Eczeem! 23-4-2019

blog over eczeem door reconnective healing bilthoven

Eczeem is een chronische huidaandoening die de huid rood, jeukend, gebarsten en droog maakt. Eczeem of atopische dermatitis kan een langdurige aandoening zijn die de huid aantast. Het komt door een overgevoeligheidsreactie die ervoor zorgt dat de huid overmatig reageert op bepaalde triggers, zoals kleurstoffen, weefsels, zepen, dieren en andere irriterende stoffen.  Het wordt ook dermatitis genoemd en is niet besmettelijk.


Kinderen hebben meer kans om deze aandoening te ontwikkelen als een van de ouders het heeft gehad of een andere atopische ziekte. 
Bovendien, als beide ouders een atopische ziekte hebben, nemen de mogelijkheden verder toe. In veel gevallen kan eczeem dan worden verwijderd met een lokale behandeling. Maar het is geen oplossing!
Bij een behandeling met een crème behandelen we eenvoudig de symptomen. 
Als de symptomen verdwijnen denken dat we genezen zijn. Maar we hebben de oorzaak niet behandeld, laat staan ​ dat we echt hebben onderzocht wat de oorzaak zou kunnen zijn

 

Enkele conventionele redenen van eczeem

Het komt vaak vanwege een combinatie van omgevingsfactoren (zoals - allergenen, hormonen, voedingsmiddelen, irriterende stoffen, microben, stress). en erfelijke (genetische) factoren.

Wil je het van een onconventionele manier bekijken moet je wat dieper zoeken naar de oorzaken wanneer je eczeem opkomt.
Bijvoorbeeld
:
Waarom voel je je zo ongemakkelijk in je vel?
(de locatie van je eczeem kan veelzeggend zijn - bijvoorbeeld achter een oor als je niet houdt van mensen die over je roddelen, op een arm als je je het gevoel hebt niet vooruit/verder te kunnen, of op je rug als je denkt dat mensen over je praten achter je rug!)
Wie of wat gaat altijd tegen jou in?
Ben je vatbaar voor het nemen van 'onbezonnen' beslissingen of oordelen?
Waar bent je zelf ir-rash-ional (irrationeel)?
Hebben je angsten de overhand en belemmeren ze je leven?

Je hebt misschien hulp nodig hierbij
Waarom houd je woede/ boosheid in, in plaats van je gevoelens te uiten?
Je kunt je soms als een soort vulkaan voelen, kalm voor lange periodes en dan moeten onze mentale uitbarstingen zich gewoon uiten.

Wat we onderdrukken, moet er uiteindelijk toch uit, als het niet in woorden  gaat dan in daden..in dit geval een huidaandoening.
Als we denken dat we op de een of andere manier onaantrekkelijk zijn, ons onwaardig of ontoereikend voelen, zullen we altijd proberen afstand te nemen van diep contact met de wereld.
Misschien “moeten” we te veel dingen doen in de wereld, maar vaak voor welk een prijs?
Ons innerlijk wezen is ontvlamd, we hebben soms bijna in oorlog met onszelf.

Wat heb je al die jaren maar “geslikt”?
Wie of wat vindt je vijandig dat je nooit echt hebt erkend en waarmee je te maken hebt?
De angst voor openheid, zelfexpressie en gebrek aan eigenliefde.
Mensen die deze huidaandoeningen ontwikkelen, zijn diep van binnen bang om anderen pijn te doen en doen dus erg hun best om anderen te behagen. Ze missen de moed om zichzelf te zijn en hun gedrag wordt bepaald door wat anderen zeggen.

Dit veroorzaakt een gevoel van minderwaardigheid omdat ze zich zelf niet voldoende kunnen accepteren.
Dit komt veel voor bij adolescenten, maar ook bij mensen die zichzelf niet aantrekkelijk achten.
Met deze huidaandoeningen dragen we misschien de subbewuste gedachten, of zelfs bewuste overtuigingen/ irritatie dat iemand of iets letterlijk onder onze huid zit.
We kunnen ons overbelast voelen, altijd maar doen, doen voor een ander, maar niet voor onszelf .
Je kunt een extreme gevoeligheid ervaren voor omstandigheden en emoties, en ons lichaam  slaat dit weer op. Altijd maar druk bezig zijn is vaak onze manier om onszelf te isoleren en af te sluiten vanwege de angst om je te uiten en om de wereld te laten zien wie je werkelijk bent. Herinner jezelf eraan dat je veilig bent en dat er vrede en harmonie voor jou is als je het eenmaal kunt toestaan. Zoals de wet van de aantrekkingskracht. Wat je zaait oogst je!

Het is tijd om net als een slang te vervellen laat ie buitenste laag nu maar eens vallen. Waarom altijd die dikke huid laten zien, terwijl je van binnen pijn hebt en/ of wel kunt huilen.
Heb je een verlatingsangst? Wat of wie kun je maar niet loslaten
Heb je de neiging om altijd kritiek te absorberen in plaats van jezelf te verdedigen?
Vergeet niet dat jij de mensen om je heen leert hoe ze je moeten behandelen.

Wanneer je nee tegen misbruik zegt, zeg je een grote interne ja tegen jou geestelijke gezondheid en vrede.
Zie je je gevoeligheid als een geschenk of een vloek?
Hoe vaak vier jij je innerlijke schoonheid, in plaats van je te concentreren op elk klein detail van je uiterlijk wat jij mogelijk minder mooi vind?

Je eczeem is dus een boodschap dat verandering hard nodig is. Wanneer je accepteert dat je lichaam je vriend is, geen vijand, wordt ultieme genezing mogelijk.


Bij klachten, neem altijd eerst contact op met de huisarts.
Reconnective Healing is een hele goede ondersteuning om aan de dieperliggende klachten te werken.
Voor vragen of meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact met me op.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.