Blog pagina!

In mijn blogs wil ik je graag op een ander manier naar veel voorkomende klachten laten kijken, dus wat mogelijk de dieperliggende , emotionele, betekenis van klachten kunnen zijn.

Wil je automatisch mijn blog in je mail ontvangen? 
Stuur me dan even een mail!

https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/contact


Als je een vraag hebt gesteld  en je heb
t binnen 24 uur geen reactie ontvangen, controleer dan  je SPAM, soms komt mijn reactie daar in terecht!
Als je wil reageren en het is erg persoonlijk, stuur me dan even een mail via het contact formulier,  reacties onder mijn blog zijn nl. openbaar!

Op de teksten van onderstaande blogs rust een copyright en mogen niet zonder toestemming gekopieerd en verspreid worden!

Lever problemen

Lever problemenZo'n 250.000 mensen in Nederland hebben te maken met een acute of chronische aandoening van de lever of galwegen. Wanneer we pijn in ons lichaam voelen, weten we instinctief dat dit een indicatie is dat er iets mis is. Of je nu net je teen hebt gestoten of per ongeluk een hete theepot hebt aangeraakt, het is meestal vrij duidelijk waarom je die pijn ervaart. Maar wat als je maanden of zelfs jaren onopgeloste pijn hebt, bijvoorbeeld in uw lever en galblaas? Wat als dokter, na een bezoek bij hem,  je verzekert dat er niets aan de hand is en je zelfs het gevoel geeft dat je het je verbeeldt?

Lees meer »

Gescheurde meniscus

Gescheurde meniscusIn het kniegewricht bevindt zich zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde een kraakbeenschijfje dat een meniscus wordt genoemd. De meniscus zorgt er in het kniegewricht voor, dat de vorm het bovenbeen en het onderbeen goed op elkaar passen. Meniscussen zijn als het ware de schokdempers van de knie, bijvoorbeeld bij het springen. Daarnaast zorgen ze voor stabiliteit van de knie, betere spreiding van het gewrichtsvocht in de knie en voeding van het kraakbeenoppervlak.Een meniscus kan plots scheuren na een (geforceerde) draaibeweging van het onderbeen (traumatische scheur), wat vaak voorkomt bij het voetballen. Soms is er geen duidelijk trauma aanwezig en is de scheur te wijten aan slijtage, vooral bij ouderen (degeneratieve scheur).

Lees meer »

Maagzweer

Maagzweren komen veel voor , in Nederland heeft één op de vijf mensen met maagklachten een maagzweer. Een zweer in de twaalfvingerige darm komt drie - tot vijf keer vaker voor dan een zweer in de maag. Bij een maagzweer is er een gat ontstaan in de beschermende slijmvlieslaag van de maag of twaalfvingerige darm. Door het gat in de slijmvlieslaag, liggen de zenuwen in de bindweefsellaag “open en bloot.” Als het zure maagsap met deze zenuwen in contact komt, veroorzaakt dat hevige pijn.De naam ‘maagzweer’ wordt zowel gebruikt voor een zweer in de maag (ulcus ventriculi) als voor een zweer in de twaalfvingerige darm (ulcus duodeni). De twaalfvingerige darm is het eerste deel van de dunne darm, waar ons voedsel in terecht komt als het de maag verlaat. Bij mannen komt een maagzweer twee keer zo vaak voor als bij vrouwen.

Lees meer »

Waar slaan we stress op in ons lichaam?

Jouw lichaam verteld het je ! Ons lichaam is vele malen slimmer dan we ons realiseren, helaas luisteren we niet meer voldoende naar deze signalen.Ik wil toch nog eens de aandacht vestigen dat we in heel veel gevallen ons niet, of onvoldoende realiseren, zijn hoe we ons zelf ziek kunnen maken. Gelukkig worden we ons hiervan wel steeds meer bewust! Er worden veel te veel medicijnen uitgeschreven en dat is absoluut niet nodig. Zullen we helemaal zonder kunnen, misschien niet, maar wel degelijk veel en veel minder!

Lees meer »

Galstenen

Wat is de functie van onze galblaas? De galblaas is een nogal belangrijk orgaan in ons lichaam, het slaat onze overtollige gal op die door onze lever wordt aangemaakt.  De galblaas is een hol, zakachtig orgaan ter grootte en vorm van een peer. Het bevindt zich in het kwadrant rechtsboven in je buik, onder je lever.

