Ongeluk krijgen.. Toeval of niet? 20-6-2019

Was jou ongeluk echt zo toevallig....op het verkeerde moment op de verkeerde plek aanwezig zijn!
Of zit er misschien toch een diepere betekenis achter?
Ongevallen maken nu eenmaal deel uit van het leven. Je hebt misschien wel eens je autoruiten open laten tijdens een regenbui, de voordeur of autodeur, dicht gedaan terwijl je de sleutels helaas niet in je hand had. Het licht laten branden, of het koffiezet apparaat niet uitgezet toen je weg ging  ;-) Dit zijn een paar simpele aller daagse voorbeelden


Soms zijn kleine ongelukken totaal willekeurig (wrong place, wrong time), maar vaker wel dan niet, gebeuren deze 'ongelukken' om je aandacht te vestigen op iets belangrijks dat mogelijk schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Dit is een wakker worden seintje vanuit het universum. 

 

Grote "ongelukken" zoals een verwonding of trauma zijn bijzonder sterke waarschuwingssignalen uit de kosmos. Het is aan jou om te beslissen of je aandacht aan die waarschuwingen wilt schenken en het schadelijke gedrag wilt wegnemen.

Universum naar jou: "Hallo daar... Misschien heb je toch een probleempje."
Wat is meestal het eerste dat door je hoofd gaat wanneer je je realiseert dat je de oven hebt ingeschakeld i.p.v. uit, het licht niet uitgedaan of een half uur in de verkeerde richting hebt gereden omdat je zo in gedachte verzonken was en nu een afslag gemist hebt?

* Je bent waarschijnlijk boos op jezelf omdat je vergat om te controleren of alles uit had gezet voordat je weg ging.
* Of je was zo afgeleid door je gedachtes tijdens het autorijden dat je de afslag helemaal niet hebt gezien. Daar heb je dus behoorlijk de P in!
* Of die SMS sturen tijdens het auto rijden en je nog maar net op tijd die fietser hebt gezien...

Na dit soort kleine gebeurtenissen maak je zeer waarschijnlijk een soort belofte om dit nooit meer te doen!
Wat nu als je dat stemmetje (dit is je onderbewustzijn die jou waarschuwt om toch maar niet te sms'en of het gesprek niet aan te nemen tijdens het rijden) had genegeerd? Dan had je mogelijk een ongeluk gehad en die fietser raakt!
Deze kleine ongelukjes kunnen je helpen veel meer bewust te zijn van jou eigen dagelijkse gedrag.
Het zal je helpen veel bewuster te leven, vooral als het deel uit maakt van een groter patroon van zich herhalende soorten kleinere ongevallen.

Hoe weet je wanneer een ongeval niet echt een ongeluk is? Zelfs kleine gebeurtenissen zijn niet zomaar ongelukken.

Misschien ben je in de honden poep gestapt. Maar als het "toevallig” gebeurt met je nieuwe dure schoenen, die je je eigenlijk deze maand niet kon veroorloven, is dit echt een wake-up call dat materiële goederen niet zo belangrijk zijn als gemoedsrust.
Of als je struikelt, of loopt tegen een glazen ruit of deur aan, terwijl je tegelijkertijd je telefoon leest, na een lange dag waarop alles toch al niet helemaal vlekkeloos ging.
Dit is een teken dat je die dure schoenen misschien toch (nog) niet had moeten kopen of dat je je aandacht niet op EN je telefoon EN het lopen had moeten vestigen....

 

M.a.w., misschien moet je wat bewuster met je geld om gaan of wat rustiger aan doen zodat je niet tegen die deur of ruit aan had gelopen!
Gebruik je intuïtie om de betekenis van subtiele signalen op te vangen maar ook om ze te begrijpen.
Of ga jij misschien voorbij aan het feit dat een bepaalde actie, of reactie, niet echt in jouw belang zou kunnen zijn?
Als je bijv. melk op je kleding morst, de vuilnisbak met je auto omver rijd en dan achterwaarts eindigt op weg waar net andere auto's aankomen rijden, probeert je intuïtie je toch ECHT iets te vertellen.... 
Soms zijn we, door omstandigheden, te gestrest om ons goed te kunnen concentreren. Dan is het toch tijd om rust nemen om je systeem te resetten. Of als je dat kan ga (of ga leren) mediteren.


Dit laatste is niet voor iedereen weggelegd. Zoek dan voor een ontspannen afleiding die je veel energie geeft i.p.v. neemt.
Wees je bewust of je wordt afgeleid door emotionele kwestie(s) die duidelijk moeten worden aangepakt!


Wat is je hoger zelf?
Niet iedereen weet dit, maar je hoger zelf( je ziel, onderbuik gevoel, intuïtie ) is het deel van je ziel wat niet in je lichaam aanwezig is.
Je hoger zelf is daar waar we ‘thuis’ of ‘aan de andere kant van de sluier’ noemen: de plek waar we vandaan komen en ook weer naar terugkeren als we dit lichaam achter ons laten. Het is iets wat niet tastbaar is, maar wel aanwezig is..
Het is goed dat we ons meer bewust worden van de onderliggende problemen .
Als je recentelijk een ongelukkig voorval hebt gehad, en vooral als je een aaneenschakeling van kleine ongelukken hebt gehad, wil je misschien weten hoe je de dieper liggende oorzaak v/h probleem kunt aanpakken. 

