Borst kanker! 20-7-2020

Borst kanker.
Spirituele betekenis van kanker in het algemeen.
Kanker vertegenwoordigt een leven dat niet beheerst en geleefd wordt door orde en regelmaat, het resultaat is dat er een disharmonie tussen de lichaamscellen is ontstaan. Wanneer een persoon kanker heeft, erkent de individuele cel niet langer de organisatie van het lichaam, maar ontwikkelt het zijn eigen onafhankelijke leven en vermenigvuldigend zich dan in het lichaam tot er een weer een verandering zal plaats vinden. De Duitse psycholoog Thorwald Dethlefsen vergelijkt de pathologie van kanker met de pathologie van onze moderne wereld, die gekenmerkt word door een meedogenloze expansie en een overheersend streven naar centristische belangen.

 

Cijfers over borstkanker
Borstkanker is een veel voorkomende ziekte.  In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2019 waren er 17.181 mensen die te horen kregen dat ze borstkanker hebben.  Ook mannen kunnen borstkanker krijgen.  In Nederland krijgen per jaar ongeveer 144 mannen borstkanker. Van alle borstkankerpatiënten is 1 op de 13 borstkankerpatiënten een man. Er overlijden jaarlijks meer dan 3.000 mensen aan de gevolgen van borstkanker.

 

Energie helers en reguliere geneeskundigen leren in hun opleiding, dat onze fysieke onevenwichtigheden, dus een  disbalans, allemaal op een energetisch niveau beginnen. Een disbalans in het menselijke energieveld kan dus wijzen op onevenwichtigheden die op termijn zullen
“stollen” in het fysieke lichaam (vlees, spieren, organen, botten of bloed).
Het behandelen van deze subtiele onevenwichtigheden in vroege stadia, dus voordat enige fysieke manifestatie plaats vindt, is een proactieve benadering om erger te voorkomen. De meesten van ons hebben echter niet meer geleerd hoe ze tekenen van energetische onbalans kunnen opmerken. We blijven elke dag maar door sjokken en doen ons best. Voor sommige mensen kan het een vorm van overleven zijn geworden.
We zijn niet meer gewend om aandacht te besteden aan subtiele energiesymptomen. Pas als we onszelf ziek maken of betrokken raken bij de zorg voor geliefden, gaan we pas bewust de uitdaging aan om een ziekten te behandelen.

Borstkanker is een van defysieke disfunctiesdie verband houden met het hartchakra.
Een chakra wat in disbalans is zal een, twee of meer jaar later problemen kunnen veroorzaken. Problemen, dus een disbalans, met betrekking tot liefde en koesteren hebben invloed op de gezondheid van de borsten van een vrouw. Het niet erkennen van je vrouwelijkheid is een van de belangrijkste oorzaken van borstkanker. Vanuit dit perspectief wordt het voorkomen van borstkanker en het herstel van je vrouwelijkheid, het herwinnen van de identiteit van een vrouw.

In een energieanalyse van een patiënt met borstkanker bij vrouwen, schreef Caroline Myss (medisch intuïtief healer) 
" Voor sommige vrouwen ontwikkelt kanker zich als reactie op een onvermogen om te koesteren, wat resulteert in schuldgevoelens en zelfhaat. Anderen ervaren angst en identiteit crises als gevolg van het niet accepteren van de natuurlijke afsluiting van de cyclus van het moederschap wanneer kinderen het huis verlaten!"
Een disbalans in energievelden komen bij vrouwen vaak voor omdat in de “war” zijn over hoe ze zowel haar liefdevolle (vierde chakra) als haar creatieve (tweede chakra) energie optimaal kan gebruiken.
Het grootste conflict bij wat bij vrouwen ontstaat is dat een (groot) gedeelte overtuigd is dat ze om geliefd te zijn, dus om liefde te ontvangen en om te garanderen dat iemand ons nodig heeft, ze moeten zorgen voor de uiterlijke lichamelijke behoeften van hun geliefden. De borsten vertegenwoordigen het moederprincipe.
Als er problemen zijn met de borsten, betekent dit meestal dat we een persoon, een plaats, een ding of ervaringen benaderen met te veel over bezorgdheid!  Als er sprake is van kanker, dan is er ook een kleien kans op (diepe) wrok...

Het vierde chakra-energie en borsten.

