ALS/ Amyotrofische Laterale Sclerose

Wat is ALS?
ALS, of Amyotrofische Laterale Sclerose, ook wel Lou Gehrig’s disease genoemd, is een progressieve neurodegeneratieve ziekte die zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg aantast.
ALS komt voor bij ongeveer
4 tot 8 op de 100.000 mensen over de hele wereld. In Nederland leven gemiddeld 1.500 mensen met ALS, of de verwante ziektes PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe gevallen bij en overlijden er ook 500.

"Amyotroof" komt uit de Griekse taal.
A" betekent nee, "Myo" verwijst naar spieren
"Trofisch" betekent voeding. Dus amyotroof betekent dan "geen spiervoeding"!
Wanneer een spier geen voeding krijgt, "atrofeert" deze.

"Lateraal" identificeert de gebieden in het ruggenmerg van een persoon waar zich delen van de zenuwcellen bevinden die de spieren signaleren en aansturen, dit leidt dan weer tot littekens of verharding ("sclerose") in het gebied.

Motorneuronen reiken van de hersenen tot het ruggenmerg en van het ruggenmerg tot de spieren door het hele lichaam.
De progressieve degeneratie van de motorneuronen bij ALS leidt uiteindelijk tot de aftakeling. Wanneer de motorneuronen afsterven, gaat het vermogen van de hersenen om spierbewegingen te initiëren en te beheersen verloren. Wanneer vrijwillige spieractie geleidelijk wordt aangetast, kunnen mensen het vermogen om te spreken, eten, bewegen en ademen verliezen.
Jean-Martin Charcot (Franse neuroloog) ontdekte ALS in 1869.

 

De meest voorkomende symptomen van ALS:

Er twee verschillende manieren waarop gevallen worden gecategoriseerd.

* Spiertrekkingen en krampen van spieren, vooral die in de handen en voeten.

* Verlies van motorische controle in de handen en armen.

* Vermindering van het gebruik van de armen en benen.

* Struikelen en dus vallen.

* Dingen laten vallen.

* Aanhoudende vermoeidheid.

* Oncontroleerbare perioden van lachen of huilen.

Er zijn twee soorten!

* Sporadische ALS is de meest voorkomende vorm. Het treft tot 95% van de mensen met de ziekte.
Sporadisch betekent dat het soms gebeurt zonder duidelijke oorzaak.

* Familiale ALS (FALS) komt voor in families. Ongeveer 5% tot 10% van de mensen met ALS heeft dit
type. FALS wordt veroorzaakt door veranderingen in een gen.

Hoe, of waarom, krijg je ALS?

Studies hebben aangetoond dat militaire veteranen, vooral degenen die ingezet werden tijdens de Golfoorlog in 1991, een grotere kans hadden op ALS. De exacte oorzaken blijven onduidelijk, maar het kan contact met chemicaliën of metalen zijn geweest, verwondingen, infecties of de intense fysieke activiteiten tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden.
Over de (zware) metalen kom ik verderop in dit blog nog op terug!

 

Feiten over ALS:

* De meeste mensen die ALS ontwikkelen, zijn tussen de 40 en 75 jaar oud, met de meerderheid na de leeftijd van 60 jaar, hoewel het op jongere
  leeftijd ook kan voorkomen.

* De ziekte is relatief zeldzaam; de incidentie is ongeveer 4 tot 8 personen per 100.000 per jaar.

* De meeste onderzoeken stellen dat ALS vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen, hoewel die kloof misschien kleiner is geworden.

* De incidentie van ALS is vijf keer hoger dan die van de ziekte van Huntington en ongeveer de helft van die van multiple sclerose.

Auto-immuunziekten en van jezelf houden

Dr. Henry Wright ((1944–2019)) zegt dit in zijn boek “A More Excellent Way”:
“Alle auto-immuunziekten en ziekten van het immuunsysteem auto-immuunziekten( lupus, de ziekte van Crohn, type 1 diabetes, reumatoïde artritis en MS, om er maar een paar te noemen) hebben mogelijke spirituele wortels van zelfhaat, zelfverbittering en schuldgevoelens. Diabetes kan worden overwonnen. Lupus en reumatoïde artritis en bloeddruk kunnen worden verslagen. Alle auto-immuunziekten kunnen worden overwonnen of voorkomen.”

