Restless leg (rusteloze benen) syndroom

blog over restlessleg syndroom door reconnective healing bilthoven

Restless Leg (rusteloze benen) Syndroom
RLS komt ongeveer bij tien tot vijftien procent van de Nederlandse bevolking voor. 
 
Vaak beginnen de verschijnselen pas na het twintigste levensjaar. Het syndroom komt over het algemeen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Rusteloze benen is een bewegingsdrang in je benen. De drang om te bewegen wordt veroorzaakt door een onplezierig gevoel in de benen, het is geen pijnlijk gevoel, maar wel een hinderlijk gevoel.
Soms komt dit gevoel ook voor in de armen of andere lichaamsdelen. Door te bewegen verdwijnt het hinderlijke gevoel. Maar helaas is dat maar tijdelijk... Zodra je stopt met bewegen, komt dit gevoel weer terug. Deze verschijnselen ontstaan meestal na een periode van rust of inactiviteit. Vaak zijn de klachten ’s avonds en voor het inslapen het ergst. Iemand met het RLS komt daarom vaak erg moeilijk in slaap  en zijn hierdoor ben je vaak moe en niet dus goed uitgerust.

Periodic Limb Movement Syndroom (PLMS)
Mensen met RLS hebben soms ook een Periodic Limb Movement Syndroom (PLMS).
Bij het PLMS maken de benen tijdens het slapen kortdurende bewegingen. De bewegingen komen vaak voor in series van tenminste vier keer. Dit kan soms ook overdag gebeuren. Het kan wel honderd keer per uur voorkomen, dat verstoort dus danig je slaap.
Het is PLMS als deze bewegingen meer dan vijf keer per uur voorkomen.
Vijftien procent van de Nederlandse bevolking heeft PLMS. Mannen en vrouwen hebben er even vaak last van. Op latere leeftijd komt het syndroom vaker voor. Het PLMS zien we vaak in combinatie met de ziekte van Parkinson, dementie en ADHD van het gecombineerde type. Uit onderzoek is gebleken gebleken dat deze syndromen ook erfelijk kunnen zijn.

 

Wat ontbreekt er in je lichaam aan als je rusteloze benen hebt?
Vanuit een medisch standpunt  bekeken, zijn er aanwijzingen dat een ijzertekort een oorzaken van RLS zou kunnen zijn.
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ijzersupplementen de RLS-symptomen kunnen verlichten. Een eenvoudige bloedtest kan een mogelijk ijzertekort controleren. 
Om dit tekort vast te stellen, moet je dus even contact opnemen met je huisarts.

Naast bloedarmoede kunnen schildklier problemen, Vitamine B12-tekort en een nierfunctie stoornis of ziekte ook tot de mogelijke oorzaak behoren van RLS 
Magnesium en calcium voor het slapen gaan, kunnen helpen omdat deze mineralen spieren en zenuwen kalmeren. 
Bij ( veel) stress gebruikt ons lichaam meer magnesium, dus daardoor kan een tekort ontstaan.
Kalmerende planten zoals valeriaan, passiebloem, citroenmelisse kunnen ook worden gebruikt om slaap en ontspanning te ondersteunen. 
Mineralen spelen een belangrijke rol bij de regulering van de bloeddruk en de algehele cardiovasculaire gezondheid.

Bovenstaande opties zijn een aantal mogelijkheden waar je mogelijk baad bij zou kunnen hebben.

Maar wat als dat nu niks oplevert, wat kan het dan zijn ?

Wat zijn de verborgen oorzaken van het rusteloze benen syndroom?

In dit blog ga ik weer dieper in op de metafysische (mentale, emotionele en spirituele) dus dieperliggende oorzaken van het Restless Leg Syndrome,  dit om een ander perspectief te bieden in de hoop dat het zal kunnen helpen meer inzicht te krijgen wat jouw lichaam probeert je probeert te vertellen.
De hoofdoorzaak van lichamelijke symptomen, zoals rusteloze benen, wordt veroorzaakt door onderdrukte emoties en specifieke ontkrachtende interne conflictprogramma's die niet door het lichaam zijn opgelost en geïntegreerd.

Vaak, niet altijd, zijn er ook symptomen van emotionele nood, waaronder depressie en angst.

