gebeurt met je nieuwe dure schoenen, die je je eigenlijk deze maand niet kon veroorloven, is dit echt een wake-up call dat materiële goederen niet zo belangrijk zijn als gemoedsrust.
Of als je struikelt, of loopt tegen een glazen ruit of deur aan, terwijl je tegelijkertijd je telefoon leest, na een lange dag waarop alles toch al niet helemaal vlekkeloos ging.
Dit is heel duidelijk een teken dat je die dure schoenen misschien toch (nog) niet had moeten kopen of dat je je aandacht niet op EN je telefoon EN het lopen had moeten vestigen.

M.a.w., misschien moet je wat bewuster met je geld om gaan of wat rustiger aan doen zodat je niet tegen die deur of ruit aan had gelopen!
Gebruik je intuïtie ( onderbuik gevoel) om de betekenis van subtiele signalen op te vangen maar ook om ze te begrijpen.
Of ga jij misschien voorbij aan het feit dat een bepaalde actie, of reactie, niet echt in jouw belang zou kunnen zijn?
Als je bijv. melk op je kleding morst, de vuilnisbak met je auto omver rijd en dan achterwaarts eindigt op weg waar net andere auto's aankomen rijden, probeert je hogere zelf je toch ECHT iets te vertellen....  Soms zijn we, door omstandigheden, te gestrest om ons goed te kunnen concentreren. Dan is het toch tijd om rust nemen om je systeem te resetten. Of als je dat kan ga (of ga leren) mediteren.
Dit laatste is niet voor iedereen weggelegd. Zoek dan voor een ontspannen afleiding die je veel energie geeft i.pv. neemt.

Wees je bewust of je wordt afgeleid door emotionele kwestie(s) die duidelijk moeten worden aangepakt!
Wat is je hoger zelf?
Niet iedereen weet dit, maar je hoger zelf is het deel van je ziel wat niet in je lichaam aanwezig is. Je hoger zelf is daar waar we ‘thuis’ of ‘aan de andere kant van de sluier’ noemen: de plek waar we vandaan komen en ook weer naar terugkeren als we dit lichaam achter ons laten.
Het is goed dat we ons meer bewust worden van de onderliggende problemen .
Als je recentelijk een ongelukkig of voorval hebt gehad, en vooral als je een aaneenschakeling van kleine ongelukken hebt gehad, wil je misschien weten hoe je de dieper liggende oorzaak v/h probleem kunt aanpakken. 

Een dagboek (al is het maar tijdelijk) kan helpen inzicht te krijgen tot genegeerde emoties die mogelijk wegversperringen in het dagelijks leven creëren.
Hierdoor kan je gezondheid en dagelijks welzijn nl. stevig worden aangetast.
Het opschrijven van je ware gevoelens kan de negativiteit loslaten (alles is nu eenmaal energie) en je helpen om de energie weer in de juiste richting te laten stromen.
Meditatie (5 of 10 min. per dag ) kan je al helpen om stress aanzienlijk verminderen en de concentratie, productiviteit en je algehele gemoedstoestand te verhogen.
Meditatie maakt je over het algemeen meer bewust van jezelf en je omgeving, waardoor je minder snel last zult krijgen van ongelukken.

Een groot ongeluk staat gelijk aan een grote wake-up call !!
Alle grote ongelukken zijn berichten en hele grote signalen om je aandacht te trekken enje uit een gedragspatroon halen dat niet langer jou belangen dient.
Onderstaand voorbeeld is een case voorbeeld van de schrijfster/ actrice en energie healer (Deborah King) van deze blog.
 