Elk chakra levert levensenergie aan de bijbehorende organen. Het Vierde Chakra heeft alles te maken met het voeden en zorgen voor onszelf en voor anderen. Wanneer dit in balans is houdt deze energie alle organen van het vierde chakra gezond. Dit chakra omvat het hart, de longen, bovenste gedeelte van de ruggengraat, schouders en ook de borsten.

Borsten zijn de meest fundamentele vorm en representatie van moederliefde en voeding. De liefde die de moederzorg zo levensbevestigend maakt, moet wel regelmatig worden aangevuld, anders leidt het tot gezondheidsproblemen in de organen van dit vierde chakra. Dus heel vaak de borsten.
Wanneer een vrouw haar eigen persoonlijke en emotionele behoeften op een laag pitje zet, of helemaal vergeet dat ze die heeft,  waarmee onze cultuur ons millennia lang mee heeft geprogrammeerd, wordt de energie van het vierde chakra onvermijdelijk verminderd door bijvoorbeeld:

* wrok

* woede

* verdriet

* bitterheid

* verlangen

* pure vermoeidheid. 

* onwil om te vergeven 

* smachten naar contact

* geen hoop meer hebben

* overbezorgdheid voor andere

* onvermogen om andere te vertrouwen

* onvermogen of de weigering om voor jezelf te zorgen of te voeden

Dit is dus het energiepatroon dat borst-, schouder-, hart- en longproblemen veroorzaakt. Ziekten in die gebieden veroorzaken de meeste sterfgevallen en handicaps bij vrouwen, waaronder borstkanker en hartaandoeningen vallen. Borstkanker bij mannen neemt de laatste jaren helaas ook steeds meer toe.

Emotionele patronen van borstklachten

Terwijl de westerse geneeskunde zich richt op de genetica van borstkanker, zijn er gedefinieerde emotionele patronen die bijdragen aan borstaandoeningen.  Het Hartchakra, is je emotionele centrum, as er emotionele patronen zijn waar jij je aan vasthoudt die jou niet ondersteunen, kan dit het toneel vormen voor ziekte in deze bijbehorende organen. Wanneer je deze patronen kunt herkennen en loslaten betekend dit dat jouw energie in balans is en heb je een goede gezondheid. Natuurlijk gaan we allemaal door periodes waarin we deze emoties ervaren. Maar wanneer ze gedurende een lange periode worden vastgehouden, creëren deze emoties, patronen en overtuigingen een grote energie onbalans in ons lichaam.

 

Preventie van borstkanker

Vroege preventie stappen om ziekten zoals borstkanker te voorkomen, kunnen zeker worden genomen door op te merken hoe we ons voelen en positieve veranderingen in ons dagelijks leven aan te brengen. Hoog gevoelige mensen, die onevenwichtigheden bij zichzelf opmerken, zullen dan meestal eerst reguliere medische hulp inroepen om dan toch te ontdekken de standaard medische tests niet geavanceerd genoeg zijn om energie onevenwichtigheden te herkennen.  Als dit gebeurt, let er dan goed op dat je jouw zorgen niet negeert. Geloof me, jouw lichaam praat echt tegen je, alleen op een heel andere manier dan je waarschijnlijk gewend bent.

Suiker en kanker. 

Aan de ene kant veroorzaakt suiker zelf geen kanker en er is op dit moment nog geen manier gevonden om de  kankercellen van glucose specifiek uit te hongeren, zonder ook gezonde cellen te schaden. Suiker is een verzamelnaam voor allerlei korte koolhydraten die uiteindelijk allemaal in het lichaam worden omgezet in glucose. De een wat sneller dan de ander.
Glucose is een belangrijke brandstof voor het lichaam, met name de hersenen kunnen moeilijk zonder. Als we over suiker spreken dan wordt echter vaak de geraffineerde witte suiker bedoeld.
Geraffineerde suikers uit de biet of riet zijn bewerkt en ontdaan van vezels, eventuele vitamines en mineralen, onder andere daarom hebben ze zeer hoge calorische waarde en komen ze ook zeer snel in het bloed terecht. Dit zorgt dus voor grote verschillen in ons bloed.
Niet alleen hele hoge pieken maar ook zeer lage dalen, die weer aanleiding geven voor een hongergevoel, lijken om diverse redenen niet gezond te zijn.
Ook al is er geen sluitend wetenschappelijk bewijs dat het weglaten van deze toegevoegde suikers uit de voeding voor de behandeling van kanker zinvol is, zijn er toch wel voldoende redenen om over te stappen naar het verminderen of zelfs achterwegen laten van toegevoegde suikers.

