Rugpijn 25-5-2019

blog rugpijn door reconnectivehealingbilthoven.nl

Rugpijn! 
In dit blog wil ik een paar voorbeelden geven wat de metafysische reden van rugpijn kan zijn en dus tevens de reden kan zijn waarom je lichaam niet wil herstellen of genezen.
Heel vaak vergeten we om de emotionele problemen aan te pakken en los je het met een paracetamol op, is de kans groot dat het op termijn maar niet lukt!
We willen liefst zo snel mogelijk van de pijn af want we moeten nog van alles doen.

Maar als je het diepere probleem niet wil erkennen, of je realiseer je de bron van het probleem niet, blijf die rug pijn, of pijn in het algemeen, terug komen..
Jouw lichaam moet jou er dus steeds op wijzen dat het echt tijd gaat worden dat je iets mag veranderen!

Spieren slaan al je emotionele gebeurtenissen op die je in je leven meemaakt of hebt gemaakt.

Rugpijn kan natuurlijk ook een andere reden hebben, zoals een verkeerde werk/zit houding. Te zwaar werk of te vaak herhalende beweging wat je lichaam eigenlijk niet aankan. Maar als het chronisch gaat worden, mag je toch eens dieper gaan kijken wat de oorzaak van dit probleem kan zijn.
Je lichaam wil heel graag dat je in balans bent, gaat dit niet dan geeft jou lichaam je diverse signalen om hier toch echt iets aan te gaan doen. Soms zijn die signalen zo duidelijk, de rug pijn, dat je wel gedwongen bent om er iets aan te gaan doen.
Loop je dus vaak met te zware emotionele lasten rond dan voel je dit vaak in je rug, schouders of heupen.

Pijn is vaak een emotionele blokkade

De pijn in de onderrug (sacrale gedeelte) kan aangeven dat je bang bent om je vrijheid kwijt te raken als je andere helpt. Dus je vrijheid is heilig voor je en die lijk je kwijt te raken door (te) vaak klaar te staan voor anderen.

Rugpijn midden op je rug
Ongemakken midden op je rug heeft vaak met angsten te maken dat je materiële dingen kwijt raakt of kan zal raken.  Je rug ondersteund je lichaam dag in dag uit en als je problemen hebt, of zal of denkt te krijgen, en denkt ook nog dat je omgeving je niet zal of kan steunen met bijvoorbeeld: het verlies van je huis, je baan, geld schulden, een partner die je kwijt raakt of het contact met familie of kinderen dat dreigt weg te vallen. Heel vaak ben je iemand die altijd alles altijd alleen wil oplossen, dan draag je een zware last op je rug

Rugpijn boven op je rug!
Rugpijn v.a. je taille tot aan je nek heeft ook te maken met een emotionele onzekerheid.
Altijd bezig zijn is erg belangrijk voor je. Het is jou manier om te laten zien dat je om andere geeft.
Als iemand iets voor jou doet voelen we ons geliefd, maar tevens ben je bang dat als je te veel voor een ander doet ze je jou niet meer zullen helpen omdat je dit niet nodig hebt. Jij kan toch altijd alles zelf?
Je vraagt altijd veel van jezelf en verlangt dit ook wel aan andere, je hebt hierdoor veel moeite om hulp te vragen.
Als je het eindelijk wel vraagt en ze helpen jou niet, ben je zo teleurgesteld dat je rugpijn alleen maar erger zal worden.
Dit type rugpijn kan ook wel veroorzaakt worden als je het gevoel hebt dat iemand jou constant in de gaten houden. De emotionele druk wordt voor jou dan te hoog

Klinkt nu misschien wat ver gezocht en gecompliceerd, maar zo werkt het dus wel
De maatschappij van nu geeft ons het gevoel dat we de lat steeds hoger moeten leggen, voor ons zelf en voor anderen. Probeer dit gevoel af te remmen, ontspan meer, je doet dit eerst voor jezelf!
Jou naaste en geliefde en de mensen in je naaste omgeving zullen daar op termijn ook profijt van hebben.

Kun je zelf niet meer zo makkelijk ontspannen, kan een Reconnective healing je daarbij helpen.

Ik genees jou dus niet, dat doe je altijd zelf.
Ik help jou, zodat je het uiteindelijk weer allemaal zelf kan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.