Dit is een voorbeeld van een van haar studentes uit haar energie healing cursus.
“Ik had een student die Cora heette en die, toen haar moeder terminale kanker had gekregen, naar het huis van haar moeder verhuisde en zwoer daar te blijven tot het einde. 
Hoewel haar motief altruïstisch was, hadden haar eigen man en kinderen haar ook hard nodig.
Op een avond, terwijl ze terugreed om haar man en kinderen te zien, slipte ze in een olieachtige plas op de snelweg en botste tegen de betonnen scheidingswand. 
Cora was gelukkig niet ernstig gewond, maar ze was er wel ongelofelijk van geschrokken. 
Ze besefte hoeveel erger het ongeval had kunnen zijn, en ze besefte dat het niet de moeite waard was om haar leven te riskeren, in een poging om de ideale dochter te zijn. 
Dit ongeluk belichtte duidelijk hoe gestrest ze was en het maakte haar heel erg bewust wat ze moest doen om haar leven weer op het juiste spoor te krijgen. 
Er was wel degelijk ook een andere manier voor Cora om haar moeder te ondersteunen, zonder volledig afstand te doen van haar verplichtingen tegenover haar gezin en zeker niet onbelangrijk zichzelf!”
Een ziekte of fysiek ongemak is dus vaak echt geen toeval. 
Energie healers of de alternatieve gezondheidszorg in het algemeen) krijgen regelmatig mensen zoals Cora die emotionele problemen hebben waardoor er vaak (onbewust) destructieve gedragspatronen zijn gecreëerd. 
Sommige mensen hebben zulke diepe wonden in hun energievelden dat hun wake-up-calls zijn gekomen in de vorm van een ernstige ziekte of letsel.
Een van de grootste wake-up calls vanuit het universum was Cora's eigen diagnose van kanker toen ze in de twintig was. 
Toen ze hoorde dat ze de grote C had, dwong het haar om het voor haar gezondheid schadelijke leven opnieuw te evalueren. Het was een leven van: drinken, drugs en promiscuïteit. 
Door het roer helemaal om te gooien kon ze leren omgaan met haar onderdrukte emotionele problemen zodat ze weer kon leven in een leven van licht i.p.v. duisternis.

Een ongeluk kan dus ook je leven redden. 
Wanneer je ongelukken krijgt of hebt gehad, of ze nu groot of klein zijn, van de trap af vallen, hartaanval of een angstaanjagende auto-ongeluk, probeer jezelf dan niet al te veel de schuld te geven van wat er gebeurd is. 
Ja, het is echt stevig balen en het kan je leven in sommige gevallen behoorlijk beïnvloeden
Maar in plaats daarvan kun je beter proberen te herkennen dat het universum van alles probeert om voor jou te zorgen en je zo veilig en gezond mogelijk te houden.
Dat ongeluk zegt je heel duidelijk: 
"Hé, jij daar.…!! Kijk eens heel goed waar je nu mee bezig bent."
Het is echt een noodkreet naar jou toe om je eens heel bewust gaan worden van deze waarschuwingen en je eigen gedragingen. 
En vooral om je leven eens echt goed onder de loep neemt en er met een stofkam doorheen te gaan om het dieperliggende probleem te vinden.
Dit is de enige manier om veranderingen aanbrengen die jou leven zouden kunnen redden!


Reconnective Healing Bilthoven

9 juni 2019

              Metafysischse betekenis van een depressie

De meesten mensen weten dat depressie vele oorzaken kan hebben, maar wist je dat er verschillen zijn in de hersenen die optreden bij depressie?
 Volgens een artikel op WebMD lijkt de hippocampus (een klein deel van de hersenen dat essentieel is voor de opslag van herinneringen) kleiner te zijn bij mensen met een voorgeschiedenis van depressie dan bij degenen die nog nooit depressief zijn geweest.
 Verder heeft een kleinere hippocampus minder serotonine-receptoren, een chemische stof die bekend staat om zijn kalmerende effecten.

Er zijn natuurlijk diverse manieren om een depressie te behandelen, van psychotherapie tot kruidengeneesmiddelen en/of energie healing.
 Elke behandeling, of combinatie van behandelingen, kan een groot verschil maken voor je. Dit is uiteraard afhankelijk van de bron van jouw depressie.
Maar het lijkt erop dat er een gemeenschappelijke onderliggende metafysische betekenis is waar je mogelijk iets meer van zou willen weten om jou specifieke behandeling (en) naar keuze te ondersteunen.

Meer dan eens proberen we onze gevoelens van depressie weg te wuiven en onszelf te vertellen dat wat we voelen, of wat onze omgeving ons verteld, niet echt is.
 Dat is dus ver van de realiteit!
 Wat we wel zouden moeten doen is weer in contact komen met liefdevolle en positieve gevoelens en op termijn zal dan alles ook weer goed komen.
 Geen gemakkelijke opgaaf als je in een neerwaartse spiraal terecht bent gekomen.
Tot op zekere hoogte is de boven gemaakte uitspraak waar. Liefde corrigeert depressie, liefde corrigeert negativiteit.
 Maar als je je huidige gevoelens negeert, betekend dit dan niet dat je niet , of onvoldoende, alles wie je diep van binnen bent aan de kant schuift?
 Is het misschien mogelijk dat je dat deel van jezelf negeert wat het meest je liefde nodig heeft? Vaak is dat je innerlijk kind!