Een dagboek (al is het maar tijdelijk) kan helpen inzicht te krijgen tot genegeerde emoties die mogelijk wegversperringen in het dagelijks leven creëren.
Hierdoor kan je gezondheid en dagelijks welzijn nl. stevig worden aangetast.
Het opschrijven van je ware gevoelens kan de negativiteit loslaten (alles is nu eenmaal energie) en je helpen om de energie weer in de juiste richting te laten stromen. Meditatie (5 of 10 min. per dag ) kan je al helpen om stress aanzienlijk verminderen en de concentratie, productiviteit en je algehele gemoedstoestand te verhogen.
Meditatie maakt je over het algemeen meer bewust van jezelf en je omgeving, waardoor je minder snel last zult krijgen van ongelukken.

 

Een groot ongeluk staat gelijk aan een grote wake-up call !!
Alle grote ongelukken zijn berichten en hele grote signalen om je aandacht te trekken en je uit een gedragspatroon halen dat niet langer jou belangen dient.
Onderstaand voorbeeld is een case voorbeeld van de schrijfster/ actrice en energie healer (Deborah King) van deze blog.


“Ik had een student die Cora heette en die, toen haar moeder terminale kanker had gekregen, naar het huis van haar moeder verhuisde en zwoer daar te blijven tot het einde.  Hoewel haar motief altruïstisch was, hadden haar eigen man en kinderen haar ook hard nodig.
Op een avond, terwijl ze terugreed om haar man en kinderen te zien, slipte ze in een olieachtige plas op de snelweg en botste tegen de betonnen scheidingswand. 
Cora was gelukkig niet ernstig gewond, maar ze was er wel ongelofelijk van geschrokken. 
Ze besefte hoeveel erger het ongeval had kunnen zijn, en ze besefte dat het niet de moeite waard was om haar leven te riskeren, in een poging om de ideale dochter te zijn.  Dit ongeluk belichtte duidelijk hoe gestrest ze was en het maakte haar heel erg bewust wat ze moest doen om haar leven weer op het juiste spoor te krijgen. 
Er was wel degelijk ook een andere manier voor Cora om haar moeder te ondersteunen, zonder volledig afstand te doen van haar verplichtingen tegenover haar gezin en zeker niet onbelangrijk zichzelf!”

Een ziekte of fysiek ongemak is dus vaak echt geen toeval. 
Energie healers of de alternatieve gezondheidszorg in het algemeen) krijgen regelmatig mensen zoals Cora die emotionele problemen hebben waardoor er vaak (onbewust) destructieve gedragspatronen zijn gecreëerd. 
Sommige mensen hebben zulke diepe wonden in hun energievelden dat hun wake-up-calls zijn gekomen in de vorm van een ernstige ziekte of letsel.
Een van de grootste wake-up calls vanuit het universum was Cora's eigen diagnose van kanker toen ze in de twintig was. 
Toen ze hoorde dat ze de grote C had, dwong het haar om het voor haar gezondheid schadelijke leven opnieuw te evalueren. Het was een leven van: drinken, drugs en promiscuïteit. 
Door het roer helemaal om te gooien kon ze leren omgaan met haar onderdrukte emotionele problemen zodat ze weer kon leven in een leven van licht i.p.v. duisternis.

 

Een ongeluk kan dus ook je leven redden
Wanneer je ongelukken krijgt of hebt gehad, of ze nu groot of klein zijn, van de trap af vallen, hartaanval of een angstaanjagende auto-ongeluk, probeer jezelf dan niet al te veel de schuld te geven van wat er gebeurd is. 
Ja, het is echt stevig balen en het kan je leven in sommige gevallen behoorlijk beïnvloeden
Maar in plaats daarvan kun je beter proberen te herkennen dat het universum van alles probeert om voor jou te zorgen en je zo veilig en gezond mogelijk te houden.

Dat ongeluk zegt je heel duidelijk: 
"Hé, jij daar.…!! Kijk eens heel goed waar je nu mee bezig bent."
Het is echt een noodkreet naar jou toe om je eens heel bewust gaan worden van deze waarschuwingen en je eigen gedragingen. 
En vooral om je leven eens echt goed onder de loep neemt en er met een stofkam doorheen te gaan om het dieperliggende probleem te vinden.
Dit is de enige manier om veranderingen aanbrengen die jou leven zouden kunnen redden!

 

Heb jij het gevoel dat je uit balans bent, dan zou een, of meerdere, Reconnective healing sessies jou enorm kunnen helpen. Over het algemeen heb je niet meet da 1 tot 3 sessies nodig om weer voldoende in evenwicht te zijn, dat je het zelf weer kan .

Voor vragen of meer informatie, neem geheel vrijblijvend contact met me op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.