Blaas- en nierinfecties! 14-10-2019

Blaas- en nierinfecties!
Met andere woorden….. What is pissing you off?
Dit is geen grapje, maar echt een serieuze hele vraag! Wuif deze vraag dus niet zomaar weg en denk er echt over na!
Woede is een emotie wat vaak in onze beleefde samenleving ongepast of als overdreven wordt beschouwt, maar is de emotionele wortel van urinewegen, blaas- en nierverbranding, pijn, infectie en /of ziekte

 

Vrouwen hebben, over het algemeen meer moeite met het uiten van woede, omdat ze anderen geen pijn willen doen. In plaats daarvan keren ze die woede op zichzelf terug in de vorm van intense pijn en irritatie in de buik, dus je sacrale chakra waar o.a. je blaas zich bevind.
Ironisch genoeg leidt het vasthouden van onderdrukte irritaties en pijn, van het emotionele naar het fysieke niveau.
Naar aanleiding van deze vaak verhoogde irritaties, wordt de energie op termijn weer terug verzonden naar het emotionele vlak, waar het de nu dus echt jou aandacht vraagt!

 

Zelfs als je een effectief homeopatisch middel of antibioticum vindt, dreigt het niet aanpakken van de diepere woede, deze UTI (Urinary Tract Infection) blaas- en nierproblemen, chronisch te maken.
Het versterkt zowel de fysieke als emotionele gevoelens, waardoor de in het begin kleine irritaties zich steeds meer zullen opbouwen naar een of meerdere grote irritaties.
Denk bijvoorbeeld aan bosbranden die grote gebieden kunnen verwoesten, of aan de enorme overstromingsschade door orkanen. Vuur en water. Beide hebben waarde, maar beide kunnen ook vernietigen: een vuur kan je huis verwarmen of tot de grond verbranden.
Water kan hydrateren, vernieuwen en energie opwekken, maar het kan ook alles op zijn pad zeer destructief egaliseren.

 

Het sacrale chakra dat de urinewegen, blaas, nieren en geslachtsorganen bevat, is ons watercentrum.
Het is de plek waar onze voorkeuren en antipathieën beginnen. 
Het is ook het chakra van generatie en regeneratie - de zetel van waar en hoe we onszelf en onze waarden in deze wereld zien. 
Het Watercentrum wil wat het wil, ongeacht wat de maatschappij ons vertelt dat we "zouden moeten" willen. Het onderdrukken van die diepe verlangens en voorkeuren laat zich niet zomaar op zei zetten.. 
Deze energie "dwingt" ons gewoon om zich via indirecte middelen te uiten.  Ze kunnen naar binnen of naar buiten keren. Als we er niet in slagen om deze emoties los te laten, ontsnappen ze op termijn aan ons bewust zijn, en geven ons wel op een andere manier een signaal...

 

De Solar Plexus, net boven deze Sacrale (2e) Chakra, is ons vuurcentrum. 
Het beïnvloedt de spijsvertering en omvat de lever, wiens primaire emotie frustratie is. 

Wanneer we gevoelens negeren, dringt het overlevingsniveau van de ziel op, en die repressie zorgt dus voor frustratie. (Seksuele en spirituele energieën zijn nauw met elkaar verbonden.) Met frustraties wordt de lever overweldigd door giftige emoties en fysieke toxines. Deze overweldiging op zijn beurt, zorgt voor nog meer frustratie, die weer woede wordt.
Onderdrukte Sacrale Chakra- en Solar Plexus-energieën creëren uiteindelijk een negatieve visuele cirkel in ons lichaam, totdat een van de twee (of beide) dit niet meer verwerken kan, en dus tot een blaas infectie zal lijden.
Iedereen die vrij empathisch is, dus veel meer op collectieve energieën is afgestemd, moet extra zelfbewust zijn en authenticiteit uitoefenen. Als je aanleg hebt voor het krijgen van een blaasontsteking of nierproblemen, zullen opgeslagen energieën weer opnieuw kunnen ontaarden in fysieke klachten.

 

De vaak voorkomende oorzaak van een UTI op fysiek niveau is slechte hygiëne. m.a.w. achterwaarts vegen, onjuist schoonmaken na seksuele intimiteit of een soort lekkage die fecale materie introduceert waar het niet thuishoort.
Op metafysisch niveau neemt het datgene wat zijn doel al heeft gediend (m.a.w. verteerd “voedsel” waarvan de overblijfselen nu ongezond zijn geworden) en introduceert dat wat ons niet langer dient in ons watercentrum van voorkeuren, afkeer en diep verlangen.

 

Op macroniveau gezien, kun je denken aan grondwaterverontreiniging van de heden daagse fabrieksboerderijen. M.a.w. een onjuist beheer van “giftig” afval in het watercentrum.
Wanneer het 1e chakra (de darm) in het 2e chakra of chakrale chakra (Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop) infiltreert krijgen we het psychische equivalent van verontreinigd grondwater.
Het 1e chakra houdt zich primair bezig met onze stabiliteit en veiligheid. Wanneer angst voor geld of veiligheid de natuurlijke verlangens en aanleg van het watercentrum overweldigt, wordt dat water zonder enige vorm van behandeling of zuivering, ondrinkbaar .

 

Vooral empathische mensen worstelen soms om hun eigen verlangens te onderscheiden.
Dit even los van de programmeringen uit je jeugd of de verwachtingen van anderen. Goede energiehygiëne betekent regelmatig jezelf bewust te zijn van jou eigen energieën en die je mogelijk van andere bij je “draagt”.
Ben je daar gevoelig voor, leer je dan af te sluiten voor deze energieën. Andere mensen “reinigen” zich liever van deze energieën. Dit is voor iedereen verschillend.
Doe je dit niet of onvoldoende, zou je daar dus last van kunnen krijgen.

 

Een van de gemakkelijkste fysieke remedies bij de eerste tekenen van een UTI is om meer water te drinken. Overstroom het watercentrum met zijn natuurlijke element. Spoel toxines weg totdat je "in de flow" bent.
Op metafysisch niveau betekent dit dat je jezelf “overspoeld” met ervaringen, geluiden, geuren en bezienswaardigheden die aansluiten bij jou en jou voorkeuren!  Vertrouw op je intuïtie, die voortkomt uit deze verlangens.

 

Excuseer jezelf en vermijd de voor jou giftige situaties. 
Zet bijvoorbeeld de televisie uit, of repareer die lastige deurknop die je gek maakt, geef je grenzen aan, enz.

Het aanpakken van kleine irritaties helpt je energie te verschuiven om grotere problemen aan te pakken die meer tijd kosten om te veranderen. Door jezelf te overspoelen met wat je wel wilt en weg te spoelen wat je niet wilt, kun een ernstigere blaas- of nierinfecties voorkomen.
Het helpt ook enorm bij het verduidelijken van die eeuwenoude vragen: "Wie ben ik of wat wil ik?"

Tot slot!
Let dus goed op jou eigen energie en de energieën van andere om je heen. 

Alles is energie en deze energieën hebben echt veel en veel meer invloed op onze gezondheid dan we ons vaak realiseren.

Bij acute problemen schakel dan altijd eerst je huisarts in! 

Bij elke onbalans in het menselijk lichaam, kan Reconnective healing een goede handreiking zijn om je weer op weg te helpen om deze balans terug te krijgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.