De meeste, zo niet alle problemen, pijnen, angsten en verwijten die je in jouw dagelijkse leven tegenkomt, zijn gevolgen van jouw gekwetste innerlijke kind van vroeger.
Heel vaak zijn deze situaties pittige triggers voor onbewuste processen. 
Bijvoorbeeld patronen die zich continu blijven herhalen en je hebt geen idee waarom….. Zo lang je deze gekwetste gevoelens van je innerlijke kind in de duisternis laat en er niet mee aan de slag gaat, zullen ze je huidige leven blijven beheersen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het anders aan te pakken…. 
https://www.google.com/search?
q=hoe+heel+ik+mijn+innerlijk+kind&oq=hoe+heel+ik+mijn+innerlijk+kind&aqs=chrome..69i57.8541j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Het liefhebben van de delen van onszelf, dus waar we geen probleem mee hebben, drukken de negatieve gevoelens die we over ons zelf hebben ver naar de achtergrond.
Dit  is dus geen volledige zelf liefde !Het is dus een selectieve liefde…
 
Als we de oorzaak van onze depressie zouden traceren, zouden we waarschijnlijk tot de conclusie komen dat iemand (misschien zelfs wijzelf) ergens op onze reis slechts selectief van ons hield. 
Maar hoe leer je om weer helemaal van jezelf te houden? 
Vaak geven we ons zelf de schuld van dingen of situatie, waar we helemaal geen schuld aan hebben. Je hebt, zeker als kind, gedaan wat je kon en die ander persoon, als dit het geval was, had zijn eigen uitdagingen of problemen waar hij/ zei niet mee overweg kon.
We mogen dus vriendelijker zijn voor ons zelf en voor de delen van ons die we als onwaardig beschouwen of de dingen die we toen hebben gedaan die er nu nog voor zorgen dat we ons onwaardig voelen om volledig van ons zelf te houden.

Ons lichaam trekt dan aan de noodrem en om een klachtenpatroon creëren om ons als het ware te motiveren bij onszelf stil te staan.
Als we de innerlijke spanning steeds verder opvoeren, dan knijpen we als het ware steeds meer de energiebanen of meridianen af, waardoor er minder levensenergie de cellen kan bereiken. 
Er ontstaat een spanningssituatie die schreeuwt om een ventiel om te kunnen ontsnappen. 

Depressie is een naar binnen gerichte woede! . Woede en verdriet zijn natuurlijke reacties op een gevoel van onwaardig zijn of voelen. 
Hoe dan ook, waardigheid is een een heel natuurlijke staat van zijn. Dit gevoel ontstaat van binnenuit wanneer we diep mededogen hebben met de delen van ons die ons onwaardig laten voelen. Die delen van ons schreeuwen om begrepen en bemind te worden!
M.a.w.:
De meeste lichamelijke klachten (ziekten, pijnen, ontstekingen, etc.) zijn dikwijls uitlopers van niet gevoelde, emotionele pijn. Wat we niet durven te voelen, heeft de neiging zich te verharden, te kristalliseren of vast te zetten zodat we er niet omheen kunnen. Er ontstaan naast psychische klachten ook lichamelijke klachten, die we dan vervolgens ‘ziekte’ noemen. In de meeste gevallen is dit slechts verharde energie die te lange tijd geen aandacht heeft  
De inhoud van deze blog heb ik uit diverse artikelen geleend die ik gelezen heb. Een deel is aangevuld met mijn gevoel en inmiddels verworven inzichten op de metafysischse, emotionele, betekenis van diverse klachten en ziektes die we zoal hebben of kunnen krijgen

Energie Healing Bilthoven

28 mei 2019

                                      Hartzaken!! 

Voor je verder leest, wil ik eerst aangeven dat ik geen arts ben en dat ik alle informatie uit gerenommeerde bronnen heb gehaald en daar een samenvatting van heb geschreven.
Hoewel ik er wel achter sta, zijn deze beweringen dus niet van mij, en kan hiervoor ook niet aansprakelijk worden gehouden.


