Pols pijn

Pols pijn
Mensen die dagelijks, en vaak ook nog de hele dag, achter hun computer werken, is de bekendste groep die zich goed mogen realiseren dat hun polsen en schouders in de loop van hun loopbaan flink wat te verduren kunnen krijgen, waarbij polspijn misschien wel de meest voorkomende klacht is.
Je gewrichten, spieren, ligamenten (je hele lichaamsstructuur) kunnen slecht uitgelijnd raken, alleen al door je dagelijkse werk te doen.
Als gevolg hiervan kunnen je polsen pijn gaan doen. De incidentie van polsklachten in de Nederlandse huisartsenpraktijk bedraagt ongeveer 4 per 1000 patiënten per jaar en de prevalentie 6 per 1000 patiënten. Een pijnlijke pols komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Regelmatig zullen artsen en fysiotherapeuten waarschijnlijk zeggen: 'Sorry, u heeft een peesontsteking, er is niet veel aan te doen.

We weten niet precies, behalve overbelasting, waardoor het echt komt. ” Helaas laten ze het daarbij zonder verder te graven om de dieperliggende ,dus  emotionele, oorzaak voor die pijn te identificeren.
Er is eigenlijk een hele simpele waarheid, waarvan de erkenning de eerste stap zou moeten zijn in elk zelfzorgregime voor polspijn en tendinitis, of welke andere pijn dan ook!  Er zijn altijd onderliggende oorzaken voor pijn!

Opmerking:
Als jouw toestand na het lezen en proberen van onderstaande informatie niet verbetert, kan een bezoek aan een arts toch nodig zijn!

De sociale “pose”
Iedereen (zelfs degenen die zichzelf volledig 'natuurlijk' vinden in hun manier van omgaan!), heeft een 'pose' of houding ten opzichte
van zijn of haar relaties; en dit is zichtbaar in hoe men de hand 'positioneert', met behulp van de polsen om ze te positioneren.  
Van een 'slappe-pols' , 'een fladderende hand' tot 'stijfgewapend' identificeren we voortdurend onze sociale houding ten opzichte van anderen. Wanneer er een vorm van conflict of letsel aan onze sociale houding is, kan er een reactie zijn in de vorm van pijn,
ontstoken gewrichten, zwakte of andere afwijkingen aan de pols. 
Een holistische suggestie is om te ontdekken wat mogelijk het trauma is, en ditte corrigeren door het zelfvertrouwen en sociaal
evenwicht te herstellen.
Onze pols is een gewricht met erg veel mobiliteit. Onze polsen maken de verbinding mogelijk tussen de onderarm (dat betekent het vermogen om iets te beginnen en af te ronden dat al is geaccepteerd vanwege de moeilijkheid om te kiezen hoe te handelen), en de
hand (die staat voor begrip, zachtheid, het vermogen om vast te houden aan wat men heeft bereikt, tederheid geven en ontvangen).

 

Opgesloten of vast zittende emoties
Emoties liggen aan de basis van bijna alle pijn, zelfs de meest flagrante fysieke pijnen en ziekten die we tegenkomen.  Als je te maken hebt met een chronische ziekte of blessure, is het belangrijk om je af te vragen waarom... Opgesloten emoties (emoties die in het fysieke lichaam zijn blijven hangen na traumatische emotionele gebeurtenissen) kunnen/ zullen heel vaak de oorzaak zijn.

De onderliggende oorzaak waarom je pols pijn doet
De westerse geneeskunde vertelt ons dat we pijn, het symptoom, moeten behandelen om te proberen het te stoppen. Dit laat echter maar al te vaak de cruciale stap van het identificeren van de oorzaak achterwege! Oorzaken van jouw polspijn kunnen zijn, maar zijn niet beperkt tot, een of meer van de volgende:

* Spierpijn

* Overmatig gebruik

* Zware metalen/gifstoffen

* Ziekteverwekkers (schimmels, parasietenbacteriën)

* Botten niet goed uitgelijnd

* Opgesloten & onverwerkte emoties

Spierspanning en overbelasting zijn zeker de meest voor de hand liggende oorzaken, maar kijk a.u.b. ook eens dieper dan het antwoord
    dat aan de oppervlakte ligt. Je kunt ziekteverwekkers in je huis of werkruimte hebben, zoals schimmels, parasieten of bacteriën...
    Dit alles resulteert in giftige afvalstoffen in het lichaam die pijn en stijfheid in gewrichten en spieren kunnen veroorzaken.
   Bijvoorbeeld; een bacteriële infectie kan lichte koorts veroorzaken, die uitdroging veroorzaakt en op zijn beurt bijdraagt aan
   inflexibiliteit in spieren en pezen.

