Hooikoorts! 11-5-2019

Hooikoorts! 
Dit is voor veel mensen een jaarlijks terug komend en een zeer irritante allergische reactie!
Loopneus tranende en/of ogen, non-stop jeuk…..enz.
Er zijn hiervoor natuurlijk milieu-oorzaken die spelen, vooral wanneer het pollenseizoen weer in al zijn hevigheid is losgebroken. Dit jaar ( 2019) begon het blijkbaar al erg vroeg.

Als we een beetje dieper kijken, kan hooikoorts bijvoorbeeld een fysiek antwoord zijn op een onderliggende emotionele kwestie waar we ons niet van bewust zijn, of ervoor kiezen om niet naar onszelf te kijken. Maar als we nu wel eens wat dieper aandacht besteden wat de hooikoorts ons wil vertellen en wat we mentaal waarschijnlijk nog niet begrijpen.

Aandacht besteden betekent de tijd nemen om op te merken zonder commentaar.
Het betekent niet dat je jezelf negatief bekritiseert/ beoordeeld of je schuldig voelt.
Je ziet jezelf gewoon zoals je bent, je lichaam observerend, hoe je omgaat met de mensen om je heen, hoe jij je daarbij zou kunnen voelen of voelt. Hoe meer ons zelf observeren, hoe meer we ons realiseren dat ons lichaam ons zoveel meer vertelt dan wat er aan de oppervlakte zit.

 

Allergieën kunnen wijzen op intense emotionele reacties en/of situaties waarin we op dat moment, bewust of onbewust, in zitten.
Is het een reactie van terugtrekking, van weerstand op de een of andere manier of een angst die leidt tot het isoleren van onszelf. Vaker wel dan niet veroorzaakt door stress.
Door te ademen sta je open voor dingen, om nog maar te zwijgen over de balans die het met zich meebrengt.
Wanneer we geblokkeerd zijn, dus worstelen om te ademen, wie, wat of welke situatie duwen we dan eigenlijk weg?

Stel jezelf deze vragen om het kernprobleem van de vervelende aanvallen van hooikoorts aan het licht te brengen:
* Voel je je op een of andere manier beperkt of geblokkeerd? Dus niet in staat om los te komen van oude patronen en gedragingen?
* Doe je jezelf te kort van goede zorg (algehele zelf zorg) of kun je geen inspiratie vinden?
* Heb je te veel tijd in je hoofd doorgebracht en niet toegegeven aan de balans welke nodig is om terug te keren naar speeltijd en creativiteit?

Hooikoorts of wanneer het tot dat intense gevoel van sinusitis (een infectie) komt, kan ook tot stand komen wanneer we ervoor kiezen om verdriet op te kroppen en die tranen vast te houden i.p.v. ze gewoon maar eens te laten lopen.
De pijn in je gezicht kan worden gekoppeld aan het niet uitdrukken van innerlijke angst, het onuitgesproken verdriet dat zich binnenin je verzamelt heeft.
Als je er een temperatuur mee ervaart (koorts) toont dit de intensiteit van de opbouw van gevoelens en de warmte van elke ervaren emotie.

Vraag jezelf het volgende eens af:
* Voel je je geliefd op dit moment?
* Is er een diepe behoefte om van iemand gehouden te worden?
* Wat kun je doen om de blokkade op te heffen, om weer los te komen en de energie weer te laten stromen?
* Kijk naar andere zintuigen die worden beïnvloed, hangt dit misschien samen met dezelfde interne strijd?

Kortom..... worstelt je met emotionele blokkades die zich nu manifesteren in fysieke problemen, de hooikoorts?
Als we ons meer en meer bewust worden hiervan, kunnen we het fysieke probleem veel sneller oplossen door te erkennen wat er intern echt aan de hand is.
Op deze manier zal onze lichaam de problemen aan de binnenkant niet omzetten in fysieke problemen aan de buitenkant!

 

Merk je dat je emotioneel niet lekker in je vel zit, kan Reconnective healing je hierin heel goed  ondersteunen.  Zie het als een helpende hand, die tijdelijk uitgestoken is om je op weg te helpen. daarna kun je het gewoon weer zelf.


Voor vragen of meer informatie., neem geheel  vrijblijvend con tact met me op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.