Je hart chakra is een brug tussen de lagere en hogere chakra's die het manifest met het spirituele integreert.
Dit chakra beïnvloedt rechtstreeks de longen, het hart, de armen, de borst en de handen.
Wanneer er een verkeerde balans, hoge of lage bloeddruk, slechte circulatie en andere long- en kunnen er hartaandoeningen optreden.
Vermijden van je eigen problemen ten gunste van het focussen op zaken waarover je geen controle hebt, kan o.a. leiden tot hartziekten.
Bovendien, als je hartproblemen hebt, heb je vaak de neiging om alles ter harte te nemen of de dingen te serieus te nemen.

Je staat de juiste stroom in je leven niet toe. Of dit nu de stroom van liefde, ideeën, of van je levensvocht (bloed), dat maakt niet uit.
Focussen op materiële aspecten van het leven, terwijl je er niet van kan genieten, zou kunnen leiden tot een hartaanval.
Een onregelmatige hartslag kan aantonen dat iemand het heel moeilijk vind, of slecht in staat is, om een vast/ opgelegde routine of schema te volgen.
Andere oorzaken kunnen zijn: het onvoldoende kunnen omgaan met problemen door boosheid, gebrek aan vreugde of gebrek aan liefde.
Hart- en vaatziekten bij kinderen kunnen een weerspiegeling zijn van emotionele problemen binnen het gezin

Ongezond leven blokkeert de slagaders. Dit gaat dus niet alleen over hoe  je eet maar ook hoe je met emoties omgaat.
Het is dus een combinatie van: hoe behandel je jezelf, hoe voed je jezelf emotioneel maar ook met gezonde voeding. En ook niet onbelangrijk, hoe geef je aandacht of liefde? "
Je aderen zijn net als de gootsteen afvoer, als je slordig omgaat met het sanitair, en je gooit daar alleen troep in, dan raakt de boel verstopt! Je lichaam houdt het niet vol.
Ook zeer belangrijk ik hoe je met een tijdmanagementschema omgaat zodat je voldoende de downtime krijgt; dus minder stress. En dan is het ook nog hoe je kiest hoe om te gaan met de gedachten, percepties, oordelen en emoties van andere mensen.

Socialmedia is tegenwoordig ook best een dingetje om eens naar te kijken.
We “bemoeien” ons niet alleen met met ons eigen leven, maar ook met het leven van een paar honderd + andere mensen.
Over de jaren heen verzamelt en bundelt deze energie zich in je lichaam en kan het hart verstikken, of... het heeft gewoon rustig stroom van energie om het hart te laten functioneren.  Hoe zit dat bij jou?
Hartritmestoornissen zijn heel vaak een aanwijzing voor emotionele stress en disfunctie die we zelf hebt gecreëerd.

Spirituele betekenis van een beroerte.
Een beroerte wordt veroorzaakt door een kapotte slagader die in bepaalde delen van de hersenen tot een bloeding leidt.
Het is dus goed mogelijk dat door een te hoge spanning binnen de familie of professionele omgeving. Dit hoopt zich op tot het uiteindelijk vrij komt d.m.v. een uitbarsting. Deze uitbarsting staat symbool voor alle pijnen die je in jou levens situaties ervaart.
Dit ongeacht waar de beroerte zich in de hersenen voordoet. Aan de linkerkant is rationeel, het rechter deel is intuïtief.
Het is dus een noodzaak om deze boodschap te identificeren die je lichaam uitdraagt. Daarna leren om de  vrede met jezelf te herstellen en als 2e weer fysiek weer herstellen.

Spirituele betekenis van hartritmestoornis
Hartritmestoornissen zijn een aanwijzing voor emotionele stress en disfunctie die je vaak zelf hebt gecreëerd. Er is overduidelijk iets uit balans!
Ongeacht de oorzaak van deze aandoening, probeer het bewust in je leven te integreren.

Ben je iemand die het werken met affirmaties prettig vind, dan heb ik er hier een paar voor je

"Mijn hart klopt op het ritme van liefde."
"Ik ben vol liefde."
"Ik ben omringd door liefde en alles is perfect."
"Ik breng vreugde terug in mijn hart, mijn hart is gezond”
"Door 100% van mezelf te houden, kan ik ook vaker nee zeggen terwijl ik ze toch lief heb."