Lees meer »

Hoofdroos/ seborrheic dermatitis of seborrhea

Roos op de hoofdhuid Wat is seborrheic dermatitis?  Seborrheic dermatitis is een veel voorkomende huidziekte die een jeukende uitslag met schilferige schubben veroorzaakt. Het veroorzaakt roodheid op een lichte huid en lichte vlekken op een donkere huid. Het wordt ook roos, wiegdop, seborrhea, seborrheic eczeem en seborrheic psoriasis genoemd. Het kan lijken op psoriasis, eczeem of een allergische reactie. Het gebeurt meestal op je hoofdhuid, maar je kunt het overal op je lichaam krijgen. Maar liefst 50 % van de mensen kampt hier mee.

Lees meer »

Rosacea/ couperose

Het verschil tussen couperose en rosacea!Rosacea is een vorm van couperose. Het is een chronische huidaandoening in het gezicht. Rosacea is te herkennen aan de kleine oppervlakkige aderen, roodheid en ontstekingen. Je zou kunnen zeggen dat het een vergevorderd stadium van couperose is. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor. Ongeveer de helft van de personen met rosacea heeft daarnaast helaas ook last van oogklachten zoals ontstekingen van de oogleden, hoornvlies en/of bindvlies. Symptomen zijn hierbij pijnlijke of droge ogen, lichtschuwheid en wazig zien.

Lees meer »

Gordelroos/Shingles

Hoe vaak komt het voor?Gordelroos is een vervelende en pijnlijke huidaandoening, maar meestal niet gevaarlijk. Gordelroos komt best vaak voor, gemiddeld krijgt 1 op de 4 Nederlanders gordelroos. Gordelroos wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Ook al heb je als kind waterpokken gehad, dit virus verdwijnt nooit helemaal uit je lichaam! Soms leeft het virus weer op. Waardoor dit komt, is niet bekend. Wel lijkt het virus eerder op te leven als je een verminderde weerstand heeft.

Lees meer »

Auto-immuunziekte (2)

De emotionele betekenissen achter auto-immuunziekten (2) In deel 1 ben ik ingegaan wat de meer algemene reden kan zijn voor een auto-immuunziekte. In dit deel 2e deel, ga ik dieper in op emoties die bij een specifieke auto-immuunziekte hoort. Er zijn nl. diverse oorzaken waarom iemand een auto- immunnziekte kan krijgen.Uit onderzoek, en ervaringen van artsen, blijkt dat wij mensen op steeds jongere leeftijd last krijgen van een auto-immuunziekte…

Lees meer »

Auto-immuunziekten (1)

De emotionele betekenissen achter auto-immuunziektenIn Nederland leven ongeveer 1 miljoen mensen met een auto-immuunziekte (Hoefnagel et al. 2016). Het vermogen van ons lichaam om ziekten te bestrijden verandert voortdurend. De kracht van ons immuunsysteem neemt toe en neemt af, beïnvloed door stress, ouderdom, het tijdstip van de dag en onze gemoedstoestand. Ons immuunsysteem is constant in beweging; onze gezondheid balanceert eigenlijk op een slap koord.

Lees meer »

Buikpijn (volwassenen en kinderen)

Zelfzorg associëren we vaak met een goede nachtrust, gezond eten, een mooie huid, , schitterend en gezond haar of misschien hele mooie nagels, maar we zien toch iets te vaak over het hoofd hoe essentieel een gezonde darm is voor onze algehele gezondheid.Gezonde darmen; het beïnvloedt onze algehele gezondheid. De rol van de darm in ons systeem is meer dan alleen het verteren van voedsel. Een gezonde darm kan zelfs bijdragen aan een gezonder gewicht, een gelukkiger karakter en een betere algehele gezondheid

Lees meer »

Stotteren

Definitie van stotterenStotteren is een spraakstoornis waarbij het vloeiende verloop van de spraakbeweging gestoord is. Klanken of lettergrepen worden herhaald of verlengd. Soms worden ze er met veel spanning uit geperst. Abstract: Bij stotteren is sprake van een probleem in de timing en onderlinge afstemming van de bij het spreken betrokken motorische processen. Bij een aanleg tot stotteren bepalen interne of externe problemen of iemand ook echt gaat stotteren.

Lees meer »