Scoliose 26-6-2019

Scoliose  is een afwijking van de ruggengraat resulterend in een "S" of "C" vorm aan de ruggengraat.
Hoewel scoliose 2-3% van de bevolking kan treffen, hebben vrouwen acht keer meer kans om over te krijgen. In het meer en deel van de gevallen ontstaat het begin van Scoliose rond de puberteit.
Het laterale draaien van de wervelkolom toont een onbewuste afwijking tussen de mannelijke en vrouwelijke polen. 
Dat wil dus zeggen, tussen de vader en de moeder.  Deze  twee mensen zijn de meest essentiële personen zijn die het kind heeft.
In een traditionele behandeling kan het plaatsen van een Scoliose-patiënt in een brace meerdere jaren duren, soms wel vierentwintig uur per dag. Geschat wordt dat elk jaar zo'n 30.000 kinderen in braces worden geplaatst voor scoliose
Terwijl de orthodoxe westerse geneeskunde scoliose behandelt als een ziekte, is het helemaal geen ziekte. Scoliose is een symptoom van een dieper gelegen, mentaal, probleem in het lichaam.

 

Voor je verder leest wil ik je er op wijzen dat ik geen arts ben en ik deze informatie uit betrouwbare bronnen heb. Bijna alle informatie van mijn blogs komen van Amerikaanse sites. Ik lees diverse artikelen over een onderwerp wat ik graag wil behandelen en daar maak ik dan weer mijn verhaal mee.   So...Don't shoot the messenger ;-)

De richting die de kolom afwijkt, toont de richting aan van het verlies van de getroffen persoon.
Iemand die scoliose heeft, heeft hoogst waarschijnlijk ergens in haar/ zijn jeugd, een sterke devaluatie gehad van iemand die een zeer nabije positie had in het leven van het kind.
Het gebrek aan steun en goedkeuring komt dan van ouders en helaas gebeurd dit vaker door de vader of de persoon die de vader in het gezin vertegenwoordigt.
Een jong kind  kan alleen op de ouders leunen als het opgroeit.
Als er een onbalans in het gezin is, is er een opvoeder die het kind als het ware omhoog trekt  en de ander trekt het kind naar beneden
Dit kan natuurlijk ook een broer en/of een zus zijn die het kind, dag in dag uit, het gevoel geeft minder en minder waard te zijn dan andere.
Het gebeurd maar zelden, maar het komt wel eens voor, dat het kind de devaluatie krijgt van een persoon buiten het gezin. Bijvoorbeeld; neef, vriend van.., klasgenootje, werk van een van de verzorgers, buurman enz.

 

De wervelkolom is de pijler van de mens, het vertegenwoordigt onze kracht en onze steun.
Dus een afwijking in de kolom betekent dat iemand in de onmiddellijke omgeving, het kind beetje bij beetje “vernietigt” en het kind dus geen veiligheid voelt en het haar of zijn zelfvertrouwen verliest,
Deze devaluatie houdt onvermijdelijk in dat het kind leeft met een permanente angst lom te worden veroordeeld of bekritiseerd.
Het kan er ook voor zorgen dat er een medeleven, of haat, jegens de persoon word gecreëerd dat het kind devalueert. Het kind wil alleen maar weg bij die ene persoon.

 

Wat gaat er zoal om in het hoofd van zo'n kind?
"Ik kan geen beslissing nemen". "Ik ben niet goed genoeg" "Ik ben niet genoeg waard om ..."
"Ik doe het altijd slechter dan andere" "Ik ben altijd de mindere in vergelijking met andere"
"Deze persoon houdt niet van mij, heeft nooit van mij gehouden, zij / hij heeft een hekel aan mij "


Het kan zich ook manifesteren bij kinderen die beseffen dat ze zijn gegroeid en niet langer alle aandacht van hun ouders kunnen krijgen, zoals toen ze nog "kleiner" waren.  Vooral als ze een jongere broer of zus krijgen, krijgt dat nieuwe kind in eens alle aandacht. 
Het kind voelt dat de verbinding met de verzorgers drastisch is veranderd. 
"Ze geven duidelijk de voorkeur aan mijn broer of zus i.p.v. mij". 
Dit kan zich dus manifesteren in het draaien van de rug bij het kind, zijwaarts buigen 
en dus proberen te voorkomen dat je blijft groeien en dus probeert meer "kort" en “kleiner” te blijven. 
Het voelt dat het niet het recht heeft om de ander te overtroeven.

 

We mogen ons heel goed realiseren dat er nog verschillende andere redenen zijn waarom het kind niet wil dat het opgroeit! Het heeft dus absoluut niet altijd te maken met een familie-situatie.
Bij meisjes is de oorzaak van scoliose meestal omdat het veel eerder volwassen heeft moeten worden dan een normaal kind.
Zij heeft dan verantwoordelijkheden op zich moeten nemen die een kind op zo'n jonge leeftijd hoeft te hebben.
Het kind is onbewust van mening dat er op haar schouders lasten zijn gelegd die voor haar leeftijd eigenlijk niet horen.
Eigenlijk willen ze alleen maar wegrennen, (ik verdien meer aandacht, liefde en zorg)

Het verdient de nodige aandacht dat de aangetaste ruggengraat, en de overeenkomstige ribben, het antwoord kunnen geven of het een conflict is met een van de ouders, broers of zussen of buiten het gezin.

Eigenlijk hoeft bijna niemand geopereerd te worden voor Scoliose. Een operatie moet alleen als een laatste redmiddel worden beschouwd.
Met een holistische behandeling kan in de meeste gevallen een scoliose worden hersteld en kan de ruggengraat dus weer normaal worden.
Als deze houding er al langer is, zijn de spieren die rondom de ruggengraat lopen zich gaan aanpassen aan deze stand. Doormiddel van energie heling kunnen de "kortere" geworden spieren weer gaan ontspannen en kan de rug weer langzaam is zijn originele staat terug komen


Bron :
https://www.emotionsandbody.com/2017/05/scoliosis-emotional-and-metaphysical.html 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.