Energie Healing Bilthoven

25 mei 2019 

                                          RUGPIJN

Deze week wil ik een paar voorbeelden geven wat de oorzaak van rugpijn zou kunnen zijn.
De metafysische reden van rugpijn is vaak de reden waarom je lichaam niet wil herstellen of genezen. Het zijn de emotionele problemen die je dus niet aanpakt waarom het maar niet lukt!
Je wil of het probleem niet erkennen, of je realiseerd je de bron van het probleem niet.
Je lichaam moet jou er dus steeds op wijzen dat het echt tijd gaat worden dat je iets mag veranderen!

Rugpijn kan natuurlijk ook een andere reden hebben, zoals een verkeeerde werk/zit houding. Te zwaar werk of te vaak herhalende beweging wat je lichaam eigenlijk niet aankan.
Maar als het chronisch gaat worden, mag je toch eens dieper gaan kijken wat de oorzaak van dit probleem kan zijn.
Je lichaam wil heel graag dat je in balans bent, gaat dit niet dan geeft jou lichaam je diverse signalen om hier toch echt iets aan te gaan doen. Soms zijn die probelem zo duidelijk, de rug pijn, dat je wel gedwongen bent om er iets aan te gaan doen.
Loop je dus vaak met te zware emotionele lasten rond dan voel je dit vaak in je rug, schouders of heupen.

Spieren slaan al je emotionele gebeurtenissen op die je in je leven meemaakt of hebt gemaakt.

Pijn is vaak een emotionele blokkade
De pijn in de onderrug (sacrale gedeelte) kan aangeven dat je bang bent om je vrijheid kwijt te raken als je andere helpt. Dus je vrijheid is heilig voor je en die lijk je kwijt te raken door (te) vaak klaar te staan voor anderen.

Rugpijn midden op je rug
Dit noemen ze het dorsal gedeelte van je rug. Ongemakken daar heeft vaak met angsten te maken dat je materiele dingen kwijt raakt of kan/zal raken.
 Je rug ondersteund je lichaam dag in dag uit en als je problemen hebt, of zal of denkt te krijgen, en denkt ook nog dat je omgeving je niet zal of kan steunen met bijvoorbeeld: het verlies van je huis, je baan, geld schulden, een partner die je kwijt raakt of het contact met familie of kinderen dat dreigt weg te vallen. Heel vaak ben je iemand die altijd alles altijd alleen wil oplossen, dan draag je een zware last op je rug.

Rugpijn boven op je rug
Rugpijn v.a. je taille tot aan je nek heeft ook te maken met een emotionele onzekerheid.
Altijd bezig zijn is erg belangrijk voor je. Het is jou manier om te laten zien dat je om andere geeft.
Als iemand iets voor jou doet voelen we ons gelieft, maar tevens ben je bang dat als je te veel voor een ander doet ze je jou niet meer zullen helpen omdat je dit niet nodig hebt. Jij kan toch altijd alles zelf?

Je vraagt altijd veel van jezelf en verlangt dit ook vwel an andere, je hebt hierdoor veel moeite om hulp te vragen.
Als je het eindelijk wel vraagt en ze helpen jou niet, ben je zo teleurgesteld dat je rugpijn alleen maar erger zal worden.
Dit type rugpijn kan ook wel veroorzaakt worden als je het gevoel hebt dat iemand jou constant in de gaten houden. De emotionele druk wordt voor jou dan te hoog

Klinkt nu mischien wat ver gezocht en gecompliceerd, maar zo werkt het dus wel
De maatschappij van nu geeft ons het gevoel dat we de lat steeds hoger moeten leggen, voor ons zelf en voor anderen. Probeer dit gevoel af te remmen, ontspan meer, je doet dit eerst voor jezelf!
Jou naaste en geliefde en de mensen in je naaste omgeving zullen daar op termijn ook profeit van hebben.

Kun je zelf niet meer zo makkelijk ontspannen, kan een reconnective healing je daarbij helpen.
 
 Ik genees jou dus niet, dat doe je altijd zelf.
Ik help je een handje, zodat je het uiteindelijk weer allemaal zelf kan.

Energie Healing Bilthoven

11 mei 2019

                                          Hooikoorts

 Dit is, als je daar mee geplaagd wordt, een jaarlijks terug komenden en een van de hoogst irritante allergische reacties! 
Loopneuzen, tranende ogen, non-stop jeuk…..enz.
Er kunnen hier natuurlijk milieu-oorzaken spelen, vooral wanneer het pollenseizoen weer in al zijn hevigheid is losgebroken. Dit jaar  ( 2019) begon het blijkbaar al erg vroeg.