 

Wie was Dr. Henry W. Wright?
Meer dan dertig jaar geleden had Dr. Henry Wright grote successen in het bidden voor genezing van mensen van uiteenlopende ziekten. Maar plotseling stopte de genezingen, en begon hij aan een levenslange reis om de spirituele oorzaken van ziekte en blokkades voor genezing te leren kennen. Op deze zoektocht ontdekte hij, dat ongeveer 80 % van alle ziekten een geestelijke oorzaak heeft en een direct gevolg is van een breuk in onze relatie met God, onszelf en/of anderen. Ieder mens is een geest met een ziel die in een lichaam leeft. Het gaat dus niet alleen om onze fysieke gezondheid, hoewel het een grote invloed heeft op ons lichamelijk welzijn.

“Misschien realiseer je je nu, waarom we zoveel problemen hebben met ziektes.
Woede, boosheid, bitterheid en haat zijn verantwoordelijk voor ruim 50% van alle ziekten die ongeneeslijk zijn en de dood tot gevolg hebben. Dit is dus zeer gevaarlijk voor je gezondheid.”(Dr. Henry Wright)
(https://www.gospel.nl/bitterheid-henry-w-wright.html?channable=01eab2696400333535323078&gclid=CjwKCAjw9suYBhBIEiwA7iMhNJToZxpV4As_fZPobeKSWVfQqcuxUDOmhS3jNdQdz-UugR0uwAuvphoCXbgQAvD_BwE)

Op mijn zoektocht naar de dieperliggende oorzaak van ALS bleef ik, buiten de reguliere verklaringen, telkens twee duidelijke emoties tegen komen: Onwil om eigenwaarde te accepteren. Ontkenning van je eigen succes.
Ook Christiane Beerlandt (De Sleutel tot Zelf-Bevrijding) en Louise Hay, kwamen ieder in hun eigen bewoordingen, tot deze conclusie!

Hoeveel mensen zullen onbewust kiezen voor de gedachten van bijvoorbeeld onwil om je eigenwaarde te accepteren of ontkenning van succes, als copingstrategie die ALS manifesteert…
Hoewel ik inmiddels heel goed weet dat alles met emoties te maken heeft, en dat we eigenlijk zelf hebben bijgedragen aan de ziekte(s) die we hebben, kan ik me heel goed voorstellen dat het soms best confronterend kan zijn, als je de dieperliggende oorzaak leest van klachten. Regelmatig vind ik het vrij logisch wat ik dan lees, maar soms komt het toch wel uit een onverwachte hoek.
Deze kwam toch wel even uit een onverwachte hoek.

 

De vijand zal proberen de liefde te voorkomen
De vijand zal proberen dingen in de weg te zitten om te voorkomen dat we op dit niveau in liefde kunnen leven.
Die vijand zijn we vaak zelf en onze gedachtes en emoties.
Bitterheid zal helaas geen vreugde brengen maar; onvergevingsgezindheid, wrok, vergelding, woede, haat, geweld, tot aan moord toe, inclusief moord met de tong sprekende kwaadaardigheid over iemand anders. Als iemand ons onrecht aandoet, zegt de wereld dat we het volste recht hebben om verbitterd te zijn. Onvergevingsgezindheid en bitterheid zijn een grote blokkade voor genezing, ze zullen nooit goede vruchten afwerpen in ons leven. Dit geld dus niet alleen voor ALS…

 

Er zijn zo'n zeven krachten die met de geestelijke gesteldheid van bitterheid samenwerken:
* Onvergevingsgezindheid; Ik zal je nooit vergeven en ook nooit vergeten wat je hebt gedaan
*
Wrok; Ik onthoud het niet alleen, ik koester elke dag wrok tegen je
*
Vergelding; ik zal het je een keer betaald zetten
*
Woede; Ik zal je luid en duidelijk laten weten wat ik voel
*
Haat; Jij en ik kunnen niet door één deur: ik haat je
*
Geweld; Je zult mijn bitterheid aan den lijve ervaren
*
Moord; Je gaat eraan..