Andere risicofactoren zijn o.a.:
* zwaar roken,
* werkloosheid
* hypertensie
* gastro-oesofageale refluxziekte
* artritis
* diabetes
* slaapapneu en slapeloosheid
* moeilijk in slaap vallen (meer dan 60 minuten)
* autorijden terwijl u slaperig bent en overmatige vermoeidheid overdag

Vanuit dit perspectief is die "rusteloosheid" een kwestie van verspreide of niet gerichte energie die verband houden met emoties die mogen worden erkend en aangepakt. Dit door je gevoelens te uiten en te communiceren aan de juiste partij ( jezelf of iemand anders).
Elke keer dat emoties worden onderdrukt en geïnternaliseerd, creëert het geïnternaliseerde stress en energetische weerstand in het fysieke lichaam, wat de katalysator wordt voor de fysieke manifestatie van het rusteloze benen syndroom.
Het doel van dit blog, net als met al mijn andere blogs, is om mensen te helpen om meer inzicht te krijgen in de dieperliggende oorzaken van klachten.  Met als eind doel het lichaam uit een stress en soms zelfs  "overlevingsmodus" halen en op weg  te helpen naar zelf genezing.

Restless Leg Syndrome is dus geworteld in de onderstaande interne conflictprogramma's:

* Moeite met zelfexpressie en het communiceren van gevoelens, vertrouwen, kwetsbaarheid, geduld en het loslaten van een 'behoefte om

   nodig te zijn.


* De neiging om niet alleen persoonlijke emoties te internaliseren, maar ook die van 
anderen.


* Een sterke behoefte om te worden bedankt, erkend, gewaardeerd, geliefd, of de 
behoefte om alles onder controle te hebben.


* Zelfbeheersing kwesties in relatie tot persoonlijke verantwoordelijkheid.

 

* Een gebrek aan zelfrespect en een neiging tot impulsiviteit of een starre houding kunnen tot onverantwoord gedrag leiden.


* Been gerelateerde motorische conflicten van vastzitten (bijvoorbeeld: achter een 
schoolbank, achter een bureau, achter een balie) of

   niet kunnen ontsnappen uit een plek of een ongemakkelijke situatie.

 

Deze interne conflicten blijven keer op keer verschijnen omdat het lichaam je een boodschap probeert te geven dat er een veel diepere kwestie gaande is in de psyche.  Ons lichaam is echt vele malen slimmer dan we vaak denken en zal keer op keer het signaal naar voren brengen, tot dat we boodschap begrepen hebben!

In de reguliere geneeskunde is nog te vaak de neiging om fysieke symptomen, zoals bijv. rusteloze benen, met fysieke middelen te behandelen. Dit is helaas een beperkte aanpak die te vaak niet tot de kern van het probleem doordringt.
Vooral als de symptomen al lang aanhouden en niet lijken te reageren op traditionele behandelingen. We kunnen duidelijk geen verschillende resultaten verwachten met dezelfde middelen of aanpak.

 

Reconnective healing (energie heling therapie) heeft een andere aanpak ten opzichte van reguliere geneeskunde, dit omdat we hiermee fysieke symptomen benaderen van uit een spiritueel en emotioneel standpunt. Dit gebeurd door met de  juiste frequenties het fysieke lichaam een impuls te geven om zich op deze gezonde frequenties af te stemmen en vervolgens zichzelf weer te genezen.
Hoeveel sessies voor jouw klacht nodig zijn, kan ik vooraf niet voorspellen. maar meer dan drie sessies is zelden nodig!

 

Mocht je meer willen weten over deze Reconnective heling sessies, neem dan vrijblijvend contact met me op.

 

Bron:

https://itsanneandsteve.com/journal/what-are-the-hidden-causes-of-restless-leg-syndrome

https://ezinearticles.com/?Restless-Leg-Syndrome---Healing-is-Possible&id=123885

https://www.womenhavespirit.com/article/what-you-need-to-know-about-restless-leg-syndrome/https://

https://www.zgt.nl/aandoening-en-behandeling/onze-specialismen/neurologie/centrum-voor-slaapgeneeskunde/slaapstoornissen-en-of-problemen-volwassenen/restless-legs-syndroom-rls/#:~:text=Het%20RLS%20komt%20ongeveer%20bij,komt%20vaker%20voor%20bij%20vrouwen.

Rating: 4 sterren
1 stem