Als we een beetje dieper kijken, kan hooikoorts bijvoorbeeld een fysiek antwoord zijn op een onderliggende emotionele kwestie waar we ons niet van bewust zijn, of ervoor kiezen om niet naar onszelf te kijken. 
Maar als we nu wel eens wat dieper aandacht besteden wat de hooi-koortsons wil vertellen en wat we mentaal waarschijnlijk nog niet begrijpen.
 
Aandacht besteden betekent de tijd nemen om op te merken zonder commentaar. 
Het betekent niet dat je jezelf bekritiseert, beoordeelt, pest of je schuldig voelt. 
 e ziet jezelf gewoon zoals je bent, je lichaam observerend, hoe je omgaat met de mensen om je heen, hoe jij je daarbij zou kunnen voelen of voelt. 
Hoe meer ons zelf observeren, hoe meer we ons realiseren dat ons lichaam ons zoveel meer vertelt dan wat er aan de oppervlakte zit.

Allergieën kunnen wijzen op intense emotionele reacties en/of situaties waarin we op dat moment, bewust of onbewust, in zitten. 
Is het een reactie van terugtrekking, van weerstand op de een of andere manier of een angst die leidt tot het isoleren van onszelf. Vaker wel dan niet veroorzaakt door stress. 
Door te ademen sta je open voor dingen, om nog maar te zwijgen over de balans die het met zich meebrengt. 
Wanneer we geblokkeerd zijn, dus worstelen om te ademen, wie, wat of welke situatie duwen we dan eigenlijk weg? 

Stel jezelf deze vragen om het kernprobleem van de vervelende aanvallen van hooikoorts aan het licht te brengen:

* Voel je je op een of andere manier beperkt of geblokkeerd? Dus niet in staat om los te komen van oude       patronen en gedragingen?
* Doe je jezelf te kort van goede zorg (algehele zelf zorg) of kun je geen inspiratie vinden?
* Heb je te veel tijd in je hoofd doorgebracht en niet toegegeven aan de balans welke nodig is om terug te keren naar speeltijd en creativiteit?

Hooikoorts of wanneer het tot dat intense gevoel van sinusitis (een infectie) komt, kan ook tot stand komen wanneer we ervoor kiezen om verdriet op te kroppen en die tranen vast te houden i.p.v .ze gewoon maar eens te laten lopen. 
De pijn in je gezicht kan worden gekoppeld aan het niet uitdrukken van innerlijke angst, het onuitgesproken verdriet dat zich binnenin je verzamelt heeft. 
Als je er een temperatuur mee ervaart (koorts) toont dit de intensiteit van de opbouw van gevoelens en de warmte van elke ervaren emotie. 

Vraag jezelf het volgende eens af:

* Voel je je geliefd op dit moment? 
* Is er een diepe behoefte om van iemand gehouden te worden?
* Wat kun je doen om de blokkade op te heffen, om weer los te komen en de energie weer te laten stromen?
* Kijk naar andere zintuigen die worden beïnvloed, hangt dit misschien samen met dezelfde interne strijd?

Kortom..... worstelt je met emotionele blokkades die zich nu manifesteren in fysieke problemen, de hooikoorts? 
Als we ons meer en meer bewust worden hiervan, kunnen we het fysieke probleem veel sneller oplossen door te erkennen wat er intern echt aan de hand is. 
Op deze manier zal onze lichaam de problemen aan de binnenkant niet omzetten infysieke problemen aan de buitenkant!

Energie Healinjg Bilthoven

3 april 2019

                       Eczeem begrijpen – conventioneel!


Eczeem is een chronische huidaandoening die de huid rood, jeukend, gebarsten en droog maakt.
Eczeem of atopische dermatitis kan een langdurige aandoening zijn die de huid aantast. Het komt door een overgevoeligheidsreactie die ervoor zorgt dat de huid overmatig reageert op bepaalde triggers, zoals kleurstoffen, weefsels, zepen, dieren en andere irriterende stoffen .... Het wordt ook dermatitis genoemd en is niet besmettelijk.
Kinderen hebben meer kans om deze aandoening te ontwikkelen als een van de ouders het heeft gehad of een andere atopische ziekte.
Bovendien, als beide ouders een atopische ziekte hebben, nemen de mogelijkheden verder toe.
In veel gevallen kan eczeem kan worden verwijderd met een lokale behandeling. Maar het is geen oplossing!
Bij een behandeling met een crème behandelen we eenvoudig de symptomen.
Als de symptomen verdwijnen denken dat we genezen zijn. Maar we hebben de oorzaak niet behandeld, laat staan ​ dat we echt hebben onderzocht wat de oorzaak zou kunnen zijn