– Het zou een bot kunnen hebben dat niet goed uitgelijnd is, misschien zelfs niet eens in de pols zelf. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je
    ernstige polspijn ervaart, terwijl je eigenlijk een bot hebt dat niet goed uitgelijnd is in je nek. De polspijn zal verdwijnen zodra de
   nekwervel weer op zijn plaats zit. Onverwerkte emoties kunnen soms zelfs de oorzaak zijn van een net even verkeerde wervel positie.

Zware metalen en chemicaliën
Een vaak over het hoofd geziene oorzaak zijn; zware metalen en chemicaliën!
Deze kunnen ook de nodige pijn en ongemak veroorzaken. We leven in een wereld met extreme toxiciteit en gifstoffen en deze kunnen overal in ons lichaam vast komen te zitten.  Lees ook mijn vorige blog over ALS!
https://www.reconnectivehealingbilthoven.nl/blog-2x-per-maand/1018807_als-amyotrofische-laterale-sclerose)
Zware metalen uit bijvoorbeeld benzine of vervuiling in de lucht, evenals chemische toevoegingen in voedsel zijn regelmatig boosdoeners van diverse klachten…

Parasieten
Parasieten zijn een andere bron om te overwegen, net als schimmel. Vooral schimmel krijgt gelukkig meer aandacht en onderzoek, en wetenschappers ontdekken steeds weer nieuwe manieren waarop het onze gezondheid en ons welzijn beïnvloedt, waaronder dus het veroorzaken van extreme pijn in het lichaam. Het is een feit dat polspijn vaak geworteld is in een combinatie van factoren.
Trek dus niet alleen de meest voor de hand liggende conclusie. Graaf dieper om alle bronnen van je eigen pijn te vinden, zodat je deze effectiever kunt aanpakken en genezen.

 

Emoties
De pols is een het gewricht waarmee actie op de hand kan worden overgedragen, dat het gebaar ondersteunt en beslist over de finetuning van dat gebaar, voordat de beslissing wordt genomen om de handeling zo goed mogelijk uit te voeren, en zo het beste resultaat voor iemand kan bewerkstelligen. Onze pols is dus een gewricht dat de behendigheid van de handen laat zien met meer afstemming en betere ondersteuning. 


Als de ondersteuning van het gebaar niet goed is, voelt iemand zich ondergewaardeerd!
Dit kan gebeuren als iemand bijvoorbeeld hoort dat zijn/ haar gebaar wordt bekritiseerd, waardoor je je vernederd en/ of ondergewaardeerd zal voelen. Als iemand onbuigzaam is, met betrekking tot zijn eigen persoon en de kwaliteit van de ondersteuning die hij/ zei heeft weten af te stemmen op het gebaar.
Hetzij in een delicate behendigheid, hetzij in een sport, hetzij in het gebaar dat je naar iemand wil maken, dan kan je een probleem in je pols krijgen.

Polsproblemen kunnen ook uitdrukking geven dat we bijvoorbeeld onvermurwbaar zijn, dat ons denken en onze acties rigide zijn, we handelen niet behendig, gemakkelijk, vastberaden en met liefde.
Er is dus een belemmering, een blokkade of een ontkenning van de handelingen die hij of zij zou moeten doen. Het drukt een houding uit van de iemand die denkt dat hij of zei, de eigen realiteit naar zijn of haar wil kan zetten! De wens om "te forceren", het markeren van excessen in de richtlijnen.

De pols kan ook pijnlijk zijn, als we iets proberen te voorkomen, dus als we of onszelf geen toestemming geven, of als jij je niet in staat voelt om te handelen omdat iets, of iemand, het je verhinderd!

Problemen in de pols kunnen de botten, pezen of de huid aantasten.
* Problemen in de huid duiden op een spanning die verband houdt met scheiding of moeite om met iemand te communiceren.
* Problemen in de botten duiden op een sterke onderwaardering: “Ik ben hier niet goed in. Ik ben niet veel waard."
* Problemen in de pezen onthullen ook onderwaardering maar ook inflexibiliteit.

Yin en yang
Als we verwijzen naar de yin/ yang-polariteit van de gewrichten en van het bewegingsapparaat, is de rechterkant yang (mannelijk) en de linkerkant is yin (vrouwelijk). Dit geldt voor iedereen, zowel links- als rechtshandigen, zowel mannen als vrouwen.
In ieder geval hebben we te maken met een spanning die gepaard gaat met onderwaardering en inflexibiliteit, onafhankelijk van de zijde van het lichaam die wordt aangedaan.