 

De dieperliggende oorzaak van ALS
De belangrijke factor in het protocol van de westerse geneeskunde is, dat de psychologische, spirituele en interpersoonlijke effecten van de symptomen van ALS, door de bovengenoemde mensen een ziekte genoemd wordt , maar de emotionele kant hiervan zelden, of veel te weinig, wordt overwogen.
Vanuit een puur metafysisch perspectief is bijvoorbeeld depressie een boodschap dat alle levensvreugde uit je is uitgeperst ten gunste van de behoeften, wensen en percepties van anderen. Bovendien wordt depressie veroorzaakt door langdurige emotionele problemen en dan  ontstaat er vaak ook hopeloosheid. Last but not least, leidt langdurige emotionele pijn tot stress en spanning.
Het leven is dan helaas te moeilijk geworden, en hierdoor kom je uiteindelijk in een grote neerwaartse spiraal terecht.

 

Holistische benadering
Een holistische gezondheidszorgbenadering benadrukt het inherente zelfgenezend vermogen van de menselijke psyche en het lichaam. Dit is een duidelijke afwijking van de conventionele geneeskunde, ook wel bekend als Traditionele westerse geneeskunde (TWM) of allopathische geneeskunde, die zich richt op het beheersen/ onderdrukken van ziekte en het behandelen van de uiterlijke symptomen….

Holistische zorg is een wellness-protocol dat zich richt op de emotionele/mentale, fysieke en spiritueel gesteldheid ! Spiritueel verwijst naar de Universele Energie. Alles dat Is. Het is de essentie van wie je werkelijk bent, de kern van het zelf.

 

Holistische gezondheidszorg, elke vorm van holistische zorg, belicht de dieperliggende oorzaken van de klacht en richt zich op het ontwikkelen van een protocol om de geest, het lichaam en de ziel te transformeren naar hun natuurlijke staat van gezondheid en welzijn.
Holistische Gezondheidszorg richt zich op de oorzaak en het gevolg van elk symptoom. Voor elk effect (symptoom) in je leven is er een denkpatroon dat eraan vooraf
gegaan is, en het in stand houdt. Een consistent denkpatroon creëert je ervaringen.
Door je denkpatronen te veranderen, kun je dus je ervaringen veranderen, inclusief de ongemakken (symptomen) die je ervaart.
De mentale denkpatronen die de meeste ongemakken (symptomen) in de geest, het lichaam en de
ziel veroorzaken, zijn kritiek, wrok, woede, angst, schaamte en schuldgevoel enz.

 

Helen/ genezen, heeft voor de meeste mensen een definitieve definitie. Wanneer we het woord genezen gebruiken, betekent dit dus dat er blijkbaar iets mis is! Maar genezing veel en veel meer...
Het doel van
onze ziel om hier te zijn is;  emotionele en spirituele groei, ook wel transformatie genoemd. Genezing evolueert en optimaliseert in onze gezondheid en in wie we werkelijk zijn.
Zonder de schuld te geven, te beschamen of fouten te vinden, vormen onze overtuigingen zeker onze beperkingen en op veel niveaus kunnen onze overtuigingen ons ervan weerhouden om verder te evolueren dan iets of een manier te creëren om het leven te leven.
Wat we onszelf
telkens vertellen (self-talk) heeft grote invloed op onze fysiologie.

 

Bijvoorbeeld:
* Depressie (symptoom) is woede die tegen het zelf is gekeerd.
* Angst is het onvermogen om de stroom en het proces van het leven te vertrouwen
* ALS is de onwil om eigenwaarde te accepteren. Ontkenning van succes.
Wat we
beter mogen gaan inzien is de grondoorzaak van woede, angst , enz., om symptomen op te lossen en ze ook te overstijgen.

Quick fix

Over het algemeen blijven mensen doen of denken wat ze doen of denken totdat ze uiteindelijk een punt van pijn, of ongemak, hebben bereikt dat ze niet langer willen verdragen, dus richten ze zich alleen op het 'wegwerken' van de pijn.
De westerse geneeskunde en farmaceutisch onderzoek begrijpen dit fenomeen
heel erg goed.
Samen hebben het westerse geneeskundeprotocol en farmaceutisch onderzoek zich ijverig gericht op de pijn en hebben ze “magische” pillen ge
produceerd om de pijn te maskeren/ onderdrukken. Te veel mensen zijn dus helaas verslaafd aan een quick fix, hoewel dit wel degelijk  nadelige bijwerkingen kan hebben.