Enkele conventionele redenen van eczeem
Het komt vaak vanwege een combinatie van omgevingsfactoren (zoals - allergenen, hormonen, voedingsmiddelen, irriterende stoffen, microben, stress). en erfelijke (genetische) factoren.

Wil je het van een onconventionele manier bekijken moet je wat dieper zoeken naar de oorzaken wanneer je eczeem opkomt.
Bijvoorbeeld:
Waarom voel je je zo ongemakkelijk in je vel?
(de locatie van je eczeem kan veelzeggend zijn - bijvoorbeeld achter een oor als je niet houdt van mensen die over je roddelen, op een arm als je je het gevoel hebt niet vooruit/verder te kunnen, of op je rug als je denkt dat mensen over je praten achter je rug!)
Wie of wat gaat altijd tegen nou in?
Ben je vatbaar voor het nemen van 'onbezonnen' beslissingen of oordelen?
Waar bent je zelf ir-rash-ional (irrationeel)?
Hebben je angsten de overhand en belemmeren ze je leven?

Je hebt misschien hulp nodig hierbij
Waarom houd je woede/ boosheid in, in plaats van je gevoelens te uiten?
Je kunt je soms als een soort vulkaan voelen, kalm voor lange periodes en dan moeten onze mentale uitbarstingen zich gewoon uiten.

Wat we onderdrukken, moet er uiteindelijk toch uit, als het niet in woorden  gaat dan in huidaandoeningen.
Als we denken dat we op de een of andere manier onaantrekkelijk zijn, ons onwaardig of ontoereikend voelen, zullen we altijd proberen afstand te nemen van diep contact met de wereld.
Misschien “moeten” we te veel dingen doen in de wereld, maar vaak voor welk een prijs?
Ons innerlijk wezen is ontvlamd, we hebben soms bijna in oorlog met onszelf.

Wat heb je al die jaren maar “geslikt”?
Wie of wat vindt je vijandig dat je nooit echt hebt erkend en waarmee je te maken hebt?
De angst voor openheid, zelfexpressie en gebrek aan eigenliefde.
Mensen die deze huidaandoeningen ontwikkelen, zijn diep van binnen bang om anderen pijn te doen en doen dus erg hun best om anderen te behagen.
Ze missen de moed om zichzelf te zijn en hun gedrag wordt bepaald door wat anderen zeggen.

Dit veroorzaakt een gevoel van minderwaardigheid omdat ze zich zelf niet voldoende kunnen accepteren.
Dit komt veel voor bij adolescenten, maar ook bij mensen die zichzelf niet aantrekkelijk achten.
Met deze huidaandoeningen dragen we misschien de subbewuste gedachten, of zelfs bewuste overtuigingen/ irritatie dat iemand of iets letterlijk onder onze huid zit.
We kunnen ons overbelast voelen, altijd maar doen, doen voor een ander, maar niet voor onszelf .
Je kunt een extreme gevoeligheid ervaren voor omstandigheden en emoties, en ons lichaam  slaat dit weer op. Altijd maar druk bezig zijn is vaak onze manier om onszelf te isoleren en af te sluiten vanwege de angst om je te uiten en om de wereld te laten zien wie je werkelijk bent. Herinner jezelf eraan dat je veilig bent en dat er vrede en harmonie voor jou is als je het eenmaal kunt toestaan. Zoals de wet van de aantrekkingskracht. Wat je zaait oogst je!

Het is tijd om net als een slang te vervellen laat ie buitenste laag nu maar eens vallen. Waarom altijd die dikke huid laten zien, terwijl je van binnen pijn hebt en/ of wel kunt huilen.
Heb je een verlatingsangst? Wat of wie kun je maar niet loslaten
Heb je de neiging om altijd kritiek te absorberen in plaats van jezelf te verdedigen?
Vergeet niet dat jij de mensen om je heen leert hoe ze je moeten behandelen.