Toch is er een substantiële vermindering van het risico op borstkanker bij vrouwen met een hoge inname (gemeten door uitscheiding) van fyto-oestrogenen, met name het isoflavonische fyto-oestrogeen equol en het lignan enterolacton. 
(https://www.supervrouw.com/borstkanker-en-voeding/)

Het is inmiddels wel heel duidelijk dat het minderen van geraffineerde suikers, dus het totale suikergehalte in voeding voor iedereen, sterk naar beneden moet worden gebracht.

Suiker dat niet onmiddellijk door het lichaam kan worden verbrand wordt in de lever omgezet in verzadigd vet. Dit omzettingsproces kost veel B-vitaminen en mineralen die elders aan het lichaam worden onttrokken .Daarnaast is dit vet moeilijk om te zetten in brandstof en zal het zorgen voorvervetting van de lever. Er is ook geen, of onvoldoende, bewijs dat het volgen van een dieet met weinig koolhydraten het risico op kanker verlaagt of helpt als behandeling. En voor kanker patiënten is het belangrijk om voldoende voeding te krijgen om hun lichaam te helpen omgaan met de eventuele behandelingen die gaan plaats vinden.
Maar we mogen ons wel degelijk zorgen maken over de hoeveelheid toegevoegde suikers die mensen consumeren omdat het in eerste instantie gewichtstoename bevordert. En overgewicht of obesitas verhoogt wel het risico op minimaal 13 soorten kanker. 
Dus de boodschap om mee naar huis te nemen is dat hoewel het verbannen van suiker de kanker niet stopt, we allemaal het risico op kanker kunnen verkleinen door gezonde keuzes te maken. Het verlagen van de hoeveelheid toegevoegde suiker in onze voeding is dus een goede manier voor het hebben en behouden van een gezond lichaamsgewicht.

 

Andere oorzaken die kanker kunnen veroorzaken

Om alle mogelijke oorzaken te begrijpen, van het krijgen van kanker, is het ook goed om te beseffen, en om nog wat verder te kijken naar mogelijk andere oorzaken! Dit zijn namelijk gen - en DNA-mutaties.
Chemische stoffen (zoals kankerverwekkende stoffen), straling, hormonen, chronische ontstekingen, roken, virussen en een aantal andere factoren blijken ook kankerverwekkend te zijn.
 Kanker kan dus ook heel goed worden veroorzaakt door chemicaliën en straling. Dit is te dus te herleiden naar naar de vele verschillende soorten chemicaliën, of het nu is wat je in je lichaam stopt, wat je er op smeert, wat je inademt, wat je eet en de straling van diverse bronnen zoals: 

* mammogrammen

 * CT-scans

 * mobiele telefoon

*  celtorens 

*  wifi enz. 

Kanker kan dus ook heel goed worden veroorzaakt door chemicaliën en straling!

Top 10 kanker veroorzakende voedingsmiddelen die het risico op kanker kunnen halveren:

* Genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen (GGO's) 

*  Magnetron Popcorn 

 * Ingeblikte goederen 

 * Gegrild rood vlees 

 * Geraffineerde suiker 

*  Witte bloem 

 * Gezouten, gepekeld en gerookt voedsel 

 * Frisdrank en koolzuurhoudende dranken 

 * Gehydrogeneerde oliën (Plantaardige oliën worden chemisch gewonnen uit hun bron)

Met elke klacht of ziekte kun je overwegen om een energiegeneeskundige te zoeken die getraind is in het herstellen van problemen in uw menselijke energieveld en om het proces van genezing, emotionele problemen die uw hartchakra – stroom kunnen blokkeren, te starten. 
Energetische genezingssessies gericht op het balanceren van de disbalans in het lichaam kunnen dus  een heel goede aanvulling zijn op een reguliere medische behandelingen. Preventief of in combinatie met andere behandelingen. Reconnective healing zal nooit de reguliere behandelingen verstoren, zelfs alleen maar versterken!

 

Bron:
https://borstkanker.nl/nl/cijfers-over-borstkanker%20%20%20#:~:text=In%20Nederland%20zijn%20er%20meer,is%2050%20jaar%20of%20ouder

https://cancerawakens.com/the-healing-power-of-illness-book-review/

https://thetruthaboutcancer.com/cancer-causing-foods-2/

https://www.tegenkanker.nl/project/suiker/

https://www.learnreligions.com/energetic-perspective-on-breast-cancer-1724413

Rating: 0 sterren
0 stemmen