Op mijn zoektocht naar de dieperliggende oorzaak stuitte ik ook op een artikel van Evy McDonald, RN, MS, MDiv, voormalig directeur intensieve en coronaire zorg. Zei kreeg in 1980 de diagnose ALS, heeft na maanden als een  "kom met Jello" (zoals  ze dit zelf omschrijft) 
in een rolstoel gezeten,
en is toen op zoek gegaan naar de connectie tussen lichaam, geest en ziel. Zeven jaar later was ze genezen.
Hier
onder een link met haar verhaal, zoektocht en inzichten.
https://ahha.org/selfhelp-articles/another-perspective-of-als/

 

Zware metalen mogelijk de oorzaak van ALS…

Ik gaf eerder in dit blog al aan dat ik terug zou komen op de link tussen zware metalen en ALS. Dit is niet alleen bij ALS het geval, maar ook bij de ziekte van Parkinson is er een link naar zware metalen te vinden!  Volgens het artikel dat ik vond( link staat in de bron vermelding) is Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), een van de meest onbegrepen mysterieziekten.
“Er wordt verkeerde informatie verspreid over ALS en er zijn veel onjuiste diagnoses van deze ziekte die verwoestende gevolgen hebben. Als jij of een naaste ALS heeft, is het belangrijk dat je weet dat er hoop is. Genezing is mogelijk als je eenmaal begrijpt wat er echt achter ALS zit”.

 

De technische naam van deze ziekte in het Grieks betekent "zonder voeding voor de spieren".
Hoewel artsen een label hebben om mensen te geven, is ALS nog steeds een complete mysterieuze ziekte voor medische gemeenschappen. In de conventionele medische wereld zul je waarschijnlijk ALS horen beschreven als een motorneuronziekte.
Dit is bijna waar...... De medische wetenschap en het onderzoek weten nog niet dat ALS eigenlijk een virale ontstekingsziekte is waarbij virussen zich voeden met giftige zware metalen in het systeem, en dit kan neuronen aantasten.
Gewoonlijk is een
hoog aluminiumgehalte een van de metalen die aanwezig zijn in de hersenen en andere delen van het lichaam….”

Als je een ALS-label hebt gekregen, heb je waarschijnlijk een verscheidenheid aan zware metalen in je systeem, waaronder een overvloed aan aluminium. Volgens Anthony William (medisch medium) heeft in zijn boek Medical Medium: Secrets Behind Chronic and Mystery Illness and How to Final Heal,” geschreven dat giftige metalen de perfecte brandstof voor virussen zijn.
In het geval van ALS is er typisch een ernstige virale infectie van
HHV-6 in combinatie met enkele andere herpesvirusstammen die zich voeden met deze metalen. Wanneer de symptomen in ernst toenemen en milde tintelingen en gevoelloosheid veranderen in acuut verlies van spiercontrole, is dit vaak te wijten aan ernstige hersenontsteking veroorzaakt door de virale infectie”.

“ALS is een echte ziekte, net als andere chronische ziekten, maar de schadelijke overtuigingen die aan het ALS-label zijn gehecht, kunnen de gezondheid van mensen vernietigen in plaats van hen te helpen begrijpen dat ze volledig in staat zijn om te genezen.”
“Het krijgen van een ALS-label kan een vergelijkbaar effect op iemand hebben als het effect dat een hiv/aids-diagnose op mensen had tijdens de aids-crisis van de jaren tachtig.
Dit retrovirus was niet de reden dat mensen stierven, maar omdat een doodvonnis zo sterk geassocieerd was met deze diagnose, vervielen mensen snel in een hopeloze, wanhoopsdaad die hun algehele gezondheid sterk beïnvloedde. Veel van de mensen die dit vrijwel goedaardige retrovirus hadden, leden ook aan vreselijke soorten streptokokken die pneumatische problemen veroorzaakten; een groot aantal herpesvirussen, waaronder HHV-7, HHV-8, HHV-9 en de onontdekte varianten, waaronder HHV-10, HHV-11 en HHV-12; en/of geleden heeft aan blootstelling aan verontreinigende stoffen, toxines, drugs en giftige zware metalen”.

 

“In de medische wereld is het diagnosticeren van ALS in feite een raadspel. De arts zal zijn/ haar patiënt waarschijnlijk zien worstelen met steeds meer symptomen, omdat de voorgeschreven immunosuppressiva, steroïden of antibiotica de toestand van de patiënt niet verbeteren. Als de patiënt gestaag blijft achteruitgaan, kan de arts de patiënt een diagnose van ALS  (of een andere neurologische ziekte) geven”.