Wanneer je nee tegen misbruik zegt, zegt je een grote interne ja tegen jou geestelijke gezondheid en vrede.
Zie je je gevoeligheid als een geschenk of een vloek?
Hoe vaak vier jij je innerlijke schoonheid, in plaats van je te concentreren op elk klein detail van je uiterlijk wat jij mogelijk minder mooi vind?

Je eczeem is dus een boodschap dat verandering hard nodig is. Wanneer je accepteert dat je lichaam je vriend is, geen vijand, wordt ultieme genezing mogelijk.


Energie Healing Bilthoven

17 april 2019 

                                              Astma 

Emotionele/ metafysische oorzaken astma.
Wanneer iemand aan astma lijdt, zorgt de luchtpijp, voor het vervoervan de lucht in en uit de longen. Als dit ontstoken is, is dit  de oorzaak van de ademhalingsmoeilijkheden. Hierdoor krijgt men het benauwd en snakt als het ware naar adem.
 
De meest frequente symptomen van astma zijn:
 Gebrek aan lucht,
 piepende ademhaling,
 Irriterende hoest
 Strakheid van de borst
 Moeilijkheden die functioneren in dagelijkse activiteiten
 Overmatige vermoeidheid.

De fysieke vernauwingen in de luchtpijp en longen die door deze ziekte zijn gecreëerd, hebben ook een aanzienlijke invloed op het operationele systeem van de subtiele lichamen.
Omdat de primaire bron van de inname van lucht afkomstig is van de Pranische deeltjes  (https://www.worldpranichealing.com/nl/energy/what-is-pranic-energy/ ) in de lucht die we inademen.

Dit is dus de meest belangrijke oorzaak van astma.

De gebrekkige opname van deze cruciale energiebron in ons lichaam wordt voornamelijk veroorzaakt door
psychosomatische redenen, die blokkades genereren die in de loop van de tijd kunnen worden geïdentificeerd als energetische karmische obstructies.

Een persoon ontwikkelt astmatische symptomen wanneer hij / zij problemen heeft met het omgaan met hun emoties en het externaliseren van hun meningen en gevoelens. Het is niet ongebruikelijk dat deze ziel tijdens het evolutionaire proces een diepgaande traumatische emotionele of fysieke schok heeft ervaren, die automatisch, gebaseerd op eerdere ervaringen, de ziel ertoe neigt om hun vermogens te onderdrukken om hun gevoelens tot op het punt van verstikking te uiten.
Liefde is een deel van de ziel zelf, en het is van dezelfde aard als de hemelse ademhaling van de atmosfeer van het paradijs.
~ Victor Hugo~

De longen zijn de energetische hoekpunten die verantwoordelijk zijn voor het bewaren van de emotionele herinneringen van alle expressieve ervaringen van de reis van de ziel, onze ziel..
Daarom is haar onvermogen of virtueel onvermogen om vitale energie te verwerken in het hele stelsel van lichamen afkomstig van de noodzaak om geaccepteerd te worden, van de zelfopgelegde druk om haar eigen emotionele behoeften in te dammen.

Een van de  oorzaken van astma is een diepe, representatieve schreeuw van een ziel om van gehouden te worden en verzorgd te worden.
In het onderbewustzijn is er de behoefte om zichzelf te uiten als sterker dan ze in werkelijkheid zijn en om hun verstandelijke kant te verbergen, omdat ze overtuigd zijn door de trekken van hun Ego's.
Die gevoeligheid is de bron van al hun lijden en uiteindelijk de reden dat ze alle traumatische ervaringen ondergaan waarmee ze te maken hebben gehad.

Een andere oorzaak van astma is de inherente behoefte om de externe situaties van het leven onder controle te houden. In dit specifieke geval kan de ziel extreme moeilijkheden hebben bij het omgaan met grenzen, grenzen, voor zichzelf of voor anderen.
Hun behoefte om situaties onder controle te houden om zich met hun persoonlijkheidsprogramma te manifesteren, drijft vaak het fysieke lichaam naar een niveau van een veel te hoge druk voor je zelf op te leggen en de daarbij behorende stress die zeer gewelddadige bijwerkingen in hun ademhalingspatronen kunnen veroorzaken.

En nog een andere oorzaak kan komen van het gevoel in dit leven afgewezen te zijn door hun moeder en vader, en dit gevoel kan heel goed worden waargenomen sinds het leven in de baarmoeder, vóór de eigenlijke geboorte.