Problemen in de yang-pols duiden op problemen met een man (of gebrek aan zijn eigen flexibiliteit als man, in het geval dat de persoon een man is). Problemen in de yin-pols duiden op problemen met een vrouw (of gebrek aan haar eigen flexibiliteit als vrouw, in het geval dat de persoon een vrouw is).

In de duale wereld van de materie die wij belichamen, is alles de som van twee tegenstellingen.
Als dat niet zo is, is er nl. geen harmonie. Licht heeft duisternis nodig, een man heeft een vrouw nodig en alles klopt.
Evolutie kan alleen plaatsvinden als er twee tegenpolen zijn. Zo komen we tot de realiteit van yin en yang en tot de mannelijke (Vader) en vrouwelijke (Moeder) modellen van mensen. Deze twee tegenpolen creëren een polariteit die leidt tot balans en harmonie.

Hartchakra (Anahata)
Wanneer onze zeven belangrijkste chakra's open en in balans zijn, kan energie vrij door ons lichaam en geest stromen. Wanneer een van deze energiecentra wordt geblokkeerd, leidt dit tot stagnatie en kan het bijdragen aan een verscheidenheid aan fysieke en mentale  kwalen. Als je terugkerende pijn of stijfheid ervaart, is er mogelijk een chakra in onbalans!

Het hartchakra bevindt zich in het midden van de borstkas, in de buurt van ons hart .
Tekenen dat het hartchakra uit balans is, zijn onder meer:

* Astma
* Bovenrug- en schouderproblemen
* Arm- en polspijn
* Overmatig liefhebben tot het punt van verstikking, jaloezie en bitterheid
* Constante angst om alleen te zijn
Als het in balans is, zal je vreugde, dankbaarheid, liefde en mededogen voelen voor de mensen om je heen. Het zal ook gemakkelijk voor je zijn om iemand te vergeven. Wat niet betekend dat je een bepaalde daad hoeft te vergeten.
Met wrok of blijvende boosheid, heb je op termijn alleen je zelf maar mee! Alles is
 energie!

Palmchakra
De palm van onze hand is een enorm krachtig gebied. Al onze energiepunten worden weerspiegeld in onze handen en ze vertegenwoordigen ons vermogen om te creëren wat we willen en nodig hebben in de wereld.
De palmchakra's gaan over het ontvangen van de gave van aanraking om onze liefde uit te drukken. Als we onze hartenergie uitdrukken via onze schouders, onze armen in onze handen, kunnen we manifesteren en onze handen gebruiken om te creëren wat ons hart wil in de fysieke wereld. We kunnen liefde aan anderen tonen door onze aanraking en daden en ook liefde ontvangen door onze handen.

Pijn in je schouders, armen en handen kan weerspiegelen dat je jezelf niet, of onvoldoende uitdrukt en niet creëert wat je wilt. Of dat je hebt geprobeerd dit te doen en het gevoel hebt dat je gefaald hebt, dus je hebt al je energie teruggetrokken in je hart.
We ontvangen energie via onze linker handpalm en geven energie met onze rechter handpalm. Het is heel goed mogelijk dat slechts één van de palmchakra's geblokkeerd is, en dit zou weerspiegelen dat je of problemen hebben met geven, of met ontvangen.

 

We gebruiken onze handen voor van alles en nog wat, dit gebied kan dus geblokkeerd raken als we in conflict zijn over wat we geven,
of aan wie we het geven.
* Wil je graag handen vasthouden?
* Houd je van aanraken of aangeraakt te worden?
* Voel jij je zelfverzekerd en waardig in wat je geeft?
* Vind je dat je het verdient om liefde en helende aanraking te ontvangen?

 

Energetische therapeuten, (o.a. Reconnective healing), maar ook sommige masseurs, gebruiken de handpalmen om energie te ontvangen voor wie dit nodig heeft. Zonder dat je het meestal bewust bent, doe je dit ook vaak bij jezelf.
Bijvoorbeeld je buik vasthouden als deze pijnlijk is of over onze nek wrijven als deze gespannen is. Je pakt het vast, houd je hand er tegen aan, of masseert het gevoelige gebied. Dus op die manier geef jij jezelf eigenlijk al  een kleine/ korte  energetische heling.
De palmchakra's worden ondersteund door de kleur wit omdat deze alle kleuren van de andere 7 hoofdchakra's bevat. 

Door beter te begrijpen, en je bewust te worden wat de mogelijk diepere oorzaak van klachten kunnen zijn , kun je al heel veel voorkomen. Dit bewust worden, of zijn van, zijn de eerste stappen in de richting van het oplossen van klachten.
Mocht je daar zelf toch moeite mee hebben, kan bijvoorbeeld een Reconnective healing (energetische therapie) je op weg helpen en ondersteunen in dit proces.

Rating: 3 sterren
1 stem