“De huidige neurologische tests die artsen gebruiken om ALS te identificeren, zijn verre van foutloos en bieden zelden informatie die artsen met volledige zekerheid kunnen gebruiken.
Talloze neurologen met wie ik (Anthony William ) heb gesproken, zijn het met mij eens over deze kwestie.
Ze hebben meerdere gevallen genoemd waarin perfect gezonde patiënten zorgwekkende resultaten hebben gekregen bij neurologische tests. Toch had de patiënt nooit geworsteld met de voorgestelde problemen en deze problemen kwamen nooit voor naarmate de tijd vorderde. Dus mocht je eens een neurologische test laten doen, houd rekening met de mogelijke onnauwkeurigheden van de tests.…”

Voor het volledige artikel (Engels) verwijs ik je naar bijgevoegde link, met o.a. een ervaring met een ALS cliënt waar hij mee gewerkt heeft, en hoe deze client genezen is van zijn ALS. (https://www.medicalmedium.com/blog/truth-about-als )

Detoxen met Zeoliet

Ik gaf al even aan dat de ziekte van Parkinson, ook met zware metalen, aluminium, te maken kan hebben. Een zeer goed, en makkelijk product om o.a. zware metalen uit je lichaam te verwijderen is Zeoliet. Zelf gebruik ik het a zo’n twee jaar!
Niet dat ik problemen of klachten had, maar vooral om het te voorkomen!
Ongemerkt krijgen we helaas meer troep in ons lichaam dat we ons bewust zijn! 
Zeoliet ( poeder of capsules) zijn niet in strijd met andere klassieke medische, dieet- of alternatieve medicijnen of therapieën, er is geen giftige of dodelijke dosis , er is geen kans op overdosering. Het organisme herkent zeoliet als zijn eigen substantie.  Er is geen kans op verslaving. Zeoliet achter blijft niet in het lichaam.
Het is actief voor zo'n  4-6 uur, na waardoor het volledig wordt geëlimineerd via de ontlasting, urine en zweet.

 

Zeoliet is een100% natuurlijk product, absoluut veilig en niet-toxisch, zonder bijwerkingen, interacties met andere geneesmiddelen, wordt volledig uit het lichaam geëlimineerd.
Zeoliet verbetert de functies van het immuunsysteem, alkaliseert het lichaam en neutraliseert de vrije radicalen zodat Zeoliet een zeer positieve effect zal bereiken door het aantal positief geladen deeltjes uit het lichaam die meestal schadelijke, giftige of kankerverwekkende stoffen zijn (in de vorm van zware metalen, Pesticiden, herbiciden, alfatoxinen, nitrosaminen, ammoniak, mycotoxinen, lactaten, radioactieve deeltjes, UV-straling, bijproducten van medicijnen, anticonceptiva, chemotherapie, radiotherapie, medicijnen, alcohol, sigaretten en diverse oxidanten, viruscomponenten, allergenen en andere schadelijke stoffen) zal verwijderen.
Kortom, Zeoliet heft de blokkade op die de vitaliteit in gevaar brengt. Wanneer de vitale levenskracht vrijkomt en is geactiveerd, heeft het lichaam weer zelf de kracht om te kunnen genezen en chronische ziekten verlichten.
Het volledige artikel (Engels /PDF) staat in de bron vermelding.

Ik heb goed nagedacht of , en hoe, ik bovenstaande informatie zou delen, het is niet een van de makkelijkste onderwerpen,

Maar heb toch die stap maar genomen...
Al is er maar één iemand, met deze nare ziekte, die er enigsins baad bij kan hebben, is het alle tijd om al deze informatie op te zoeken en er een zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk verhaal van te maken,  meer dan waard geweest.
Dat geld trouwens voor elk blog wat ik tot nu toe geschreven heb!

Voor het emotionele deel zijn er diverse alternatieve/ holistische manieren om mee aan de slag te gaan, die een hele goede ondersteuning kunnen bieden om dat deel van het lichaam weer terug in balans te brengen, zodat het zelfherstellend vermogen weer optimaal aan de slag kan. Reconnective healing (energetische therapie) is er daar een van.

Voor vragen of meer informatie, of het boeken van een sessie, mag je altijd vrijblijvend contact met me opnemen. https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/contact

 

afbeelding voor een blog over ALS, door reconnectivce healing Bilthoven
Rating: 3 sterren
1 stem