Energie heling voor kinderen & jong volwassenen! 12-11-2019

Energie heling voor kinderen & jong volwassenen 
Ook bij deze groep jonge mensen kan Reconnective Healing magisch werken. Het is geschikt voor elke leeftijd.
In 2018 zei ruim 5 % van de jongeren van 12 tot 18 jaar voor minstens zes maanden in het afgelopen jaar een depressie te hebben gehad. Ten opzichte van 2014 zijn dat er ruim twee keer zo veel, dit is echt heel triest.
Onder jongeren van 16 tot 20 jaar komt depressie met ruim 10 procent het meeste voor. Ook in deze leeftijdscategorie is er ten opzichte van 2014 sprake van een stijging. Toen had, naar eigen zeggen, 6,5 procent minstens zes maanden last van een depressie.

 

Vooral Hoog Sensitieve kinderen (HSP) dit zijn kinderen die overgevoelig zijn voor prikkels van buitenaf, kunnen hier veel baad ij heben.
Maar ook bij onzekerheid, slaapproblemen, bedplassen, vermoeidheid, ADD, ADHD enz.

Het gevoel waardeloos te zijn, faalangst te hebben ,depressief zijn of zichzelf niet goed genoeg te vinden voor deze wereld. Of is jouw kind snel boos, heeft het problemen met eten, zindelijkheid wordt het gepest of is het misschien zelf een pester..!?!
Dit laatste heeft ook een dieperliggende reden, waar het kind echt graag van af zou willen.

 

Tieners leggen heel vaak de lat erg hoog voor zichzelf.
Externe invloeden als Facebook en andere Sociale media, maar ook fysieke invloeden als hormonen kunnen hierin een heel belangrijke rol spelen. Reconnective healing geeft ook een goede ondersteuning bij slaap-, eet-, leer- en omgangsproblemen of bij “vage klachten” als "niet lekker" in zijn of haar vel zitten.
Veel jonge kinderen hoor je tegenwoordig zeggen dat ze buikpijn hebben. Dit is niet de buikpijn die wij als volwassenen voelen, het is voor een jong kind een onbestemd gevoel in hun buik wat ze niet kunnen verwoorden en noemen het dan buikpijn.
Het is vaak erg lastig voor kinderen, en vooral tieners, om dicht bij zichzelf te blijven en hun echte gevoelens te uiten of onder woorden te brengen. Voor deze kinderen kan een of meerdere sessies met Reconnective Healing heel effectief zijn.

 

Tieners en iets oudere kinderen liggen tijdens de sessie op een behandel tafel of behandel bed.
Zijn ze jonger dan kunnen ze gewoon op schoot bij de ouder of zelfs spelend op de grond of met een spelletje aan een tafel . Met peuters is het soms handiger, en ook vertrouwder voor het kind, om de sessie in hun eigen omgeving te houden. Baby's kunnen gewoon heerlijk in de Maxi-Cosi , of eigen bedje, blijven liggen en slapend de energie ontvangen. Het kan ook gewoon als ze de fles of nog borstvoeding krijgen.

Zie ook “Moeder en baby healing onder het kopje nieuw!

 

Jonge kinderen reageren heel erg gemakkelijk op het ontvangen van energieën, daarom gaat een heling sessie regelmatig sneller dan wij volwassenen. Ze hebben veel minder vooroordelen er zijn er daarom veel ontvankelijker voor. Volwassenen vinden dingen soms sneller vreemd, of hebben bepaalde verwachtingen, jonge kinderen hebben daar veel minder of geen last van.
Meestal begint de healing eigenlijk al voordat het kind de sessie officieel gaat ontvangen .
Als R.H. beoefenaar weet je natuurlijk al dat je iemand gaat ondersteunen, volwassene of kind, dus wordt er al een energetische verbindingen gemaakt met de ontvanger.

Wat kan je kind voelen tijdens een R.H. sessie?
Soms warmte of “koude”, trillingen of kriebels in hun lijf.
Een algehele ontspanning, maar vaak kunnen ze dit niet echt verwoorden. Maar veel gapen is hier wel een indicatie voor.
Soms zeggen ze dat ze niks voelen, wat niet betekend dat er niks plaatsvind!

Een vaak gehoorde reactie van ouders, na één of meerdere sessies is bijvoorbeeld; 

* het kind heeft weer meer plezier

* het is minder verlegen of bang 

* het dagelijks leven thuis en op school verloopt veel soepeler 


Ervaringen met tieners; 

* gemakkelijker en betere keuzes maken voor school of sport;

* eter voor zichzelf durven en kunnen opkomen;

* communicatief sterker

* meer zelfvertrouwen;

* beter slapen (zonder nachtmerries);

* beter in staat zijn met het plannen van bijvoorbeeld schoolwerk

* veel minder stemmingswisselingen

* veel positiever in het leven staan.

 

Er is al vele malen groot succes behaald met R.H. sessies bij  jongeren die depressief zijn. Het welzijn van het kind staat altijd centraal!
Het is dus ook erg belangrijk om goed te beseffen dat Reconnective Healing geen vervanging is van de reguliere medische zorg, het is een hele mooie en waardevolle aanvulling! 

Voor vragen of meer informatie, neem gerust even contact met me op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.